Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 17 мая 2013, 15:56
14500
40

УПЛ могут покинуть 4 клуба

Несколько украинских клубов испытывают серьезные финансовые трудности

| Обновлено 17 мая 2013, 15:56
14500
40
УПЛ могут покинуть 4 клуба

В новом чемпионате список участников Премьер-лиги может сократиться из-за финансовых проблем у четырех клубов, которых Комитет по аттестации ФФУ допустил к сезону-2013/2014 условно. У проштрафившихся есть время до 24 мая. В противном случае последует понижение в классе или вовсе лишение профессионального статуса. Глава комитета, первый вице-президент ФФУ Сергей Стороженко не захотел уточнять названия команд: «Это посеет хаос и не принесет пользы украинскому футболу». Но «Вестям» удалось выяснить, что речь идет об «Арсенале», «Волыни», «Кривбассе» и «Таврии».

Информацию удалось проверить из первоисточников. Как сказал «Вестям» полузащитник «Кривбасса» Валеев, в команде никто не знает, рассчитаются ли с ними по долгам: «Играем только ради болельщиков и любви к футболу». Скорее всего, 800 км пути в Луцк в последнем туре команда преодолеет на поезде. Футболисты «Волыни» тоже живут без зарплаты, экономят на авиаперелетах и пользуются железнодорожным транспортом. Но источник «Вестей» в клубе сообщил, что инвесторы готовы оплатить все счета, как только команда гарантирует себе место в Премьер-лиге, да и Кварцяный строит планы на будущее.

14 команд играло в чемпионате Украины два сезона подряд (с 2000 по 2002 годы). А вот за первое чемпионство Украины боролись сразу 20 клубов

Меньше стоит волноваться «Таврии» и «Арсеналу». Гендиректор крымчан Бойцан назвал проблемы временными: «У нас еще есть финансовые вопросы, но они решаемы». А вот спортдиректор «Арсенала» Владислав Ващук сообщил нам, что клубу уже ничто не помешает готовиться к новому сезону: «Может, где-то и завалялась неоплаченная платежка, но это не повод для беспокойства».

И все же не стоит исключать, что кто-то не выполнит требования ФФУ и будет изгнан из ПЛ. «Регламент не позволяет подтягивать третий или четвертый клуб из первой лиги или оставлять в ПЛ тех, кто должен вылететь по спортивному принципу», — уверяет Стороженко. А президент ФФУ Анатолий Коньков даже заявил СМИ, что не видит в этом проблемы: «Уровень чемпионата не пострадает, если выпадут команды без роду и племени».

www.vesti.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Свитолина проиграла первой ракетке Испании на большом турнире в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 14:20 21
Свитолина проиграла первой ракетке Испании на большом турнире в Мадриде

