Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2280
0

Кременю в поміч пожежники і «швидка»

Огляд матчів 6-го туру другої ліги у групі Б

Кременю в поміч пожежники і «швидка»

КРЕМІНЬ - ГІРНИК-СПОРТ - 1:0 (1:0).
28 серпня. 17.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 2500 глядачів.
Судді: П.Чижевський (Київ), В.Журибіда, Л.Харко (обидва — Луцьк).
Делегат ФФУ: В.Тимофєєв (Маріуполь).
Кременчук: Олійник, Рудик, Чорномор, Дичко, Шаповал (Проненко, 73), Степанчук (Отришко, 85), Нікітін (Тининик, 15), Собко, Місяйло (Бородін, 81), Борш (Зайко, 46), Радіонов (Лещенко, 61).
Тренер: Юрій Чумак.
Комсомольськ: Бахметьєв, Пархоменко (Зубко, 67), А.Кондратюк, Голядинець, Полтавець (Ергашов, 38), Ткаченко (В.Кондратюк, 81), Папірович (Грохоцький, 46), Ємельянов, Котов (Курта, 46), Мазур (Скакун, 87), Малюк.
Тренер: Сергій Мурадян.
Гол: Степанчук (14).
Попередження: Місяйло (49), Шаповал (70), Лещенко (73) — Ткаченко (13), Ергашов (39), Курта (47), Голядинець (90+4).

Звіт почнемо з того, що матч затримався на десять хвилин. Чекали на швидку допомогу. Пам'ятається: минулого сезону, коли пожежники спізнювалися, господарі незмінно вигравали.

Господарі відразу захопили ініціативу. Олександр Нікітін ціною травми виграв м'яч і відпасував на Віталія Собка. Подача з правого флангу знайшла на куті воротарського майданчика Степанчука, і головний бомбардир «Кременя» ударом головою увігнав м'яч у сітку.

Такий початок обіцяв легку перевагу для господарів. Але вийшло не так, як думалося в перші хвилини матчу. Слизький для господарів рахунок був тому причиною. Гості наполегливо шукали шляхи до воріт Олійника.

Так в одній з контратак гості закинули м'яча за спину оборонцю «Кременя» Рудику, і Ємельянов в один дотик переправив м'яч у бік воріт. Воротар Олійник не ризикнув ловити м'яч і перекинув його через поперечину. Саме у ці хвилини комсомольці вирівняли гру, і господарям довелося докласти зусиль, щоб знову повернути собі ігрову і територіальну перевагу.

І хоча напруга в матчі відчувалася, особливої гостроти не було біля жодних воріт. Гості спробували влаштувати щось подібне до штурму, але Олійник на виходах зіграв упевнено. А вже в останню «десятихвилинку» господарі затиснули суперників на їхній половині поля і створили кілька напівмоментів, та Євген Проненко не зміг завдати точного удару головою, а Собко просто не влучив по м'ячу після точного пасу Рудика.

СТАЛЬ - ШАХТАР-3 - 1:0 (0:0).
28 серпня. 16.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 600 глядачів.
Судді: Д.Попельницький, О.Кацман, Н.Алексахіна (усі — Кіровоград).
Делегат ФФУ: О.Бойко (Київ).
Дніпродзержинськ: Карабін, Ломко, Лешко, Полуницький, Обревко, Патула (Васильєв, 87), Передистий, Суспіцин (Шутов, 73), Апришко (Куянов, 79), Гаранян (Пономарь, 63), Савченко (Алієв, 84). Тренер:
Сергій Задорожний.
Донецьк: Гальчук, Голиков, Малишев, Імереков, Ямполь, Заїка, Караваєв, Причиненко, Нехтій, Тотовицький (Вакуленко, 46, Стебловський, 75).
Голи: Апришко (48).
Попередження: Полуницький (9), Савченко (17), Шутов (81) — Заїка (5), Голиков (51), Вакуленко (61), Сартина (76), Малишев (81).
Вилучення: Сартина (79, друге попередження).

