Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 04 апреля 2013, 20:03
4791
27

ГАДЖИЕВ: «В России футбол техничный, в Украине – силовой»

Футболист «Таврии» поделился впечатлениями о своих выступлениях в украинском чемпионате

| Обновлено 04 апреля 2013, 20:03
4791
27
ГАДЖИЕВ: «В России футбол техничный, в Украине – силовой»
Махач Гаджиев

Махач Ґаджиєв став одним із героїв 22 туру УПЛ, адже саме його гол на останній хвилині матчу з «Арсеналом» приніс «Таврії» нічию.

Та окрім того, що цього результативного удару було завдано на останніх хвилинах матчу, Махач пробив настільки красиво, що забив найкращий гол туру.

Про свої відчуття до і після забитого м’яча та про те, як йому ведеться в Україні, Махач Ґаджиєв розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Футболу 24».

- Махаче, гол і справді неймовірно красивий. Та ще й забитий на останніх секундах. Чи довго вагався – бити чи навішувати на партнерів?
- Зізнаюся, певні сумніви щодо того, як зробити краще, були. Спочатку здавалося, що до воріт не так вже й далеко, однак коли встановив м’яча, то зрозумів, що відстань таки пристойна. Та усі сумніви розвіяв наш капітан Володимир Єзерський, який підійшов до мене і сказав – «бий». От я і вдарив і так сталося, що забив.

- Відпрацьовуєш штрафні удари на тренуваннях?
- Так, Олег Романович сказав, що я буду штатним виконавцем стандартних ударів, от я й відпрацьовую їх на кожному тренуванні. Вдається, начебто, непогано.

- Але ж у команді основний виконавець стандартів – Сергій Назаренко...
- Назаренко узагалі найсильніша фігура у нашій команді. Він стільки зробив для «Таврії» і викладається на полі чи не найбільше у кожній грі. То ж якщо під час матчу стандарт вирішить виконувати саме Сергій, то нікому навіть на думку не спаде йому суперечити.

- Які відчуття після голу?
- Такі, ніби ми перемогли. Спочатку Олег Романович налаштовував нас лише на перемогу і був дуже незадоволений нашими діями під час гри. Однак після мого голу на останній хвилині тренер змінив гнів на милість. Святкували трохи в роздягальні, адже це мій перший гол в чемпіонаті України. До цього в інших іграх були моменти: десь не щастило, десь техніка підводила... А тут... Вдвічі приємно, що на цей матч ще й мої брати з Дагестану прилетіли. Шкода, що сім’ї не було (у Махача дружина і двоє дітей). Сім’я зараз мешкає то в Москві, то в Дагестані.

- В Сімферополь не перебиралися?
- Та ні, в мене наразі контракт на рік, тому сім’я не переїжджала.

- А як узагалі потрапив у «Таврію»?
- Закінчився термін подачі дозаявок в Росії, тож потрібно було шукати якусь команду. У мого агента Вадима Шаблія в Сімферополі багато знайомих. От він і запропонував варіант з «Таврією». Я дізнався хто тренує цю команду і вирішив прибути на оглядини. Хотів, щоб саме тренер на мене подивився, а не керівництво приймало рішення, чи підходжу я команді. Лужному я сподобався, і, коли дізнався від нього про цілі, які стоять перед «Таврією», вирішив залишитися тут принаймні на рік.

- Позавчора у вас було три тренування в день. Фізичні навантаження в Лужного настільки великі?
- Наступного дня після матчу в нас одне легке тренування. А вже після цього... Інколи не три, а два, але фізичні навантаження і справді пристойні. У попередніх командах, за які я грав, такого не було. Однак саме завдяки цьому ми й граємо після 60-ї хвилини так, ніби щойно вийшли на поле. Але Олег Романович не лише фізиці приділяє увагу, він також вважає одним із головних секретів успіху гру в пас. Саме тому ми на тренуваннях дуже багато перепасовуємось. Найбільше зосереджуємось на пасах низом.

- Ти в жодному із матчів «Таврії» не провів на полі усі 90 хвилин...
- Спочатку адаптовувався, звикав на тренуваннях до партнерів. Я взагалі був більш атакувального плану гравцем, а в «Таврії» доводиться виконувати значно більший обсяг роботи, зокрема, повертатися в оборону. До того ж я не звик до таких фізичних навантажень.

