Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
909
0

Олексій Михайличенко: «Ми не поступилися у середині поля»

Тренер молодіжної збірoї України про матч з турками

По завершенні відбірного матчу ЧЄ-2006 серед молодіжних команд Україна – Туреччина Олексій Михайличенко з’явився на післяматчеву прес-конференцію в доброму гуморі. Для здобуття права виступити в плей-офф необхідно обіграти збірну Албанії, і український наставник з цього приводу налаштований оптимістично. До речі, на прес-конференції помилково журналісти зазначили, що жовту картку отримав Мілевський, і в цьому випадку мав пропустити останній офіційний матч. З’ясувалося, що за недисципліновану поведінку „гірчичник” було пред’явлено Олександру Алієву, який не зможе допомогти у матчі з албанцями через дискваліфікацію.

Олексій Михайличенко, старший тренер молодіжної збірoї України:
- Ця гра була дуже важливою для обох команд і носила статус своєрідного фіналу, адже на кону стояла друга путівка до плей-офф. Якщо нас певною мірою влаштовувала і нічия, то для Туреччини більше потрібна була перемога. Сам матч пройшов на високому рівні. Кожна з команд хотіла себе проявити, що давалося взнаки в усіх епізодах зустрічі. Я вдячний своїм хлопцям, що вони продемонстрували й характер, і витримку, і вміння для того, щоб просто провести цю гру на гідному рівні до останньої хвилини. На жаль, сьогодні нас сильно підвела реалізація - за матч ми створили багато гольових моментів, але жоден з них так і не використали.

На мій погляд ми були набагато ближчими до перемоги, ніж до поразки. Однак, на жаль, для цього трошки не вистачило індивідуальної майстерності. Але це й зрозуміло - на хлопців давив тягар відповідальності, вони не хотіли зайвий раз ризикувати. Тому вся команда дуже солідно відпрацювала в обороні - починаючи з Фоміна й Мілевского, і завершуючи П’ятовым.

Тепер, як і раніше, доля другої путівки до плей-офф залишається в наших руках. Хлопці зараз роз'їдуться по своїх клубах, ми будемо пильно за ними спостерігати, але вони й самі прекрасно розуміють, яку важливість має матч проти збірні Албанії. Так склалося, що наша група настільки рівна, а боротьба в ній іде настільки напружена, що тільки остання гра розставить усе по своїх місцях.

- Можете прокоментувати епізод, з попередженням наприкінці гри?
- Як я можу коментувати? Я можу зрозуміти його емоції, я можу зрозуміти нерв гри, що був присутній протягом усього матчу. У нас напередодні сьогоднішнього матчу були відчутні кадрові проблеми в обороні, але, наприклад, Дмитро Невмивака ні в чому не поступився тим людям, які грали в Грузії. Я не можу сказати, що в нас велика лава запасних, але ті нападаючі, які є - це Фещук, Півненко, Кривошеєнко - гідно замінять Мілевського в останній грі. В усякому разі, ми до такого повороту подій готові. Дуже погано, коли команда залежить від одного гравця.

- Олег Блохін не раз підкреслював, що в молодіжній збірні України немає гравців, які в найближчому майбутньому могли б підсилити національну команду. Ви згодні з ним?
- Двоє гравців „молодіжки” вже грають у національній команді. Давайте почнемо з цього. Чи треба, щоб було десятеро? Я розумію Олега Володимировича, коли він говорить про проблеми національної збірної, але при цьому необхідно враховувати, що свої проблеми є й у молодіжній збірній. Практично всі гравці нашої команди виступають або в першій лізі, або за дублюючі склади клубів вищої ліги. А ті, хто з'являється в основних складах у матчах вищої ліги, то, за великим, представляють не найсильніші клуби чемпіонату. А ті, хто грає в сильних клубах, то лише періодично виходять на заміну. Наприклад, Фомін. Окрім того, половина складу сьогоднішнього матчу - це хлопці 85-го року народження. Присутність у національній збірні двох гравців з "молодіжки" - це, на сьогодні, уже багато.

- Але ви можете сказати, що хтось із тих гравців, які зараз виступають у вас у команді, можуть найближчим часом підсилити національну збірну?
- Безумовно. Я не хочу ображати хлопців, але ви самі може прекрасно оцінити ступінь стабільності тих або інших футболістів нашої команди. Так, для цього мало одного матчу, треба дивитися, можливо, не один відбірний цикл. Я впевнений, що цей склад молодіжної збірної України ще обов'язково поповнить склад національної команди.

