Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1115
0

Мир, Нікополь-НПГУ та Суднобудівник виграли завдяки молоді

Молодіжний огляд матчів 8-го туру другої ліги

Мир, Нікополь-НПГУ та Суднобудівник виграли завдяки молоді

Результативним для української молоді став 8-й тур чемпіонату у другій лізі — на рахунку футболістів 1995—2000 років народження шість забитих м’ячів. В чотирьох зустрічах вони допомогли здобути перемоги, причому в трьох з них саме голи молодих футболістів ставали вирішальними. Відзначимо також один сухий матч та шість дебютів.

Загалом у восьми іграх 8-го туру на поле виходили 90 молодих українців. Це трохи менше, аніж у 7-му (95) чи 5-му (96) турах, але нижче відмітки у 90 футболістів показники не впали і тримаються на високому рівні вже п’ять турів поспіль. На початку сезону цифри були менші — 86, 83, 86. А цього разу навіть за умови відпочинку другої команди Іллічівця, яка на 90% складається саме з гравців 1995 року народження та молодших, не трапилося різкого провалу.

Головним героєм туру став 21-річний Денис Бондаренко (Мир), який забив два голи у ворота Поділля та допоміг своїй команді виграти з рахунком 3:1. Він — вихованець дніпровського Інтера, виступав за Дніпро в академії та після її закінчення. Грав у Севастополі, Миколаєві та Олімпіку, а цього літа дебютував у складі Миру.

Єдиний гол у матчі проти Енергії забив 17-річний Василь Пасічник (Суднобудівник), який відзначився вже вдруге у цьому сезоні. В тому ж матчі другий сухий матч у сезоні провів воротар миколаївців, що приймають суперників у Первомайську, — 20-річний Вадим Дмитроченко. Нагадаємо, що Пасічник — вихованець миколаївської СДЮШОР, Дмитроченко — миколаївського Торпедо (встиг також пограти за Іллічівець, Таврію, донецький Металург та Сталь).

Перемогу для Нікополя-НПГУ над Арсеналом-Київщиною з рахунком 2:1 принесли результативні удари 20-річного Дмитра Кренька та 19-річного Романа Вороніна. А один з трьох голів у ворота Металурга забив 19-річний Василь Дербах (Тепловик).

Кренько — представник нікопольської школи футболу, виступав за Нікополь-98 та Електрометалург-НЗФ, в 13 років перейшов до дніпровського УФК, потім — до Інтера, звідки потрапив власне до Дніпра, але не закріпився і взимку 2016 року повернувся в Нікополь. Воронін виступав за донецький Металург та ДЮСШ (Авдіївка), навесні 2016-го був заявлений за Нікополь у чемпіонат Дніпропетровської області, а влітку — за Нікополь-НПГУ. Що стосується Дербаха, то він пройшов школи Спартака та Прикарпаття (Івано-Франківськ), у чемпіонаті Івано-Франківської області грав за Гал-Вапно (Галич), Карпати (Яремче), Нафтовик (Долина) та Ніку (Івано-Франківськ).

Дебютні ігри у цьому сезоні за свої команди у другій лізі провели 21-річні Михайло Кривич, Антон Музиченко (обидва — Мир), 20-річний Олег Савера (Поділля), 19-річний Данило Гуральський (Мир), 18-річний Герман Дмитрієв (Реал Фарма) та 17-річний Валерій Степаненко (Поділля).

Кривич розпочинав виступи у юнацькому чемпіонаті України за Моноліт (Чорноморськ), потім грав за Каховку, УОР (Сімферополь), на аматорському рівні побував у Таврії (Нова Каховка), Авангарді (Каховка) та в Мирі, в який прийшов вдруге, тепер — на професіональному рівні.

Навчання Музиченко відбувалося у школі Динамо, потім — у інших київських школах (Зірка, Дарниця-КСДЮШОР) та у Княжій (Щасливе). Потім були аматорські склади київських клубів Оболонь-Бровар та Локомотив, вояж до Польщі, повернення та виступи у другій лізі за Буковину і Арсенал-Київщину.

Гуральський закінчив школу Чорноморця, Дмитрієв — ДЮСШ-11 Чорноморець, Савера — ДЮСШ-1 (Хмельницький), а Степаненко пограв за Олімпік-УОР (Донецьк), дніпровський УФК, Олександрію та у чемпіонаті Черкаської області за Зорю-Черкаський Дніпро-2.

Молоді таланти України U-21. Сезон 26. 2 ліга. 8 тур

Вперше до протоколу матчу другої ліги у цьому чемпіонаті потрапили 21-річний Ігор Коцюмака (Інгулець-2), котрий на початку сезону грав у першій лізі за основу Інгульця, 18-річний Віктор Жуков (Суднобудівник) та 16-річний Микола Косіненко (Нікополь-НПГУ).

Юні таланти України U-19. Сезон 26. 2 ліга. 8 тур

Коцюмака розпочинав свою кар’єру на всеукраїнському рівні у складі Кривбаса-84, звідти потрапив до Дніпра, закінчив академію, побув у команді U-19 і поїхав до Молдови, а за кілька місяців повернувся в Україну і став гравцем Скали. Навесні 2016-го він опинився у Вересі, а влітку — в Інгульці.

Жуков — вихованець миколаївського Торпедо (виступав також за Врадіївку-2 у чемпіонаті Миколаївської області), а Косіненко закінчив школу запорізького Металурга, а до цього пройшов через Космос (Павлоград), Іллічівець, Олімпік-УОР та Чорноморець.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.