Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
| Обновлено 19 сентября 2023, 15:07
2860
2

Луцкий Авангард реконструируют под легкую атлетику

Стадион «Волыни» будет несколько обновлен

| Обновлено 19 сентября 2023, 15:07
2860
2
Луцкий Авангард реконструируют под легкую атлетику

Вже цього року луцький стадіон «Авангард» перетворять на стадіон світового класу. З цього приводу у Луцьку підписали меморандум щодо розвитку всеукраїнського спорту, спрямований на об’єднання зусиль з розвитку легкої атлетики в Україні.

Підписання меморандуму відбулося 13 червня під час зустрічі голови наглядової ради Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Палиці Петра Яковича, голови правління Фонду Олександра Товстенюка, першого заступника Міністра молоді та спорту України, президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка та ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана.

Проект реконструкції

Зі слів першого заступника міністра Ігоря Гоцула, стадіон подібного типу, який запланували зробити в Луцьку, в Україні немає. Тому, якщо облаштувати такий об’єкт у Луцьку, це буде унікальний приклад не тільки для нашого міста і області, а й для всієї України.

«Завдяки реалізації цього проекту Луцьк стане одним із найважливіших центрів легкої атлетики та спорту в Україні. За кошти Фонду стадіон "Авангард" перетворять на легкоатлетичну споруду стадіон міжнародного класу. З боку Федерації та Міністерства ми беремо на себе зобов’язання привозити сюди національні та міжнародні чемпіонати. Таким чином, це вкладення на покоління вперед , яке працюватиме на розвиток міста», - зауважив Ігор Гоцул.

«Ігор Палиця завжди хотів, аби студенти, які живуть у Луцьку та навчаються тут, не виїжджали в інші міста, а залишалися та працювали на благо та розвиток рідного міста. Тому він прагне розвивати Луцьк та робити його кращим і цивілізованим. Цей стадіон дасть змогу спортсменам та любителям спорту не шукати інших міст, аби тренуватися, а робити це в Луцьку. Під час реконструкції на стадіоні облаштують бігові доріжки із синтетичним покриттям, сектори для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти. Це буде повноцінний легкоатлетичний комплекс. У перспективі вся ця споруда має отримати сертифікат другої категорії міжнародного класу, шо дозволить проводити і європейські, і світові змагання, за винятком чемпіонату світу серед дорослих та Олімпійських ігор», - інформує Олександр Товстенюк.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк запевнив, що вже до вересня цього року реконструкцію буде завершено і відбудеться офіційне відкриття стадіону. Варто зауважити, що реконструкція стадіону «Авангард» вартуватиме Фонду «Новий Луцьк» 6.5 мільйона гривень.

«До цього ми йшли довго – всі роки незалежності України. Завдяки Фонду, усім небайдужим людям, сьогодні нам дали надію зробити Луцьк одним із центрів легкої атлетики в Україні. Тут буде чотири стрибкові сектори для кожного з видів змагань, передбачено метальні сектори й усі інші вимоги для сертифікації стадіону», - додає президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.

Як розповіли під час прес-конференції, покриття буде виробництва швейцарської фірми й такого класу, як на Національному спортивному комплексі «Олімпійський» у Києві, де спортсмени встановили кілька рекордів світу.

Економічна складова

Окрім розвитку спорту в Луцьку, місто отримає мільйонні надходження, впевнений у цьому заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул й представляє свої розрахунки.

«Згідно з нашими прогнозами, проведення змагань дасть чималий економічний приріст для Луцька. Адже на змагання приїдуть більше тисячі учасників, які сплачуватимуть кошти за проживання, харчування, відвідуватимуть екскурсії. Згідно з нашими розрахунками, лише легка атлетика дасть Луцьку додаткових 5-6 мільйонів гривень у рік», - розповідає чиновник.

Зі слів голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександра Товстенюка, економічний зиск, першою чергою, відчує малий бізнес.

«Окрім внеску у розвиток спорту, це - значний внесок у розвиток інфраструктури міста, готельно-ресторанного та малого бізнесу. Я, як економіст розумію наскільки це важливо саме для розвитку малого бізнесу, адже це дасть можливість людям більше простору для реалізації своїх задумів. На змагання приїжджатиме до 2 тисяч людей. Відповідно, це «оживить» місто, тут буде більше туристів. Зазначити хочу і те, що Ігор Петрович має намір вкласти у місто понад мільярд гривень інвестицій протягом 5 років, і це тільки один з перших кроків», - говорить Товстенюк.

Окрім головного стадіону на Волині, до вересня здійснять реконструкцію ще одного спортивного стадіону.

«З нагоди відзначення у червні цього року 75-річчя Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Ігор Петрович, який є головою наглядової ради СНУ та його батьки Петро Якович та Тетяна Йосипівна зроблять подарунок для університету – реконструюють існуючий стадіон. Так, на ньому оновлять футбольне поле, змонтують сучасну волейбольну та баскетбольну площадки, облаштують територію під тренажери, а також зроблять три сертифіковані бігові доріжки та розминочну зону, що теж будуть сертифіковані у відповідності до міжнародних стандартів. Усе це вартуватиме понад 1 мільйон 700 тисяч гривень. Усі кошти - заощадження Ігоря Палиці та його батьків», - інформує голова правління Фонду.

Ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан подякував за такий щедрий подарунок і зауважив, що це перший подарунок для університету з нагоди ювілею.

«Для мене завжди велика честь брати участь у заходах Фонду «Новий Луцьк», тому що, ви знаєте, саме цей Фонд найбільше робить для нашого міста та, зокрема, й університету. Щиро дякую за такий несподіваний подарунок», - каже Ігор Коцан. Фіналом зустрічі стало підписання Меморандуму про подальшу співпрацю між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», Міністерством молоді та спорту України, Федерацією легкої атлетики України та Федерацією легкої атлетики Волинської області.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити

Украинский вратарь помог «Реалу» выйти в полуфинал Лиги чемпионов

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18 апреля 2024, 11:20 0
Socca: курс на Кубок Европы 2024

Кубок Европы 2024 по соккеру (Socca) разыграют 22 команды

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lviv
киданув Палиця Кварцяного...
BekXan
Возьму пример стадион в своём городе.От этих дорожек стадион проиграет в футбольном плане во всём смысле.Кругом в мире уже стараются отделить основные виды спорта от других.Футбольные стадионы делают так что поле близко находиться возле трибун.Эффект просто потрясающий.А так реконструкция совка это жесть.Есть федерация легкой атлетики вот пусть занимается стадионами.Строят дорожки и т.д.Как показывает практика и статистика ,а мы реально это уже прошли !Реконструкция обходиться дороже чем заново его построить ! Реконструкция всё равно на время, а потом снова его деньги и обновляй .Для команд где зрителей не так много возьмите пример стадион Александрии или фк нива Тернополь.Компактный маленький КРЫТЫЙ вместительный футбольный ! А то что в Луцке хотят сделать отмывание денег не более того.