- Тобто Блохін все ж в чомусь не правий?
- Я не хочу навіть відповідати на це питання. Він по-своєму дивиться на цю проблему. В кожної людини є своя позиція щодо того чи іншого питання. Повторюся, практично всі наші гравці виступають у першій лізі й в "дублі". Для порівняння, можете підняти інформацію стосовно молодіжних збірних Туреччини, Данії і подивитися з яких гравців складені ці команди. Коли ми говоримо про збірну, то на першому плані завжди стоїть рівень конкуренції чемпіонату, у якому виступають гравці, і ігрової практики. Адже ми команду збираємо за 3-4 дні до матчу, і тому практично вся підготовка йде в клубах. На якому рівні грають гравці, з якими клубам, яка в них там мотивація - все це відіграє першорядну роль, тому що за відведений час неможливо змінити мотивацію, погляди.

- На чому ви акцентували увагу гравців на передматчевій установці і що з цього не вдалося реалізувати?
- Важко було розставити подібні акценти, адже ми дуже давно грали проти збірної Туреччини, а напередодні сьогоднішнього матчу нам не вдалося подивитися касету із записом їхньої гри проти датчан - ми так і не отримали цей матеріал. Вивчаючи склад турків, ми побачили, що вони практично повністю змінили лінію оборони. А в середині поля виглядають досить добре, стабільно - із цим складом у півзахисті команда грає вже досить давно. Форварди в збірної Туреччини, ви самі бачили, теж досить агресивні. Тому, насамперед, звернули увагу на свої помилки в першому матчі з турками, розібрали свої помилки в матчі проти збірної Грузії, й акцентували увагу гравців на всьому позитивному, що було в цих матчах у грі нашої збірної. А "молодіжку" Туреччину ми, насамперед, розглядали як єдине ціле, адже у першій грі вражали насамперед командні дії нашого суперника, а не окремих виконавців. І сьогодні ми зуміли збірній Туреччини протиставити нашу командну гру й, найголовніше, ми не поступилися в середині поля: незважаючи на деякі помилки, ми все-таки змушували суперника більше працювати довгими передачами, при цьому використовували свою перевагу на "другому поверсі". Турки дуже люблять швидкі контратаки, швидку гру - сьогодні ми їм не дозволили грати таким чином.

Ми працюємо над реалізацією моментів, але в цьому компоненті результат відразу прийти не може. Якщо ти по кілька годин тренуєш удар, то це не говорить про те, що обов’язково заб’єш гол під час гольового моменту. Хлопці дуже хотіли забити, але десь неправильно приймалося рішення. Потрібно просто терпляче чекати. Потенціал є - це важливо. Гольові моменти команда створює. Якби було навпаки, якби команда вміла реалізовувати всі моменти, але не вміла б їх створювати, це було б набагато гірше. А якщо ти постійно створюєш моменти, то ти постійно вчишся на цьому, відточуєш свою майстерність, і рано чи пізно, але почнеш забивати.

- Чому не з’явився на полі Дмитро Воробей?
- На жаль, він дещо втратив форму - він дуже мало провів матчів за "Арсенал", потім повернувся назад в "Динамо". Сьогодні, визначаючи склад, ми намагалися обрати кращих на сьогодні. Тому кожен, хто не потрапив до складу, хоча б в чомусь, але поступалися гравцям, що вийшли в основі.

- Олег Блохін часто скаржився на те, що клуби не вчасно надають гравців для національної збірної. У вас такої проблеми не виникає?
- Безумовно, виникає. Але не дуже часто. Наприклад на цей збір напередодні матчу із Грузією ми хлопців збирали три дні. Спочатку грала друга ліга, потім грали дублюючі склади, а потім ще проводилися перенесені матчі клубів вищої ліги. Три дні ми збирали команду. Але що ми можемо зробити? Такі реалії сьогоднішнього дня.

Решит Четінер, старший тренер молодіжної збірної Туреччини:
- Мені здається, що цей матч був одним із найважливіших у нашій групі. Це я можу скзати після перемоги на данцями. У випадку перемоги в сьогоднішній грі українці могли практично гарантувати собі друге місце в групі. Наш суперник показав гарну гру, ні в чому нам не поступаючись. Крім того, наскільки я знаю, у молодіжної збірної України була можливість залучити до свого складу двох гравців з національної команди. Тоді українці напевно показали б ще кращу гру. Матч проходив зі змінним успіхом - іноді наша команда володіла перевагою, іноді - українська. Треба враховувати, що на грі напевно позначився той факт, що напередодні ми проводили домашній матч із Данією, а збірна України - на виїзді зі Грузією.

Повинен сказати кілька слів про суддівство. Мені здається рефері міг поводитися трохи по-іншому. Навіть мені постійно робили зауваження за те, що я роблю крок уперед, крок назад. Особливо це стосується останніх півгодин матчу. Але ми сьогодні показали дуже непогану гру. Я думаю, що наша збірна своєю грою в цьому відбірному циклі заслуговує права виходу до фінальної частини чемпіонату Європи, і поки в нас є шанси для досягнення цієї мети, ми продовжуватимемо боротися. Якщо ми цього досягнемо, то в нас є шанс стати чемпіонами Європи.

Прес-служба ФФУ

футбол
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.