У матчі з донецьким «Шахтарем-3», який укомплектований переважно 17-18-літніми футболістами, «Сталь» продовжила свою переможну серію. Але якість гри команди господарів знову залишила багато питань. При цьому створюється враження, що її тренерський штаб не може добитися від гравців повної самовіддачі на полі, внаслідок чого їхня гра — невиразна. Ось і в матчі з юними донеччанами, незважаючи на позитивний результат, «Сталь» знову зіграла в монотонний футбол, який явно не до душі її прихильникам. Так, деякі моменти біля воріт гостей створювалися, але при цьому усе робилося повільно і без агресії в завершальній стадії.

Господарі могли відкрити рахунок на четвертій хвилині — Сергій Патула головою завдав удару по воротах, але м'яч влучив у голкіпера. На шостій хвилині Олександр Обревко справа навісив у штрафний майданчик, після чого Дмитро Суспіцин ледве не скористався помилкою захисника «Шахтаря-3», але на місці виявився Гальчук. На 31-й хвилині Григорій Гаранян скинув м'яч Сергію Савченку, але знову свою команду виручив Гальчук. Більше в першому таймі моментів не було.

Початок другого тайму приніс успіх господарям — Обревко з правого флангу зробив навісну подачу в штрафний майданчик, і Євген Апришко, що залучився до атаки, головою переправив м'яч у сітку. На 60-й хвилині Суспіцин лівим флангом утік від суперників, подав на Апришка, але Євген не зумів переграти воротаря.

Більше небезпечних моментів біля воріт гостей створено практично не було — обидві команди основну увагу приділили грі в центрі поля.

ПОЛТАВА - ШАХТАР - 3:0 (1:0).
28 серпня. 17.00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 1 500 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), О.Драчов (Київська область), О.Марчик (Київ).
Делегат ФФУ: О.Євстратов (Одеса).
Полтава: Скрипник, Бичков, Новицький, Поляниця, Харченко, Кундель, Ємельянов (Григоренко, 70, Ятленко, 86), Фатій (Бондаренко, 90), Безсалов (Марченко, 59), Полтавець (Зеленевич, 56).
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Свердловськ: Старцев, Минка, Андреєв, Цабріа (Тиєчко, 46), Семенов, Коновалов, Морев, Ольхович, Реуцький, Піцик, Помазанов (Сомов, 69).
Тренер: Валерій Бермудес.
Голи: Полтавець (1), Марченко (81,88, з пен.).
Попередження: Ольхович (87).

Настав день, коли «Полтава» зустрілася з командою, що не закривається на своїй половині поля з початку матчу, а теж намагається грати у футбол. Як це виходить — інше питання, але однозначно: поєдинок проходив дуже цікаво.

Невдало почавши чемпіонат і програвши крупно минулого туру, свердловці розуміли, що відступати далі нікуди. Невідомо, який план «А» на гру був у гостей, але за 35 секунд після початку матчу вже треба було задіювати варіант «Б». Батусов, немов швидкісний експрес, промчав лівим флангом і виконав напівудар-напівпростріл. М'яч летів повз ворота, але Полтавець зумів у падінні переправити його в сітку. Свердловці відповіли двома гострими випадами, але Скрипник обидва рази виручив.

Надалі гра заспокоїлася, полтавчани грали за рахунком, намагаючись контролювати м'яч і не підпускати свердловців до своїх воріт на дистанцію, з якої можна було б завдати небезпечного удару. Тому гра проходила переважно в середині поля. Причому гості частенько використовували довгі передачі, тож полтавські захисники головами награлися на пару матчів наперед.

Після перерви суттєвих змін на полі не сталося. Визначальними стали заміни. У свердловців вони гру практично не посилили, на відміну від полтавців. Добре увійшов до гри Зеленевич. І, звичайно ж, Марченко! Його поява в грі, наче джокера, змінила розклад на полі. Костя просто почав терзати своїх опікунів, які не могли з ним впоратися у рамках правил. На 81-й хвилині Марченка збили на правому фланзі. Після надання допомоги гравець попрямував до штрафного майданчика суперників і відповів по-футбольному, продемонструвавши, що за ним не заіржавіє. Після навісу зі штрафного Марченко «передав привіт» Старцеву: легким кивком змінив траєкторію польоту м'яча, а той прошмигнув у самий кут.

