Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2416
2

Жах на «Політехніку»

Огляд матчів 8-го туру другої ліги у групі Б

Жах на «Політехніку»
ПФЛ

СТАЛЬ - ШАХТАР - 2:0 (0:0).
11 вересня. 16.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 800 глядачів.
Судді: П.Чижевський, М.Чос (обидва — Київ), В.Чернишов (Кременчук).
Делегат ФФУ: Ю.Ісаєв (Запоріжжя).
Дніпродзержинськ: Давидов, Обревко, Лешко, Полуницький, Ломко, Передистий, Суспіцин (Васильєв, 87), Малиночка (Шутов, 46, Волошин, 88), Скарлош (Апришко, 46), Гаранян (Куянов, 74), Савченко (Патула, 90+2).
Тренер: Віктор Маслов.
Свердловськ: Старцев, Андрєєв, Семенов, Минка, Савін (Морев, 82), Коновалов, Данаєв (Піцик, 63), Ольхович, Кошелєв, Сомов (Штанченко, 78), Пономар.
Тренер: Валерій Бермудес.
Голи: Лешко (46, пен.), Савченко (59).
Попередження: Ломко (38) — Коновалов (48).

Матч із «Шахтарем», який явно недобрав очки в стартовій частині сезону, вийшов для «Сталі» нескладним, навіть попри те, що чашу терезів на свій бік «сталеварам» удалося схилити лише в другому таймі. До того дніпродзержинська команда створила достатню кількість моментів, але у завершальній стадії атак дії деяких гравців «Сталі» залишали бажати кращого.

Перший голевий момент було створено вже на 11-й хвилині — Сергій Савченко віддав пас Григорію Гараняну, який вийшов сам на сам з Вадимом Старцевим, але м'яч від «сталевара» поцілив прямо у воротаря. За вісім хвилин чудово проявив індивідуальні якості захисник «Сталі» Олександр Ломко: перехопивши м'яч, наважився на далекий удар по воротах, однак не зовсім точно. На 33-й хвилині подача зі штрафного в район правого кута воротарського майданчика послідувала на Павла Лешка, який залучився до атаки, але удар ногою у захисника «Сталі» не вийшов.

До кінця першого тайму хід гри не змінився — дніпродзержинці непогано комбінували, частенько залишаючи без роботи своїх візаві, проте небезпечних моментів більше створено не було.

Зате на початку другої половини буквально перша вилазка господарів до штрафного майданчика «Шахтаря» призвела до цілком логічного гола - Олега Шугова, який вийшов на заміну, не за правилами атакував Дмитро Минка. Арбітр зустрічі Чижевський вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті чітко реалізував Павло Лешко.

На 59-й хвилині перевага «Сталі» подвоїлася — Шутов зробив навісну передачу в штрафний майданчик, де Дмитро Суспіцин у боротьбі з одним із гравців «Шахтаря» скинув м'яч Савченку, удар якого став невідпорним для Старцева.

На 69-й хвилині мало не вперше за матч про себе нагадали гості, але захисник «Сталі» Олександр Полуницький в останню мить вибив м'яч з-під ніг у одного з гравців «Шахтаря». На 76-й хвилині ще один нечисленний випад гостей закінчився штрафним ударом зблизька, але тут уже блискуче зіграв голкіпер дніпродзержинців Олександр Давидов, який відбив потужний удар Євгена Піцика.

Жирну крапку в матчі міг на 84-й хвилині поставити півзахисник «сталеварів» Євген Апришко, але після його удару головою в межах штрафного майданчика м'яч пролетів за лічені сантиметри від стійки.

Упевнено вигравши матч, дніпродзержинська команда обійшла в турнірній таблиці «Кремінь» з Кременчука.

