Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3528
0

Богатирі Украіни сформували Професіональну Лігу стронгменів!

Найсільніші люди обурені малою кількістю змагань для богатирів в нашій країні

Богатирі Украіни сформували Професіональну Лігу стронгменів!

Сьогодні Богатирі України сформували Професіональну Лігу стронгменів, чим відкрили нову сторінку в історії свого спорту. На прес-конференції в інформагентстві «Укрінформ» Василь Вірастюк та семеро його колег-соратників оголосили, що відтепер не мають нічого спільного із Українською федерацією найсильніших атлетів (УФСА) і самі будуть представляти інтереси атлетів в Україні та за кордоном, а також організовувати змагання. Причиною до такого кроку богатирів стали багаторазові безуспішні спроби досягти порозуміння з федерацією найсильніших атлетів щодо розвитку спорту. З початку цього року УФСА організувала лише один турнір – «Богатир року-2009». В той же час за весь час існування спорту в Україні федерація не дбала про розвиток молодіжного богатирства, а відтак приток «свіжої крові» до збірної України і змагань національного рівня мав хаотичний характер.

Відтепер Богатирі самі будуть займатися пошуком молодих талантів, організацією дорослих турнірів і презентацією України на міжнародній арені.

Щодо виступів у міжнародних змаганнях, то ситуацію спрощує той факт, що у світовому стронгмені (нагадаємо, саме так богатирський спорт називається у світі) не існує вертикалі як у олімпійський видах спорту (національні федерації – континентальні – світова), і взагалі немає прив‘язки до федерацій. Більше того, Міжнародна федерація найсильніший атлетів IFSA, котра згідно з юридичною реєстрацією була товариством з обмеженою відповідальністю, нещодавно наказала довго жити. Тому тепер як такої міжнародної федерації не існує, а організацією змагань надалі займаються компанії, що є комерційними структурами і запатентували певні бренди. Яскраві приклади - найпопулярніші нині у богатирстві турніри: «Strongman Champions League» («Строгмен - Ліга чемпіонів») і «World Strongest Man» («Найсильніша людина світу»), де власниками брендів є компанії – товариства з обмеженою відповідальністю. Відтак укласти угоди про співпрацю з цими організаціями, починаючи від 2010 року, українській Професійній Лізі стронгменів, що об‘єднує всіх найсильніших вітчизняних богатирів, не складе труднощів. Оскільки основним бажанням атлетів є врятувати спорт від розвалу, шукаючи молодих силачів, якими багата українська земля, а, крім того, продовжити і свої виступи на високому національному і міжнародному рівні, хочеться просто побажати хлопцям успіху у новій для них справі – спортивному менеджменті. А ще хочеться знову побачити українців на найвищій сходинці п‘єдесталу у цьому популярному виді спорту, де Україна має дуже високу репутацією і беззаперечно вважається фаворитом будь-якого представницького турніру.

Далі повністю подаємо заяву Богатирів України, яку вони оголосили сьогодні на прес-конференції.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

ЗАЯВА

Ми, Богатирі України, оголошуємо про об‘єднання в одну групу, яка іменується «Професіональна Ліга стронгменів». Це об‘єднання гуртує навколо себе незалежних богатирів, котрі не входять до жодної іншої федерації чи об‘єднання, і ставить собі за мету організацію і проведення богатирських турнірів, складення календаря змагань і тренувального процесу, виготовлення спортивних снарядів для проведення змагань, контактування з Міжнародними Федераціями щодо спільного проведення міжнародних турнірів в Україні і за кордоном, турботу про богатирів – членів Професіональної Ліги.

У турнірах, що проводяться під егідою Професіональної Ліги стронгменів мають право брати участь зареєстровані члени Ліги та спеціально запрошені Лігою атлети. Перелік вправ, снарядів, кількості учасників має бути обговорений і узгоджений на засіданні Виконавчої Ради ПЛС. Після затвердження на Виконавчій Раді перелік вправ надсилається для ознайомлення учасникам змагань та суддям.

