Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

ATP
| Обновлено 11 ноября 2018, 12:12
5749
2

Новак проти Роджера. Прев’ю чоловічого Підсумкового турніру

Представляємо останній великий тенісний турнір сезону

| Обновлено 11 ноября 2018, 12:12
5749
2
Новак проти Роджера. Прев’ю чоловічого Підсумкового турніру
Getty Images

У неділю стартує останнє велике змагання цьогорічного тенісного сезону – чоловічий Підсумковий турнір у Лондоні. Як і минулого року, не всі найкращі зможуть прийняти в ньому участь. Друга ракетка світу, Рафаель Надаль, тільки-но успішно переніс операцію на щиколотці, а взагалі через проблеми з коліном він не грає вже два місяці. Нагадаю, рік тому Рафа зміг провести стартовий лондонський матч проти Гоффена, але поступився через травму, і на корт більше не виходив. Хуан-Мартін дель Потро, четвертий у світі, отримав тріщину в колінній чашечці минулого місяця на турнірі у Шанхаї. Відновитися так швидко аргентинець не зміг, тому Лондон він пропускає. Така собі сумна історія охоронця зі Скайріму в оффлайні. Хіба що без стріли обійшлося.

За відсутності Надаля головними фаворитами турніру стають Новак Джокович та Роджер Федерер. Чи буде продовження нещодавнього паризького трилеру, невідомо, але, без сумніву, на нього чекають багато прихильників тенісу по всьому світу. Однак не будемо забігати наперед. Ще на початку тижня відбулося жеребкування групової стадії. До півфіналів виходять по два кращі тенісисти. Доречі, з минулорічних півфіналістів нині до Лондону приїхав тільки Федерер. А фіналісти Дімітров з Гоффеном навіть ніяких шансів на потрапляння не мали. Випадковість торішнього тріумфу болгарина можна вважати підтвердженою.

Група Густаво Куертена

[1] Новак Джокович (Сербія)

[3] Александр Звєрєв (Німеччина)

[5] Марін Чіліч (Хорватія)

[8] Джон Ізнер (США)

Новак Джокович цього року по-справжньому здивував. Хоч усі проблеми з ліктем, через які навіть прийшлося змінювати техніку подачі, залишились у минулому, до кінця весни питання про можливість повернення серба до топу залишалося відкритим. Потім ніби хтось перемкнув передачу. Два останні турніри Великого Шолому залишились за блискучим Джокером. А ще ж були виграні Мастерси у Цинциннаті, та зовсім нещодавно, в Шанхаї. Лише тиждень тому – фінал у Парижі, а в півфіналі – звитяга над Федерером. Звичайно, перше місце в рейтингу. Звичайно, головний фаворит Підсумкового, що підкреслив навіть Роджер. Звичайний Новак.

Результати сезону: 4 титули, 49 перемог, 11 поразок. Причому лише одна поразка після US Open.

Статистика особистих зустрічей з суперниками по групі:

Джокович – Звєрєв 1-1 (цього сезону 1-0)

Джокович – Чіліч  16-2 (2-1)

Джокович – Ізнер 8-2 (0-0)

Звєрєв-молодший поки не виправдовує минулорічного прогнозу Надаля щодо виграшу молодим німцем ТВШ за два роки. Навіть близько підібратися не вдається. Хоча він другий рік стабільно знаходиться у топ-5, і колись прорив у його грі таки має статися. Нікого вам не нагадує?

Цього сезону зоряним часом Звєрєва став травень, коли за три тижні він спочатку переміг у Мюнхені, потім у Мадриді, та лише трохи не дотиснув Рафу в Римі, коли того врятував дощ. В серпні ж німець здобув титул у Вашингтоні.

Результати сезону: 3 титули, 54 перемоги, 18 поразок.

Статистика особистих зустрічей:

Звєрєв – Чіліч 5-1 (1-0)

Звєрєв – Ізнер 5-1 (2-1)

Марін Чіліч, найстабільніший гравець другого ешелону чоловічого тенісу, зробив заявку на потрапляння на Підсумковий вже на Australian Open, де в драматичному фіналі поступився Федереру. Як і минулого року, хорват має на своєму рахунку лише один титул – у Лондоні, в червні. Зате у вирішальному матчі він здолав там не кого-небудь, а Джоковича. Щоправда, Новак тоді був тільки на шляху вгору.

Результати сезону: 1 титул, 41 перемога, 18 поразок.

Статистика особистих зустрічей:

Чіліч – Ізнер 7-3 (0-1)

Американський гігант-подаван Ізнер потрапив до Лондона досить випадково, зважаючи на свій десятий номер у рейтингу та травми Надаля з дель Потро. Хоча певні досягнення у сезоні він має. В рідній країні тріумфував у Маямі (здолавши у фіналі Звєрєва-молодшого) та Атланті. Дійшов до півфіналу Вімблдону.