КРЕМІНЬ - ГІРНИК - 2:3 (1:2).
11 вересня. 16.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 2500 глядачів.
Судді: Л.Харко (Луцьк), А.Дудчик (Чернігів), Я.Песоцький (Суми).
Делегат ФФУ: О.Смиченко (Кіровоград).
Кременчук: Олійник, Арутюнян (Проненко, 41), Рудик (Собко, 54), Чорномор, Дичко (Сутула, 63), Степанчук, Тининик, Лещенко, Місяйло (Отришко, 73), Борш (Вовченко, 86), Зайко (Бородін, 51).
Тренер: Юрій Чумак.
Кривий Ріг: Гурин, Христусь, Павлов, Мукан, Григорик, Гвоздєвич, Гончаренко, Сичов, Большунов (Вершинін 71), Коломієць (Щербаков, 90+3), Пашковський (Голуб, 53).
Тренер: Геннадій Приходько.
Голи: Борш (33), Собко (87) — Гвоздєвич (18, 44, 50).
Попередження: Степанчук (13), Чорномор (20), Зайко (45+1), Місяйло (45+2) — Пашковський (43), Коломієць (49), Христусь (90+2).
Вилучення: Григорик (52).

Так беззубо в захисті «Кремінь» не грав уже давно. Неприпустима гостинність з боку господарів наприкінці першого тайму й на початку другого дозволила гостям забити два м'ячі при повному потуранні оборони. А якби «Гірник» забив у ті ж перші хвилини другого тайму ще один гол, розгрому господарі б не уникли. Сталося це на очах почесного президента клубу Олега Бабаєва, який, попри зайнятість (участь у передвиборній кампанії на пост мера міста), прийшов підтримати улюблену команду.

Перші хвилини, як завжди, пройшли у розвідці. Народ на трибунах спокійно спостерігав за тим, що відбувається на полі, в очікуванні, коли ж «Кремінь» нарешті розпочне розкручувати колесо атак. Але сталося зовсім навпаки. І провина в тому епізоді рівною мірою лягає на захисників і бригаду арбітрів. Сергій Гвоздєвич опинився на правому кутку штрафного майданчика, але першим біля м'яча мав бути Сергій Степанчук. Гвоздєвич, за правилами американського футболу, схопив опонента за плече, і м'яч опинився прямо на нозі у грубіяна. До воріт було не так далеко, і переграти воротаря футболісту «Гірника» не склало труднощів. Степанчук, відповідно, помчав до бічного арбітра вимагати визначення порушення, але наразився на попередження. Зазвичай, епізодів, коли бокові арбітри допомагають головному, ми спостерігали чимало. Однак цього разу так не сталося — на жаль, це тільки друга ліга. І надалі в діях міжрегіональної суддівської бригади (Чернівці, Суми, Чернігів) злагодженості і взаєморозуміння не спостерігалося.

А що господарі? Під супровід трибун вони спробували перейти в атаку, але до логічного завершення справа не дійшла. Не пішла гра в дебютному поєдинку у Еріка Арутюняна. Хлопець просто загубився на полі й практично всі свої передачі віддавав супернику. Та й глядачі (ніколи не думав, що в Кременчуці є расисти) не щадили новачка, вигукуючи на його адресу образи.

Гол у відповідь вийшов дещо спонтанно, але кому від цього на стадіоні «Політехнік» стало гірше? М'яч рикошетом від захисника перелетів за спини всіх оборонців і першим до нього встиг Руслан Борш. Удар злету, і м'яч у сітці — 1:1.

Громом серед ясного дня став гол, до якого хтось придумав безглуздий додаток «у роздягальню». Ігор Чорномор не дотягнувся до м'яча, який відскочив від землі. Воротар рушив назустріч захиснику, думаючи, що той скине йому м'яч головою, і спіймав облизня, коли Гвоздєвич, як на електровінику, підхопив м'яч і помчав повз обох суперників до порожніх воріт — 1:2.

Початок другого тайму інакше як жахом для «Кременя» не назвеш. На 49-й хвилині прудконогий, та ще й технічний Юрій Коломієць легко втік від Чорномора, і «Кремінь» врятувала лише самовіддана гра Андрія Олійника, який кинувся в ноги нападнику. Але вже за хвилину гості домоглися свого. Андрій Гончаренко почав атаку з лівого флангу і завершив її прострілом на дальню стійку, де Гвоздєвичу чомусь ніхто не завадив поцілити у ближній кут воріт. Так хет-трик номінального оборонця Сергія Гвоздєвича поставив на коліна «Кремінь».

