Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
2447
1

Полтавський локомотив - нестримний!

Огляд матчів 11-го туру другої ліги у групі Б

Полтавський локомотив - нестримний!
ПФЛ

ОЛІМПІК - СТАЛЬ - 1:0 (0:0).
1 жовтня. 15.00. Донецьк. С/к «Олімпік». 250 глядачів.
Судді: О.Головков (Сєверодонецьк), Р.Калита (Миколаїв), В.Чернишов (Кременчуг).
Делегат ФФУ: Ю.Левчук (Полтава).
Донецьк: Лукач, Змієвський, Чех, Драченко, Ходуля (Дорошенко,62), Піднебенний, Санжар, Валяєв, Головченко (Тарнов, 79), Ареф'єв (Хлань, 89), Шаврін. Запасні: Махарадзе, Коншин, Богданов, Уланов.
Тренер: Ігор Петров.
Дніпродзержинськ: Давидов, Обревко (Малиночка, 69), Лешко, Полуницький, Ломко, Патула, Волошин, Суспіцин (Шутов, 53), Апришко (Скарлош, 76), Гаранян (Алієв, 59), Савченко. Запасні: Полуляхов, Куянов, Данильченко.
Тренер: Віктор Маслов.
Гол: Піднебенний (50).
Попередження: Головченко (59), Піднебенний (86) — Патула (21), Полуницький (49), Лешко (61), Алієв (63).

ГІРНИК-СПОРТ - ОЛКОМ - 0:3 (0:1).
2 жовтня. 16.00. Комсомольськ. Стадіон СК «Юність». 700 глядачів.
Судді: О.БІлокур (Донецьк), В.Сухін (Одеса), М.Чос (Київ).
Делегат ФФУ: О.Смиченко (Кіровоград).
Комсомольськ: Бахметьєв, Ткаченко (Пархоменко, 81), Слива, Зубко, Кондрашов, Д.Мазур (Кондратюк, 46), Ярошенко (Папирович, 57), Ємельянов, Казмирчук (Курта, 63), Малюк, Грохотекий (В.Мазур, 62).
Тренер: Сергій Мурадян.
Мелітополь: Середа, Козін, Масюткін, Манаков, Кир'янов, Яковенко, Косяк (Язвовський, 88), Жадан (Мягков, 80), Тарануха, Галушкін, Холодков (Бугаєв, 61).
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: А.Жадан (15), Яковенко (75), Тарануха (90+1).
Попередження: Кондрашов (31), Малюк (59) — Холодков (47), Кир'янов (51).

Хоч «Олком» не є такою вже й прохідною командою (міцний середняк), але «комсомольці» мали право розраховувати якщо не на перемогу то, як мінімум, на цікавий футбол. У результаті 700 уболівальників, що зібралися на стадіоні СК «Юність», були розчаровані за всіма статтями.

3 перших хвилин зустрічі гості притиснули гірників до воріт, що на 15-й хвилині закінчилося взяттям воріт. Традиційно після пропущеного м'яча господарі поля стали упевнено огризатися, і гра дедалі частіше переходила на половину поля суперників. Як результат, на 35-й хвилині гірникам начебто вдається зрівняти рахунок, але арбітр не зараховує гол.

У другому таймі на 68-й хвилині в гірників була можливість відзначитися, але після чудового удару м'яч поцілив у стійку. У другій половині тайму гірники зовсім «скисли» і не створили жодного моменту. Серія замін жодним чином не змогла змінити ситуацію і пожвавити гру. Зате гості зуміли ще двічі взяти ворота ФК «Гірник-спорт» — 0:3.

