Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Плавание
| Обновлено 16 августа 2016, 12:08
6130
2

ГОВОРОВ: «Зробив помилку на старті — і все пішло шкереберть»

Український плавець — про свій фінальний виступ у Ріо і плани на Олімпіаду в Токіо

| Обновлено 16 августа 2016, 12:08
6130
2
ГОВОРОВ: «Зробив помилку на старті — і все пішло шкереберть»
Getty Images
Український плавець Андрій ГОВОРОВ прокоментував свій виступ на Олімпійських іграх 2016 року і розповів про плани на Олімпіаду-2020, яка пройде в Токіо.
 
— Привіт із Ріо! Поруч зі мною Андрій Говоров, наш плавець, який виступав у фіналі на дистанції 50 метрів фристайлом. Давно у нас не було фіналістів. Андрій налаштовувався на медаль, але, на жаль, не вийшло, тому що це спорт...
— По-перше, це спорт. По-друге, суперники теж люди і вони теж хочуть медалей. Я зробив усе, що міг. У фінальному запливі я мав більшу впевненість, хотів зробити щось неможливе, тому свою стабільність і розгубив. Зробив невелику помилку на старті — і через це все пішло шкереберть.
 
— А в чому саме помилка на старті? Ти затримався?
— Ні, я стрибнув першим, перевагу було відразу видно. Стандарт у мене чотири рухи, я зробив три. Ти трохи раніше виходиш, невеликий кут, зупиняєш себе. Потім, щоб нагнати цю швидкість, ти робиш набагато більше рухів. Усе це закономірно, була втрата швидкості — і ось такий результат.
 
— Найважливіше, звичайно, психологічно витримати цей момент, не занадто швидко пливти. У тебе було більше гребків, ніж зазвичай — і все це далося взнаки. Для тебе було б ідеально 36 гребків, а вийшло більше...
— А вийшло 39. І ефективність набагато менша виходить. Чим менше гребків — тим більше ефективності. Потрібно дотримуватися балансу в спринті. Але це все робочий процес. Зараз ми налаштовуємося на наступну Олімпіаду. У мене з моїм бразильським тренером є чіткий план дій. Думаю, що ми будемо радувати результатами у майбутньому. Я відпрацював з ним тільки сім місяців. За цей час перед Олімпійськими іграми ми зробили все, що можна була зробити за такий короткий час. Я показав найкращі результати, колосальний прорив. В принципі я задоволений. Звичайно ж, завжди хочеться медалей, завжди хочеться представляти нашу країну з найкращих боків. Хотілося б попросити людей підтримувати нас більше, ніж звичайно. Тому що для мене це одна з мотивацій, якої, можливо, не вистачило у фіналі. Я дуже хочу, щоб наші люди навчилися підтримувати  спортсменів не тільки після того, як вони перемагають, а й до цього. Тоді ваша енергія, якою ви поділитеся з нами, точно допоможе нам. Я відчув нестачу підтримки. Звісно, я знаю, що багато людей підтримують. Є такі, які завжди зі мною, вони мені пишуть, допомагають словами. Але хотілося б, щоб таких людей було більше.
 
— Звичайно, треба підтримувати наших спортсменів і види спорту, зокрема плавання. Ми знаємо, як мало можливостей тренуватися в Україні. Ти тренувався у Бразилії...
— В Сан-Паулу. Потім ми місяць були у місті Аракажу, це на північному сході. Досить непогане місце. Але справа не у локації, а у тому, з ким ти працюєш. Тобто ми їдемо не через те, що басейн краще чи ще щось. Питання у тому, щоб знайти людину, яка зможе тренувати тебе на такому високому рівні. Зараз до нас в групу повертається Сезар Сьєло, олімпійський чемпіон на дистанції 50 метрів — і разом ми будемо готуватися до Токіо-2020. Він вже зробив таку заяву.
 
— Він також розраховує  на те, щоб виступати в Токіо через чотири роки?
— Я не знаю точно його плани, але знаю, що він буде з нами тренуватися. Я зараз на вищому рівні, ніж він, тому що він взагалі не потрапив на ці Олімпійські ігри. Але він людина досвідчена, він може зі мною поділитися тим, чого мені не вистачає. Завжди приємно мати конкурентоспроможну людину поруч із собою, у якої можна чогось навчитися.
 
— Через чотири роки Андрію буде 28, він стане більш досвідченим. І досвід вже, напевно, зіграє на твою користь, принаймні має...
— Я вважаю, що зараз плавання на такому рівні, що вік не має жодного значення. Зараз важливо те, як ти працюєш, як ти підходиш до цієї роботи. Я зі свого боку буду робити все для того, щоб завоювати медалі на наступних Олімпійських іграх. Крім того, ми будемо виступати на чемпіонатах світу. Ми будемо показувати, що ми можемо завойовувати медалі на своїх дистанціях. Думаю, ми трохи збільшимо кількість дистанцій, ми обговорюємо це питання.
 
— Позитивний, впевнений у собі і цілеспрямований Андрій Говоров. Ми віримо у нього і бажаємо успіху в наступному олімпійському циклі. До зустрічі у Токіо. Дякуємо!
— Дякую.

 
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, спеціально для Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
http://img.welt.de/img/olympia/crop157648221/0530199559-ci3x2l-w780/Michael
-Phelps-und-Joseph-Schooling.jpg
euro2012_za_2012euro
Ну да еще 4 года подождем...
А вот пример:
SCHOOLING Joseph - парню 21 год !!!
100 м батерфляй
1 SIN SCHOOLING Joseph (реакция 0.61) //// 50.39
2 USA PHELPS Michael 0.70 ////51.14
2 RSA LE CLOS Chad Guy Bertrand 0.61 ////51.14
2 HUN CSEH Laszlo 0.69 /// 51.14
ТРИ СЕРЕБРА - ОФИГЕТЬ !
ФОТО : 2008 год ФЕЛПС и 13-летний SCHOOLING Joseph.
https://www.rio2016.com/en/news/rio-2016-olympic-games-schooling-phelps-usa
-singapore-gold-medal-100m-butterfly