Для господарів було справою честі врятувати цей матч. І хоча майже весь другий тайм криворіжці догравали в меншості (за грубу гру був вилучений півзахисник Андрій Григорик), лише на останній хвилині вони дозволили супернику скоротити рахунок. Як це було?

Час спливав, і гасла надія господарів хоча б на нічию. Гості усіма силами тягнули час. Та наполегливість Степанчука принесла плоди в уже доданий час. Сергій на лівому фланзі біля кутового прапорця пройшов двох захисників і зробив високу передачу на далекий кут воротарського майданчика, а як Собко зумів виграти «повітря» у захисників і поцілити у ближній кут, знає тільки він сам.

ОЛКОМ - ОЛІМПІК — 1:2 (0:1).
11 вересня. 16.00. Мелітополь. Стадіон «Спартак» ім. О.Олексенка. 1 500 глядачів.
Судді: Д.Попельницький, О.Кацман (обидва — Кіровоград), О. Холодинський (Харків).
Делегат ФФУ: О.Шост (Луганськ).
Мелітополь: Марканич, Бугайов, Козин, Масюткін, Манаков (Язвовський, 88), Яковенко, Косяк (Холодков, 70), Тарануха (Ткачов, 46), Мягков (Кир'янов, 46), Жадан, Ан.Галушкін (Ар.Галушкін, 78).
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Донецьк: Лукач, Ходуля, Чех, Ливицький (Валяєв, 88), Драченко, Піднебенний, Лебідь, Дорошенко, Санжар (Головченко, 76), Ареф'єв (Тарнов, 72), Шаврин (Богданов, 90+3).
 Тренер: Ігор Петров.
Голи: Козин (55) — Шаврин (24, 90+3).
Попередження: Яковенко (15), Кир'янов (48), Драченко (51), Холодков (88) — Жадан (79).

Гра проти лідера, на жаль, не зібрала повних трибун стадіону «Спартак» ім. О. Олексенка. Деяким уболівальникам довелось вибирати між футболом та відкриттям полювання. Але вболівальники, які прийшли на стадіон, побачили цікаве футбольне видовище у виконані обох команд.

З перших хвилин матчу мелітопольці заволоділи ігровою ініціативою, та до влучних ударів у площину воріт справа не дійшла. Поступово донеччани вирівняли гру, намагаючись більше контролювати м'яч у середині поля. На 24-й хвилині Данило Масюткін заробив фол біля карного майданчика, а Вадим Шаврин чітко реалізував штрафний удар з 22-х метрів, в обвід стінки спрямувавши м'яч у лівий нижній кут воріт господарів поля.

Провівши у перерві дві заміни, мелітопольці значно додали в швидкості, тож другу половину матчу провели значно краще. На 55-й хвилині, після кутового удару у виконанні Івана Косяка, Юрій Козин ударом головою зрівняв рахунок.

Мабуть, нічийний результат був би логічним завершенням матчу, але вже у компенсований арбітром час донеччани вирвали перемогу. Хоча ще за хвилину ближчі до перемоги були господарі: Артем Галушкін зі штрафного влучив у ліву стійку воріт гостей, м'яч відскочив у центр карного майданчика, та на добивання ніхто з мелітопольців не встиг. Атака у відповідь —кутовий. Удар головою Вадима Шаврина — 1:2.

У третьому матчі поспіль (враховуючи контрольну гру із запорізьким «Металургом»), «Олком» програє на останній хвилині. До речі, ця поразка стала 400-ю для мелітопольців.

