Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Ролан Гаррос
| Обновлено 31 мая 2023, 19:11
21963
40

Свитолина одержала волевую победу во втором раунде Ролан Гаррос

Элина проиграла первую партию, но смогла переломить ход встречи против Сторм Хантер

| Обновлено 31 мая 2023, 19:11
21963
40
Свитолина одержала волевую победу во втором раунде Ролан Гаррос
Getty Images/Global Images Ukraine. Элина Свитолина

Украинская теннисистка Элина Свитолина (№192 WTA) добыла еще одну победу в основной сетке на Открытом чемпионате Франции по теннису.

Во втором раунде основы украинка переиграла Сторм Хантер из Австралии (№204 WTA).

Ролан Гаррос. Второй круг
Элина Свитолина (Украина) – Сторм Хантер (Австралия) – 2:6, 6:3, 6:1

Отметим, что Хантер выиграла первый сет и первой сделала брейк во втором сете.

Это была вторая встреча теннисисток, украинка снова победила. Элина провела восьмой трехсетовый матч на Ролан Гаррос, выиграв семь из них.

Также для украинки это седьмой выигранный матч подряд, такого не было с августа 2021 года, когда Элина взяла титул в Чикаго и дошла до 1/4 финала US Open.

В следующем раунде Свитолина сразится против Каролин Гарсии (№5 WTA) или Анны Блинковой (№56 WTA). Лучший результат украинки на грунтовом мейджоре – 1/4 финала (2015, 2017, 2020).