Сьогодні ми оголошуємо про створення свого об‘єднання і одночасний вихід з Української федерації найсильніших атлетів. Ми не відмовляємося розглядати кандидатури богатирів, які є членами вищезазначеної федерації, як потенційних учасників турнірів під егідою Професіональної Ліги. Однак відкрито заявляємо про небажання контактувати із керівником цього утворення – Володимиром Кібою, тому що упродовж останніх років його робота призвела до занепаду Богатирського спорту в Україні. Ми не забуваємо, що саме Володимир Кіба свого часу започаткував ці змагання в Україні і саме під його керівництвом збірна України стала чотирьохразовим чемпіоном світу. Ми віддаємо історії належну оцінку, однак треба визнати і наголосити: за цей час нічого не зроблено для розвитку богатирського спорту. За усі роки існування Богатирських Ігор в Україні не було організовано жодного турніру для молодих атлетів. Тому, коли Михайло Старов і Василь Вірастюк закінчили свої виступи, на лавці запасних не виявилося достатнього числа атлетів, здатних адекватно замінити чемпіонів. Відтак коли у майбутнього спорту немає перспективи, потрібно самим шукати вихід із проблемної ситуації.

Не краща ситуація і з турнірами для професійних атлетів: за останні два роки Українська федерація (УФСА) регулярно організовувала лише одне Всеукраїнське змагання («Богатир року») і одне міжнародне («Найсильніша нація планети») на рік. Ще можна згадати турнір «Арнольд классік - челендж», що відбувся двічі. В усіх інших випадках УФСА давала свій титул турнірам, які були організовані самими богатирями, при цьому вимагаючи сплату комісійних. Упродовж усіх цих років богатирі самостійно будували свій тренувальний процес і, готуючись до поодиноких і не систематизованих змагань, не мали ані найменшої впевненості у завтрашньому дні. Ми витрачали практично усі свої фінансові заощадження на збереження належної фізичної форми, але у відповідь отримували один-два турніри «як подачку». Мови про систематизований календар змагань навіть не виникало.

Ми діємо відкрито і заявляємо, що хочемо самі планувати своє майбутнє, обирати своїх керівників і вимагати від них звіт про зроблену роботу, чого в принципі не існує в федерації, де всі ключові позиції займають представники однієї сім‘ї.

Професіональна Ліга стронгменів не прагне розпочинати свою діяльність з конфлікту, однак застерігає УФСА від дій, що можуть перешкоджати діяльності нашого утворення: такі випадки уже мали місце під час турнірів, які богатирі організовували самостійно. Ми знаємо як слід діяти в таких ситуаціях, тому радимо УФСА перш за все дбати про організацію власних турнірів, а не намагатися нашкодити нам. Усі учасники нашого Об‘єднання прийшли сюди добровільно, їх ніхто не переманював, всі керувалися одним принципом: виступати якомога більше, змагатися чесно у турнірах з прозорими умовами для учасників і відповідальністю перед ними організаторів змагань.

Для уникнення перекручень і непорозумінь ще раз наголошуємо:
ми представляємо самі себе, не входимо до жодних інший федерацій і не даємо нікому іншому повноважень говорити від нашого імені. Ми вповноважені проводити переговори з потенційними співорганізаторами і партнерами змагань. Ми відкриті до контактування з чесними людьми і прагнемо зберегти богатирський спорт у нашій країні і високу міжнародну репутацію України, котра чотири рази здобувала титул «Найсильнішої нації планети», а капітан цієї команди Василь Вірастюк двічі ставав «Найсильнішою людиною світу».

Богатирі України:
Василь Вірастюк
Олександр Пеканов
Віктор Юрченко
Володимир Муравльов
Олександр Лашин
Сергій Конюшок
Олексій Соловйов
Кирило Чупринін

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.