Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 05 июня 2014, 11:50
2034
0

Визначені нові обрії українського волейболу

В місті Лубни Полтавської області Відбувся Конгрес Федерації волейболу України

| Обновлено 05 июня 2014, 11:50
2034
0
Визначені нові обрії українського волейболу

Незважаючи на складну обстановку, на Конгрес прибули делегати з переважної більшості регіонів України. Серед делегатів Конгресу були представлені керівники регіональних волейбольних федерацій, президенти волейбольних клубів, представники атлетів-волейболістів, тренерсько-викладацький склад клубів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, студентського, аматорського, пляжного та ветеранського волейболу.

Першим питанням на Конгресі були заслухані звіти Виконкому, Директорату, постійних комісій та Ревізійної комісії ФВУ, а також інформації асоціацій ветеранського та дитячого волейболу.

Делегати Конгресу зазначили, що в умовах політичної та економічної кризи, Виконком ФВУ, комісії, асоціації, обласні федерації, волейбольні клуби робили все можливе для вирішення першочергових завдань, а саме - проведення змагань чемпіонату та Кубку України, забезпечення виступів національних збірних команд, збереження організаційної структури, моніторингу та плануванню перспектив подальшого розвитку національного волейболу

Робота Виконкому була визнана задовільною.

Конгресом прийнято до уваги звіт Ревізійної комісії Федерації, затверджено виконання бюджету 2013 року і проект бюджету на 2015 рік, розглянуто хід виконання бюджету 2014 року та внесено до нього деякі корективи.

Конгрес затвердив план заходів по відзначенню 90-річчя Українського волейболу, яке святкуватиметься у 2015 році, та звернувся до регіональних федерацій волейболу, інших громадським організаціям волейбольної спрямованості, волейбольної громади країни взагалі, в повній мірі використати .

Делегати визначились із системою нагородної діяльності Федерації, затвердили положення про Почесний Знак Федерації волейболу України – найвищої нагороди Федерації, та їх ескізи.

Конгрес прийняв за основу проект Цільової комплексної програми розвитку волейболу в Україні на 2014-2020 роки, який було розроблено робочою групою на чолі головою науково-методичної комісії Федерації професором Носко М.О.


Ніна УМАНЕЦЬ, заступник Міністра молоді і спорту України:
- Традиції українського волейболу великі, але на сьогоднішній день вони на жаль втрачені. Ми говоримо про те, що йдемо в Європу, і це вже за собою тягне реформування не лише галузі фізичної культури і спорту. У нас на четвертий квартал цього року заплановано проведення колегії, яка буде розглядати розвиток ігрових видів спорту в Україні. Проблеми не тільки у волейболі. Учасники конгресу здивовані, що підсумки, які підбиваємо – страшні. Делегати конгресу говорили те, що немає результату, а cаме від нього залежить фінансування. На сьогоднішній день багато тренерів у волейболі не виконують свою основну функцію - показувати результат. Діти, які йдуть займатися волейболом, хочуть чогось досягти. Не завжди кошти є вирішальним фактором, це ще талант тренера.

Володимир ТУРОВСЬКИЙ, президент Федерації волейболу України:
- Ми підбили підсумки, хоча у нас є проблеми, але є й позитив. Люди працюють: хтось краще, хтось гірше. Є дві комісії яким кардинально потрібно змінити своє відношення до роботи - це комісія спортсменів і тренерська комісія. Від них багато чого залежить.


Олександр БІБЕР, перший віце-президент, голова Директорату ФВУ:
- Ще місяць до виконкому є час порадитися і подумати про систему змагань на чемпіонат та Кубок України. Не складно передбачити, що цей рік в державі буде важкий. Потенціал в нас великий, одні з кращих волейболістів у Росії - це наші. Як запобігти цьому відтоку, як за збірну грати душею і серцем, а не за гроші. На наступний виконком, який відбудеться в кінці липня, висилаємо листи в клуби, щоб надавали свої пропозиції.

- Чи буде «Локомотив» в наступному сезоні брати участь у відкритому чемпіонаті Росії?
- Ні, «Локомотив» в наступному сезоні гратиме тільки в чемпіонаті України. Що стосується участі в єврокубках, то крім харків’ян, вперше виступатиме на євроарені сумський «Хімпром». Жіночий волейбол України буде представлений відразу трьома колективами – южненським «Хіміком», «Сєвєродончанкою» та запорізькою «Орбітою»

Володимир ДОРОШ, голова комісії з маркетингу та зв’язкам із ЗМІ, президент федерації волейболу Полтавської області:
- Популяризація волейболу в умовах тої держави, яку ми будуємо, справа особисто наша. Ніхто за нас її робити не буде. Говорячи про волейбольну суперлігу, тут виступають унікальні спортсмени з усієї України. Збірну дванадцять чоловік ми не можемо зібрати по простій причині: ми живемо в капіталістичній державі, а не при соціалізмі, як ще досі вважає дехто. Хлопці заробляють гроші в середньому до тридцяти років, далі вони нікому не потрібні. В них не має нічого окрім того, що вони заробили безжалісно експлуатуючи себе. Ми знаємо проблеми нашого українського волейболу. Головна проблема в тому, що цей вид спорту не цікавий спонсорам і телебаченню. З нового сезону працюватимемо, щоб змінити цю тенденцію.

За матеріалами ФВУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 12
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Барком-Кажаны занял итоговое 12 место в польской Плюс Лиге
Волейбол | 21 апреля 2024, 23:32 1
Барком-Кажаны занял итоговое 12 место в польской Плюс Лиге

По сравнению с предыдущим сезоном подопечные Угиса Крастиньша поднялись на одну ступеньку выше

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.