Элина в пятый раз подряд уступила в стартовом матче на Madrid Open

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 40
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
одинокий волк
а о ком речь о конькове.... ето об етой обезьянке что когдато под 2-м номером спотыкалась в Д.К. да как же он ПЛЕМЕННОЙ!
veproid
Саме Кривбасс має і рід і плем'я, нажаль, це єдине щовін має + класний футбол рівня УПЛ. Кривбасс вартий половини команд нашаго вищого дивізіону разом взятих!!!! Як там у вас на форумі прийнято... ИМХО)))))
mazzai
Чего накинулись, все правильно Конь сказал, может немного резковато правда. Без денег в футбол не играют, нет финансов - гудбай. Если кто-то не согласен, предлагаю поддержать клубы без финансирования из своей ЗП.
andrz1978
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
andrz1978
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
diogendog
Друже, зрозумій, ну не збільшується конкуренція від скорочення робочих місць. Про той цент, якиий ніхто не дасть, то не закон економіки, а закон етики.
Олігархи не просто не йдуть у футбол, а не хочуть туди йти. Бо навіщо йти в неспортивну конкуренцію, туди де діють воровські-паханські-зональні закони підпорядкування і субординації. (Згадаємо замах на Рабіновича, Коломойський взагалі не в Україні живе). Коли залишиться 10 команд пролеми почнуться у тих хто залишився.
Подивись чемпіонати Швейцарії та Шотландії де кількість команд 10 та 12 відповідно. Там все так само є лідери і аутсайдери. Багато чого можна там побачити. Якісь у них є особливы досягнення на міжнародній арені за минулы роки? Ны. Шотландію, англійська ПЛ майже повністю підкорила. Швейцарський клуб вперше у цьому році потрапив у пів фінал европейського кубку взагалі.
Тому не думаю, що зменшення кількості команд покращить якість української першості.
Вибачаюсь, що так коротко відповідаю. Побіг на роботу.
bikr632002
Чемпіонат в любому випадку буде. Тільки гравців дорогих не буде, групових етапів европейських ліг не буде. зате буде краща збірна, що теж непогано. Україна не є бідна на футбольні таланти, просто теперішня ситуація,як я вже писав вище, не стимулює молодь розвиватися. Країни бувшої Югославії, Польща, Чехія, перечисляти можна довго, не мають сильних чемпіонатів, проте збірні майже завжди грають у фінальних турнірах. Особисто мені приємніше вболівати за збірну, яка до того непогано грає, чим за клуб, в якому майже немає наших гравців.
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
bikr632002
To: vasl09 — 17.05.2013 18:51
1. Як на мене, то в ПЛ краще мати менше міст, але серйозніші клуби. За Вашою логікою, то давайте ще гозшириму лігу, щоби кожен обл. центр мав хоча би по команді. Але тоді будемо мати колгоспний рівень футболу.
2.Переїзди, думаю не являються найзбитковишою статтею бюджету клубів. Фінансове становище повинно покрашитися за рахунок заповнювальності стадіонів, доходів від трансляціі, реклами, тощо, так як ігри стануть цікавішими і напруженішими. Також Не згоден і на рахунок легіонерів: їх зменшиться як мінімум вдвоєш, по числуі зменшення команд. Весь непотріб звідси сам виїде, тому, що їх ніхто не візьме.
3.Чому ці команди? Реорганізацію треба ретельно підготувати, розробити правила, створити умови відбору команд. Не допустити і слідкувати за тим, щоби ці ж самі люди не володіли кількома клубами. Не треба боятися, щось передумає, відмовиться або не змозі утримувати клуб. Таке трапляється і НХЛ і в НБА. Команда продається і просто переїждждає в інше місто. А в нас таку можна замінити зкомандою нижчої ліги.
З першою частиною п. 5 повністю згіден.
To: diogendog — 17.05.2013 19:14
1. Дивись мою відповідь до Вас109
2. Трішки не так: елементарний закон економіки - ніхто тобі цента лишнього не дасть. Я не думаю, що хоча би один укр. професійний футболіст був голодний (хіба що з Таврії чи Кривбасу, їх, бідних, не годують ). У нашому чемпіонаті дуже багато гравців заробляють гроші, яких вони не заслуговують, в цьому і є проблема, особливо в молодому віці:губиться мотивація росту.
3. Друже, давай порахуємо. Шахтар, Динамо, Металіст, Дніпро. Допустимо - це команди, які в іграх між собою викладаються і коли грають між собою - стадіон заповнений. Так ось, при сьгоднішніх розкладах це 24 гри. При схемі 10 команд по 4 тури - 48 таких ігор. Є різниця? Я певен, що з іншої шістки команд також знайдуться такі, хто дасть фаворитам бій, не говорячи, що їхні стадіони в таких іграх пустими не будуть.
4. Так, буде, тому, що не кількість, а якість важливіша. А на рахунок робочих місць не треба переживати, хто вміє і знає - буде працювати, ледарі відійдуть, а інші просто будуть працювати в нижчій лізі.
Хрюн Моржов
Минус четыре клуба из числа мусорного балласта в УПЛ - это здорово! Я бы только поменял из этой четверки двоих - Арсенал и Кривбасс на гораздо более ненужные команды и, разумеется, к полученной четверке добавил еще четыре из балласта: две последних, вместо которых придут две из пердива и две, вместо которых других пустышек уже не будет. В итоге 10 команд, боеспособный и гораздо более сильный чемпионат, чем нынешний, уровень которого низкий благодаря балласту, тащащего его вниз, как камень на шее у МуМу.
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Bandera.Lev
він сам без РОДУ та ПЛЕМЕНІ!
Podorozh (Odessa)
Коньков, ты сам то кто, кто тебе дал оскорблять города и клубы?!!!!!!!!!!!!!! может оставим одно Динамо в чемпионате Украины, пусть играет один состав с другим, и играют во всех турнирах, а остальных в пердив!?
отсутствие средств не дает вам право так говорить!
lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sergienko1956
Паша Яковенко в той команде мотором был... 90 минут не останавливаясь бегал... и все вынуждены были ему подражать... Коньков не был суперигроком...
Космонавт ДК
Я про те й кажу,що грошей там багато
qwerty197111
Спасибо поржал, я представляю как киевская область финансирует ДК. Проснись, там денег давно нет, все украдено.
stopudoff1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Космонавт ДК
Всі команди повинні фінансуватись обласними бюджетами,там грошей багато:крадена земля,спиляний ліс,вивезений чорнозем,вкрадені ставки,угіддя,курорти..Коротше,там грошей багато..
Николай(Донбасс)
Алкогольный синдром...