Цей гол остаточно деморалізував гостей, а полтавці не заспокоїлися, і на останніх хвилинах Марченко, після пасу Зеленевича, вийшов сам на сам зі Старцевим, але був збитий у штрафному майданчику. Сам же Костя впевнено виконав вирок, записавши на свій рахунок п'ятий забитий м'яч у сезоні.

ОЛКОМ — ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 — 3:4 (1:1).
28 серпня. 17.00. Мелітополь. Стадіон «Спартак» ім. О.Олексенка. 1200 глядачів.
Судді: Д.Бондаренко, Д.Козорєзов (обидва — Одеса), О.Москаленко (Київ).
Делегат ФФУ: Ю.Бондаренко (Херсон).
Мелітополь: Середа, Бугайов, Козин, Масюткін, Манаков, Косяк (Ткачов, 68), Кир'янов, Мягков (Ар.Галушкін, 60), Жадан, Ан.Галушкін, Холодков (Тарануха, 46).
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Маріуполь: Євтушенко (Зінченко, 52), Оберемок, Доценко, Цюпа, Петрович, Сикульський, Швець, Омельченко (Гревцов, 63), Ковальов, Філатов (Касянчук, 85), Гунченко.
Тренер: Юрій Керман.
Голи: Козин (6), Ар.Галушкін (50, 85) — Гунченко (30), Швець (61), Ковальов (70), Петрович (90).
Попередження: Козин (64), Тарануха (86) — Петрович (74), Ковальов (85).

ОЛІМПІК — ГІРНИК — 2:0 (2:0).
28 серпня.   17.00. С/К «Олімпік». 200 глядачів.
Судді: Д.Корабльов (Керч), Ф.Голубєв (Алушта), А.Лібстер (Луганськ).
Делегат ФФУ: А.Ісаєв (Запоріжжя).
Донецьк: Левченко (Махарадзе, 90+2),Змієвський, Левицький (Чех, 72), Драченко, Ходуля (Уланов, 89), Піднебенний (Хлань, 88), Дорошенко (Валяєв, 76), Лебідь, Санжар (Головченко, 82), Шаврин, Ареф'єв (Богданов, 83). Тренер: Ігор Петров.
Кривий Ріг: Гурин, Григорик (Христусь, 75), Мукан, Кучеренко, Голуб, Гвоздевич (Вершинін, 46), Гончаренко (Ілюхін, 50), Грамм (Сичов, 64), Большунов (Бука, 53), Пашковський, Коломієць (Кривошей, 46).
Тренер: Геннадій Приходько.
Голи: Шйврин (5, з пен, 33).
Попередження: Піднебенний (86) — Христусь (86).

ДНІПРО-2 - МЕТАЛУРГ-2 - 1:0 (1:0).
29 серпня.  17.00. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 150 глядачів.
Судді: О.Холодинський (Лозова), Р.Калита, А.Єремєєв (обидва — Миколаїв).
Делегат ФФУ: В.Іжко (Київ).
Дніпропетровськ: Юрчук, Пінчук, Махарадзе, Мухін, Забула, Панасенко (Безпалий, 90+1), Марадуда (Г.Пасіч, 57), Авдєєнко (Перебора, 83), Довбун (Клименко, 67), Угнич (Є.Пасіч, 87), Волков (Катана, 80).
Тренер: Віктор Кузнецов.
Запоріжжя: Басанець (Шевченко, 46), Ульянов, Кучук, Грищук, Дзядевич, Осадчий, Тимошков, Зінченко (Юсов, 73), Тимофєєв, Коньков, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Гол: Довбун (44).


Валерій ЗУБЕНКО, Олександр ГОРБАЧОВ, Денис КОБУШКО, Ігор ЧИЧАНОВСЬКИЙ, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Выигрыш на характере. Динамо вырвало на выезде победу у Днепра-1
Футбол | 27 апреля 2024, 15:39 65
Выигрыш на характере. Динамо вырвало на выезде победу у Днепра-1

Команда Александра Шовковского добилась победы в меньшинстве

Лунин с агентом разозлились на Анчелотти. Стали известны причины
Футбол | 27 апреля 2024, 00:59 9
Лунин с агентом разозлились на Анчелотти. Стали известны причины

Украинский вратарь остался в запасе в последнем матче

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.