Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 06 января 2014, 09:50
1734
0

Дмитрий ПИДРУЧНЫЙ: «Могу быть доволен началом сезона»

Хотя за выступление в Оберхофе украинский биатлонист поставил себе тройку с плюсом

| Обновлено 06 января 2014, 09:50
1734
0
Дмитрий ПИДРУЧНЫЙ: «Могу быть доволен началом сезона»
biathlon.com.ua

 

Фінішувавши в гонці переслідування 31-м, Дмитро Підручний показав в перс’юті найкращий результат серед наших чоловіків. По закінченні змагань в Оберхофі ми попросили Дмитра прокоментувати його виступ на четвертому етапі Кубку світу а також загалом в першій частині сезону.

- Діма, як ти оцінюєш загалом свої виступи на етапі Кубку світу в Оберхофі?
- Якщо казати про оцінку, то це трійка з плюсом. Спринт мені не дуже вдався, а стрільба не вдалась взагалі. Та й хід залишав бажати кращого. А ось вчорашнім переслідуванням я цілком задоволений: на останньому колі вийшло поборотись з Артемом, Андрієм… Звичайно, і при цьому хотілось би кращого, але я вважаю, що два промахи за тієї вітряної погоди – не найгірший показник.

- Раніше в міжнародних стартах (починаючи з юніорів) тобі не вдавалось в перс’юті поліпшити свій результат після спринту. Вчора ж ти не лише піднявся з 45 місця в очкову зону, а став кращим в нашій команді. Зараз в контактній боротьбі почуваєшся вже більш впевнено?
- Так. Для мене таким зламним стартом стало переслідування на Універсіаді, яке навчило мене, як правильно поводитись в контактних гонках. І вже на мас-старт в Трентіно я вийшов з більшим розумінням, як себе краще проявляти в подібних стартах на такому високому рівні. Це був неоціненний досвід таких гонок, який додав впевненості в собі. Коли поруч з тобою суперники, які не слабші за тебе, важливо правильно протриматись за ними, не відставати, а потім грамотно підійти до стрільби. Адже в контактних гонках стріляти важче через напруження гонки і сторонні думки про те, як відстріляються суперники. Але я вчусь відключатись, зосереджуватись лише на своїй гонці.

- Чому не вийшло більш вдало пробігти дистанцію спринту в Оберхофі?
- Що стосується стрільби, то я влучив першим пострілом, а потім піднявся вітер, на який вчасно зреагувати не встиг. Тому другий і третій постріли змазав. Я намагався робити поправку, але вітер був сильніший, ніж я очікував. А в стійці просто дещо поспішив. Ну і на лижні було важкувато після того, як спустились з гір.

- Але вже в перс’юті ти показав чудову швидкість, поступившись кращому результату лише 40 секунд. Отже, проблеми у відновленні після спринту вже не було?
- Ні, не було. В переслідуванні я почувався навіть краще, ніж під час спринту, був помітно жвавіший. Напевне, робота доктора та масаж зробили свою справу.

- Як взагалі ти переніс навантаження збору в Антхольці? Втома відчувається?
- Сказати, що втомлений дуже сильно, не можу. Хоча ми дійсно зробили багато силової роботи і відчувається саме загрузка силового плану. В перші дні збору проявлялась крепатура, адже ми з Шушена такого обсягу силової роботи не виконували, а тут перейшли до неї досить різко. Був тиждень доволі напруженої роботи. Але переніс її, здається, нормально. Хоча, звісно, в гонці теж відчувається загруженість.

- Ти вперше змагаєшся в Оберхофі. Тут трасу вважають однією з найскладніших. Які в тебе залишились враження?
- Загалом мені подобається подібний профіль. Люблю, коли є підйом і після нього – рівнина, щоб можна біло попрацювати. І на таких трасах треба думати, як той підйом проходити, щоб вистачало сил ще й на рівнинний відрізок. А мінусом цьогорічного Оберхофу був сніговий покров, який був на дуже низькому рівні. На трасі багато камінців… Ну і круті повороти на спусках мене, чесно кажучи, трохи напрягали.

- Діма, в цьому сезоні ти вже привчив вболівальників до набагато більш впевненої стрільби. За рахунок чого вдалось покращити влучність?
- (Після паузи) Тренери досить багато працювали зі мною саме над стрілковою підготовкою. Влітку ми зробили величезну роботу. До цього міжсезоння я напевне навіть половини такого настрілу не робив, коли був в юніорах та в обласній команді. Але ще одним важливим фактором, як на мене, стало те, що я став менше переживати під час гонок, і до самої стрільби ставитись спокійніше. Не можна сказати, що це стало буденністю, але зараз я на старт вихожу вже без того мандражу, як раніше. Звісно, і зараз буває всяке. (Сміється) Але мені здається, в мене вже краще виходить відключатись від сторонніх думок під час гонок.

- Минулого сезону ти був новачком команди. Зараз вже освоївся в першій збірній?
- Думаю що так. Хоча я і до того не відчував себе чужим в команді.

- Цього сезону ти вже здобув золото Універсіади, навіть потрапив в квіткову церемонію гонки Кубку світу. Які наступні біатлонні орієнтири Дмитра Підручного?
- (Сміється) Звичайно, перш за все хотілось би відібратись на Олімпіаду. Це перший орієнтир, на який я працював ціле літо і продовжую працювати зараз. Ну і вже там заслужити довіру тренерів та виступити хоча б в одній гонці. Ну а решта… Хочеться все і по максимуму. (Сміється) Приміром, я до сьогодні лише раз виступав на чемпіонаті Європи – хотілось би і там позмагатись і проявити себе якнайкраще. Подивитись, як я виглядаю на тому рівні і спробувати завоювати там нагороди. Але вже, сподіваюсь, не цього, а наступного сезону. Ну а далі – підніматись якомога вище в рейтингу Кубку світу.

- А є якесь місце в заліку, за досягнення якого ти скажеш: "так, цей сезон виявився дійсно вдалим"?
- Чесно кажучи, вже по початку сезону я можу бути ним задоволеним. Це і перемога на Універсіаді, і шосте місце в гонці Кубку світу, про що я раніше міг лише мріяти… Адже до того я розраховував лише на очки, або максимум – двадцятку кращих. Тому, незалежно від того, як сезон піде далі, він вже для мене складається дуже непогано.

Євген Тарасенко, biathlon.com.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сергей РЕБРОВ: «С Орбаном легко общаться о футболе»
Футбол | 02 июля 2024, 15:07 17
Сергей РЕБРОВ: «С Орбаном легко общаться о футболе»

Тренер сборной Украины присутствовал на встрече Владимира Зеленского и премьер-министра Венгрии

Именитая польская биатлонистка возвращается в спорт
Биатлон | 27 июня 2024, 16:34 0
Именитая польская биатлонистка возвращается в спорт

Моника Хойниш-Старега не выступала с 2022 года

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.