Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 19 квітня 2022, 05:12
10395
4

Битва за Донбас, приліт по Львову. День 54. ЗСУ переходять у контрнаступ

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за понеділок, 18 квітня

| Оновлено 19 квітня 2022, 05:12
10395
4
Битва за Донбас, приліт по Львову. День 54. ЗСУ переходять у контрнаступ
Getty Images/Global Images Ukraine

54-й день війни. 18 квітня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 18 квітня

23:59. Зеленський: Битва за Донбас почалася, генерали Росії діють обережніше

Президент Володимир Зеленський заявив, що російські генерали вбили дуже багато своїх солдатів, тому під час нового наступу поводяться обережніше:

«На сході та півдні нашої держави окупанти намагаються атакувати останнім часом трохи продуманіше, ніж це було раніше. Тиснуть, шукають слабке місце в обороні нашої держави, щоб знайти і зайти туди основними силами.

Мабуть, російські генерали, які звикли не рахувати якихось втрат, убили вже стільки російських військових, що навіть їм доводиться бути обережнішими, бо нікого не залишиться, щоб наступати. Втім, нехай не сподіваються, що це їм допоможе. Це питання лише часу – коли всю територію нашої держави буде звільнено.

російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися: значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу. Скільки б туди не зганяли російських військових, ми боротимемося. Ми захищатимемося. Ми це робитимемо щодня. Нічого українського не віддамо, а чужого – нам не треба.

І я вдячний усім нашим бійцям, усім нашим героїчним містам на Донбасі, Маріуполі, а також містам Харківщини, які тримаються. Які захищають долю всієї держави, стримуючи сили загарбників. Рубіжне, Попасна, Золоте, Лисичанськ, Сєверодонецьк, Краматорськ та решта, які протягом усіх цих років і назавжди – з Україною».

23:00. Азов просить про зелений коридор з Маріуполя для цивільних, мертвих і поранених

Командир полку Азов підполковник Денис Прокопенко просить світових лідерів організувати евакуацію з Маріуполя для цивільних осіб, поранених і загиблих бійців, які заслуговують на поховання з почестями:

«Ніхто не вірить окупантам, тому я закликаю політиків усього цивілізованого світу організуйте зелений коридор, надайте гарантії безпеки, щоб негайно провести евакуацію цивільних, поранених та тіл убитих воїнів, які мають бути поховані з почестями».

Кілька днів тому окупанти вкотре пропонували українським захисникам Маріуполя здатися. На території заводу Азовсталь у Маріуполі ховаються цивільні, у тому числі жінки та діти. Міськрада Маріуполя повідомила, що російські окупанти завдають ударів по Азовсталі надтяжкими авіабомбами.

У підземних укриттях металургійного комбінату перебувають щонайменше 1000 цивільних. Переважно це жінки з дітьми та люди похилого віку.

22:30. росія пошкодила українську інфраструктуру на 85 млрд доларів

Загальна сума прямої шкоди інфраструктури України в результаті війни, що почалася росією, досягла 84,8 млрд доларів, але загальні втрати досягають 600 млрд доларів. Про це йдеться в оновленій оцінці збитків українській економіці проекту KSE Institute «росія заплатить» за підтримки уряду та Офісу президента.

Такою є оцінка завданих втрат на 18 квітня. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на 4,45 млрд дол.

Загальні втрати економіки України через війну, що враховує як прямі втрати, так і непрямі (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо), коливаються від 564 млрд до 600 млрд доларів.

Найбільше зростання втрат за останній тиждень зумовлене зростанням пошкоджень та руйнувань підприємств. На це вплинуло, зокрема, збільшення інформації про кількість пошкоджених підприємств та використання непрямих методів оцінки втрат малого бізнесу.

22:05. Подоляк: Україна готова обміняти Медведчука на маріупольців та захисників

Радник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що Україна готова обміняти Віктора Медведчука на звільнення всіх захисників та мешканців Маріуполя, але сумнівається, що на це піде росія:

«Це справді єдина пропозиція, яка могла скластися у нього (Медведчука) в голові і на яку може погодитись Україна. Ми готові, я так вважаю, як державу всіх людей забрати з Маріуполя, щоб вони не гинули там.

