Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
|
2417
0

Вихованка Школи Дерюгіних Віра Передерій: "Я довго вагалася, що обрати: улюблену гімнастику чи можливість здобути нормальну освіту"

Стати воїном світла

Вихованка Школи Дерюгіних Віра Передерій: "Я довго вагалася, що обрати: улюблену гімнастику чи можливість здобути нормальну освіту"

"Я довго вагалася, що обрати: улюблену гімнастику чи можливість здобути нормальну освіту", - розповіла львівська вихованка Школи Дерюгіних Віра Передерій. Інколи буває так, що обирати доводиться щось одне. І яскравим прикладом, коли на вівтар спорту кладуть науку, є гімнастика.

У Школі Дерюгіних тренування тривають з восьмої ранку до восьмої вечора з невеличкою перервою на обід. Це й не дивно - такі вимоги сучасного спорту. Однак коли більшості юних грацій не виповнилось ще 16 років, здобути за таких умов середню освіту просто неможливо. Відстоюючи майбутнє своїх доньок, батьки у цій болісній суперечці посередником обрали Президента України. Проте неодноразові письмові звернення до глави держави з проханням вплинути на керівників школи та виділити їхнім дітям час для навчання ні до чого не призвели. Альбіні Дерюгіній ніхто не вказуватиме, як тренувати чемпіонок. У світі гімнастики є свій президент!

Серед сотень чепурненьких гімнасток чемпіонкою стане одна. Нехай дві, навіть десять тих, хто одержить якісь дивіденди. Та й вони по завершенні кар'єри скажуть: "Ми більше нічого не вміємо робити".

Серед спортсменів, які досягли успіху, модним стало хвалитися поганими оцінками у школі: навіщо ті підручники, якщо життя можна влаштувати і без них. Вже леґендою стала розповідь про те, як Андрій Шевченко прогулював уроки англійської. "Навіщо мені англійська, - відповідав він на скарги вчительки. - Коли буде потрібно, тоді і вивчу". Тепер же задля того, аби вільно оволодіти мовою Шекспіра, Шева "змушений" змінити "Мілан" та лондонське "Челсі". Дорого ж йому та "спонсорам"-"аристократам" коштували ці уроки англійської.

Але декому суворі закони спорту не завада. Кілька десятків років тому усі дивувались: як виснажливі тренування не заважають Людмилі Турищевій вчитися на відмінно. Однією з найпочесніших нагород в її колекції є золота медаль по завершенні школи та червоний диплом інституту. Як це можливо? Дуже просто: на усі змагання Людмила брала з собою валізу з підручниками. Приїжджаючи з чемпіонатів, сідала за навчання недавній лідер української збірної Ірина Яроцька. Сьогодні призерка чемпіонатів світу успішно закінчує Національний університет фізичного виховання і спорту України та готується до вступу до магістратури. Чи займатиметься і згодом наукою - час покаже. Головне - бажання бути озброєним знаннями. "Воїнові світла" жодні життєві перипетії не страшні.

Олена САДОВНИК, газета Поступ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

МИЛЕВСКИЙ: «Хочу найти нападающего в Динамо, который был бы похож на меня»
Футбол | 24 апреля 2024, 21:47 11
МИЛЕВСКИЙ: «Хочу найти нападающего в Динамо, который был бы похож на меня»

Экс-форвард «Динамо» хочет вернуться только в киевский клуб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.