Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 28 июня 2014, 19:12
58697
16

Открываем Бразилию вместе. Фанаты Алжира: «Волю – Україні!»

Очередные путевые заметки нашего спецкора в рамках проекта «Открываем Бразилию вместе!»

| Обновлено 28 июня 2014, 19:12
58697
16
Открываем Бразилию вместе. Фанаты Алжира: «Волю – Україні!»
Sport.ua
Матч Алжир – Росія закриває програму ігор Кубка світу в українському штаті Парана. Очікувалося, що перед грою будуть українські протести проти окупантів. Однак, обійшовши стадіон кілька разів в межах півтори години, так і не побачив хлопців в українських футболках чи  з прапорами або плакатами,  і за годину двадцять хвилин до початку гри зайшов на «Арену да Байшада». Щоправда, із ложі преси я бачив два українські прапори неподалік воріт Акінфеєва (у першому таймі). 
 
За інформацією місцевої куритибської преси, на матчі очікувалося близько 4 з половиною тисяч алжирців і десь 11 тисяч росіян. Чи так було насправді - сказати важко, бо на трибунах одні й інші розсіялися у жовтому кольорі бразильських футболок. Організованих секторів в жодної з країн не було.  Традиційною окрасою будь-якого матчу є уболівальниці, у штаті Парана у футбольного супорту – гарне обличчя! 





 
Перед стадіоном складалося враження, що алжирців більше. Вони  були більш яскравими у презентації своїй вболівальницьких настроїв: били у барабани, дзвеніли тарілками, співали пісень. «Віва,  Алжерія!» - гучно лунало під стадіоном. Натомість росіяни, традиційно для себе, ходили зі стурбованими і похмурими гримасами, кілька разів незлагоджено промукавши «Россия». 



 
А от алжирці, побачивши мою футболку, самі почали скандувати: «Freedom for Ukraine! No war! Peace for Ukraine!» («Волю – Україні!  Ні – війні! Мир Україні!»).   Уже вкотре на цьому чемпіонаті відчуваю повагу і підтримку, як тільки люди бачать, що я з України. Жодного поганого слова, лише віра у мир в нашій країні і побажання спокою.  Дякуємо світу за підтримку! Далі – дивіться відео.
 
 
До речі, ці хлопці, котрі гучно підтримали Україну перед ареною, продемонстрували арабську єдність, вивісивши шість прапорів – зліва направо: Палестини, Єгипту, Марокко, Судану, Об‘єднаних Арабських Еміратів і власне Алжиру. 

 
Черговий двійник Марадони з‘явився у Куритибі. Цей, щоправда, менше схожий на оригінал від того, якого я зустрів у Ріо, але він привертав увагу гучним хриплим криком, збираючи навколо себе натовпи бажаючих сфотографуватися. 

 
Соціальна акція від уряду штат Парана. Два вуличних двірники отримали квитки на заключний матч Кубка світу у своєму місті за те, що сумлінно прибирали вулиці. Хлопці ледь не розплакалися, коли отримали бажані перепустки на гру перед «Ареною да Байшада». Для цих скромних працівників потрапити на футбол – реалізація фантастичної мрії.



З іншого боку, вболівальників у футболках Бразилії на матчі було більше за будь-яких інших. Я розмовляв з багатьма, майже всі – з Куритиби або зі штату Парана. Тому складність в отриманні квитка у самій Бразилії – це, як на мене, байки. Вони тут всі один одного знають і один одному допомагають :)

 
Алжирці запам’яталися до матчу яскравими проходами перед ареною із прапорами у національних костюмах та з народними інструментами. Але справжній перфоменс видали «ультраси»  клубу «Атлетіко Паранаенсе», що грає на «Арені да Байшада». Величезний пластиковий череп і намальований череп на гігантському червоно-чорному прапорі – це їхні символи. А барабани й спів – це їхній голос! 

 




Украінці були на матчі Алжир - Росія ! Мені не вдалося іх побачити до гри, однак після матчу вони самі надіслали  мені 
підтвердження своєі присутності.  





 
«Відкриваємо Бразилію разом» завдяки спонсору проекту – компанії «Агробізнес».   
 
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, для Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 04:32 1
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
airwolf77
куча г...на поехало на парашу...кричав об 1/2 финала
LIRus
Juriy Butterman фіга собі АНАЛІЗ!
hammurapi77
да и вообще таких сообщений нужно побольше, потому что мы все время изучали то советскую историю то российскую историю Карамзина, а нужно изучать историю правдивую и проукраинскую, а она как видите очень страшная для России... далеко не все люди глупые и поймут.... если бы Донбасс не был бы однобоко зомбирован, то они бы этого что сейчас не допустили бы
hammurapi77
я сразу сказал что алжирцы наши браться и по братски сделали все что надо
serg6910
Молодец так эту пидорашку.
Костя (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Serhiy (Миколаїв)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
petjapupkin2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
alegofich
А твои алкоголики - наркоманы
Костя (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Istm
и вот кто нам действительно братья?
comat
прикольно
cherkassy
Атмосфера шикарная)