Але мені здається, що рф не піде на це. Тому що для них Маріуполь став символом незламності України. А росіяни сьогодні взагалі психічно повернені на дивні символи. І для них зруйнувати символ незламності країни – це дуже важливий момент.

У той же час сподіваюся, що хтось, може, підкаже політичному керівництву росії, що це було б непогано з погляду гуманістичного підходу. Але я себе ловлю на думці – який гуманістичний підхід, коли ми говоримо про рф?»

21:45. Під Харком збитий російський літак!

Поблизу Балаклії ЗСУ збили російський літак.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синегубов у телеефірі 18 квітня.

21:20. США оцінили кількість російських військ на півдні та сході України

За оцінками США, з кінця минулого тижня Росія додала ще 11 батальйонних тактичних груп (БТГ) у свої сили на сході та півдні України, внаслідок чого загальна кількість російських БТГ досягла 76 (CNN).

Високопоставлений представник Міністерства оборони США сказав: «Вони збільшили свої можливості усередині України. Всі російські сухопутні сили зосереджені на сході та півдні України, але США не можуть точно визначити, як вони розподілені.

Тим часом США вже направили в регіон чотири рейси з підтримкою у сфері безпеки України з нового раунду допомоги, санкціонованої президентом США Джо Байденом на суму 800 млн доларів. Ще один рейс має прибути протягом наступних 24 годин».

У НАТО вважають, що друга стадія війни в Україні буде зосереджена на сході та на півдні, матиме ширший фронт та буде кривавішою.

20:40. Залужний: російські військові зосередили сили на Ізюмському напрямі

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російська армія намагається прорвати оборону на кількох напрямках, зосередивши основні зусилля на Ізюмському.

Головнокомандувач ЗСУ розповів про ситуацію у регіонах, де відбуваються воєнні дії. Зокрема, він зазначив, що ситуація на південному напрямку контрольована:

«Суттєво зменшено загрозу з моря завдяки потопленню флагманського корабля Чорноморського флоту рф. Проте небезпека висадки морських та повітряних десантів залишається. У зв'язку з цим продовжуються заходи щодо зміцнення протидесантної оборони, у тому числі за рахунок матеріально-технічної допомоги країн-партнерів.

Сили оборони стійко забезпечують захист Миколаєва від можливих спроб противника відновити наступ та знищують ворога у передмісті Херсона. Також ворогові не дають змоги просунутися у напрямку Запоріжжя.

Триває героїчна оборона міста-героя Маріуполя. Командування Збройних Сил України вживає всіх можливих заходів для надання підтримки захисникам міста. Зокрема, знищення десантного корабля Саратов у порту Бердянська зменшило ризик висадки десанту та вогневого ураження з моря.

В останні тижні противник здійснив перегрупування сил і засобів на сході і намагається прорвати оборону на кількох напрямках, зосередивши основні зусилля на Ізюмському. Військовим командуванням забезпечується посилення оборони, насамперед, протитанковими та протиповітряними засобами. Російські окупанти гостро погіршили гуманітарну ситуацію у Донецькій та Луганській областях.

Незважаючи на переважаючі сили противника на деяких напрямках, завдяки набутій майстерності командирів та бойовому досвіду наших воїнів, нам вдається відбивати атаки, завдаючи ворогові значних втрат».

20:00. Командування чф рф нарахувало лише 37 загиблих і сотню поранених на крейсері Москва

Джерело, близьке до командування Чорноморського флоту росії, розповіло журналістам, що в результаті пожежі на крейсері Москва загинули 37 моряків, і ще близько сотні поранено (Meduza).

Джерело видання розповіло, що 37 членів екіпажу Москви загинули під час аварії корабля. Їхні тіла нібито доставили до Севастополя 15 квітня. За словами джерела, близько сотні поранено, і ще невідомо, скільки зникли безвісти. По суті, зниклі безвісти у відкритому морі означає, що тіла загиблих не виявили. Загалом загальний склад екіпажу становив близько 500 осіб. Також він підтвердив, що флагман чф рф затонув у результаті ракетної атаки Збройних сил України.

