Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
996
0

АЛЕЙНИКОВ: «На тренерских курсах делаем акцент на тактику»

В Киеве проходят семинары для арбитров

АЛЕЙНИКОВ: «На тренерских курсах делаем акцент на тактику»

Сергій Алєйніков - інструктор ФІФА протягом тижня працює в Україні з групою тренерів в рамках семінару ФІФА. Своїми враженнями від роботи в Києві він поділився з прес-службою ФФУ.

- Розкажіть, будь ласка, про семінар. Які предмети вивчають тренери?
- Основним об’єктом дослідження курсу є тактика. Адже це було побажання учасників та організаторів - зробити акцент саме на тактиці гри у футбол.

- У своєму вступному слові Ви говорили про те, що прагнете діалогу, а не монологу. Виходить?
- Так, виходить. З першого дня всі слухачу зрозуміли, що це буде не лише цікаво, але й продуктивно. Коли відбувається діалог, спілкування, обмін думками, то збільшуються можливості для удосконалення, адже футбол постійно еволюціонує.

- Що Ви можете сказати з приводу групи? Чи цікаво Вам з ними працювати?
- Працювати надзвичайно цікаво. Перш за все те, що слухачі ставлять дуже багато запитань, зацікавлені у навчанні. Тобто, у них є живий інтерес. Вони нещодавно самі були футболістами, і трішки затягнувся їх перехід від гравця до тренера. Багато хто досі відчуває себе футболістом і поводить себе, як гравець.

- Хто із слухачів групи є найбільш допитливим?
- За великим рахунком, усі намагаються брати участь. Але зазвичай найбільш допитливі сідають на першу парту (сміється). Серед нинішньої групи це Всеволод Романенко та Вадим Деонас.

- Скажіть декілька слів про сьогоднішній матч…
- В певному сенсі його можна назвати благодійним, адже метою подібних поєдинків є не лише власне проведення футбольного матчу, а й певна моральна підтримка хлопців. Потрібно дати їм можливість відчути дещо інше, мати змогу поспілкуватися з колишніми футболістами, щоб у них з’явилася додаткова мотивація та інтерес. Не все і не завжди можна виміряти матеріальним.

- Якщо говорити про Ваш приїзд до України, чи подобається Вам у нас?
- Я приїхав як до себе додому. Білорусь і Україна – це майже одне й те ж саме. Навіть українська мова схожа на білоруську. Єдина «проблема», з якою мені довелось зіштовхнутися, це брак часу. За великим рахунком, навіть на Хрещатик немає часу піти, адже найголовніше – проведення навчання.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.