Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2449
0

Кремінь починає з розгрому

Огляд матчів 1-го туру першості другої ліги у групі Б

Кремінь починає з розгрому

КРЕМІНЬ - ОЛКОМ - 3:0 (2:0).
24 липня. 18.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 2 500 глядачів.
Судді: А.Семенов (Дніпропетровськ), А.Єремєєв (Миколаїв), О.Драчов (Київська область).
Делегат ФФУ: В.Бабій (Житомир).
Кременчук: Чумак (Олійник, 77), Проненко, Нікітін (Рудик, 70), Чорномор (Дичко, 42), Шаповал (Отришко, 75), Тининик, Собко, Місяйло (Радіонов, 67), Бородін, Степанчук (Лещенко, 61), Борш (Зайко, 51).
Тренер: Юрій Чумак.
Мелітополь: Марканич, Козин, Бугайов (Ткачов, 60), Дворяненко (Арт. Галушкін, 68), Кир'янов, Косяк, Тарануха (Яковенко, 69), Масюткін, Жадан (Джанджгава, 55), Манаков, Анд. Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: Степанчук (32), Борш (45+2), Тининик (71).
Попередження: Шаповал (18), Нікітін (62), Бородін (84) — Манаков (36), Джанджгава (62), Кир'янов (72).

Стартовий поєдинок в черговому чемпіонаті країни кременчуцька команда провела впевнено, незважаючи на незвично порожні трибуни.

Новий сезон стартував. У «Кремені», як зазвичай, у складі сталися кадрові зміни. У воротах знову став Роман Чумак, що повернувся з Олександрії. Андрій Олійник, який минулий сезон провів чудово, знову став другим. Руслан Борш висунувся на передові позиції і відразу показав, що бомбардирські риси у нього збереглися, незважаючи на минулий сезон, коли він грав на позиції центрального захисника. Артем Бородін відіграв увесь матч, і фізичних кондицій йому вистачило, щоб бути корисним не лише в атаці, а й в обороні. У старті з новачків з'явився тільки Олександр Нікітін. Фактурний центральний захисник гренадерського зросту — такого гравця «Кременю» якраз і бракувало.

Першу чверть матчу суперники освоювалися на полі і намагалися налагодити командні взаємодії. Адаптація закінчилася хвилин через десять, коли біля воріт Святослава Марканича виникла небезпека. Сергій Степанчук з лівого флангу гостро прострілив у район воротарського майданчика, і Руслан Борш, у боротьбі із захисником і воротарем, устиг підставити ногу, але м'яч пролетів вище воріт.

Поки команда господарів перебудовувалася, стався епізод, який міг суттєво вплинути на хід поєдинку. Бородін, вибиваючи м'яч, влучив у Івана Косяка, той, не довго думаючи, просунувся трохи вперед і метрів з 30-ти «вистрілив» по воротах. Чумак вже не дотягувався до м'яча, який влучив у поперечину, але, на щастя для господарів, зрикошетив об землю і вилетів у поле.

Перший же гол в нинішньому сезоні стався за чверть години до кінця тайму. Місяйло подав черговий кутовий, і м'яч долетів до Степанчука, якого ніхто не прикривав. Мініатюрний гравець вистрибнув і ударом головою спрямував м'яч у лівий кут воріт. М'яч, ударившись об стійку, влучив у спину голкіперу і влетів у сітку.

У вже доданий арбітром час господарі забили другий гол. І знову зі стандарту. Місяйло подав кутовий, хтось із гравців «Кременя» виграв верхову дуель, але м'яч полетів лише у бік воріт, а там, на «п'ятачку», його переправив за призначенням в сітку ударом головою Руслан Борш.

З перших хвилин другого тайму «Олком» рішуче налаштувався на атакувальні дії. Оборона «Кременя» прогавила прохід Андрія Галушкіна, який увійшов до штрафного майданчика, але щось із серії «поле» або «технічний брак» зашкодили капітану зробити точну передачу на партнерів. Надовго, щоправда, гостей не вистачило, і господарі знову взяли кермо влади у свої руки.

Не залишилися глядачі без забитого гола і після перерви. Анатолій Тининик увійшов до штрафного майданчика із захисником «на спині», і з лівої ноги спрямував м'яч точно у дальній кут впритул зі стійкою.

СТАЛЬ - ФК ПОЛТАВА - 0:0 (0:0).
25 липня. 18.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 1500 глядачів.
Судді: С.Толмачов (Маріуполь), І.Маковей (Жмеринка), П.Касанов (Вінниця).
Делегат ФФУ: В.Іжко (Київ).
Дніпродзержинськ: Карабін, Полуницький, Лешко, Волошин, Обревко, Передистий, Куянов (Бережний, 63), Апришко (Васильєв, 42), Суспіцин, Пономарь (Шутов, 55), Скарлош.
Тренер: Сергій Задорожний.
ФК Полтава: Скрипник, Ємельянов, Ятленко, Кундель (Марченко, 63), Полтавець (Зеленевич, 67), Батусов (Кобзєв, 57), Поляниця, Фатій (Дяченко, 80), Харченко, Бичков, Безсалов.
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Попередження: Волошин (24) — Ятленко (65).