Раніше російське міністерство оборони офіційно повідомляло, що екіпаж корабля було евакуйовано у повному складі. У Севастополі журналісти помітили на одному з офіційних відео після краху судна жалобний вінок із написом «Кораблю та морякам».

19:30. Окупанти починають наступ на сході

Генштаб ЗСУ фіксує ознаки початку наступальної операції на сході України з боку російських окупантів.

Генеральний штаб ЗСУ: Фіксуються ознаки початку наступальної операції у Східній операційній зоні. У Слобожанському та Донецькому операційних районах агресор на окремих напрямках активізував наступальні та штурмові дії.

На Донецькому та Таврійському напрямах угруповання окупаційних військ продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Лиман, Кремінна, Попасна та Рубіжне, а також встановлення повного контролю над містом Маріуполь. У Маріуполі продовжуються бої, ворог робить штурмові дії в районі морського порту.

18:40. У Криму поховали капітана чф рф, він керував кораблем, який підбили біля Бердянська

ЗМІ рф повідомили про те, що відбулося прощання із севастопольцем Олександром Чирвою. Його було вбито під час бойових дій українськими національними силами опору.

Олександр Григорович Чирва був командиром великого десантного корабля Цезар Куніков 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського флоту рф, капітан 3 рангу.

24 березня в окупованому порту Бердянська українськими захисниками було знищено великий десантний корабель Саратов, а ще два великі десантні кораблі, Цезар Куніков і Новочеркаськ, отримали пошкодження.

У 2015–2016 роках Чирва брав участь у війні в Сирії. За даними Кримінформу, російського командира було вбито українцями під час бою. При цьому окупанти не уточнюють, коли саме відбувся цей бій.

18:10. Київ відправив до Євросоюзу першу частину опитувальника щодо членства, готує другу

Україна відправила Єврокомісії першу частину заповненого опитувальника для оцінки нашої можливості набути статусу кандидата в члени ЄС і вже працює над другою частиною. Про це повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина:

«Перша частина опитувальника щодо членства України в ЄС направлена ​​на адресу Єврокомісії. Як і обіцяв президент Володимир Зеленський, Україна наповнила документ за тиждень! Вже почали працювати над другою частиною. Пишаюся українською урядовою командою».

8 квітня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн під час візиту до Києва офіційно передала президентові Володимиру Зеленському опитувальник, наповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

17:50. Харків: снаряди впали на дитячих майданчиках, двоє загиблих

Внаслідок обстрілу окупантами Основ'янського району Харкова загинули чоловік та жінка, снаряди впали на території дитячих майданчиків.

Харківська обласна прокуратура: «За даними слідства, 18 квітня 2022 року близько 11:50 російські окупанти обстріляли Основ'янський район Харкова. Снаряди впали біля дитячих майданчиків біля житлових будинків. Внаслідок обстрілу загинули чоловік та жінка. Також пошкоджено низку житлових будинків».

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов'язаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

17:30. Окупанти в Генічеську встановили пам'ятник Леніну

У захопленому російськими військами місті Генічеськ Херсонської області колаборанти встановили пам'ятник російському революціонеру Владіміру Леніну.

Колаборанти виклали фото та інформацію, що пам'ятник Іллічу встановлено. Варто зазначити, що це не той Ленін, який раніше стояв у Генічеську. На фото також видно, що над адміністративним будинком майорять російський та радянський прапори.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський: «Окупанти на Херсонщині продовжують свої експерименти щодо переміщення у минуле, повертаючи червоні прапори та пам'ятники радянського часу. Все це відбувається на тлі посилення загарбниками гуманітарної кризи, жорсткого придушення інакодумства та прояву громадянської позиції».

17:05. Росіяни можуть влаштувати провокації на Великдень

Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає, що російські війська можуть вдатися до провокацій на великодні свята, заздалегідь звинувативши в них українську армію:

«Окупанти знову використовують прийом інформаційного алібі, попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня.

Зокрема, декілька пропагандистських ЗМІ розповсюдили публікацію про те, що «з націоналістів сформовано понад 70 мобільних груп на автомобілях, які обстрілюватимуть із мінометів православні храми у Великодню ніч, щоб потім звинуватити у цьому військові Росії».

