Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Сборная Украины
|
1353
0

Максим ПАВЛЕНКО: «Місце у збірній нікому не гарантоване»

Гравець збірної України з футзалу Максим ПАВЛЕНКО про матчі зі збірною Хорватії

Максим ПАВЛЕНКО: «Місце у збірній нікому не гарантоване»

Готуючись до фінальної частини чемпіонату Європи з футзалу, що на початку наступного року пройде у Бельгії, національна збірна України провела два товариські матчі з хорватами. У першому поєдинку команда Євгена Ривкіна поступилася з рахунком 2:3, однак у повторному матчі зуміла взяти реванш – 3:1. Враженнями від цих поєдинків з прес-службою клубу поділився Максим Павленко. Досвідчений «енергетик» зумів відзначитися влучними ударами у кожному з поєдинків.

- Максиме, наскільки, на твою думку, необхідні такі спаринги для збірної України?
- Будь-які товариські матчі, які проводить збірна України, йдуть на користь. У таких поєдинках є більше можливостей побачити над чим нам потрібно ще працювати, аби в офіційних матчах показувати ту якісну гру, яка може дати результат.

- Що вдалося і не вдалося нашій збірній у спарингах з хорватами?
- У першому матчі потрібно було зіграти більш раціонально. Ми вважали, що у нас буде більше можливостей йти у пресинг. Завдяки швидкості були думки нав’язати супернику таку гру, яка б створювала їм проблеми. Утім, ми створили проблеми самі собі. Вважаю, що у фізичному плані ми були підготовлені не найкращим чином до активної гри у пресинг.

- Тобто була установка пресингувати суперника, проте до цього команда не була повністю готовою?
- Такої чіткої установки не було. Була установка грати по ситуації. Можливо, потрібно було її виконувати більш холоднокровніше. У першій грі ми забили швидкий гол, хотіли розвинути свій успіх, однак не сталося так, як хотілося б.

Не можу сказати, що на суперника потрібно було обирати іншу тактику, аніж ми обрали у першому матчі. Потрібно було грати активно, однак ми не були до цього підготовленими. Напередодні ми увесь день були в дорозі, приїхали пізно ввечері і на наступний день був уже матч. Про жодне відновлення та якісну підготовку не може йти мова. Такі наші реалії. Наразі ми не можемо собі дозволити приїхати на матч за два дні і готуватися до нього як слід. Було відчутно у першому матчі, що ми «з коліс». Коли нам потрібно було додати, аби переламати хід поєдинку, то мало що у нас вдавалося. Не було тих фізичних якостей. Для прикладу, у товариських матчів проти Італії, ми прилетіли за дві доби перед матчем і перед цим тренувалися у Києві. А перед матчам з хорватами такої можливості не було. Звісно, через щільний графік ігор у чемпіонаті.

- У другому матчі команда зіграла більше від оборони і це дало бажаний результат.
- Спочатку була тактика зустрічати суперника на своїй частині поля і йти у пресинг тільки в окремих випадках. Більшу увагу ми приділили захисту. Суперник атакував і втомлювався. У другому таймі перевага уже була на нашому боці. Хорвати за нами уже не встигали. Яскраве цьому підтвердження – кількість фолів суперника. Наш гол був лише справою часу. Моменти у нас з’являлися регулярно. Нам вдалося забити і втримати переможний рахунок.

- Чи можна сказати, що взяли реванш у хорватів саме завдяки вдало обраній тактиці?
- Хорвати непогано діють індивідуально, однак колективного переміщення у команди немає. Вважаю, на другий матч усе було обрано правильно і це дало результат.

- Чи дуже засмутила поразка у першому матчі?
- Перший матч був майже стовідсотково товариський – без фолів і без жовтих карток. А у другій зустрічі уже менше відчувався статус товариської – кількість фолів та карток значно зросла. Емоцій і сутичок також не бракувало. Словом, був справжній бій. Після наших товариських матчів з італійцями не хотілося нам програвати хорватам.

- З ким особисто для тебе грати було цікавіше: з хорватами чи італійцями? Перемога над яким суперником була солодшою?
- Це все умовно, адже це товариські матчі. Якщо переможемо суперників в офіційних матчах, тоді уже зможемо про щось говорити. Вважаю, у товариських матчах немає того налаштування збоку суперника, тому не став би так дивитися на ці перемоги. Нашу силу перевіримо в офіційних матчах.

- З ким грати все-таки було цікавіше?
- З італійцями, оскільки індивідуальна майстерність гравців є вищою. Завжди цікаво грати з командою, яка постійно створює проблеми обороні і нагнітає ситуацію. Звісно, почесніше було перемогти італійців, однак знову хочу звернути увагу на те, що це лише товариські матчі.

- Максиме, до Євро-2014 залишилося уже не так багато часу. Наскільки відсотків, на твою думку, збірна готова уже до матчів у Бельгії?
- На скільки відсотків може сказати лише тренер. Уже є озвучений список з 25-ти футболістів, де нікому не гарантоване місце у складі на Євро. Хто себе краще покаже у матчах чемпіонату напередодні Євро, той і поїде. Місце наразі нікому не гарантоване. Усі це прекрасно розуміють і будуть працювати над тим, аби своєю грою доводити свою профпридатність.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче
Футзал | 21 апреля 2024, 22:38 0
Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче

Украинцы завершили выезд в Венгрию со 100% результатом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.