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

Источник Sport.ua
Оцените материал
(32)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 40
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
freestyle2018
Ось і довелось вмикати характер. Як я і писав, далі недооцінки не буде, так і вийшло. Суперниця вийшла максимально зарядженою на матч і впевнено вела гру. Але після години зіграного часу потроху почала здуватися - помилки посипались там де їх не було. А Еліна вміє терпіти дуже добре + зменшила кількість невимушених та почала боротися за кожен м'яч. Така собі типова перемога Еліни, коли суперниця не може Еліну зламати і потроху починає втрачати віру у себе. Далі буде ще важче, але будемо відверті навіть на таке до початку турніру ми не сподівалися. Сьогодні перемогти вдалося, а далі сподіватимемося накраще. 
arrow1418
Не треба забувати що людина тільки повернулася в теніс і за два місяця буде в топ 100 , помилки це нормально і матч уже який підряд зіграла . Вам всім і відразу подавай. Молодець . Так тримати. Ще тренер винний . Повторююсь людина за два місяці повернулася в топ 100 і мені здається по такому результату , якраз тренер робить все правильно . !
nickon85
Ось за що ми так любимо Еліну! Досвід, характер, бойовий дух, вміння змінити гру. Марто, Даяно, вчиться, поки не запізно.
introvert
Дала знати про себе давня ментальна проблема Еліни - гра на мейджорах проти андердогів, які налаштовуються проти неї як на останній бій. Тобто якби сама Світоліна налаштувалася на австралійку хоча б так, як на ту ж Тревізан, боротьбою б тут і не пахло, але...
Хоча не вийшло з Сандерс ані нової Подороски, ані нової Марії, отже не все так погано. З перемогою, Еліна! І більше не розслабляйся.
Nordenus
Во втором сете Элина сделала важнейший брейк на счете 1:2, после чего переломила игру. Эту Хантер хватило максимум на один сет, проигрывать ей с такой игрой ну никак нельзя было...
pricolist
Розумничка) 
Elis
Буде Млинцева. Дякую Каро, що вимотала її на 3 сети і майже на 3 години. Добре, що Еліна з нею вже грала, з темними конячками їй складно, але треба розуміти, що й кацапка зробить роботу над помилками з попередньої гри з Ельою і підлаштується. Я б не очікувала, що знов буде суперлегка прогулянка, але в цьому хочу помилитись. Успіху і натхнення Еліні! Кацапки - ще той подразник. Бажаю знов показати свою найкращу гру!
Сергей Тимченко
Молодец Элина,с победой!Собралась в нужный момент.Но на будущее надо что-то думать над усилением и разнообразием игры.Сегодня соперница из-за неопытности поплыла,завтра такого может не быть.
Stanislav Matusevych
Блінкова. Адже Гарсія зробила дуже багато, щоб програти цей майже тригодинний матч. Потужна гра за дуже посередньої роботи ніг закінчилася прогнозовано. Хоч і билася, пішовши аж з восьми матчболів.
Для Еліни результат, гадаю, хороший. Антикацапська мотивація, трибуни вболіватимуть за українку, та й перемога менше тижня тому за якісної власної гри повинні допомогти у п'ятницю. А завтра, сподіваюсь, Блінкову розберуть і у парі Марта з Русе.
Але тільки не повторити сьогоднішню гру. Зробити висновки з власних помилок.
Stanislav Matusevych
Гра, яку якнайшвидше потрібно забути. Але перед цим обов'язково витягти з ней уроки. Не можна після річного декрету виходити на матч настільки самовпевнено та без жодного плану на гру навіть проти людини з 200-го місця. Не можна другий матч поспіль грати шульзі під небезпечний форхенд. Якщо проти Тревізан активний теніс Еліни нівелював цю ваду, то сьогодні ще й постійні викидання м'яча на хавкорт спричинили розгром у першому сеті. Та й у другому було б не набагато краще, але Хантер недарма ж так низько стоїть у рейтингу. Вона банально не витримала заданого собою ж рівня, а проти більш класної суперниці це завжди призводить до поразки. Погано те, що не Еліна переламала хід невдалої гри, а майже все їй подарувала австралійка.
Далі суперниць такого рівня вже не буде, потрібно буде одразу входити у матч із настроєм, як проти Тревізан. І хоч щось повинна почати робити команда Еліни. Мені позавчора закидав один з моїх опонентів, що я дарма нападаю на Слейтера, тренера Світоліної. Сьогодні - найяскравіший приклад у першу чергу саме його провалу із рівно тією ж помилкою протягом усього матчу в його підопічної, що й у понеділок. Французи не дуже адекватно оцінюють якісь політичні моменти, але на тенісі вони знаються, тому й постійно весь матч показували саме Слейтера, а не Монфіса, наприклад.
Чекаємо, хто стане наступною суперницею. 
ihor63
Схоже Еліна буде змушена, як наші воїни в Бахмуті, по черзі  перемелювати Блінкову, Касаткіну і Сабаленку. Тримаємо кулаки
Олег Мандрівник
Вот это соскучилась. Первый отдала, второй взяла, а в третьем просто разорвала
Sashamar
Як казали на зборах радянської доби: "Повністю згоден з попередніми товаришами".  До речі, це було вже. На РГ-2020. Блискуче проведена гра проти Гарсії і повний провал наступного дня проти Подороски. Це ще щастя, що Сандерс дійсно слабка і не вперта. Будь хтось з більш бійцівським характером - все. Вибач, Еліно, але ти не Серена і не Швьонтек, яким програють ще в роздягальні (та й то Букса вчора трималася скільки могла).Ще й Остапка програла...
Александр Ад
 Перипетії матчу забудуться,а рахунок залишиться.Головне це ітоговий результат.А він позитивний.Молодець Еліна продовжуешь радувати вболівальників України результатами!З нетерпінням будьмо чекати черговой перемоги в матчі з млинковой(думаю всі українці  будуть  згодні  ).Сподиваюся.що і Леся підтримае Еліну і вийде в 3 коло.
Александр Науменко
Сьогодні Еліна не допомогала хлопчикам подавати м'ячі, тому й така важка перемога. І ще, для роздумів, в 2021 Крейчикова на грунті виграла два тірніри поспіль, Срасбург і РГ.
Vova Chol
Впізнаю Еліну 2018 року - вольова і ціленаправлена . Інтрига з поверненням в тур ще більше закручується. Чекаємо на проходження до фіналу. 
axylinam
Без валидола не обошлось, из позитивного-Элина выполнила программу минимум на этот турнир, а дальше, как карта ляжет
u6464u
видно Еля в гарній фізичній формі, цікаво такий і був план на гру, накинуть зашморг на Сторм, а потім додушити ,тому що перший сет був програнний без варіантів. 
Andrey_1992
Так тримати, тепер сподіваюсь, що блінчікова обіграє Гарсію і вийде на нашу Ельку, щоб знову вкакатись і дати Еліні путівку в 1/8
Oliynuk_sport
вольова перемога