При цьому пропагандисти наводять конкретний перелік областей України, де може статися: Запорізька; Миколаївська; Одеська; Сумська; Харків. Звертаємо увагу! У всіх цих регіонах висока ймовірність діяльності диверсійно-розвідувальних груп ворога».

Про це повідомляє і Міноборони рф, яка стверджує, що це «Київ готує витончені жахливі провокації з численними жертвами». Усіх українців закликають бути дуже уважними та максимально обережними.

16:45. Тимурчик знайшовся. Стала відома доля екіпажу Мі-8, що летів до України

У селищі Стара Кулатка в Ульяновській області рф 17 квітня 2022 року поховали військового пілота рф Тимура Кіпчатова. Як повідомляють російські ЗМІ, він загинув у війні з Україною 4 квітня.

Рашиста посмертно нагородили Орденом Мужності. Про обставини його загибелі нічого не повідомляється.

Швидше за все, Тимур Кіпчатов є героєм радіоперехоплення від 4 квітня 2022 року на території Білорусі, які наступного дня опублікував паблік Білоруський Гаюн.

Нагадаємо, тоді російський гелікоптер з бортовим номером RF-04812 під час руху групи вертольотів з Білорусі до росії різко повернув у бік українського кордону. Зв'язок із екіпажем зник, а неформальне звернення до нього стало вже крилатою фразою російсько-української війни:

  • 812-й, ти де зараз перебуваєш, скажи чесно? Тимурчик, бл*ть, скажи нам, будь ласка, російською мовою.

Пошуки Тимурчика силами російських вертольотів результатів не дали. Потім в соцмережах повідомили, що гелікоптер з невідомих причин розбився, і всі члени екіпажу загинули.

Варто зазначити, що Тимурчик сприяв «десантуванню 300 та евакуації 150 поранених бійців» на території України, про це на похороні сказав його товариш по службі.

16:00. Українці не матимуть додаткових вихідних у квітні та травні через війну

Цьогоріч українці не матимуть додаткових вихідних у квітні та травні через воєнний стан. 25 квітня, 2 травня та 9 травня будуть робочими днями, які оплачуватимуться у звичайному порядку.

Державна служба України з питань праці: «Статтею 73 Кодексу законів про працю України встановлено 9 святкових днів, зокрема 1 травня – День праці, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Також в Україні встановлено 4 неробочі дні – релігійні свята, в які люди не працюють (7 січня і 25 грудня – Різдво Христове, а також Великдень та Трійця).

За українським законодавством, якщо вихідний збігається зі святковим чи неробочим днем, він переноситься на наступний день після них. Навесні 2022 року вихідними днями мали бути понеділки 25 квітня (перенесення вихідного з 24 квітня), 2 травня (перенесення вихідного з 1 травня) та 9 травня (святковий день).

Однак дія статті, що визначає святкові й неробочі дні, призупиняється в умовах воєнного стану. Тому цієї весни українці не матимуть додаткових вихідних.

15:45. Хто «мінував» літаки? МЗС України звинуватило президента Сербії у брехні

У МЗС України заявили, що звинувачення президента Сербії про причетність України до повідомлень про мінування сербських літаків не відповідають дійсності.

Спікер МЗС Олег Ніколенко: «Категорично відкидаємо безпідставні звинувачення президента Сербії. Його заяви про нібито причетність України до повідомлень про замінування літаків сербських авіакомпаній, які здійснюють польоти в рф, не відповідають дійсності».

Також у МЗС висловили розчарування, що Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти росії за нічим не спровоковану війну проти України.

«Щодня росія завдає ракетно-бомбових ударів по українських містах, вбиває мирних жителів, руйнує громадянську інфраструктуру. Жорсткі санкції та єдність демократичного світу здатні зупинити цю війну. Закликаємо Белград стати на бік правди і повною мірою долучитися до підтримки України та відстоювання цінностей, на яких ґрунтується об'єднана демократична Європа».

Раніше президент Сербії Александар Вучич заявив, що за повідомленнями про замінування сербських літаків, що здійснюють польоти в Росії, стоять дві країни: одна – член ЄС, інша – Україна. Вучич заявив, що його країна продовжить польоти до росії, незважаючи на такі повідомлення.