Матч першого туру в Дніпродзержинську зібрав досить солідну глядацьку аудиторію. І це не дивно, адже зустрічалися команди, які минулого сезону вели боротьбу за найвищі місця в турнірній таблиці.

Перед початком матчу відбулося урочисте відкриття сезону, а також оголошено хвилину мовчання по земляках дніпродзержинського краю, що пішли з життя, — Геннадієві Поповичу, Олександрові Берковському і Володимиру Багдасарову, кожен з яких зробив великий особистий внесок у розвиток місцевого футболу і прославив його далеко за межами міста.

Перша половина зустрічі минула під знаком обережного футболу — обидві команди вважали за краще не форсувати подій, через що небезпечних моментів практично не було.

У другому таймі футбол на «Металурзі» мав вигляд жвавіший. Конструктивності діям «Сталі» значно додав вихід на поле Олега Шугова, що почав зустріч на лаві запасних. І саме Олег ледве не переграв воротаря полтавчан на 61-й хвилині, коли, після передачі Андрія Скарлоша, з лівого флангу вибіг на ворота Скрипника. Однак хоча кут обстрілу воріт був гострим і це не перешкодило Олегу двічі завдати ударів, але воротар суперника не без зусиль їх відбив.

Не сиділи склавши руки і полтавчани, яким також вдалося створити свій момент на 76-й хвилині. Допомогти своїй команді відзначитися міг Костянтин Марченко, який вийшов на заміну, але удача, точніше — стійка воріт, була на боці дніпродзержинців.

На 82-й хвилині захисник господарів Дмитро Волошин ліворуч прострілив на свого тезку Суспіцина, але той не зміг скористатися з вигідної ситуації.

МЕТАЛУРГ-2 - ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 -1:0 (1:0).
24 липня. 18.00. Запоріжжя. Стадіон «Титан». 300 глядачів.
Судді: Д.Попельницький, Н.Алексахіна, О.Кацман (усі — Кіровоград).
Делегат ФФУ: О. Євстратов (Одеса).
Запоріжжя: Шевченко, Ульянов, Бондаренко, Тимошков, Грищук, Осадчий (В.Невмивака, 80), Тимофєєв (Юсов, 68), Зінченко (Колмогорцев, 72), Кравець (Ніц, 46, Гостєв, 74), Коньков, Галинський (Павук, 78).
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Маріуполь: Зінченко, Оберемок, Казноха, Цюпа, Петрович, Сикульський, Швець (Корольов, 88), Доценко, Ковальов, Музика (Гревцов, 46), Гунченко (Філатов, 46, Буравльов, 76).
Тренер: Юрій Керман.
Гол: Осадчий (35).
Попередження: Юсов (69), Невмивака (90).

Почати сезон з виграшу — хороший стимул для будь-якої команди. І не так важливо, що вона у результаті вийшла мінімальною і якоюсь мірою вистражданою, підсумковий рахунок — на табло. Три очки до скриньки запоріжців приніс точний удар Дмитра Осадчого, який чудово виконав штрафний удар з 20 метрів на 35-й хвилині зустрічі.

Повівши у рахунку, «Металург-2» зробив ставку на контратаки і сконцентрувався на обороні. Гості в другому таймі із задоволенням прийняли такі «правила гри» і повністю окупували центр поля, регулярно турбуючи Шевченка досить небезпечними ударами. На щастя для господарів, майстерність і удача не зраджували того дня запорізького воротаря. Одне слово, «Металург-2» вистояв.

Олександр ГУРЖЕЄВ: «Результатом я задоволений, а грою команди — ні. Відзначити можу лише Конькова. Порівняно з минулим чемпіонатом у нас сталися дуже великі зміни в складі — десятеро футболістів, з якими працювали впродовж восьми місяців, ми передали до дублю, а набрали хлопців тепер уже 1993 року народження. їм поки дуже важко дається перехід з юнацького футболу до дорослого. Це просто катастрофа — вони ще не можуть збагнути, де вони і що вони роблять. Гра прийде, але потрібен час. Команду ми зібрали, склали буквально за тиждень. Частина колективу, 1992 року народження, працювала з дублем. Інша група, у складі шести гравців, їздила на фінальні ігри юнацької Спартакіади України, де, до речі, вперше років за вісім посіла друге місце, поступившись лише у фіналі команді Донецькій області — 1:3, яку обіграла на попередньому етапі. Просто у фіналі не грали Кравець, Осадчий, Бондаренко, Дзядевич, Коньков і Кучук, які поїхали раніше через початок чемпіонату. Вважаю, випуск 1992/1993 років у нас один із найсильніших в Україні. А гру «Металурга-2» ми налагодимо. Потрібен час. З гравців вимагатимемо по повній програмі».

