Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
847
0

Евгений МУРЗИН: «Сегодня главное – создать коллектив»

Тренер сборной Украины - о подготовке к матчам отбора на Евробаскет

Евгений МУРЗИН: «Сегодня главное – создать коллектив»

Головний тренер національної чоловічої збірної України Євген Мурзін прокоментував виступ команди у Німеччині, де вона зіграла два спаринги (перемога 83:77 і поразка 54:62 – ред.) з національною збірною цієї країни. Мурзін розповів, чим заповнить збірна паузу між контрольними матчами і коли визначиться зі складом збірної на кваліфікаційний турнір ЄвроБаскета-2017.

- Я б не робив глобальних висновків, це перші дві гри, які провела національна збірна. До того ж ми поїхали не найсильнішим складом. Ви знаєте, що у Києві залишилися через недугу Корнієнко, Фесенко. На митниці виникла проблема з візою у Кравцова. Цих трьох гравців не було з нами. Поїхав новий склад. Шість гравців, їх не можна назвати абсолютними дебютантами, але, скажемо так, вони влилися після тривалої перерви до складу збірної. Це Рябчук, Конєв, Петров, Сандул, Отверченко і Артамонов. Шість гравців з дванадцяти – це люди, які у національній збірній не були затребувані раніше. Тому склад був неоптимальний, і першочергове завдання було переглянути новобранців в ігрових ситуаціях. Говорити про якісь висновки завчасно. Ми отримали дуже багато інформації. Це були корисні ігри. Ми грали не зі слабкою командою, а з достатньо серйозним суперником, непогано укомплектованим. У них теж був не оптимальний варіант, гравці НБА не грали у їхньому складі, Денніс Шредер з «Атланти Хоукс» і Тібор Плайсс зростом 2м 17 см з «Юти Джаз». Їх не було, хоча у попередніх списках їхні прізвища були.

- Ви вже одразу ж у першому матчі потрапили в атмосферу баскетбольного свята, яке створювали вщент заповнені трибуни.
- Так, повний зал був, публіка дуже активно вболівала. Є пояснення, чому ми грали не у Берліні, скажімо. Бо там дуже багато і більших залів. Але з Вюрцбурга вийшов Дірк Новіцьки. Його вшановували у рідному місті і на його честь провели цей матч.

- Ви повернулися, пересвідчилися, що Корнієнко і Фесенко одужали?
- Вони по індивідуальному графіку працювали. Ми спеціально для цього залишили з ними тренера. А до Німеччини поїхали у складі 13 гравців і через те, що відчепили  Кравцова, у нас було дванадцять людей. Вони працювали за індивідуальним графіком і я думаю, що 3 серпня на ранковому тренуванні вони вже працюватимуть у повному обсязі.

- У вас попереду – 10-тиденна перерва без матчів до наступного турніру (розпочнеться 13 серпня у Грузії – ред.). Чим її заповнюватиме?
- Роботою над помилками у першу чергу. Працювати є над чим. Ми програли підбирання у першій грі. У другій грі не вели технічного протоколу, але у першій грі був повний протокол, і ми програли 16 підбирань на своєму щиті. Ми 13 разів промахнулися зі штрафних, ми дали супернику усе ж таки багато закинути, 77 очок вони набрали у першому матчі. Це – забагато. Будемо коригувати, працювати над помилками і над тим матеріалом, який отримали у цих іграх.

- У другому матчі, ви кажете, протоколу не вели. Ви там переслідували інші цілі?
- Якщо у першій грі ми грали на результат, билися до кінця, то друга гра більше носила тренувальний характер. Дуже багато було замін, більше довірив місце у складі тим, хто не отримав, або ж отримав недостатньо часу на паркеті у першому матчі. Скажімо, у першому матчі на грав Крутоус, а тут він почав у стартовій п’ятірці. Мало часу у першому матчі грав Рябчук, а тут він отримав 20 хвилин. Більше дав і Сандулу, більше і Петрову пограти. Артамонову дав час, натомість Липового не випускав, надав можливість йому перепочити.

