Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 января 2013, 16:05
10230
47

Максим ШАЦКИХ: «Я – украинец. Легионером уже не считаюсь»

Новички «Черноморца» Шацких и Старгородский рассказали о своем переходе в одесский клуб

| Обновлено 25 января 2013, 16:05
10230
47
Максим ШАЦКИХ: «Я – украинец. Легионером уже не считаюсь»

Новачки «Чорноморця», що донедавна представляли «Арсенал», відповіли на однаковий набір запитань. Щоправда, Максим Шацьких мав більш розширену програму…

— У вашій кар’єрі було багато зборів, можливо, пригадаєте, який із них найнезвичніший?
Максим ШАЦЬКИХ: — Збори, вони, певне, для того й існують, що нічого дивного чи незвичного на них не відбувається (усміхається). Звісно, кожен наставник бачить їх по-своєму, але в цілому картина ідентична.

Артем СТАРГОРОДСЬКИЙ: — Збори, насамперед, складаються з робочих моментів, тому відразу й не пригадаю чогось незвичного або потішного.

— Із ким із попередніх наставників порівняєте Романа Григорчука?
М. Ш.: — Ні з ким і з усіма одночасно. Деякі елементи схожі, деякі були в арсеналі іншого тренера. Багато працювали з м’ячем, відпрацьовували удари. Усе було вкупі, і я вважаю, що так, як треба.

А. С.: — У нього свій, унікальний, на моїй пам’яті, підхід. Перший збір усі зазвичай роблять «біговим». Тут так само не обійшлося без бігової роботи, але акцент, перш за все, робився на роботу з м’ячами. Через такі вправи йшло основне навантаження. Для футболістів, звісно, такий підхід є приємним, адже можна і підготовку провести, і розважитися. А щодо порівнянь — у кожного наставника своя манера побудови тренувального процесу, тому й співставити Романа Йосиповича із кимось складно.

— Чимало з команд скаржилися на погодні умови в Туреччині. Вас, розумію, ця участь не оминула?
М. Ш.:
— Було-було… І вітер, і град, і злива. До того, як я з’явився в розташуванні «Чорноморця», команді навіть довелося ховатися від негоди в тренажерному залі. Справа в тому, що я під’їхав до Туреччини на два дні пізніше, відразу після підписання контракту. Але такого, щоби не можна було працювати, не було. У цілому, вдалося виконати весь обсяг запланованого.

А. С.: — Одне тренувальне заняття навіть довелося перенести, бо пішов такий сильний град, що практично все поле, можна сказати, білим покривалом замело (сміється). Погода була дуже мінливою: зранку дме сильний вітер з опадами та градом, а за дві години вже світить сонце. Також у цьому плані відзначу зустріч із «Віслою», яка відбувалася так само не за найфутбольнішої погоди.

— На зборі здобули дві перемоги. В якому функціональному стані команди виходили на поле?
М. Ш.:
— Не сказав би, що нас навантажували-навантажували, а потім на тлі втоми доводилося виходити на поле. Ні, все робилося з розумом. Звісно, грали не свіжими, бо ж це, перш за все, збори, але такими, що можна було демонструвати пристойний рівень.

А. С.: — Навантаження навантаженнями, але Роман Йосипович підводив команду так, щоби до зустрічей перебували, звісно, не в оптимальних, але цілком прийнятних кондиціях. Це було зроблено для того, щоби безпосередньо в грі мали змогу продемонструвати ті напрацювання, які готуємо на тренуваннях. А потім провести корекцію.

— Проти кого з двох суперників (російський «Амкар» та польська «Вісла») сподобалося діяти найбільше?
М. Ш.
: — Команди дуже різні. Але «Амкар» був організованішим та зібранішим, тому це протистояння було більше схоже на офіційну зустріч.

А.С: — Більше виокремлю «Амкар», гра з яким була цікавішою. Як з нашого боку, так і з боку росіян. Плюс не останнім фактором була погода, адже в грі з «Віслою» багато речей не вдавалося виконати через сильний вітер.

— На якій позиції награвалися? Що вимагав на полі Роман Григорчук?
М. Ш.:
— Другого форварда, трохи відтягнутого. Діяв переважно в центральній зоні. Але, зрозуміло, була взаємозамінність. Якщо хтось зміщався до центра, тоді закривав необхідний простір на фланзі.