- В Росії навантаження менші?
- Просто в Росії більш технічний футбол грають, а в Україні більш силовий. Я, до речі, за час, проведений у «Таврії», значно додав у фізичному плані і дуже цим задоволений. Ну а щодо порівняння чемпіонатів – думаю, РПЛ швидше прогресує, і тому боротьбу за чемпіонство там ведуть багато команд. У Росії футбол розвивається динамічніше. В Україні ж, окрім «Динамо», «Металіста» та «Дніпра», ніхто більше скласти конкуренцію «Шахтарю» не може.

Але загалом порівняння чемпіонатів – невдячна справа. У кожного є свої плюси та мінуси. Словом, хто краще готовий фізично, тому краще грати в Україні. Тому, хто більш технічний, – у Росії.

- Уже цієї неділі «Таврія» прийматиме «Говерлу». Якось особливо готуєтеся до цього матчу?
- Так, Олег Романович нам розповів про цю команду і сказав, що ужгородці, попри турнірне становище, грають до останньої хвилини і здатні завдати неприємностей будь-якому супернику. Проте нам просто потрібно зіграти на максимумі і, думаю, повинні перемогти. Узагалі «Таврія» вдома повинна перемагати усіх, окрім хіба що команд першої четвірки. Однак і у них можна спробувати відібрати очки.

Андрій Думич, football24.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 27
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Alex052010
Запрошуємо всіх вболівальників спорту на матч збірної України з регбі проти Молдови, який відбудеться в неділю 7 квітня о 16:00 на стадіоні "Спартак" в Одесі по вул.Канатній,79.
Оракул з очерету
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Allar-M
В России гораздо больше думающих и в какой-то степени техничных полузащитников (они не такие техничные как испанцы или бразильцы конечно, но в бей-беги как утверждают здесь многие как раз таки не играют), поэтому их футбол действительно представляется более техничным.
airwolf77
ну і який він ,,технічний,,? Наші Українці та й легіонери на голову вище ! особливо Українці ! на згадку - технічни россіяни --це з минулого - Сергій Родіонов та Федір Черенков з ,,Спартака,, Сергій Дмітрієв з ,,Зеніта,, - ВСЕ ! А зараз росіяни ЦЕ ,,СЕНО И ДРОВА,, (РОСІЙСЬКІЙ ВИСЛІВ)
Оракул з очерету
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wypik_mz
Ну если не считать Шахтер, то РПЛ реально более техничный чемпион. Ты хоть раз смотрел матчи РПЛ? Прежде чем чесать языком на людей, посмотри пару матчей, потом сравни и сделай вывод. Мне лично, РПЛ смотреть, как телезрителю, интереснее, а как болельщику, конечно наш лучше. Но будь я, каким нибудь шведом, чехом и передо мной стоял бы выбор, что смотреть: выбрал бы РПЛ
Dmitry_Kogan
В россии техничный футбол? Где? В городе в бурьянах? Гаджиев, ты пьян.. иди домой.
RomarioUA
В России футбол... В РОССИИ ФУТБОЛ??? ГДЕ??? В РОССИИ??? Ахахахахаххххх.
Последний раз видел футбол в России, когда Тимощук в далеком 2008м привел Зенит к победе в кубке УЭФА, теперь ЛЕ. Тогда парни дрались. Теперь считают бабло. И еще считают остальной мир уродами. Пусть жрут свое дерьмо сами.
---
А Гаджиеву - спасибо, что похвалил за физподготовку, конечно. Теперь учись играть.
Отин Гокни
для техничного футбола нужны хорошие погодные условия и отличные поля.
Карпати Forever!
хаха лол
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
airwolf77
неуважай в России кацапский язык - кацап !
andriyk2
Как он может быть техничней если там поля в два раза хуже
mscw
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
urfinjus
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fkmnf
ребята я на этом сайте из за футбола, а языки и политику оставим для придурков которые сидят в верховной раде и ходят за 30 гривен на митинги
Scouter7
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fkmnf
обратите внимание: заглавие ГАДЖИЕВ: «В России футбол техничный, в Украине – силовой». дальше все интервью на украинском. миниляп сайта.
Grif.exe
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Grif.exe
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил