Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1240
0

Сергей ЗАЙЦЕВ: «Приятно удивили молодые игроки»

Наставник «Карпат» рассказал о подготовке команды к сезону

Вже в суботу на стадіоні «Метеор» Сергій Зайцев матиме змогу дебютувати у статусі наставника «Карпат» в матчі зі «Сталлю». Нещодавно львівська команда повернулася зі зборів і продовжує готуватися до першого туру Ліги Парі-Матч. Про літнє міжсезоння, перші кроки нового виконувача обов’язків головного тренера і майбутнє «Карпат» в інтерв’ю Інформаційному центру клубу розповів Сергій Зайцев. 

– Сергію Ларіоновичу, чи задоволені ви тренувальними зборами, які «Карпати» нещодавно провели у Польщі?
– Однозначно я задоволений тією роботою, яку ми провели на зборах. За короткий проміжок часу нам вдалося виконати чимало корисних речей. Це стосується не лише ігрових моментів, а й побутових. Намагаємося об’єднати всіх хлопців спільною ціллю. «Карпати» – це бренд українського футболу і ми повинні підтримувати його на високому рівні. 

– На минулі збори тренерський штаб запросив десяток гравців, які в попередньому сезоні виступали за дублюючий склад. Чи задоволені ставленням до роботи молодих виконавців?
– Мене приємно вразили наші молоді гравці. Вони продемонстрували доволі зрілий футбол. Кожен з них розуміє, що у них є шанс. Все залежить від них – хлопці мають змогу грати і доводити свою конкурентоздатність на полі. Велику роль у цьому відіграють досвідчені гравці, які створюють всі умови для того, щоб розвивалася молодь. Худоб’як, Ксьонз, Костевич, Новотрясов – зрілі футболісти, на яких рівняються вчорашні дублери. 

– Молодь матиме шанс вже найближчим часом закріпитися в основній команді?
– Ми розраховуємо на всіх гравців без врахування віку чи досвіду. Ми маємо команду і розпоряджатимемося тими гравцями, які є краще готовими на даний момент. Кожен повинен доводити своє право грати у складі. Так, у нас є група футболістів, яка веде гру. Але, повторюся, у нас є багато молодих хлопців, які приємно здивували. Сподіваюся, вони прогресуватимуть і надалі. Тим більше, наші вболівальники з першого туру побачать, що ми даємо шанс всім молодим гравцям. Це і Лобай, і Саламаха, і Савошко, і Полюганич, і Кравець... У нас є велика група молодих гравців, на яких ми розраховуємо. 

– Крім власної талановитої молоді, у складі «Карпат» є молодий нігерієць Габріель Окечукву. На збори він не поїхав, але чи означає це, що тренерський штаб не розраховує на нього?
– Він повинен доводити своє право грати у складі під час тренувального процесу. Ми за ним слідкуємо. Габріель пропустив збори і повинен покращити свої показники. Ми його з рахунків не списуємо. Тренерський штаб розраховує на кожного гравця.

– Збори в Польщі були короткотерміновими. Чи вдалося вам виконати все задумане?
– За цей проміжок часу ми виконали великий об’єм роботи у тактичному, фізичному і психологічному планах. Ми намагалися змінити систему побудови гри, а також ставлення до роботи. Головний мінус – нестача часу. Чемпіонат ось-ось розпочнеться, тому хотілося б трохи більше часу. Однак ми компенсуємо це нашим бажанням. Футболісти «Карпати» – справжні молодці. Вони виконують всі вимоги тренерського штабу і розуміють все, що ми від них хочемо. Перш за все, тішить, що в нас є колектив. А це передумова для успіху. 

– На вашу думку, за які позиції в новому сезоні боротимуться «Карпати»?
– Ми боротимемося за найвищі позиції. На даний момент перед нами поставлено дуже важливе завдання – повернути вболівальників на стадіон. Для нас це дванадцятий гравець, який завжди підтримує нашу команду і нам хочеться повернути його довіру. Можете бути певними – тренерський штаб зробить все, щоб гравці викладалися повністю на полі і ми доносимо до підопічних і пояснюємо їм, що означає патріотизм.

– Ваш статус виконувача обов’язків якимось чином впливає на вашу роботу?
– Якщо чесно, то на це навіть не встигаєш звертати увагу (сміється). Часу дуже мало, тому не маю змоги ще й про це думати. Цей факт не є для мене таким вже й важливим.

– Ви народилися в Запоріжжі, але значну частину свого життя провели у Львові. Чи можете сказати, що повністю адаптувалися до міста Лева?
– Почуваю себе дуже комфортно у Львові. Моя теща родом зі Львова, тесть – із Закарпаття. У мене тут дуже багато друзів і в мене немає жодних проблем з адаптацією. 

– Ви робите перші кроки на посту наставника «Карпат». Яким ми побачимо львівський клуб у новому сезоні?
– Перш за все, це агресивні дії не лише в обороні, а й в атаці. «Карпати» завжди славилися працездатністю гравців, агресивною грою. Хочемо, щоб наша оборона грала дисципліновано, атака – агресивно. Відповідно напрацьовуємо комбінації, грамотні і своєчасні тактичні побудови. Хлопці це все розуміють, але у нас ще багато роботи. Тренер і команда постійно мають бути в тонусі. Якщо вони заспокоюються, то починаються проблеми. 

– Роман Мисак пропустив збори, більше ігрової практики отримали Підківка, Мозіль і Сілецький. Зараз можете сказати, хто займатиме пост №1 у складі «зелено-білих»?
– Гратиме той, хто буде сильнішим. Підківка, Мозіль чи Сілецький – побачимо. Шанс має кожен з наших воротарів.

– Вже в суботу «Карпати» стартують у Дніпрі матчем проти «Сталі» з Кам’янського. Чи розбирали гру майбутнього суперника?
– У нас щоденно відбуваються теоретичні заняття. Зараз приділяємо увагу нашим тактичним побудовам. До «Сталі» готуємося поступово і до поєдинку першого туру маємо бути готовими на всі сто відсотків.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Шикарный мяч в ворота Украины был признан лучшим голом плей-офф Евро
Футбол | 29 марта 2024, 04:12 1
ВИДЕО. Шикарный мяч в ворота Украины был признан лучшим голом плей-офф Евро

Альберт Гудмундссон забил в ворота «сине-желтых» за Исландию в финале квалификации

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.