Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лыжные гонки
|
667
0

Валентина Шевченко: «Особливі сподівання покладаю на дистанцію 30 кілометрів»

В олімпійських лижних перегонах у дуатлоні (2х7,5 км), які відбулися в неділю 12 січня, серед українських лижниць найкращий результат продемонструвала Валентина Шевченко – 14-те місце

Від досвідченої українки, для якої Туринська Олімпіада є вже третьою, уболівальники очікували кращого виступу. Та й сама лижниця залишилася невдоволеною своїм результатом. В інтерв’ю нашому сайту Валентина Шевченко поділилася враженнями від першого старту в Турині й розповіла про наступні. 
 
- Результат могла показати кращий. Гадаю, що заслуговую на краще місце, аніж 14-те. На етапах Кубку світу була четвертою, п'ятою. Сподівалася, що такі ж результати покажу в Турині. Тому після недільних перегонів перебувала не в кращому настрої. Але сподіваюся, що в мене ще все попереду – вдалі перегони на 10 і 30 кілометрів. Хочеться вірити, що на цих дистанціях вдасться реабілітуватися.
 
- А з чим пов’язуєте не надто вдалий виступ у неділю?
- У класичних перегонах мені було важко, тому я відстала від лідерів. Наприкінці дистанції підйом, а у мене «затекли» ноги. Відтак я довго долала  цей відрізок дистанції. Пробувала збільшити темп на підйомах, але сили вже були не ті.
 
- У лижному спорті велике значення мають технічні аспекти – лижі, змазка тощо. Із цим проблем не виникло?
- У “класиці” все було без проблем, а у ковзанярському ході ми, напевно, прогадали в тому плані, що лижі обкатували в тіні. А ця частина виступу була на сонячній трасі. Тому мої лижі трішки підвели.
 
- На яких стартах ще плануєте виступити?
- 16 лютого бігтиму “класику” 10 кілометрів. Потім - естафету, а 24 лютого вийду на старт 30 кілометрів.
 
- А на який старт покладаєте особливі сподівання? 
- Не хочу говорити про майбутнє – трохи забобонна, але на дистанції 10 кілометрів “класики” мені буде важко боротися за призові місця, хоча зроблю все можливе. Особливі сподівання пов’язую з дистанцією 30 кілометрів. 
 
- Тобто, вам вдаються краще довгі дистанції?
- Так. Але знаєте, як це відбувається у масовому старті – там багато несподіванок може трапитися. Людина планує, а Бог керує. У перегонах на 30 кілометрів хороша висота, хороші рельєфи – можна сподіватися на щось. А на 10 кілометрів  біжать одним колом, там багато рівнини – це трохи не для мене. 
 
- А загалом яке враження від туринських трас?
- Туринські траси є важкими. Вони розташовані на висоті півтора тисячі метрів, тому важко бігти. До Олімпіади ми тренувалися в горах, потім переїхали у Швейцарію – намагалися адаптуватися до умов Турину. Якби тренувалися на рівнині, було би ще важче бігти – це лише в перші дні легко після рівнини, а потім починається період акліматизації.
 
- А де ви краще почуваєтеся?
- Після багатьох років виступів разом із тренерами дійшла думки, що краще бігаю на високогір’ї. Де вище, там мені краще. 
 
Гліб Ваколюк

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.