ШАХТАР — ШАХТАР-3 — 2:0 (1:0).
2 жовтня. 15.00. Свердловськ. Стадіон ім. М.Горюшкіна. 500 глядачів.
Судді: Я.Песоцький (Суми), А.Семенов (Дніпропетровськ), Є.Яковлєв (Київ).
Делегат ФФУ: О.Латоша (Мелітополь).
Донецьк: Крюков, Дяків, Глушицький, Імереков, Голиков (Сартина, 55), Стебловський (Олійник, 55), Малишев, Кисіль (Насимі, 55), Ямполь (Багдасаров, 55), Заїка (Русанов, 59), Нехтій.
Тренер: Олександр Фундерат.
Голи: Піцик (24), Штанченко(51).
Попередження: — Голиков, Нехтій, Глушицький.
На 52-й хвилині вилучений Сєрий.

29 вересня 2010 року вперше тренери і гравці свердловського ПФК «Шахтар» масово вирушили в шахту, щоби зрозуміти, наскільки непросто дістається гірникам вугілля. За словами керівників клубу, це був свого роду виховний маневр для спортсменів, необхідний для настрою їх на майбутні перемоги.

Можливо, цей захід і здійснив позитивний вплив на результат матчу 11-го туру. Перший м'яч за господарів на 25-й хвилині забив вихованець «Чорноморця» Євген Піцик, який переїхав у кінці серпня в Свердловськ з «Дністра». А за 5 хвилин після початку другої половини подвоїв рахунок Едуард Штанченко. Відзначимо, що в кінцівці зустрічі молоді донеччани не реалізували пенальті, а на 52-й хвилині господарі поля залишилися в меншості після того, як за друге попередження був вилучений Сєрий.

Олександр Фундерат:
«Перші двадцять хвилин у нас була територіальна перевага. Могли забити, але в кількох епізодах не вистачило, мабуть, характеру і виконавської майстерності. Поле було в'язким, суперник часто діяв жорстко. Нашим хлопцям треба пристосовуватися до подібної гри — іноді треба боротися і з такими речами, як грубі дії супротивників і поле низької якості. По першому тайму не влаштувало те, що не відчувалися самовіддача й бажання досягти результату. Після другого пропущеного м'яча довелося нашій молоді відчути смак другої ліги. Подивилися, як вони відповідатимуть такому рівню».

ГІРНИК - МЕТАЛУРГ-2 - 1:1 (1:0).
2 жовтня. 14.00. Кривий Ріг. Стадіон шахти «Жовтнева». 500 глядачів.
Судді: Д.Попельницький (Кіровоград), І.Жосан, І.Пасхал (обидва — Херсон).
Делегат ФФУ: О.Кочергін (Маріуполь).
Запоріжжя: Шевченко, Зінченко, Дзядевич, Грищук, Бондаренко, Кравець, Юсов, Осадчий, Коньков, Тимофеєв, Галинський.
Тренер: Олександр Гуржеєв.
Голи: Пашковський (38) — Коньков (60).

2 жовтня в напруженому поєдинку криворізький «Гірник» не зміг здобути перемогу над аутсайдером чемпіонату. Початок гри «Гірник» провів доволі непогано, постійні атаки та чітка гра в обороні давали надію на перемогу команди. Першим рахунок відкрив гравець криворіжців Анатолій Пашковський на 38-й хвилині. У другому таймі запоріжці почали грати активніше, як результат — гол на 60-й хвилині, який забив Євген Коньков. Цей гол і врятував «Металург-2» від поразки. Кінцівка гри для криворіжців була не фартовою, адже «Гірник» мав кілька моментів, аби все ж вирвати перевагу, проте реалізація знову підвела нашу команду.

ФК ПОЛТАВА - КРЕМІНЬ - 2:1 (0:1).
2 жовтня. Полтава. Стадіон «Локомотив». 800 глядачів.
Судді: О.Целовальник, В.Матяш, Д.Козоріз (усі — Донецьк).
Делегат ФФУ: С.Найденко (Суми).
Полтава: Скрипник, Бичков, Новицький, Ятленко (Синчук), Конюшенко, Кудель (Полтавець), Фатій, Ємельянов, Батусов (Кобзєв), Безсалов (Дяченко), Марченко (Зеленевич).
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Кременчук: Чумак, Проненко (Рудик 85), Дичко, Нікітін, Шаповал, Лещенко (Зайко 73), Черномор, Тининик (Сутула 79), Собко, Бородін (Мисяйло 57), Степанчук.
Тренер: Юрій Чумак.
Голи: Полтавець (56), Новицький (90+3) — Собко (43).
Попередження: Ятленко (27), Безсалов (74), Полтавець (88) — Собко (28).
На 21-й хвилині Марченко не реалізував пенальті (воротар відбив).

Полтавці вийшли на матч не в оптимальному складі, що, власне, нікого й не дивує. Зазнали ушкоджень Мальцев і Харченко, їх замінили Ятленко і Конюшенко, який дебютував за «Полтаву». Забігаючи вперед, скажемо, що для дебютного матчу Андрій відіграв здорово.

Матч почався без розвідки, полтавці заволоділи перевагою й стали намацувати в обороні «Кременя» слабку ланку. Контроль м'яча був за господарями, і досить швидко це принесло результати. У своєму штрафному гості порушили правила проти Безсалова і суддя справедливо призначив пенальті. На жаль, цього разу Марченко не зумів переграти Чумака. Якщо ця невдача й вибила наших гравців з колії, то не надовго. Незабаром той же Марченко трохи не застав зненацька Чумака, замикаючи простріл Батусова.

Але й гості перестали відсиджуватися в обороні, відповідаючи гострими випадами. А перед самою перервою повели в рахунку. Спочатку помилився Фатій. Якесь затьмарення знайшло на одного з найкорисніших футболістів «Полтави». Його поперечний пас перехопили кременчуці, й Скрипник відбив удар із-за штрафного на кутовий, лише відстрочивши узяття воріт, бо після подачі кутового вище за всіх вистрибнув невисокий Собко.

«Полтаві» не вперше відігруватися і досягати вольової перемоги цього сезону. Можливо, саме пропущений м'яч підстьобує команду? З перших секунд другого тайму полтавці кинулися відігруватися, загнавши гостей на їхню половину. Ті й не особливо чинили опір, вирішивши зіграти на контратаках. Правда, незабаром рахунок став рівним. Полтавець на полі пробув усього кілька хвилин, але цього йому вистачило, щоб забити. Нападник накрив м'яч корпусом і з кута штрафного пробив у дальній кут. Без шансів для Чумака.

І ось вони — останні секунди і свідчення того, що немає у футболі дрібниць. Кобзєв заробляє перспективний штрафний, Синчук м'яко, немов рукою, накидає м'яч у карний майданчик гостей, а там Новицький, вивернувшись у повітрі, потилицею підрізує м'яч у верхній кут. Здається, що м'яч летить неймовірно довго, та все ж «парашутом» опускається в «дев'ятку» воріт Чумака. Практично тут же лунає свисток про закінчення зустрічі. Радість господарів і розчарування гостей.

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 — ДНІПРО-2 - 3:1 (2:0).
1 жовтня. 12.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 100 глядачів.
Судді: А.Ісаєв (Запоріжжя), В.Шлончак, С.Шлончак (обидва — Черкаська обл.).
Делегат ФФУ: Б.Потапчук (Миколаїв).
Маріуполь: Зінченко, Цюпа, Оберемок, Доценко (Буравльов, 84), Петрович, Секульський, Швець, Музика (Гревцов, 38), Ковальов, Філатов (Казноха, 76), Гунченко. Тренер: Віктор Маслов.
Голи: Філатов (10), Гунченко (38, 62) — Махарадзе (71).

Володимир БАНЯС, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19
Футбол | 03 мая 2024, 22:23 1
Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19

Команда Михайленко попала в группу с Нидерландами, Словенией, Казахстаном

«Все готовы воевать». Стаховский прокомментировал закон о мобилизации
Война | 04 мая 2024, 15:42 22
«Все готовы воевать». Стаховский прокомментировал закон о мобилизации

Бывший теннисист считает, что уровень нравственного качества определенных структур должен измениться

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BekXan
Полтавський локомотив - нестримний!
Если бы так и до конца сезона !!!!!!!!