Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 06 января 2024, 15:23
18088
32

Ненужные 3 сета перед Гофф. Свитолина вышла в первый финал WTA в 2024 году

Элина не без проблем обыграла Ван Сию в полуфинале турнира в Окленде

| Обновлено 06 января 2024, 15:23
18088
32
Ненужные 3 сета перед Гофф. Свитолина вышла в первый финал WTA в 2024 году
Getty Images/Global Images Ukraine. Элина Свитолина

Первая ракетка Украины Элина Свитолина (WTA 25) вышла в финал хардового турнира серии WTA 250 в Окленде (Новая Зеландия).

В полуфинале украинка в трех сетах обыграла Ван Сию (Китай, WTA 71) за 2 часа и 10 минут.

WTA 250 Окленд. Хард. 1/2 финала

Ван Сию (Китай) – Элина Свитолина (Украина) [2] – 6:2, 4:6, 3:6

Украинка несколько раз брала медицинский тайм-аут. Несмотря на проблемы со здоровьем, в частности Элина продолжает играть с тейпом на ноге, Свитолина сумела переломить ход встречи после проигранного первого сета и выйти в финал соревнований.

Это была первая встреча теннисисток.

Для Свитолиной это был 45-й полуфинал на уровне WTA, в котором она одержала 21 победу.

В матче за титул в Окленде Элина сыграет против третьей ракетки мира и победительницы US Open 2023 Коко Гофф (CША). Стоит также отметить, что Коко в прошлом году взяла титул на этих кортах.

На пути в финал турнира Свитолина обыграла Каролин Возняцки, Эмму Радукану, Марию Боузкову и теперь Ван Сию. В 2024 году винстрик Элины состоит из 4 матчей. Это будет первый финал для украинки в новом сезоне.


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine


Getty Images/Global Images Ukraine

Оцените материал
(31)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 32
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Elis
Заберіть хтось клавіатуру в того, хто пише ці недолугі заголовки))
Еліну з такою потрібною перемогою! Молодчинка!! 
Щодо трьох сетів, то є тенісистки типу колишньої Ястремської, які викладаються на повну в 1 сеті, а вже в 2 здихають. 
Матч повністю не дивилась. 
introvert
Розумничка.
Так, чистої насолоди від гри Еліни на цей раз отримати не вдалося, трьох сильних суперниць вона обіграла упевнено, а відверто посередній дала можливість помріяти про перемогу. Так буває, коли втручається фактор самопочуття. Зрештою, вирішальною зброєю вкотре став характер Еліни, за що їй шана і уклін. 
Сподіваюся, фізіотерапевти зможуть за залишок доби створити диво, тому що в подібному фізичному стані на гру проти Гофф виходити немає сенсу. Якщо стан здоров`я не покращиться, з фіналу краще знятися.
Александр Ад
молодець!Зламала  спротив  китаянки в 3 сеті.дуже важка перемога,досвід і залізний характер допомогли.Так тримати!
freestyle2018
Перемога добре, а от самопочуття сьогодні було погане. Видно, що складна сітка все таки вимотала сили Еліни, як психологічні, так і моральні. Але навіть така Еліна сьогодні перемогла це добре. Це говорить про те, що в Еліни знову з'являється запас проти слабших суперниць. Фінал проти Коко вважаю грати потрібно, так як це черговий шанс у світі нагадати про Україну, що досі йде війна, досі гинуть люди кожен день і т.д. і т.п. Еліна молодець в будь-якому випадку мислить стратегічно, з Аделаїди вже знялася і після фіналу буде спокійно готувати себе до АО.
sv_2000
Если здоровье норм, то, думаю, хорошие шансы Элиныив финале. В хорошем она тонусе, это видно. Можно будет завтра зарубиться, потом неделя отдыха перед АО.... Норм
Serhii P.
Заголовок такий собі. Я розумію, якщо б вона виграла перший сет, і впевнено вела в другому, але в результаті, все завершилось в 3-х сетах, то так. Але ж вона перший сет програла, тому змушена була докладати надзусилля, щоб переламати хід матчу та виграти його.
Fdail
Якщо зі здоров'ям не все добре, то краще себе поберегти й показати максимум на Австралії. Ця водокачка як спосіб для самоствердження вже для досвідченої та доволі відомої тенісистки не потрібна. Але якщо Еля зможе відновитися, то з Гофф треба показати теніс вище рівнем ніж з Радукану та Боузковою. Гофф- це гравчиня , яка має доволі сильну подачу , неймовірну атлетичність та переміщення  , вміє сісти в глуху стіну та витримувати град потужнійших ударів ( таким чином вона юсо взяла), але , якщо суперниця дозволяє, буде грати дуже агресивно ( з минулого року відчутно покращила форхенд). Також, з минулого року досягла ментальної стійкості( що Марта так зробити й може) й складати ручки, як Ема, точно не буде. Тож, успіхів Еліні, вона й так неймовірно грає.
sv_2000
Фиг его знает, конечно, но почитав комментарии я удивился... Смотрел с начала второго сета, не заметил больших проблем у Элины с физикой.... Двигалась она хорошо. Во втором сете было многовато НО, ближе к его концу нормализировала игру и в третьем сете играла уверенно... Ну, немного, как обычно, при подаче на матч сбилась игра... Несмотря на плотный счёт не было в игре большого накала, как в матче с Радукану.... Вполне рядовая игра и рядовая победа. 
ptolemeus
Speechless - Bravo Elina Zvidolina!
Андрей Шевченко
Непотрібні недобиткі даунецькі на цьому сайті.
Swed
Молодец!   А я ведь знал что мао цзе дуны на асфальте тренируются.)
 А вот что ей дальше лучше, так это она сама решит с мужем.
Sashamar
Давайте тверезо, вірогідність виграшу в фіналі не більша, ніж 35 відсотків (якби сьогодні не турбувала спина і Еля повісила б китаянці дві баранки, дав би сорок ). Корі пре як "Абрамс" останньої модифікації (чи як "Меркава", кому що подобається). Але зніматися перед фіналом безглуздо, тим більш, що до АО ще досить часу.
Радий би помилитися, але завтра скоріш за все 6:2, 6:3 на користь Гофф. Однак це не так важливо, хоч 18-й титул ще нікому не завадив  . Головне, що відбулася перевірка готовності та характеру.
Олександр Радченко
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Віталій Дубенський
Не згоден, що суперниці на цьому турнірі були сильними. Не слабкими були, але ж і не такими ж і сильними. Їх позиції в рейтингу приблизно показують їх силу на даний момент. Сьогодні Еля обіграла молоду суперницю, у якої рейтинг поки що явно нижчий за її сили та потенціал. Єдиною достойною суперницею в Окленді була і врешті залишилась Гофф. Побачимо, чи дозволить здоров'я нашій Еліні, другій сіяній на турнірі, позмагатись через два дні з першою сіяною. Коко вже зовсім не те дівча, яка Еліна обігравала три роки тому. Бажаємо успіху!