Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 14 августа 2013, 12:14
836
0

Иван ГЕЦКО: «Со сборной Израиля всегда нужно считаться»

Футбольный эксперт сделал собственный прогноз накануне товарищеского матча сборных Украины и Израиля

| Обновлено 14 августа 2013, 12:14
836
0

- Пане Іване, як відомо, 14 серпня збірна України гратиме товариську гру з командою Ізраїлю. На вашу думку, яку мету, перш за все, у цій грі переслідує головний наставник нашої команди Микола Фоменко?
- На мою думку, це налагодити взаєморозуміння між партнерами. Це - найголов­ніше. Подивитися кандидатів, яких він запросив до збірної, та пересвідчитися, в якій формі перебувають наші провідні гравці. Адже знаємо, що в нас є певні втрати, тому тут важливо подивитися, чи зможуть їх замінити інші кандидати, які гратимуть на тих позиціях, які зараз дещо в команді оголені. Йдеться про відсутність через травми Гармаша та Ярмоленка. Думаю, буде бажання щось порівняти, взяти на озброєння та подивитися молодих талановитих гравців.

- Скажіть, що би могли відзначити у грі команди з приходом до керма Миколи Фоменка? Що змінилось?
- Головне те, що є взаєморозуміння між футболістами, що дуже приємно. У команди є дух. Видно, що тренерський склад зміг донести до гравців, що вони здатні та зобов’язані перемагати команди рівня Польщі та Чорногорії. Ще важливіший мікроклімат у команді. Він бойовий, робочий. Видно, що люди виходили на поле й кожен за кожного стояв горою, підстраховував. Це дуже приємно вразило. Недарма кажуть: якщо є хороший колектив, то майстерність і все інше може покрити саме взаєморозуміння між гравцями. Вони будуть стабільнішими, будуть один одного відстоювати, що піде тільки на користь усій команді в цілому.

- Ви торкнулися питання відсутності Гармаша в збірній. Хто, на вашу думку, його може замінити найближчим часом?
- Це тяжко сказати. Ми можемо лише здогадуватись, адже не знаємо, кого награють на цій позиції. Для мене особисто це також загадка. Хоча є кілька футболістів, які досить достойно виглядали у своїх клубах. Упевнений, що в збірній найдуть той оптимальний склад, який зможе вийти та достойно зіграти проти збірної Ізраїлю.

- Уперше до збірної був викликаний півзахисник «Зорі» Дмитро Хомченовський. Як вам його гра в перших турах? Чи вдасться йому так само проявити себе і у збірній?
- Чому б ні. Адже бачимо, що хлопець пройшов хороші збори, він досяг й своїх оптимальних кондицій, показує стабільну гру. Це важливо для того, щоб у майбутньому розкрити себе в збірній, так само як і в клубі. Такі поповнення збірної лише вітаються, коли з’являються нові гравці. Є над чим подумати, є право для підбору кандидатів - це нормальне явище, це - робоча обстановка. Я вважаю, що шанс потрібно давати всім, і не тільки нашим провідним гравцям, а й виконавцям, які прогресують із кожним днем. Це правильний підхід до роботи. Мені до душі, що запрошують такого гравця.

- Свого часу ви грали у чемпіонаті Ізраїлю, тож знаєте про тамтешній футбол багато чого. Скажіть, чим збірна Ізраїлю виокремлюється? Які її особливі риси?
- Почнемо з того, що ізраїльтяни грають у європейський футбол. Це - перше. По-друге: майже кожен другий гравець, який перебуває у лавах збірної, виступає у провідних чемпіонатах Європи - Англії, Іспанії. Зі збірною Ізраїлю завжди треба рахуватися, це дуже солідна команда. Я вважаю, що гра буде непроста, суперник достойний. На цьому тлі, думаю, можна буде перевірити кондиції нашої збірної в цілому, дізнатися, що вона являє собою на сьогодні.

- Тобто, ви вважаєте, що це - серйозний спаринг-партнер?
- Упевнений, що це дуже серйозний суперник. І голов­не те, що він оптимально підходить для нашої збірної, адже наша команда перебуває на певному рівні, тож є всі шанси зробити те, що собі запланувала. Команда рівня збірної Ізраїлю - достойний суперник збірної України.

Володимир БОБИР, «Український футбол»

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.