Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 августа 2011, 23:17
3632
5

Фанат Карпат: «Мы вели себя спокойно и адекватно»

Выезд на матч с «Динамо» был одним из самых организованных за историю фан-движения «Карпат»

| Обновлено 10 августа 2011, 23:17
3632
5
Фанат Карпат: «Мы вели себя спокойно и адекватно»

Неприємна історія трапилася перед матчем між «Динамо» та «Карпатами». «Беркут» затримав фанатів зі Львова і не пускав їх до міста. Детально про це, а також про лікування фаната «Карпат» Артура «Рижого» та про інші фанатські події розповів один з лідерів «зелено-білих» фанів Джордан.

– Виїзд на матч з «Динамо» був одним з найбільш організованих за весь час існування нашого руху. ФК «Карпати» надіслав офіційного листа в «Динамо» (що зараз взагалі жоден клуб не робить) про те, що в Київ їде 95 уболівальників. Також вперше ми погодилися на те, щоб з нами в автобусі їхала міліція для забезпечення порядку. Такого ніколи не було. Ми на все погодилися і поводились спокійно та адекватно. Коли під’їжджали до Києва, нас зупинив «Беркут» і сказав почекати дві хвилини. Згодом підійшов їхній начальник і заявив, що ми будемо тут стояти аж до початку матчу. І якщо бодай хтось один спробує самостійно дістатися до Києва, всі автобуси розвернуться і поїдуть у Львів. На запитання, «Чи ми затримані?», сказали, що ні. Такою ж була відповідь на запитання, чи можемо, в такому випадку, їхати. З усіма питаннями нам порадили звертатися до найвищого керівництва МВС. Причину нашого затримання вигадували щогодини. Спершу це було «навчання по підготовці до Євро». Потім сказали, що в Києві напружена політична ситуація і туди їхати небезпечно. Закінчилося тим, що вони нас затримали для нашої ж безпеки. Повний маразм... Згодом під’їхали журналісти з чотирьох каналів та один народний депутат. Він сказав, що «Беркут» порушує закон, ігноруючи статтю Конституції про вільне пересування. Але і їх слухати не хотіли. Перші півгодини ми чекали, а потім наші хлопці по одному почали ловити машини та маршрутки. «Беркут», якщо це бачив, зупиняв автівки і силою витягував фанатів. Після цього їх закривали в автобусі і не випускали. Ми почали зв’язуватися з керівництвом «Карпат», міліцією, Прем’єр-лігою, робили все, щоб нас пустили. Бо ми не були ані п’яними, ані агресивними. Зрештою, почали втікати. Але ті, кому це вдалося, все одно пропустили товариський футбольний турнір з фанатами «Динамо», присвячений пам’яті двом загиблим побратимам. Нагадаю, що недавно загинув відданий уболівальник «Карпат» Сашко Шаленний.

– Скільком фанатам вдалося втекти?
– Близько 70-ом з 95-ти. Люди в нас швидкі і винахідливі. «Беркут» погрожував: якщо вони не вернуться, то решта поїде назад. Але невдовзі зі Львова приїхало керівництво «Карпат». Були ще й наші карпатівські відеокамери. Після цього «Беркут» погодився відвести нас на стадіон. До міста було їхати хвилин п’ятнадцять, але «Беркут» навмисно рухався з мінімальною швидкістю. Вони відверто тягнули час як могли, ніби чогось боялися. Мене ще роздратували журналісти з одного зі столичних телеканалів, які питалися, чи ми їдемо на мітинг у підтримку Юлії Тимошенко. Це повна маячня, ми всі з розами і в футболках, ми на футбол їхали!

– Чим усе закінчилося? Вам вдалося потрапити на сектор?
– Після втручання керівництва ми поїхали. Добралися до стадіону за півтори години до матчу. Як завжди, вже за годину ми активно готувалися до підтримки команди.

– Фанати «Карпат» підготували кілька нових банерів...
– «Ласкаво просимо до раю» – це один з них. Ми спеціально його готували. Дістали фото і відео зі стадіону «Динамо», щоб знати, як його розмістити. Дзвонили до офіцера служби безпеки киян, щоб він відігнав швидку і пожежну від нашого сектору, бо вони можуть заважати. Так ми хотіли показати, що є гостинними. Ми завжди раді бачити динамівців у себе. Інший банер був скерований проти натуралізації. Цю акцію підтримали фанати всіх клубів Прем’єр-ліги. У нас є свої гравці, не потрібно натуралізовувати іноземців.

– Як проходить збір коштів на лікування фаната «Карпат» Артура «Рижого»?
– Життя близької людини дорожче за всі гроші. Фанати поставилися дуже серйозно до цього питання. Були зібрання лідерів усіх груповань, де висловлювалися можливості допомоги. Ми домовилися з футболістами, що після матчу в Дубліні вони свої футболки віддадуть нам, кожну з яких виставимо на аукціон. Всі виручені гроші віддамо Рижому. Самі футболісти та тренери також фінансово долучилися до лікування. Висловлюємо подяку вболівальникам з інших міст України: Києва, Дніпропетровська, Луцька, Миколаєва, Тернополя, Стрия, Золочева... Мені важко назвати усі міста, бо гроші надходять переважно на електронний рахунок. Ми поставили за мету зібрати 100 тисяч гривень. І я впевнений, що такими темпами ця сума збереться вже за два-три тижні. От зараз ми привезли серйозну допомогу від фанатів «Динамо». Загалом зібрали вже близько 75-ти тисяч гривень.

– Українська діаспора в Ірландії до цього також долучилася...
– Так, багато українців про це знали. Як тільки почався матч, вони питали, кому давати гроші. Щиро вдячні їм за підтримку.

– Чим львів’ян має зацікавити фільм «Останній аргумент», прем’єра якого відбудеться цього тижня?
– Цей фільм зламає стереотип про фаната, який постійно п’є, б’ється та лається. Більшість ЗМІ висвітлюють будь-які сутички на стадіоні чи за його межами так, ніби у всьому винні фанати. Переглянувши цей фільм, ви зрозумієте, що насправді все не так.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 10
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ViclyPucly
Подивись, дуже хороший матеріал про фанів на матчі Динамо-Карпати
http://fckarpaty.com.ua/board/blog_andrija_tatunchaka/quot_laskavo_prosimo_do_raju_quot/1-1-0-83
ms__dn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Antisurk — 10.08.2011 12:42
Скорее всего это дело рук администрации президента. В Киеве, насколько я знаю, напряженная обстановка связана с арестом Юлии Владимировны.
Johnny_Pain
Изыди
Antisurk
Менты сурковские не дремлют. Словно специально предпринимают братья рахмильичи все усилия, чтобы погасить футбол в Украине. Своих болел уже не осталось, за другие клубы взялись. Молодцы!