МЕТАЛУРГ-2 - ШАХТАР-3 - 1:1 (1:0).
11 вересня. 15.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 100 глядачів.
Судді: Я.Биць, Р.Пузанський, Ю.Суряк (усі — Львів).
Делегат ФФУ: І.Карпенко (Кривий Ріг).
Запоріжжя:  Шевченко, Ульянов, Тимошков, Грищук (Колмогорцев, 83), Дзядевич, Осадчий (Кучук, 46), Кравець (Юсов, 29, Охріменко, 65, Павук, 90+1), Зінченко (Мелконян, 81), Тимофєєв, Коньков, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Донецьк: Крюков, Глушицький (Дяків, 55), Малишев, Імереков, Голиков, Заїка, Караваєв, Причиненко (Стебловський, 73), Акулінін (Кулач, 46), Нехтій (Кисіль, 76), Ямполь.
Тренер: Олександр Фундерат.
Голи: Тимофєєв (43) — Причиненко (72).
Попередження: Ульянов (11), Коньков (44), Тимошков (71).

Гості, як інформує прес-служба запорізького клубу, діяли дещо гостріше, особливо наприкінці матчу, господарі ж досягли успіху завдяки вмінню з невеликої кількості голевих моментів витиснути необхідний мінімум.

Рахунок у кінці першого тайму відкрив Віктор Тимофєєв, який буквально заніс м'яч у ворота після прострілу з правого флангу Дмитра Галинського, а відігралися гості в середині другого тайму після штрафного у виконанні Станіслава Причиненка — м'яч підступно, з відскоком від газону, перелетів через руки голкіпера.

Як зазначає прес-служба запорізького клубу, напевно, лише у цьому епізоді не зовсім вдало зіграв воротар Олексій Шевченко, який загалом відстояв дуже впевнено. Є дещиця провини й захисників у голевому епізоді, адже вони дали можливість пробити по воротах з центральної зони.

ФК ПОЛТАВА - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - 1:0 (1:0).
11 вересня. 16.30. Полтава. Стадіон «Локомотив». 1000 глядачів.
Судді: Ю.Синишин (Івано-Франківськ), М.Маланчук (Кіцмань), Б.Трач (Тернопіль).
Делегат ФФУ: А.Звєрєв (Бровари).
Полтава: Скрипник, Новицький, Ємельянов (Марченко, 59), Ятленко, Кундель, Зеленевич (Дяченко, 76), Батусов (Кобзєв, 46), Фатій, Харченко, Безсалов (Синчук, 64), Бичков. Тренер: Анатолій Безсмертний.
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Доценко, Цюпа (Касянчук, 38, Буравльов, 68), Петрович, Сикульський (Передрій, 53), Швець, Омельченко (Філатов, 64), Ковальов, Гревцов, Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Гол: Зеленевич (5).

ДНІПРО-2 - ГІРНИК-СПОРТ — 0:0 (0:0).
12 вересня. 16.00. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 200 глядачів.
Судді: Д.Козорєзов (Сергіївка), А.Коваленко, В.Сухін (обидва — Одеса).
Делегат ФФУ: О.Кочергін (Маріуполь).
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Волков (Безпалий, 90), Довбун (Панасенко, 24), Авдєєнко, Марадуда (Г.Пасіч, 24), Катана (Угнич, 80), Є.Пасіч (Киницький, 89).
Тренер: Віктор Кузнєцов.
Комсомольськ: Бахметьєв, Слива, Кондрашов, Кондратюк (Зубко, 62), Голядинець, Ткаченко, Пархоменко, Ємельянов (Грохоцький, 63), Малюк, Курта (Таргоній, 72), Мазур (Ергашов, 55).
Тренер: Сергій Мурадян.
Попередження: Є.Пасіч (30) — Грохоцький (67).


Олександр ГОРБАЧОВ, Валерій ЗУБКО, Ігор ЧИЧАНОВСЬКИЙ, Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
L1ght_FCDK
Сталь вперед!
pavlik92
Та й глядачі (ніколи не думав, що в Кременчуці є расисти) не щадили новачка, вигукуючи на його адресу образи.
____________________________________________________________
Был на стадионе, ничего подобного не слышал.