Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2024, 14:54
4449
5

Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА

| Оновлено 30 квітня 2024, 14:54
4449
5
Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину
Twitter

Український журналіст Ігор Бурбас у своєму Telegram-каналі повідомив, що в УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА:

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА. За моєю інформацією, сьогодні на засіданні нашого керівного органу у Будинку Футболу ухвалили рішення звернутись до Європейського футбольного союзу із клопотанням позбавити Андрія Павелка членства у тамтешньому Виконкомі.

Подібні прохання стосуватимуться і деяких інших представників України в УЄФА. З профільних комітетів відкликатимуть, зокрема, Володимира Генінсона, Вадима Костюченка, Юрія Запісоцького. Усі вони мали працювати в адміністративних органах до 2027 року.

Замінити кожного з них на когось іншого нам не вдасться, усі позиції є виборними. Тому у разі схвалення з боку УЄФА Україна повністю втрачає місця і відповідно свій голос та вплив у цих комітетах, а також у головному виконавчому органі футбольної Європи», – написав Бурбас.

Пізніше прес-служба УАФ офіційно повідомила, що федерація ухвалила рішення звернутися до УЄФА щодо відкликання Андрія Павелка:

«Під час засідання Виконкому УАФ, яке пройшло в Будинку футболу 26 квітня, було розглянуто питання щодо здійснення попереднім президентом УАФ Андрієм Павелком повноважень члена Виконавчого комітету УЄФА.

Після обговорення члени Виконкому УАФ ухвалили рішення звернутися до УЄФА щодо відкликання Андрія Павелка з посади члена Виконавчого комітету УЄФА відповідно до ч. 3 ст. 21 Статуту УЄФА у зв’язку із втратою ним посади президента УАФ. Дане рішення та відповідне звернення вже надіслано до УЄФА».

Павелка було переобрано до Виконкому УЄФА у квітні 2023 року терміном до 2027-го.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
А де той вплив павлко був? А ну приклади наведіть?
Микола Унгурян
Правильно, тим більше що з в'язниці навряд чи УЄФА буде враховувати їх голос
Выталкиватель парашутистов
Вспомнился случай с Валерием Борзовым, который был Председателем Олимпийского комитета Украины и членом Исполкома МОК. Но его спавили с этой должности, но он оставался до истечения своего срока на должности члена Исполкома МОК и получал все эти годы очень не хилую зарплату от МОК. Кстати, зарплата павелки как члена Исполкома УЕФА, со всеми бонусами и накрутками - 110 тысяч ЕВРО в месяц...
luceorius
 А той вплив був? Хіба що переписали автогол Ярмоленка на гол Бейла.
DK1961
Кого больше всего цитируют на спорт уа - ржавую бурбасятину или алколеоненко? Начинаем кастинг