А. С.: — Логічно, що діяв у центрі поля. Від мене вимагався контроль м’яча, відбувалися певні перестановки для розуміння схем Романа Йосиповича. Плюс підключення до атаки та відбір — спектр роботи центрального півоборонця.
Індивідуальна програма

— При трансфері в «Чорноморець» уперше було оголошено, що ви переходите туди як українець…
М. Ш.:
— Часові рамки, коли отримав паспорт, не мають ніякого значення. Так, я — українець, і легіонером у прем’єр-лізі не вважатимуся.

— Термін дії трудової угоди — 2,5 року. Це ви наполягли на таких термінах або ж клуб запропонував свої умови?
М. Ш.
:— Ну, як я можу наполягти, якщо люди, які пропонують угоду, не зацікавлені в певних пунктах контракту? Сіли з керівництвом «Чорноморця», переговорили і, зрештою, ухвалили таке рішення.

Степан БЕНДАС, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Челси – Эвертон – 6:0. Четыре мяча Коула Палмера. Видео голов и обзор
Футбол | 16 апреля 2024, 01:30 2
Челси – Эвертон – 6:0. Четыре мяча Коула Палмера. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор матча 33-го тура Английской Премьер-лиги

Тренер Бенфики объяснил, почему оставил Трубина в запасе
Футбол | 15 апреля 2024, 18:35 7
Тренер Бенфики объяснил, почему оставил Трубина в запасе

Рогер Шмидт решил применить ротацию состава

Комментарии 47
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
iravik1983
а твоего мнения никто не спрашивал!!!уяснил???
monomoto11
Отозвался ..........остался.
iravvik1983
ты в чей адрес написал это??
shimvlad
Ты у нас такой дурак по субботам или как?
iravvik1983
какой нах украинский у нас просто переводят с русского ведь иностранна мова непонятно будет читачам!!жили в СССР было понятно а сейчас непонятно!!!
ser010101
интересно он уже и украинский выучил при чем видно не плохо
vipfishman
Макс,украинец,таджик,или вообще "непонятный природе зверь" - в первую очередь он один из не многих,кого встретят или проводят на любом из стадионов аплодисментов.Он профессионал и пахарь - и дай ему бог удачи в любой команде,в любом клубе.А там ,где его не "воспримут" - туда он и сам не пойдет...Эх.были люди в наше время...
X_O_R_E_K
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
alecs_kor
жаль что ушел из ДК, лучший нападающий после Шевы-Реброва
ukrclub
Може він ефіоп?
s.gaidai
Сине-чёрным очень повезло! Стопудово Макс усилит игру Одессы. Черноморец - молодцы!
Моралес
100% кацапське прізвище. Це так, доречі.
Моралес
А вот Калитвинцев русский!
alecs_kor
точно, когда то видел это)) да да
LembergWestUkraine
Бачив колись по ТВ показували сім"ю Шацьких, так там дочка Максима вчиться в школі в Києві і мовою українською так розмовляла, що Азарову так не говорити навіть якщо він ще років з 70 проживе в Україні !
LyubkoLviv
Максим ШАЦКИХ: «Я – кацап, без роду-племени. Легионером уже не считаюсь»
airwolf77
Макс в Украине играет с августа 1999года,кто незнает !
alecs_kor
Ты меня внимательно читал?
Я и говорю, что он как и Белькевич с Хацкевичем заслужили того, чтоб называть их своими.
А по второму: я считаю, что если есть лимит, то он должен быть не по паспорту, а по критерию возможности играть за сборную. Ведь Макс будет занимать место украинца, который теоретически может играть за сборную. Об этом и Блохин в свое время говорил приводя в пример Дишленковича. Тот тоже украинец по паспорту но играл за Сербию
alecs_kor
Ты меня внимательно читал?
Я и говорю, что он как и Белькевич с Хацкевичем заслужили того, чтоб называть их своими.
А по второму: я считаю, что если есть лимит, то он должен быть не по паспорту, а по критерию возможности играть за сборную. Ведь Макс будет занимать место украинца, который теоретически может играть за сборную. Об этом и Блохин в свое время говорил приводя в пример Дишленковича. Тот тоже украинец по паспорту но играл за Сербию
airwolf77
,,Одесский пулемёт системы Максим,, - респект и уважуха тебе за ТАКИЕ СЛОВА ! УДАЧИ И ЗДОРОВЬЯ !