Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 мая 2014, 22:52
33600
99

Карпаты из Днепропетровска увозят крупную волевую победу

Команда Александра Севидова реваншировалась за крупное поражение во Львове

| Обновлено 04 мая 2014, 22:52
33600
99
Карпаты из Днепропетровска увозят крупную волевую победу
Фото www.fcdnipro.ua

Після невдалих виступів у попередньому турі тренери обох команд зробили суттєві кадрові перестановки. Зокрема в обороні «Дніпра» вперше у весняній частині чемпіонату з’явився Влад, що замінив дискваліфікованого Стрініча. Та й Політило не часто виходить на поле у стартовому складі дніпропетровців. Однією з «родзинок» цього поєдинку була наявність у складі «Карпат» більшості з орендованих гравців «Дніпра». І саме Пашаєв, Гладкий та Льопа знову з’явилися в стартовій «одинадцятці», вийшовши на поле з додатковою мотивацією, а Федорчук закінчував відбувати тривалу дискваліфікацію. Після значної перерви повернувся в основу «зелено-білих» і воротар Ільющенков, замінивши Підківку.

Обидві команди начали матч на високих швидкостях, а перший момент виник біля воріт господарів, коли після кутового удару Мартинюка оборонці не дозволили Зеньову нанести завершального удару. Дніпропетровці відповіли небезпечними вилазками Калініча, якого встиг випереджати воротар «Карпат». Міг відзначитись і Селезньов, який після хорошого пасу екс-карпатівця Федецького, прийняв м’яч у штрафному, але Пашаєв встиг головою вибити м’яч на кутовий. Пожвавлення на «Дніпро-Арені» викликав і стандарт у виконанні Коноплянки, який метрів з 30-ти пробивав під поперечину, але Ільющенков однією рукою встиг відбити м’яч.

Заключний відрізок першого тайму пройшов на половині поля гостей, проте пройти оборонні редути суперника «Дніпру» ніяк не вдавалося. Дивом встиг Ільющенков впродовж декількох секунд відреагувати спочатку на рикошет від спини Федецького і тут же парирувати удар Селезньова, який першим виявився на добиванні. Гол у «роздягалку» гостей міг забити і капітан «Дніпра» Ротань, пробивши низом впритул з дальньою штангою.

Другий тайм став ніби продовженням першого. І атакуючі зусилля «Дніпра» матеріалізувались у гол. Неприкритий Коноплянка з лівого флангу атаки прострілив низом на дальню штангу, де Селезньов зумів випередити Гітченка та Костевича, проштовхнувши м’яч у ворота. Проте «Карпати» швидко встигли відновити рівновагу. Чачуа у боротьбі за м’яч з Чеберячком та Мазухом заробив пенальті, яке прицільним ударом впритул зі стійкою реалізував Зеньов. До речі, для естонця це був вже 20-й гол у Прем’єр-лізі. І саме Зеньов нарешті перервав безгольову серію «Карпат» на полі «Дніпра», яка тривала 648 (!) хвилин.

Господарі швидко могли знову переламати хід поєдинку, але цього разу забракло влучності Джуліано, який пробив низом впритул зі стійкою знову. Натомість спрацювало старе футбольне правило, і «Карпати» свого шасну не втратили. Після контратаки лівим флангом Мартинюк зробив чудову передачу на Льопу, і Дмитро ударом сходу влучно пробив з-під ноги Влада повз Бойка. Так Льопа провів свій перший гол у складі «Карпат» – в 11-й грі чемпіонату.

Хуанде Рамос услід за Зозулею випускає на поле ще одного з лідерів «Дніпра» Матеуса. І тут же гольовий момент виник біля воріт «Карпат», але Ільющенков парирує удар Зозулі і встигає на мить випередити Коноплянку, який намагався зіграти на добиванні. «Дніпро» продовжував масовані атаки і часто оголювали свої тили, чим знову і скористалася львівська команда. Гладкий вивів на ударну позицію Даушвілі, який у підкаті намагався вразити ціль, але влучив у штангу. М’яч відскочив до Гладкого і досвідчений форвард свого шансу не втратив. Враховуючи часті зупинки у грі, арбітр матчу компенсував до основного часу аж вісім хвилин, впродовж яких у ворота «Дніпра» встиг оформити дубль Гладкий, реалізувавши вилазку до воріт Бойка. До речі, для Гладкого це вже 10-й дубль у чемпіонатах.

Для «Карпат» це була лише восьма у чемпіонатах гостьова вольова перемога, в тому числі перша на полі «Дніпра». Востаннє ж «зелено-білі» перемагали у Дніпропетровську ще у 2001 році. Відтоді безвиграшна гостьова серія «зелено-білих» на полі дніпропетровців тривала 9 ігор – дві нічиї та сім поразок. Цього разу перемога «Карпат» стала і реваншем за розгромну поразку від «Дніпра» у матчі першого кола.

І ще про статистику. «Карпати» востаннє перемагали «Дніпро» з великим рахунком ще у 1999 році. Для «Карпат» це лише п’ята у лізі виїзна велика перемога, а для «Дніпра» –  восьма велика домашня поразка. 