- Важливий момент – у команди є характер, бо ж перший матч ви з початкових «мінус 12-ти» перевели на вашу користь.
- Не було паніки, просто бракувало реалізації своїх моментів у нападі. Я не брав раніше тайм-аут, оскільки бачив – «мажуть» штрафні, при кидках з-під кільця. Що мене турбувало – це захист. Так. Поступатися 0:12 на початку – це привід замислитися. В подальшому ми приділили цьому увагу і нам вдалося нав’язати свою гру німцям.

- Те, що Мішула так результативно зіграв(набрав 22 очка у першому матчі - ред.), це вас здивувало?
- Ні. Це дуже результативний гравець. І ступінь його готовності на сьогодні – чи не найкраща. Він і приїхав на збори одним з найкращих по фізичних кондиціях. Він усе літо працював. Я знаю, що він фанат баскетболу і не здивований його грою, і у другій грі він досить пристойно виглядав. Тому я радий за цього гравця.

- У вас ще попереду три турніри – у Грузії, Словаччині та Естонії. Чи будете ви ставити завдання перемогти у них?
- Бажання перемогти безумовно буде присутнім у кожному матчі, але воно не буде всеохоплюючим, бо на сьогодні головне – це створення колективу, взаємопорозуміння на ігровому майданчику. З останнім ще є питання. Хоча процес у плані взаємопорозуміння просувається вперед. У клубах різні вимоги, різне ставлення, гравцям потрібно перебудовуватися. Не завжди це відбувається безболісно, але на сьогодні я ставленням хлопців до справи задоволений. Вони показали свою силу, свій характер. Вони вийшли боротися не лише за себе, а й показати, що в Україні є баскетбол.

- Коли ви зможете визначитися зі списком 12-ти гравців збірної?
- Поки це складне запитання. 3 серпня до команди приєднається Глєбов. Ми з ним розмовляли, він запевняє, що залікував усі свої травми, подивимось, повністю чи ні. Буде конкуренція за потрапляння до складу. Я і хочу, щоб вона була присутня. Поїдуть найсильніші, ті, хто здатні досягти результату.

- А строки на вас тиснуть визначитися з Топ-12, чи ви можете за пару днів до матчу з Болгарією (31 серпня, Київ – ред.) оголосити склад?
- Поки не готовий відповісти на це запитання, усе залежатиме від різних ситуацій. Найближчі 10 днів ми присвятимо розбору, роботі над помилками, зараз усе треба відпрацювати і така перерва обумовлена тим, що ми зробили висновки порівняно з минулим роком. У нас між спарингами було замало часу на аналіз. Графік був підлаштований під трохи іншу систему. А цього року ми спробували зробити такий відрізок, щоб хлопці відновилися повністю, ми відпрацювали усі ті помилки, яких припускалися, і потім з новими силами вирішувати наступні завдання. Суперники вже на першому турнірі у нас досить сильні – це Голандія, Росія, Грузія. Це гарний турнір, який покаже, на якому відрізку готовності ми перебуваємо.

- Тобто на турнірах у Грузії, Словаччині та Естонії ви ще визначатиметеся?
- Думаю, ні. Планую перед турніром в Естонії (24.08 – 26.08 – ред.) вже визначитися зі складом 12-ти. Тобто вибір буде зроблено після турнірів у Грузії і Словаччині.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

10-й год в Испании? Артем Пустовой имеет предложение от клуба Лиги ACB
Баскетбол | 17 мая 2024, 01:19 0
10-й год в Испании? Артем Пустовой имеет предложение от клуба Лиги ACB

Лидер сборной Украины может остаться в элите испанского баскетбола

5 лучших поединков Александра Усика
Бокс | 18 мая 2024, 01:47 6
5 лучших поединков Александра Усика

Топовые выступления в карьере украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.