Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Формула 1
| Обновлено 14 ноября 2013, 15:17
2612
4

Формула 1: американские интриги + ВИДЕО

В анонсе Sport.ua – гоночный уик-энд в США

| Обновлено 14 ноября 2013, 15:17
2612
4
Формула 1: американские интриги + ВИДЕО

Час, що минув після гонки в Абу-Дабі, підкинув новини, які абсолютно по-різному сприймаються уболівальниками. Втрата Кімі Ряйкконена на останніх двох етапах – це втрата не тільки для Lotus, а й для всього пелотону і маси вболівальників, а єдиний позитивний момент цієї ситуації пов’язаний з тим, що чим швидше фін проведе операцію, тим скоріше зможе відновитися, тож у новий сезон в складі нової-старої команди її дотепер останній чемпіон зможе увійти в повній бойовій готовності та рішучості кинути виклик не тільки напарнику, а й Феттелю.

Розлучення Williams з Мальдонадо несподіванкою не стало жодним чином, оскільки про напружені стосунки між командою з одного боку та пілотом і PDVSA з іншого було відомо вже кілька місяців, так що підписання колективом сера Френка контракту з Феліпе Массою і продовження співпраці з молодим і талановитим Боттасом стало логічним і так само досить очікуваним у паддоку рішенням. Новина про припинення співпраці між McLaren і Серхіо Пересом за великим рахунком стоїть в цьому ж ряді – далеко не секрет, що команда очікувала від мексиканця кращих результатів, так само як і Чеко розраховував отримати якісно зовсім інший болід. За півтора тижні їх шляхи розійдуться, але поки що залишається здогадуватися, хто саме замінить Переса – Магнуссен, Вандорн чи може хтось інший?..



Для чемпіонату головним є його достойне та по-справжньому цікаве завершення, а самі очікування від американського уїк-енду досить різні. З одного боку є фактор Red Bull, з яким у паддоку змирилися, здається, всі, крім Хемілтона з Грожаном. З іншого – ми маємо вкрай цікаву трасу, на якій за сприятливих для вболівальників умов можна очікувати на інтригу. Що не кажіть, але після кризи ідей та клонованих, ніби овечка Доллі, автодромів, у герра Тільке вийшов хоч і не шедевр, та цілком пристойний і неординарний автодром, який покликаний стати справжнім домом для Формули 1, а не її тимчасовим прихистком, яким були Індіанаполіс, Уоткінс-Глен, Лонг-Біч та інші траси. Хоча поєднанням швидкісних секцій з повільними та прямими ми бачимо ледве не під час більшої частини етапів, та досить різкий перепад висот і сліпі повороти (особливо перший) привносять особливий шарм цій сучасній трасі.



Окрім самих команд, інтригу під час Гран Прі можуть загострити два наступних фактори – погода та шини. Синоптики передбачають змінну погоду під час п’ятниці-неділі, з високою імовірністю дощів на час кваліфікації та сухою гонкою.

Що ж до гуми, то Pirelli привезли свої найвитриваліші суміші Hard і Medium, які цього сезону ми вже бачили в Спа, Монці та Сузуці. Такий само вибір шинники робили й минулого року, але тоді суміші були твердішими, а температура прохолоднішою, ніж обіцяє прогноз. Тож з одного боку ми маємо шанси стати свідками тактики одного піт-стопу, а з іншого – якщо цьогорічні більш м’які гумові суміші не дозволять проїхати всю дистанцію на двох комплектах або ж якщо у хід гонки втрутиться небесна канцелярія – ми матимемо можливість побачити стратегічні ігри командних містків у боротьбі за перемогу, подіум, очки. Проте, готовими варто бути й до ситуації, за якої жодна краплинка води не проллється над автодромом під час гоночних сесій і все вийде традиційно для цьогорічної формульної осені. Звісно, цього дуже не хочеться, але ми, як колись піонери, маємо бути до такого «завжди готовими».



Домінування RB9 після літньої перерви виключає будь-які сумніви у букмекерів стосовно того, хто стане переможцем американського Гран Прі. Та попри це Себастіана вони з лінії досі вперто не прибирають, продовжуючи дарувати гравцям все ще непогані коефіцієнти, як от тепер 1,33 при 6,00 на Веббера. Шанси ж інших пілотів вважаються мало реальними і лінія виглядає так: минулорічний тріумфатор Остіна Хемілтон – 17,00; Грожан – 19,00; Алонсо та Росберг – по 21,00. Та найцікавішим є те, що з коефіцієнтом у 51,00 іде Давід Вальсеккі – заявлений третім пілотом Lotus, проте досі офіційно командою не затверджений на майбутній уїк-енд. Від пропозиції Бульє замінити Кімі Ряйкконена вже відмовилися Хюлькенберг та Шумахер (так, так – до Міхаеля з Енстоуна також зверталися), а крім Вальсеккі найбільш вірогідним кандидатом є Хейккі Ковалайнен, але кого в підсумку обере команда - дізнаємося трохи згодом.



Травма спини та відмова Ряйкконена провести завершальні два етапи практично поставила жирний хрест на сподіваннях Бульє з Лопесом посісти в Кубку конструкторів місце, вище четвертого, втрутившись в боротьбу Mercedes і Ferrari. В той же час, між останніми боротьба ще продовжиться і в разі успішного виступу «червоних» (або навіть їх мінімального програшу) остаточну крапку команди поставлять лише в Сан-Паулу. Зі слів Росса Брона саме результати останніх двох етапів визначать підсумки сезону для команди. З огляду на те, що ціна питання для другої та третьої в сезоні команди становить порядку 20 млн, то протистояння між колективами з Браклі та Маранелло обіцяє стати однією з найбільш захоплюючих подій на трасі.

Відповіді на всі питання, що ставить перед нами уїк-енд в Остіні, зможемо дізнатися недільного вечора. Наскільки ж видовищною та захоплюючою була дебютна для Остіна гонка, можемо пригадати з цього короткого ролика:



В’ячеслав КОБРЖИЦЬКИЙ Sport.ua
 

Гран Прі США, Остін, Автодром Америк, 15-17 листопада, п’ятниця – неділя

Довжина кола

Кіл в гонці

Дистанція

Найшвидше коло:

5,513 км

56

308,405 км

кваліфікація: 1'35.657 (2012, Себастіан Феттель)

гонка: 1'39.347 (2012, Льюіс Хемілтон)

 

Перша практика 17:00 – п’ятниця 15 листопада

Друга практика 21:00 – п’ятниця 15 листопада

Третя практика 17:00 – субота 16 листопада

Кваліфікація 20:00 – субота 16 листопада

Гонка 21:00 – неділя 17 листопада (пряма трансляція на каналі МЕГА)

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Не Судаков. Сабо назвал игрока сборной Украины, который переедет за границу
Футбол | 25 апреля 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвал игрока сборной Украины, который переедет за границу

Экс-тренер «Динамо» расхвалил Владимира Бражко

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
VLADLeoN
И вместо Кими будет Ковалайнен
CubiQ
Жаль Переса. Вполне логично было бы в пару опытному пилоту добавить молодого, тем более на смене регламента. Скорей всего Магнуссена подпишут.
Дьявол
Даешь опять ковбойские картузи!