15:30. Google відкрив на своїх картах всі стратегічні та військові об'єкти рф

Стратегічні та військові об'єкти рф тепер на Google Maps можна розглянути в максимальній якості.

У сервісі Google Maps у максимальній роздільній здатності тепер можна побачити різноманітні російські пускові шахти міжконтинентальних балістичних ракет, командні пункти, секретні полігони та інше. Роздільна здатність зображень до 0,5 метра на піксель. Досі вони відображалися в набагато гіршій якості, яка не дозволяла розглянути всі деталі.

Наприклад, завдяки знімкам можна оцінити процес робіт на єдиному російському авіаносці Адмірал Кузнєцов. Також у високій якості можна подивитися базу зберігання ядерних боєприпасів поблизу Мурманська.

Для всіх бажаючих можна оцінити, як з супутника виглядає російський винищувач нібито п'ятого покоління Су-57 на льотно-випробувальному центрі міноборони рф. Або як із космосу ідентифікувати пускову позицію міжконтинентальної балістичної ракети.

15:00. Олег Жданов: війна за трон путіна, у кремлі назріває бунт, як довго будуть бої на Донбасі

13:30. Медведчук просить обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя

Затриманий Службою безпеки нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського і президента рф владіміра путіна з пропозицією обміняти його на захисників і жителів Маріуполя.

Медведчук: «Я, Медведчук Віктор Володимирович, хочу звернутися до президента рф владіміра путіна і президента України Володимира Зеленського з проханням про обмін мене українською стороною на захисників Маріуполя та мешканців, які знаходяться там на сьогоднішній день і не мають можливості безпечного виходу через гуманітарні коридори».

13:10. У Львові кількість загиблих зросла до 7 людей. Ракети влучили у СТО та склади

У Львові від ранкового удару ракетами загинули 7 мирних жителів, отримали поранення 11 людей, з них двоє людей у ​​дуже тяжкому стані, у місті ще розбирають завали.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький: «4 влучання в складські приміщення, які на даний момент не використовуються військовими, а також одне потрапляння по станції техобслуговування автомобілів. 7 осіб загинули, 11 травмовані за попередніми даними. На даний момент розбираються завали. Можливо, кількість не остаточна.

По станції технічного обслуговування взагалі варварський удар, це абсолютно цивільний об'єкт. Вранці люди прийшли на роботу – і, на жаль, така трагедія. Хоча, можливо, це цілеспрямовані удари по цивільних об'єктах? Вони не мають нічого святого.

Четверо із травмованих – зі станції техобслуговування, одна із травмованих – дитина, її стан не важкий. Три людини перебувають у важкому стані.

Міський голова Львова Андрій Садовий: «Двоє поранених у дуже тяжкому стані, за них борються лікарі».

На СТО постраждали або знищено 20 автомобілів. У 8 будинках та школі вилетіли вікна.

12:40. ВІДЕО. Морський буксир Шахтар намагається врятувати моряків із крейсера Москва.

12:10. Росіяни на війні втратили 20,6 тисяч військових та майже 800 танків

Російські окупаційні війська втратили 20600 осіб та 790 танків з початку війни в Україні.

Генштаб: Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 18.04:

  • особового складу – близько 20600 осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 790 од.,
  • бойових броньованих машин – 2041 од.,
  • артилерійських систем – 381 од.,
  • РСЗВ – 130 од.
  • засоби ППО – 67 од.,
  • літаків – 167 од.,
  • вертольотів – 147 од.,
  • автомобільної техніки – 1487 од.,
  • кораблі/катери – 8 од.,
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 155.
  • Спеціальна техніка – 27.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

11:30. Через обстріли росіян зелені коридори 18 квітня не відкриються

У понеділок, 18 квітня, гуманітарні коридори в Україні не запрацюють.

Віце-прем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук: «На сьогодні 18 квітня, на жаль, гуманітарних коридорів не буде».

За словами міністра, напередодні велися довгі та складні переговори щодо коридорів з Маріуполя, Бердянська, Токмака, Енергодару. Також працювали над коридорами з Херсонської області (Нововоронцівка, Осокорівка, Миролюбівка, Нововознесенське, Високопілля). Переговори йшли також про коридори з Луганської області: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна та смт Нижнє.

Однак, порушуючи міжнародне гуманітарне право, російські окупанти не припиняють блокування та обстріл гуманітарних маршрутів, зазначає Верещук. Тому з міркувань безпеки було ухвалено рішення у понеділок не відкривати гуманітарні коридори. Міністр додала, що влада докладатиме всіх зусиль, щоб гуманітарні коридори запрацювали знову якнайшвидше.

10:00. Орки завдали 5 ракетних ударів по Львову, є 6 загиблих

Російська армія вранці завдала 5 ракетних ударів по Львову – загинуло 6 людей, ще 11 постраждали.

Міський голова Львова Андрій Садовий: «5 прицільних ракетних ударів у Львові. Відповідні служби виїхали на місце. Докладнішу інформацію з'ясовуємо».

Голова Львівської ОВА Максим Козицький: «За інформацією Повітряного командування Захід, сьогодні вранці сталося чотири ракетні удари по Львову: три – по об'єкту військової інфраструктури, один – по шиномонтажу».

Внаслідок влучень сталися пожежі. Об'єкти зазнали суттєвих пошкоджень. Відомо про 6 загиблих та 11 постраждалих, серед постраждалих – одна дитина.

08:50. По Дніпропетровщині ударили ракетами, постраждали два об'єкти

Російська армія завдала ракетного удару по Дніпропетровській області, частину ракет українські системи протиповітряної оборони збили, але одна з ракет влучила в інфраструктурний об'єкт, двоє постраждалих.

Глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко: «Ніч пройшла відносно спокійно, а вранці загарбники завдали ракетних ударів по області. Але 60% ракет було збито нашою ППО. Ми – нелегкий здобуток».

Двоє постраждалих у Синельниківському районі. Там ракета влучила у інфраструктурний об'єкт. Вогонь рятувальники загасили.

У Павлоградському районі людей не зачепило. Але зруйнувало залізничну інфраструктуру.

07:40. Зведення Генштабу: Росіяни марно намагалися закріпитися на Луганщині

Противник безуспішно намагалися закріпитися в районах Кремінної та Рубіжного і даремно робили штурм у районах населених пунктів Новотошківське, Попасна, Авдіївка та Мар'їнка.

Зведення Генштабу: Росіяни майже створили наступальне угруповання у Східній операційній зоні і не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури України.

07:00. Українські війська контратакують на Сході.

Майкл Маккей: 17 квітня на сході України точилися напружені бої. Наступ російських фашистів із захоплення Лозового і Попасної не увінчалися успіхом. Українські війська пішли в контрнаступ і мали успіх у Гусарівки і на північний схід від Кремінної / Рубіжного.

06:00. Вперше за час війни з Польщі в Україну в'їхало більше людей, ніж виїхало

16 квітня вперше з початку війни в Україну з Польщі в'їхало більше людей, ніж виїхало (BBC).

У суботу, 16 квітня, в Україну в'їхали 22 тисячі осіб, а виїхали 19,2 тисячі людей.

За даними ООН, з 24 лютого з України поїхали понад 5 мільйонів людей.

03:25. ФОТО. Турецькі ЗМІ опублікували фото підбитого крейсера Москва

Зазначимо, що турецький корабель виявився першим біля Москви після сигналу SOS і взяв на борт 54 матроси з російського крейсера.

Флагман чорноморського флоту Росії затонув кілька днів тому, уражений українськими ракетами Нептун.

 

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 54-го дня війни, 18 квітня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова
Футбол | 22 квітня 2024, 09:27 3
ФОТО. Моє серце розривається. Фонсека зустрівся з дітьми з Харкова

Колишній тренер «Шахтаря» відзначився благородним вчинком

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
IvanLa
чи є ще необхідність у росмовній версії спорт.уа після 24 лютого?
Андрій Гусак
ЦЕ МАЄ БУТИ ГОЛОВНОЮ НОВИНОЮ НА ГОЛОВНІЙ СТОРІНЦІ КОЖНИЙ ДЕНЬ