Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 27 декабря 2013, 17:35
954
1

Владимир БРЫНЗАК: «Результаты успешные и обнадеживающие»

Президент Федерации биатлона Украины прокомментировал первую часть сезона

| Обновлено 27 декабря 2013, 17:35
954
1
Владимир БРЫНЗАК: «Результаты успешные и обнадеживающие»

Цього року українські біатлоністки показують чудові поточні результати: на етапах Кубка світу у нас два «золота», два «срібла» і дві «бронзи».

56-річний Володимир Бринзак, президент Федерації біатлону України, коментує результати.

— Вони успішні та обнадійливі, — каже Володимир Михайлович. — Дівчата спрацювали якщо не на «відмінно», то дуже добре. Валя Семеренко у прекрасній формі. Те ж можу сказати і про Юлію Джиму. Психологічні проблеми — хвилювання за чоловіка завадили розкритися повною мірою нашому капітанові Олені Підгрушній (народному депутату від «Свободи» Олексієві Кайді розбили голову під час протестів у Києві. — «ГПУ»). Стрімко набирає форму Віта Семеренко. Хотілося, щоб від них не відставали Наталія Бурдига з Марією Панфіловою. Складніша ситуація з чоловіками. Наше основне завдання — підтягнути чоловічу збірну. На перших етапах були проблеми в Андрія Дериземлі, Артема Прийми, Сергія Семенова. Хлопці не змогли цілковито зосередитися на етапах Кубка світу.

— Чоловіки зможуть поборотися за високі місця на Олімпіаді?
— Можна багато говорити про шанси, а можна наполегливо працювати. Ми обираємо другий варіант. Якщо тільки гадати та сумувати — нагород не буде. Якщо трудитися й старатися, можливості з'являться.

— Який зі стартів був для вас найемоційнішим?
— Не назву жіночу естафету, бо ми виграли з великим відривом. Найбільше емоцій забрав переможний фініш Валі Семеренко у перегонах переслідування. Так упевнено обійти росіянку Старих, яка не мала жодного промаху на дистанції, — дуже цінно. Ще й тому, що раніше Валя не мала особистого «золота» на етапах Кубка світу. Море почуттів дало також друге місце Юлії Джими.

— Дехто непокоїться, що пік форми наших спортсменів припав на грудень, а під час Олімпіади в Сочі матимемо спад.
— Ми не перший рік у біатлоні. Маємо кваліфікованих тренерів. Мені подобається, як працює з дівчатами їхній наставник Надія Бєлова. У неї багато різноманітних і оригінальних вправ. Знайдений індивідуальний підхід до кожної підопічної. Тому на такі розмови не варто відволікатися. Сподіваємося, найближчим часом усі наші спортсмени наберуть найкращу форму.

— Колишній тренер збірної України білорус Володимир Королькевич після того, як перебрався до Росії, заявив, що українці під керівництвом наставників Шамрая та Бєлової тренуються за його програмою. Це так?
— Не зовсім. Ще до його приходу команда мала основну програму. За нею тренувалася тоді й продовжує зараз. Королькевич доповнив її деякими нюансами. Урізноманітнив літні тренування роликами, які тренують координацію і швидкість. Розробив деякі силові вправи. Але все це додаткові елементи і аж ніяк не головні. Згодом стало очевидно, що запорукою успіху були спортсменки, їхній талант, а не головний тренер. Зараз наставники інші, але результати не змінилися. Натомість та частина збірної Російської Федерації, яку тренує Королькевич, м'яко кажучи, не вражає. У чемпіонаті Росії слабко виступають його підопічні — Подчуфарова, Назарова.

— Чи можна сказати, що втрату Королькевича ми пережили безболісно?
— Цілком. Сподіваюся, час підтвердить правоту моїх слів.

— За кілька тижнів — Олімпіада в Сочі. Раніше наші спортсмени скаржилися на незручність олімпійської біатлонної траси. Відтоді щось змінилося?
— Так. Зависокі підйоми зрізали, а закруті повороти — заокруглили. Тому тепер особливих претензій до сочинської траси в нас немає.

Юрій СТРИГУН, Gazeta.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bukovyna77
успіхів на олімпіаді.та золотих медалей як для жіночої так і для чоловічої збірної.і не тіьки в біатлоні