Результати сезону: 2 титули, 34 перемоги, 19 поразок.

Взагалі, зважаючи на осінню форму тенісистів групи Куертена, її склад виглядає подарунком Джоковичу. Тільки Звєрєв виступав непогано, півфінали Базелю, та, особливо, Шанхаю – тому підтвердження. Чіліч та Ізнер восени виглядали просто сумно. Можливо, хорват на досвіді зможе перезавантажитися та щось продемонструвати. Адже Звєрєву не вистачає саме цього компоненту. Припускаю, що Новак з висоти Евересту буде спостерігати за боротьбою за друге місце в групі.

Група Ллейтона Х’юїтта

[2] Роджер Федерер (Швейцарія)

[4] Кевін Андерсон (ПАР)

[6] Домінік Тім (Австрія)

[7] Кеї Нісікорі (Японія)

37-річний Федерер примудряється другий сезон бути в топ-3, навіть пропускаючи цілий ґрунтовий сезон! Так, вік дається взнаки, але Шоломи він йому не заважає вигравати. Цього року Роджер переміг на Australian Open. І ще у значно менш серйозніших Роттердамі, Штутгарті та Базелі. Також має у доробку кілька фіналів. Буде намагатися виграти сотий (!!!) турнір у кар’єрі.

Результати сезону: 4 титули, 46 перемог, 8 поразок.

Статистика особистих зустрічей:

Федерер – Андерсон 4-1 (0-1)

Федерер – Тім 1-2 (0-0)

Федерер – Нісікорі 7-2 (2-0)

Кевін Андерсон цього сезону найбільше запам’ятався фіналом Вімблдону, де поступився Джоковичу. Другий рік поспіль він виходить до фіналу двох різних ТВШ. Південноафриканець переміг на двох турнірах – у Нью-Йорку та Відні. Останній титул цінний одразу двома речами. По-перше, його було здобуто лише два тижні тому. По-друге, в фіналі Андерсон здолав якраз суперника по групі Х’юїтта – японця Нісікорі.

Результати сезону: 2 титули, 45 перемог, 17 поразок.

Статистика особистих зустрічей:

Андерсон – Тім 7-2 (але 0-2 у 2018-му!)

Андерсон – Нісікорі 3-6 (2-1)

Як ми звикли, найкращі результати Домініка Тіма припадають на кінець весни, тобто на його улюблений ґрунт. І хоча в цей час виграв він лише у не самому важливому Ліоні, але ж фінали Ролан Гаррос та Мадриду говорять самі за себе. Окрім цього, Тім має титули у Буенос-Айресі та Санкт-Петербурзі.

Результати сезону: 3 титули, 53 перемоги, 18 поразок.

Статистика особистих зустрічей:

Тім – Нісікорі 1-3 (1-1)

Кеї Нісікорі став єдиним тенісистом з вісімки, хто в цьому році не виграв жодного турніру. Має, щоправда, три виходи до фіналів. Заради потрапляння до Лондону багато грав після US Open, і досить вдало – два фінали. У вищезгаданому мною Відні зустрічався з двома суперниками по групі Х’юїтта: у чвертьфіналі переміг Тіма, а у вирішальному матчі поступився Андерсону.

У цьому квартеті варіанти можуть бути різними. Федерер останнім часом зіграв багато, як для себе. Чи вистачить сил швейцарцю на три поспіль матчі з серйозними суперниками? Решта троє гравців знаходяться в непоганому стані, і навіть Тім, що не є фанатом харду, може видати сильний турнір. Тому не буду намагатися щось тут спрогнозувати.

Навряд чи будуть суцільні несподіванки, як на жіночому Підсумковому, але й фінал Джокович – Федерер поки що не дуже проглядається. Все ж нагадаю статистику матчів двох легенд.

Джокович – Федерер 27-22 (2-0)

У неділю турнір старутє матчами групи Х’юїтта.

16.00 Кевін Андерсон – Домінік Тім

22.00 Роджер Федерер – Кеї Нісікорі

 

Оцените материал
(9)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды
Футбол | 19 апреля 2024, 14:23 12
Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды

Скандал с участием Александра Шевченко и Евгении Сагайдак получил продолжение

Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию
Футбол | 19 апреля 2024, 16:30 3
Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию

Украина завершила сезон на 18-й позиции 5-летнего рейтинга

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
olya403
Станіславе, дякую за статтю! Дуже шкода, що Надаля з Потро не буде
deutsch777777
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил