Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 травня 2024, 14:53
4310
8

Найбажаніші суперники для Раяна Гарсії та Девіна Хейні

Хто може стати наступним для американців?

| Оновлено 06 травня 2024, 14:53
4310
8
Найбажаніші суперники для Раяна Гарсії та Девіна Хейні
Getty Images/Global Images Ukraine. Раян Гарсія і Девін Хейні

У ніч на 21 квітня у Нью-Йорку, США, відбувся нетитульний поєдинок між чемпіоном WBC у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) 25-річним американцем Девіном Хейні (31-1, 15 КО) та його однолітком і земляком Раяном Гарсією (25-1, 20 КО).

Поєдинок закінчився перемогою аутсайдера. Більший та сильніший Гарсія побив меншого і не такого потужного Девіна Хейні. А Хейні не зміг застосувати свої навички проти суперника, якого до поєдинку називав бійцем рівня С.

Говорити про майбутнє боксерів заведено одразу після поєдинку. Проте Раян – настільки непередбачувана персона, що варто було вичекати певний час, щоб побачити, куди хилить американця. Зараз стало зрозуміліше, можна говорити про обох.

Бажані суперники для Девіна Хейні

Тут важливо зазначити, що американець не втратив титул WBC у першій напівсередній вазі, бо його опонент не зробив вагу. Раян вже на зважуванні важив більше на півтора кілограми за суперника, а отже, за титул не боровся. Разом з цим, титул не буде оголошено вакантним, як очікувало багато фанатів. В WBC вирішили не створювати прецеденту, коли претендент, бажаючи нашкодити супернику, просто робив би більшу вагу, платив би за це коштами, але руйнував би здоров’я та порядок категорій.

Сандор Мартін
Іспанія, 30 років
42-3, 15 КО

Це перша людина, яка з’являється, коли говорять про Хейні. Все через те, що Мартін – обов’язковий претендент на пояс, яким так і володіє Девін. Американець перед зустріччю з Раяном навіть говорив про те, що час починати перемовини з Мартіном та доручав це Едді Хірну.


Getty Images/Global Images Ukraine. Сандор Мартін

Такого бою варто очікувати, хоч він і небезпечний для Девіна. Просто через те, що Сандор – претендент, клієнт Едді Хірна і боксер, який часто чіпляється за свої шанси. Так було з Теофімо Лопесом, за якого вчепився Мартін і з яким молодий американець мучився усі 12 раундів.

Просто Хейні не буде, бо Сандор – розумний боксер, якого дійсно складно перехитрити у просто боксерському протистоянні. А перетиснути його силою у Девіна не вийде – рівні габарити та відносна безударність Хейні заважає.

Об’єднання з будь-яким з чемпіонів

Насправді зараз напрошується єдиний варіант серед них – Теофімо Лопес. Але це залежить від того, коли Хейні захоче повернутись. Зараз Теофімо не має суперника, а Девін взяв перерву для відпочинку та відновлення – як морального, так і фізичного.

Цей варіант, хоч і хайповий, шансів майже не має. Одразу після провалу виходити на ризикований бій проти такого ж молодого чемпіона – навряд команда Девіна погодиться на таку авантюру. Не так вони діють.

Це, безумовно, було б цікаво. Теофімо – не такий, як Раян. Він не зможе постійно перти вперед, у нього інший стиль. Але і вдарити Лопес точно може міцно. То ж бій небезпечний для обох боксерів.

Бажані суперники для Раяна Гарсії

Американець, звісно, всіх обдурив. Далеко не всі вірили, що хлопець дійсно з’їхав з глузду, але виглядав він дивно. А коли не зміг зробити вагу, ще більше людей повірило в перевагу Хейні.

Тільки-от Раян добився свого. Перевага у вазі була не через зайву вагу, а через те, що він став потужнішим. Саме так і переміг – завдяки силі та важким ударам. Це йому й допомогло стати першим, хто побив Девіна.

Роландо Ромеро
США, 28 років
15-2, 13 КО

Всі ці варіанти оголосив особисто Гарсія. Звісно, він чіпляв ще Ісаака Круза та Еррола Спенса, але це малореальні суперники. Ісаак – невеликий боксер і для першої напівсередньої, а Раян збирається переходити у напівсередню, як мінімум. Спенс планує йти у першу середню категорію і навряд після руйнівної поразки від Кроуфорда погодиться на поєдинок проти хайпового молодого хлопця.


Getty Images/Global Images Ukraine. Роландо Ромеро

А от поєдинок проти Ромеро – інша історія. Роландо потрібен бій для повернення, і він любить виклики, в яких можна пошуміти. З Раяном це точно вийде. Мало того, що Гарсія сам створює інфоприводи, так вони ще й спарингували. А спаринг давно потрапив у мережу, і там не було просто ні першому, ні другому.

Силове протистояння гарантовано. Обидва навіть можуть набрати ваги, щоб не триматись у складних рамках першої напівсередньої.

Себастьян Фундора
США, 26 років
21-1-1, 13 КО

Раян не один раз зачепив тему готовності піднятись у першу середню вагу. А поєдинки проти Фундори будь-якого суперника завжди яскраві та насичені.

Щоправда, Себастьян має зустрітися з переможцем пари Кроуфорд – Мадрімов до грудня, інакше буде залишений без титулу WBO. Але WBC все одно залишиться. І, якщо у Себастьяна на вийде відбоксувати у грудні через травму чи небажання, зустріч з Раяном виглядає не просто логічною, а й дуже гучною.

Навряд Фундора колись заробляв такі гроші, які може зробити в бою проти Гарсії.

Конор Бенн
Велика Британія, 27 років
23-0, 14 КО

Бенн привітав Раяна з перемогою у Твіттері. Гарсія відповів погрозою – пообіцяв розбити і з’їсти селезінку британця. Комунікація почалась не з того одразу.

Окрім гучних пресконференцій, тут ще й чисто логічна складова. Обидвох боксерів транслює DAZN. Обидва боксують в США: Бенн - через заборону виступати у Великій Британії. Оскар Де Ла Хойя (промоутер Гарсії) та Едді Хірн (промоутер Бенна) вже не вперше роблять спільні вечори. З Хейні було те ж саме.

Цікавий варіант для дебюту у напівсередній вазі. І для Бенна це гучне протистояння та ім’я, якого не вистачає у рекорді для розкрутки.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
gusev80 .
Не зовсім розумію чому Гарсія "більший та міцніший". Він на 1 см вище, та у Хейні трохи довші руки. ганяють обидва стільки, що якщо зважуватися безпосередньо перед боєм, то його краще проводити у середній вазі. 
Сміх
Пасаж про "не забрали пояс, щоб претендент не руйнував порядок категорій" - дуже тупа відмазка. Претендент нічого не втратив, а отримав що планував. В кого там пояс - йому байдуже.
Великий штраф і скасування бою - єдиний дієвий спосіб.
А тепер ми маємо ситуацію, що "чемпіону" бажано провести 1-2 поєдинки, щоб відновитися. А в нього оф претендент потужний... та й і інші чемпи не слабаки. І зараз будуть вигадувати, як так намутити - щоб когось попростіше пройти. А оф претендента посунути!