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Днепр» (Днепропетровск) – «Карпаты» (Львов) – 1:4 (0:0)

«Днепр»: Денис Бойко, Александру Влад, Ондржей Мазух, Артем Федецкий, (Денис Кулаков, '63), Джулиано, Евгений Коноплянка, Руслан Ротань, Сергей Политыло, Евгений Селезнев, Никола Калинич, (Матеус, '66), Евгений Чеберячко, (Роман Зозуля, '61)
«Карпаты»: Александр Ильющенков, Амбросий Чачуа, Андрей Гитченко, Грегор Балажиц, Павел Пашаев, Дмитрий Лепа, Муртаз Даушвили, Ярослав Мартынюк, Александр Гладкий, Владимир Костевич, Сергей Зенев, (Денис Васин, '78)

Арбитр: Дмитрий Кутаков (Бровары)

 Евгений Селезнев, 49 - Сергей Зенев, 55, с пенальти, Дмитрий Лепа, 63, Александр Гладкий, 83, 97.
 Евгений Чеберячко, 54. - Муртаз Даушвили, 73. Александр Гладкий, 93.

Удары (в створ): 13 (6) – 7 (5).
Угловые: 5 – 1.
Офсайды: 1 – 1.

Зрителей: 15.592
Оценка поля: 4
Честная игра: 7,500 - 7,750.

ДНЕПР – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

События матча

90’ +8
ГОЛ ! Гол из 35-го сектора забил Александр Гладкий(Карпаты). Васин длинной передачей запустил вперед Гладкого, тот вышел слева один на один и сильнейшим ударом оформил дубль.
84’
ГОЛ ! Гол из 48-го сектора забил Александр Гладкий(Карпаты). Быстрая контратака Карпат Гладкий справа вышел один на один, но бить не стал, а сделал передачу вперед на Даушвили. Даушвили умудрился пробить с метра в штангу, от которой мяч отлетел к Гладкому, который таки вколотил мяч в ворота.
64’
ГОЛ ! Гол из 44-го сектора забил Дмитрий Лепа(Карпаты). Мартынюк прострелил из 27 сектора, и набежавший Лепа четко вколотил мяч в ворота.
56’
ГОЛ ! Гол из 35-го сектора забил Сергей Зенев(Карпаты). Удар Зенева был направлен в левый от него угол. Бойко угадал направление удара, но до мяча не дотянулся.
49’
ГОЛ ! Гол из 28-го сектора забил Евгений Селезнев(Днепр Дн). Роскошная комбинация Днепра. Ротань из центральной зоны сделал передачу влево на Коноплянку, тот прострелил на дальнюю штангу, а там набежавший Селезнев вколотил мяч под перекладину.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 02:59 1
Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами

Карлос неожиданно проиграл Григору Димитрову, Александр Зверев выбил Фабиана Марожана

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 19
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Комментарии 93
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Qarpysha
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
VOVA-FCDD
Как по мне, то ярко просматривается пижонство ряда игроков основы Днепра. Плюс тренер не совсем адекватный, что показали непонятные замены и какие то якобы перестройки. Почем когда Карпаты забивают часть игроков просто стоят и смотрят, не возвращаясь оборонятся? Почему Коноплянка пытается взять и потянуть одеяло на себя, когда надо отдавать пасы? Почему фланги не работали? Потому что ближайший резерв слабенький. А Рамос играет в авантюру. Три года нет сбалансированной игры. С такими показателями в Лиге Чемпионов делать нечего. С грандами много раз отскочили, но такое вечно не продлится.
radist_morze
крупная победа волевой быть не может, даже не смотря на то, что они отыгрались с 1:0
Григорий Лавров
Ещё один неожиданный результат. Покруче, чем 6-0 Говерлы. Жаль, что Днепр окончательно потерял золото.
Evgeny Boyko
ну чтож,в след-х матчах необходимо будет брать 4 очка минимум,а соперники ой какие не простые.
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
solova63
Я даже посмотрел это позорище! Я такое удовольствие от матча получил, что словами не передать!
Судья компенсировал 8 минут, думал, что рубильники сравняют, а они ещё 2 приняли. При этом возмущались до обсеру при каждой остановке мяча, ругались на судью. В игре надо доказывать свою силу, в голах выражать свою злость, комбинациями загонять противника! А они ругались да ругались. КРАСАВЫ!!!
Veteran80
Рамос отрабатывает игру "без защиты"?!! И с таким фартом Днепр может и мимо ЛЧ пролететь. Жаль, что опять не получилась интрига в ЧУкре, хотя как начинали и шли...
kolezey2
поскольку моему Металу чемпионство уже не светило очень надеялся на Днепр,но вот уже который год подряд с командой весной что то происходит либо сразу либо в заключительных турах,для меня это непонятный вопрос
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wezom07
где те хто орал неделю назад про договорняк Волыни? Терь по вашему это тоже договорняк? Это футбол детки
Yossarian John
А гол Гладкого первый -- ну просто биллиард какой-то... Снукер! Сначала грузин отправил его точно в стойку из ситуации, когда казалось мяч 100% будет в воротах, и он издевательски покатился по линии ворот... И когда казалось, Гладкому ничего уже не светит его добить туда, мяч точнёхенько, как в лузу, был туда направлен!... Точно в штангу с отскоком в ворота!...
Yossarian John
Гол Льопы лично мне очень напомнил, как Днепр пропускал от Кривбасса в проигранной на своем поле игре... Гол Дедечко, кажется, тогда забил.
hammurapi77
ндаааа...неожиданно
X_O_R_E_K
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
X_O_R_E_K
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ctrag_o9
Вот это да.....только с работы пришел и тут такое....Так у нас у МХ ещё есть шансы и на серебро.
v.pirogov75
Днепр как типичные барыги не только покупают матчи но и продают!
v.pirogov75
Мишаня твоя команда тоже сегодня повеселилась
mistercx
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил