Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 12 квітня 2022, 08:34
11290
1

Гра в кальмара та мертвих солдатиків. День 42. У рашці шукають нових дурнів

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за середу, 6 квітня

| Оновлено 12 квітня 2022, 08:34
11290
1
Гра в кальмара та мертвих солдатиків. День 42. У рашці шукають нових дурнів
Twitter. У грі в кальмара слід вирізати фігурку

42-й день війни. 6 квітня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 6 квітня

23:59. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

23:50. Зеленський про росіян: «Вони знають, що вони нацисти»

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю турецькому каналу Habertürk сказав, що росіяни розуміють, що вони нацисти, і вони не зможуть виправдати своїх злочинів в Україні:

Вони знають, що вони нацисти. Вони давно розповсюджують цю інформацію щодо українців. Вони не можуть виправдати те, як вони ставляться до знищення нашої нації та всього, що нам близьке. Вони можуть виправдати. І вони знайшли собі наратив досить давно, що у нас є якісь нацисти, які нищать усе російське.

Але факт є фактом. Війна на нашій території, братські могили українців, і все це є конкретним фактом, і Росія прийшла сюди з війною. Виправдань бути не може.

Днями у звільнених містах Київщини виявили спалену сім'ю: матір, батько та двоє дітей. Це ще одне із звірств російських нацистів. Я вважаю, що вони спалюють тіла, щоб приховати інформацію від світу. Саме це вони намагаються зробити в Маріуполі, тому не пускають туди гумдопомогу».

23:30. США вважають, що можуть ідентифікувати підрозділи рф, які вчинили звірства в Бучі

Сполучені Штати вважають, що зможуть ідентифікувати російські підрозділи, які вчинили звірства у Бучі (CNN, УП). За словами чиновника, виявлення причетних зараз є надзвичайно важливим пріоритетом для розвідувальних структур США.

Збір та аналіз потоків розвідувальних даних з використанням усіх доступних інструментів та активів ведуться з тих пір, як стали відомі звірства, і США знаходяться на межі звуження кола підозрюваних. За словами чиновника, немає впевненості, що США публічно оголосять про свої висновки, і може бути ухвалено рішення залишити це на розсуд України.

США також аналізують можливі ознаки того, що під час звірств у Бучі було більше одного підрозділу або групи російських військових. США намагаються визначити, чи сталося щось із цього, коли один російський підрозділ відступав, а інший входив, додав чиновник.

23:00. Росіяни завдали ракетного удару по Лозовській громаді на Харківщині

Російські війська у середу ввечері, 6 квітня, завдали ракетного обстрілу по Лозовській громаді на Харківщині.

Про це повідомив мер Сергій Зеленський у Telegram: «Лозівська громада потрапила під ракетні обстріли. Слава богу, обійшлося без людських жертв».

22:30. Посли Євросоюзу поки що не затвердили п'ятий пакет санкцій проти рф.

Посли країн Євросоюзу на зустрічі в середу не змогли ухвалити рішення про п'ятий пакет санкцій проти росії, запропонований Єврокомісією у вівторок (УП).

Деякі країни закликали уточнити деталі пропонованого ембарго на імпорт російського вугілля та заборони швартування російських суден у портах ЄС. За словами дипломатів, Комісія має вказати, зокрема, чи має заборона поширюватися на існуючі контракти на вугілля чи тільки нові контракти.

За словами джерела, деякі країни на чолі з Німеччиною хотіли чіткіше визначити умови, за яких ЄС має назавжди відрізати себе від постачання російського вугілля. Зустріч послів триватиме у четвер, 7 квітня.

Єврокомісія раніше запропонувала тримісячний термін для виходу з чинних контрактів, проте дипломати доручили їй додати до нової пропозиції додаткові деталі, які вони мають обговорити у четвер.

За словами дипломатів, сьогодні особливо приморські країни також порушили питання щодо заборони швартування російських кораблів у портах ЄС. Також точилася дискусія про заборону російським компаніям брати участь у держзакупівлях у ЄС. Країни узгоджують решту пакета.

21:50. Політолог Погребинський, соратник Медведчука після обшуку залишив Україну

Багаторічний соратник та однодумець Віктора Медведчука, політолог Михайло Погребинський залишив Україну та прямує, ймовірно, до Німеччини (УП).

Погребинського, у якого 26 березня Служба безпеки України проводила обшук, 4 квітня було виявлено у Будапешті (Угорщина), де він заселився до готелю.

6 квітня Погребинський залишив готель і прямує до аеропорту Будапешта. За словами людей, які перебували поруч із Погребинським і чули його розмову із сестрою, соратник Медведчука прямує до Гамбурга.

За даними джерела УП у правоохоронних органах, слідство у справі, де фігурує Погребинський, продовжується, підозра йому не оголошувалась. Слідчі розбираються із його записами, вилученими під час обшуку.

26 березня у квартирі у Києві, якою користується Погребинський, було проведено обшук. За інформацією українських правоохоронців, сам політтехнолог тоді також був у Києві.

21:00. Зеленський назвав, які 7 країн готові обговорювати гарантії безпеки для України

Президент Володимир Зеленський каже, що радники лідерів 7 країн готові обговорювати зміст міжнародної угоди щодо гарантій безпеки для України (УП, Habertürk):

«Скажу вам чесно, сьогодні зустрічі України з колом тих країн, яких ми бачимо серед гарантерів безпеки для нашої держави, чи є країни, які самі хочуть підтримувати – поки що такої об'єднаної зустрічі не було. Але ця зустріч точно буде, бо її підтвердили представники держав-гарантерів.

Точно повинні бути Сполучені Штати, Великобританія, Туреччина, Польща, Німеччина, Франція, Ізраїль – це ще не всі гарантії, але я назвав країни, які готові приїжджати та обговорювати список гарантій безпеки. Перший крок – це зустріч із представниками цих країн. Потім єдине розуміння гарантій безпеки, а потім спілкування з російською стороною.

Спершу має відбутися зустріч спеціальних радників глав держав цих країн, на яких узгодять загальне бачення гарантій безпеки для України. До лідерів кожної з перерахованих країн є своє бачення гарантій, а також різна готовність до фізичного втручання у разі можливого конфлікту чи війни проти України.

Окремо в такій угоді мають бути прописані механізми при порушенні гарантій будь-якої країни-гарантера. За словами президента, такий механізм має передбачити конкретні заходи щодо санкцій та міжнародної ізоляції країни, яка порушить цю угоду. Також мають бути прописані обсяги та види зброї, які будуть надані українським Збройним силам у разі нападу.

Україна готова обговорювати підписання відповідної міжнародної угоди про гарантії безпеки з росією, коли решта країн запевнить у своїй готовності долучатися до захисту України у разі можливої ​​агресії».

20:05. Кличко звернувся до киян, які виїхали: з поверненням трохи зачекайте

Мер Києва Віталій Кличко в черговий раз закликав жителів столиці, що виїхали з міста, почекати з поверненням: загроза обстрілів залишається:

«Кияни, які виїжджали в інші міста, продовжують повертатися до столиці. Хто ще не відправився додому, звертаюся: будь ласка, почекайте трохи. Ще залишається ймовірною загроза обстрілу міста.

А киян, які зараз перебувають у місті, закликаю бути обережними – не нехтувати сигналами тривоги, дотримуватися правил комендантської години. Вона у столиці триває, нагадаю, з 21:00 до 06:00.

Оскільки в місті багато блокпостів на дорогах, Кличко закликав водіїв бути уважними та дотримуватися правил дорожнього руху. Автомобілів у місті побільшало, а перешкоди на дорозі ускладнюють рух.

Ми всі сподіваємось, що ворог залишив спроби захопити серце України – Київ. Але мають бути готові й до інших сценаріїв. Тож продовжуємо обороняти столицю. Працювати, допомагати тим, хто потребує допомоги та підтримки. Разом вистоємо та переможемо. Слава нашим збройним силам! Слава Україні!»

19:15. Якщо можете – евакуюйтеся: влада звернулася до мешканців двох областей

Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук закликала до евакуації жителів Донецької та Луганської областей, поки є така можливість:

«Треба негайно приймати рішення, якщо голова Луганської чи Донецької ОДА вимагають залишити та роблять усе, щоби пройшли евакуації. Й ми щодня це робимо.

Потрібно робити, бо потім люди будуть під вогнем, їх розстрілюватимуть і нічого не зможуть зробити. І ми не зможемо їм допомогти. Тому що припинити вогонь практично неможливо. З власного досвіду скажу: особливо Луганська та Донецька області. Звісно ж, частина Харківської області. Потрібно евакуюватися. Якщо є така нагода. А зараз є можливість.

Відведення військ окупанта з Київської та Чернігівської областей не було жестом доброї волі перед черговим раундом переговорів, як це намагаються подати російські посадовці. Це був жест сталевої волі української армії, влади та всього українського народу».

18:05. США заборонили інвестиції в Росії і ввели санкції проти дочок путіна

Сполучені Штати разом з G7 і ЄС вводять нові санкції проти дочок президента рф, найбільших банків рф Альфа банку і Сбербанку, а також забороняють все нові інвестиції в росію (УП).

Сбербанк є найбільшим фінансовим установою росії, що у є власності уряду, а Альфа-Банк – найбільший приватний банк. Санкції заморозять будь-які їхні активи, що стосуються фінансової системи США, та заборонить громадянам США вести з ними бізнес. Йдеться про російський банк, а не про українську фінустанову Альфа-банк Україна.

Крім того, Штати запровадять повну заборону на нові інвестиції у росії. З цією метою президент США Джо Байден підпише новий указ, що включає заборону нових інвестицій в росію громадянами США незалежно від їх місцезнаходження.

Заява Білого Дому: «Цей крок базується на прийнятому понад 600 транснаціональними компаніями рішенні про вихід із Росії. Вихід приватного сектора включає виробників, енергетичні компанії, великі роздрібні торговці, фінансові установи, а також інших постачальників послуг, таких як юридичні та консалтингові фірми.

Третім кроком нових санкцій від США стали обмеження проти російських державних підприємств критичної сфери. Це заборонить громадянам США здійснювати угоди з цими організаціями та заморозить будь-які їхні активи в юрисдикції Штатів. Детальний список Мінфін оприлюднить наступного дня у четвер.

І останньою частиною пакету є повне блокування активів повнолітніх дітей путіна, подружжя та доньки міністра закордонних справ лаврова, а також членів ради безпеки росії, включаючи екс-президента та прем'єр-міністра росії дмітрія медведєва та прем'єр-міністра міхаіла мішустіна. Санкції відключають їх від фінансової системи США та заморожують усі активи у Сполучених Штатах.

17:00. Росіяни обстріляли Сєверодонецьк: палають 10 багатоповерхівок

Російські окупанти 6 квітня обстріляли місто Сєверодонецьк на Луганщині, внаслідок чого загорілися 10 багатоповерхівок, кількість жертв встановлюється.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай: «Знову маємо цинічний обстріл житлових районів Сєвєродонецька. Полум'ям охоплено одразу 10 багатоповерхівок, торговий центр, гаражі – жодного стратегічного, військового об'єкта. Руський мір знищує життя в Луганській області».

Рятувальники гасять полум'я та розбирають завали. Кількість жертв встановлюється. Росіяни також обстріляли 6 квітня цех одного із заводів у Лисичанську та житловий будинок у Рубіжному.

16:00. В Італії підпалили віллу пропагандона Вечірнього Мудзвона на озері Комо

В Італії невідомі спробували вчинити пожежу на одній із вілл на озері Комо, що належить російському пропагандону Вечірньому Мудозвону (владіміру соловйову).

Пожежа виникла рано-вранці, її негайно погасила пожежна команда. Для розпалу вогню невідомі використовували шини. Італійські правоохоронці мають записи з відеокамер. Згідно з початковим розслідуванням, інцидент був навмисною дією.

Правоохоронці припускають, що це була демонстративна акція, яка завдала обмежених збитків віллі соловйова в Ловено-ді-Менаджо. Вогонь горів на шинах за межами будівлі, що знаходиться на реконструкції. Пожежу помітили перехожі, які попередили пожежників та карабінерів.

Крім того, написи проти соловйова та проти російської війни в Україні знайшли на іншій віллі російського пропагандиста в П'янелло-дель-Ларіо, на озері Комо, за кілька кілометрів на північ від Менаджо.

Обидва об'єкти, а також розкішна квартира в Гріанте, теж на озері Комо, були конфісковані урядом Італії в рамках антипутінських заходів.

15:00. ВІДЕО. США з фото з супутника спростували, що тіла в Бучі підкинули пізніше

Видання The New York Times розбило російську брехню, що мертві тіла у Бучі підкинули українці. 

Видання опублікувало супутникові знімки, які підтверджують, що масові розстріли мирних мешканців у Бучі відбулися до того, як звідти вийшли російські війська. За даними газети, відео та супутникові знімки говорять про те, що тіла вбитих з'явилися на вулиці більше трьох тижнів тому. У цей час Буча була під окупацією армії рф.

На одному з відео, яке зняв представник місцевої адміністрації 2 квітня, видно безліч тіл на Яблунському провулку. Супутникові знімки, надані The New York Times компанією Maxar Technologies, показують, що принаймні 11 із них перебували на вулиці з 11 березня.

На іншому відео, знятому в Яблунському провулку, видно ще три тіла. Одне лежить поряд із велосипедом, інше біля кинутої машини. Аналіз супутникових знімків говорить про те, що покинуті машини та тіла з'явилися між 20 та 21 березня.

14:30. ВІДЕО. Тупі орки. Рашисти реально накопали окопи у Чорнобильській зоні

Генеральний штаб ЗСУ опублікував відеопідтвердження дивовижного факту. Рашисти реально нарили окопи та капоніри в Чорнобильській зоні.

За добу в Рудому лісі дурні солдати отримали річну дозу опромінення. Багато тупих орків потім опинилося в лікарнях у Білорусі.

14:00. Луганщина: Ворог стягує сили, через 3–4 дні наступатиме

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявляє, що російські окупанти продовжують стягувати техніку та живу силу в область і за кілька днів спробують наступати, але Збройні сили України готові давати відсіч:

«Ми фіксуємо постійне підвезення нових сил (окупантів), техніки та людей, я думаю, що вони планують закінчити підвезення всіх резервів і дні через 3–4 намагатимуться проводити наступ. Водночас, українські захисники готові зустрічати непроханих відвідувачів Луганщини та зустрінуть їх «гостинно».

Російські загарбники 6 квітня продовжують бити по Попасній з Градів і авіації, тому евакуація проходить під гуркіт ворожих знарядь. У Лисичанську ще залишається близько 30 тисяч жителів, у Сєвєродонецьку менше.

Офіційно за більш ніж 40 днів війни евакуювали орієнтовно 30 тисяч людей, а порахувати кількість виїздів людей власним транспортом поки що неможливо».

13:40. Донецька область: у черзі за гуманітаркою в Угледарі від обстрілу загинули двоє людей

У Вугледарі Донецької області росіяни обстріляли з артилерії місце роздачі гуманітарної допомоги – двоє людей загинули, п'ятеро отримали поранення.

Глава Донецької ОВА Павло Кириленко: «Місце роздачі гуманітарної допомоги обстріляли російські фашисти з реактивної артилерії в Вугледарі. Наразі відомо про двох загиблих та п'ятьох поранених».

Кириленко додав, що влада документує всі злочини, скоєні Росією на українській землі.

13:13. Помер Владімір Жириновський. Йому було 75 років. Підтверджено офіційно

Російський політик Владімір Жириновський помер, тепер повідомили офіційно.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін: «Після важкої та тривалої хвороби пішов із життя Владімір Жириновський».

У Росії сенатори ще 25 березня повідомляли, що Жириновський помер, а потім видаляли повідомлення, і це влада заперечувала.

Жириновський був відомий своєю жорсткою антиукраїнською риторикою.

12:40. У путіна знайшли пояснення відведенню військ з Київщини

Прес-секретар путіна дмітрій пєсков назвав відведення російських окупаційних військ з Київської області «жестом доброї волі».

За словами пєскова, такий крок необхідний для створення умов для переговорів: «Російська влада може прийняти серйозні рішення під час переговорів, тому президент країни владімір путін наказав військам піти з регіону», – заявив прес-секретар глави країни-агресора.

12:00. Росіяни знищили завод на Дніпропетровщині

Ввечері 5 квітня через ворожу атаку сталися вибухи на заводі в Новомосковському районі Дніпропетровської області, його експлуатація більше неможлива.

ДСНС області: На заводі спалахнули резервуари з мазутом. Площа пожежі – 500 кв. м. Станом на ранок вона вже ліквідована. Але ті пошкодження, які завдали ракетного обстрілу, унеможливлюють подальшу експлуатацію даного об'єкта. Обстріл повністю знищив 6 резервуарів для паливно-мастильних матеріалів.

11:20. На середу узгодили 11 гуманітарних коридорів

6 квітня погоджено 11 гуманітарних коридорів, у тому числі з Маріуполя, повідомила глава Мінреінтеграції Ірина Верещук.

  • З Маріуполя до Запоріжжя на власному транспорті.
  • З Бердянська до Запоріжжя на власному транспорті та автобусами.
  • З Токмака до Запоріжжя на власному транспорті та автобусами.
  • З Енергодару до Запоріжжя на власному транспорті.
  • З Гуляйполя у Запоріжжі на власному транспорті. Також будуть відправлені автобуси із Запоріжжя з гуманітарною допомогою.
  • З Мелітополя до Запоріжжя на власному транспорті. Також будуть відправлені автобуси із Запоріжжя з гуманітарною допомогою.
  • З Сєвєродонецька до Бахмута.
  • З Лисичанська до Бахмута.
  • З Попасної до Бахмута.
  • З Гірського до Бахмута.

10:50. Мер Рубіжного здає окупантам проукраїнських активістів

Колишній мер міста Рубіжне Сергій Хортів не просто перейшов на бік російських загарбників, а й передає окупантам інформацію про людей з проукраїнською позицією, але плани його вдалося поламати.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай: «Ось цей останній випадок із мером Рубіжного. Там зовсім погано. У тому плані, що мер, крім того, що перейшов на бік окупантів, він ще й активно співпрацює з ними в плані виявлення українських активістів. Він їх просто здає. Такий уже стовідсотковий зрадник, який здає окупантам людей із проукраїнською позицією.

Україна спромоглася трохи поламати плани окупантів, які хотіли зробити картинку, як мер міста передає окупантам ключі, і як їх з радістю зустрічають. Зробив подання на президента і президент підписав указ про запровадження військово-цивільної адміністрації у Рубіжному. Це призвело до того, що мер тепер ніхто і він не потрібен нікому, навіть окупантам».

4 квітня Гайдай повідомив, що Хортів не виходить на зв'язок, тому він призначив керувати Рубіжним голову Сєвєродонецької РДА Романа Власенка.

10:10. Генштаб: Росіяни втратили вже 150 літаків та близько 700 танків на війні

За час війни російські окупаційні війська втратили 684 танки, 150 літаків та 135 вертольотів.

Генштаб: Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 06.04:

  • особового складу – близько 18600 осіб,
  • танків ‒ 684 од.
  • бойових броньованих машин ‒ 1861 од.,
  • артилерійських систем – 332 од.,
  • РСЗВ – 107 од.
  • засоби ППО – 55 од.,
  • літаків – 150 од.,
  • вертольотів – 135 од.,
  • автомобільної техніки – 1324 од.,
  • кораблі /катери – 7 од.,
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 96.
  • Спеціальна техніка – 25.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

09:05. Ракетні удари по Козятину та Радехову

На Вінниччині вночі було влучання в інфраструктурний об'єкт у Козятині. Об'єми пошкоджень з'ясовуються. Постраждалих нема.

Львівська область: цієї ночі пролунали вибухи в районі Радехова, інформації про постраждалих станом на ранок немає.

08:30. Дніпропетровщина: ракети знищили нафтобазу, спалахнув завод

У Дніпропетровській області російські ракети вночі знищили нафтобазу та підпалили завод, пожежу гасили до ранку.

Глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко: «Ніч була тривожна та складна.

Ворог атакував нашу область з повітря і потрапив у нафтобазу та один із заводів. Нафтобаза з пальним знищена. На заводі рятувальники й досі ведуть боротьбу з полум'ям. Там сильна пожежа. Горить пальне».

О 08:15 Резніченко уточнив, що пожежу на заводі щойно загасили. Рятувальники боролися із полум'ям понад 8 годин. На щастя, ніхто не постраждав.

Пізнього вечора 5 квітня на Дніпропетровщині чули вибухи, очевидці повідомили про вибухи в Новомосковську.

07:50. Росіян вибили із трьох сіл у Херсонській області

Російська армія втратила контроль над українськими населеними пунктами Добрянка, Нововознесенське та Трудолюбівка.

Інформація Генштабу ЗСУ станом на 06:00 середи 06.04.2022: «Ворог, внаслідок наступальних дій Збройних Сил України, втратив контроль над населеними пунктами Добрянка, Нововознесенське та Трудолюбівка. Тривають бої у районі населеного пункту Олександрівка».

07:00. Генштаб: На аеродромі в Придністров'ї готуються до прийому літаків

На аеродромі Тираспіль (Придніпров'я) триває підготовка для прийому літаків. Не виключено, що росіяни намагатимуться залучити Придністров'я для підтримки.

06:00. США дадуть Україні Джавелінів на 100 млн доларів

США нададуть Україні додаткову військову допомогу – протитанкові системи Javelin – на 100 млн доларів.

Держсекретар Ентоні Блінкен: «Я ухвалив сьогодні рішення за дорученням президента про негайну допомогу в галузі безпеки на суму до 100 мільйонів доларів, щоб задовольнити гостру потребу України у додаткових протитанкових системах. Цей дозвіл є шостим вилученням зброї, обладнання та предметів постачання із запасів Міністерства оборони для України із серпня 2021 року».

Військова допомога – це саме Джавеліни, повідомив представник Білого дому у Bloomberg. З 24 лютого США надали Україні військову допомогу на суму $1,7 млрд.

04:20. Представник рф в ООН дико обмовився: У Бучі не було трупів до приходу російських військ

Представник рф в ООН васілій небензя проговорився, виступаючи з доповіддю щодо звірств російських солдатів у Бучі:

«Якщо ви подивіться уважно на те, що ви бачите у Бучі, на трупи. Трупи, що лежать на вулицях, їх не існувало, перш ніж увійшли російські війська... Вийшли, вибачте».

 

04:00. Ворог уникає української ППО, але Повітряні сили знищили 8 ракет рф

У вівторок, 5 квітня, Повітряні сили ЗСУ знищили 8 крилатих ракет окупантів.

Командування Повітряних сил ЗСУ: «Як ми вже повідомляли раніше, ворог змінив тактику ведення бойових дій у повітрі: намагається не входити до зони поразки нашої ППО, і не йде на прямий контакт із винищувачами.

У свою чергу, завдає ракетних ударів з повітря, у тому числі з повітряного простору Білорусі. Протягом 5 квітня підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних сил збито 8 крилатих ракет».

03:40. Відбулися вибухи у Львівській та Дніпропетровській областях

У Львівській та Дніпропетровській областях очевидці повідомляють про вибухи, перед цим було оголошено повітряну тривогу.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький: «Сили ППО працюють, вони охороняють наше мирне небо. Відбулися вибухи на околицях Радехова. Постраждалих внаслідок обстрілу поки що немає».

На Дніпропетровщині очевидці повідомили про вибухи у Новомосковську. Людей ще раз закликали не фотографувати та не знімати на відео роботу ППО чи наслідки обстрілів, а також не повідомляти інформацію про наслідки обстрілів публічно у соцмережах.

03:00. Естонія передала Україні гаубиці, протитанкові міни, автомати та гранатомети

Уряд Естонії передав партію летальної зброї, зокрема гаубиці, для захисту України від російського вторгнення, йдеться у заяві посольства Естонії в Україні.

Естонія передала Україні протитанкові ракети, гаубиці, протитанкові міни, безвідкатні протитанкові гармати, автоматичну зброю, боєприпаси, одноразові гранатомети та ручні гранати.

Крім того, естонські підприємці у співпраці з державними установами та Збройними силами Естонії передали українським військовим шоломи, бронежилети, засоби зв'язку, дрони, прилади нічного бачення, лазерні далекоміри, медичні товари та одяг хімзахисту.

У посольстві заявили: «Щоб Україна залишалася вільною, потрібно ще більше. Естонія закликає всі європейські країни надати Україні необхідне озброєння, військову та гуманітарну допомогу, політичну підтримку, а також посилити санкції проти росії та припинити прямо чи опосередковано підтримувати економіку рф».

02:00. Їх відправлять на забій. У рашці шукають нових дурнів серед курсантів

Президент Володимир Зеленський заявив, що серед курсантів російських військових училищ шукають охочих воювати в Україні.

«Збройні сили України утримують більшість напрямків, на яких ворог намагався прорватись вглиб країни. Найбільш складно, як і попередніми днями, на Донбасі, на Харківському напрямку. Але ми продовжуємо робити все для того, щоб наші захисники мали чим зупиняти російські війська.

Ми усвідомлюємо, що окупанти переважають чисельно, що в них більше техніки. Ми знаємо про спроби російських керівників зібрати по всій росії нових дурнів з числа курсантів військових училищ, людей з бойовим досвідом та строковиків, щоб направити їх усіх на забій, у черговий наступ.

Але в нас немає жодного іншого вибору, вирішується доля нашої землі та народу. Ми знаємо, за що боремося та робимо все для цієї перемоги».

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

00:30. Україна проти росії у Грі в кальмара

Незадовго до великої війни Україна в офіційному аккаунті запропонувала росії зіграти у Гру в кальмара. Завдання Україна вигадала практично нездійсненне, написавши слова з гри: «Гравці, відкрийте футляр і ознайомтеся із вмістом».

Учасники гри на виживання повинні на цукровій пластині голкою видряпати обрану фігуру. Якщо учасники ламають пластину або не встигають закінчити фігуру за час, їх вбивають. Відповідно, чим фігура простіше, тим вищі шанси на виживання.

У варіанті України суперник має випиляти складний Тризуб! Як виявилося, рашка із завданням не справляється і отримує додому мертвих солдатиків.

00:00. Початок 42-го дня війни, 6 квітня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy_P
Почему отключены комментарии под новостью о кончине Жирика? Дайте людям проводить его напутствиями в последний путь!