ШАХТАР-3 - ГІРНИК - 1:2 (0:2).
24 липня. 18.00. Донецьк. Стадіон НТБ «Кирша». 30 глядачів.
Судді: А.Ісаєв (Запоріжжя), Є.Яковлєв, О.Марчик (обидва — Київ).
Делегат ФФУ: Ю.Буренко (Київ).
Донецьк: Гальчук, Глушицький, Малишев; Імереков, Ямполь, Вакуленко (Сартина, 46), Заїка, Акулінін (Стебловський, 46), Нехтій, Караваєв, Кисіль (Кулач, 61).
Тренер: Олександр Фундерат.
Кривий Ріг: Гурин, Григорик, Павлов, Кучеренко, Голуб, Большунов (Бука, 85), Гончаренко (Сичов, 70), Грамм, Вершинін (Гвоздєвич, 75), Коломієць, Пашковський.
Тренер: Геннадій Приходько.
Голи: Малишев (61) — Пашковський (3, 8).
Попередження: Акулінін (11), Ямполь (28), Стебловський (57) — Кучеренко (21), Голуб (33), Павлов (46).

Футболістам було нелегко відразу зіграти добре і втілити на полі усі задумки, оскільки на підготовку (так склалося), було відведено замало часу. «Шахтар-3», що набрав нового вигляду після переходу низки гравців із «Шахтаря» (U-17) зразка минулого сезону, повноцінно готувався до чемпіонату менше двох тижнів. Не дивно, що вже на третій хвилині матчу «Гірник» забив перший гол.

Минуло лише п'ять хвилин, і у ворота Гальчука, як інформує прес-служба клубу, знову влетів м'яч — Пашковський відзначився дублем. Отямившись, «помаранчево-чорні» значно додали і поступово почали знаходити шпаринки до воріт суперника. У Нехтія і Стебловського були хороші можливості забити, проте зробили це донеччани лише один раз. Малишев вистрибнув в чужому штрафному майданчику і замкнув подачу з кута поля, скоротивши розрив у рахунку до одного м'яча.

Олександр ФУНДЕРАТ: «Напевно, сьогодні впродовж перших п'ятнадцяти хвилин хлопці виходили з відпустки. Це була перша гра фактично нової команди. З'явилися нові футболісти, які пройшли черговий етап в Академії. Тому зараз треба наново будувати команду. Пропустили необов'язкові голи через помилки в лінії оборони, потім ініціатива перейшла до нас. Якщо розглядати цей матч у плані професійного зростання гравців — нам протистояв хороший і організований суперник, який показав нюанси переходу від дитячого футболу до дорослого. Треба працювати над обороною, організацією позиційної гри і дотриманням тих вимог, які в дорослому футболі дуже важливі, як-от, реалізація моментів».

ГІРНИК-СПОРТ — ШАХТАР -1:0 (0:0).
24 липня. 18.00. Комсомольськ. Стадіон «Юність». 700 глядачів.
Судді: О.Целовальник (Донецьк), Я.Пісоцький (Суми), О.Холодинський (Харків).
Делегат ФФУ: Л.Куб'як (Київська область).
Комсомольськ: Шпак, Слива, Кондрашов, Ткаченко, Полтавець, Крутенко, Калиниченко (Дігтяр, 46), Ємельянов (Малюк, 80), Котвицький (Голядинець, 85), Котов (Савін, 46), Мазур (Гелевер, 46).
Тренер: Сергій Мурадян.
Свердловськ: Старцев, Минка, Сірий, Деордиця, Коновалов, Цабріа, Реуцький, Кошелєв (Морев, 56), Данаєв, Помазанов, Пономарь.
Тренер: Андрій Порохненко.
Гол: Ємельянов (55).
Попередження: Котов (28), Ємельянов (81), Слива (90+4) — Деордиця (31), Помазанов (66).

ДНІПРО-2 - ОЛІМПІК — 0:1 (0:0).
24 липня. 18.00. Дніпропетровськ. Стадіон «Метеор». 300 глядачів.
Судді: О.Головков, О.Шост, А.Лібстер (усі — Луганськ).
Делегат ФФУ: С.Михайлов (Бердянськ).
Донецьк: Лукач, Чех, Змієвський, Драченко, Валяєв, Дорошенко, Санжар, Головченко, Шаврин, Гельзин, Ходуля.
Тренер: Ігор Петров.
Голи: Шаврин (57, з пен.).
Попередження: Махарадзе (35), Пінчук (88), Марадуда (89) — Валяєв (71), Піднебенний (77), Дорошенко (88), Тарнов (90+3).

Валерій ЗУБЕНКО, Олександр ГОРБАЧОВ, Олександр ГУЗЕНКО, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.