Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 03 августа 2011, 10:02
1201
2

Питер МАХОН: «Четко знаем, что сделать, чтобы пройти дальше»

Тренер «Сент Патрикса» об ответном матче против «Карпат»

| Обновлено 03 августа 2011, 10:02
1201
2
Питер МАХОН: «Четко знаем, что сделать, чтобы пройти дальше»

Між першою і другою іграми третього кваліфай-раунду Ліги Європи «Карпати» минулої неділі зіграли домашній поєдинок національного чемпіонату з «Ворсклою». Натомість «Сент-Патрікс» дублінське дербі з ЮСД в рамках 25-го туру ірландської Ліги переніс на 7-е серпня, а гравці після повернення з України відновлювали сили включно до понеділка. Тож тренування «червоно-білі святі» поновлять лише сьогодні.

Про це прес-службі клубу розповів їхній коуч Пітер Махон, якому минулої суботи виповнилося 64 роки.

– Давайте розпочнемо з вражень, які у вас залишилися від першого матчу з «Карпатами»?
– Перш за все зазначу, що команда «Карпат» заслужила перемогу в матчі у Львові. Вони всю гру володіли ініціативою і ми весь час перебували під дуже сильним тиском. Але я гордий за свою команду – мої гравці чудово тримали оборону. Щоправда, в атаці ми лише одного разу реально загрожували воротам суперника, однак не змогли скористатися своїм шансом. А гол у гостях нам би дуже знадобився.

– Ви сказали, що «Сент-Патрікс» добре захищався. Але двічі ваша команда таки пропустила...
– Так, але другим голом я був дуже роздратований. І справа не в тому, що ми його пропустили вже в компенсований час. Проблема в тому, що рефері припустився одразу двох помилок. Спочатку він призначив штрафний удар на користь «Карпат» за фол, якого не було й близько. А потім, в кінці епізоду, коли нам забивали другий гол, була суперечлива ситуація. Скажу відверто, стовідсотково стверджувати, був офсайд чи ні у гравця «Карпат», який добив м’яча у сітку, не можна. Адже з одного боку було видно, що є офсайд, а з іншого – його не було. Я ж насправді був значно більше роздратований фолом, бо ніякого порушення правил там не було. А так ця помилка арбітра різко змінила не на нашу користь весь хід двораундової боротьби.

– В якому психологічному стані повернулися з України додому ваші підопічні?
– Гравці були трохи розчаровані, адже вони доклали багато зусиль у грі заради прийнятного результату. Для нас таким була б нічия або поразка з мінімальним рахунком. А так вийшло, що у нас все йшло добре до останніх хвилин гри, до тої самої помилки арбітра. Звісно, відіграти два голи з такою командою, як «Карпати», нам буде дуже важко. Але в двох останніх домашніх іграх ми якраз забили по два м’ячі і я не бачу ніяких перепон, чому б нам не зробити це ще раз.

– У вихідні «Сент-Парікс» не грав, але не було в команди й тренувань. Ви надали гравцям перепочинок?
– Так, більшість гравців уже наперед мали спланований вікенд і поїхали на відпочинок ще в п’ятницю зранку, щойно ми прилетіли зі Львова. За останні тижні ми присвятили багато часу і зусиль подорожам на ігри Ліги Європи та всьому, що відбувається в рамках цього турніру. Плюс у нас тиждень тому була дуже важка і відповідальна гостьова гра національного чемпіонату зі «Слайго Роверс». Тому я вважаю, що команда заслужила на відпочинок. Повертаються гравці додому сьогодні ввечері (розмова відбулася вчора в обід – Авт.), а у вівторок команда матиме тренування.

– «Карпати» знову програли в своїй Лізі і тепер у них лише одне очко після чотирьох матчів. Як ви гадаєте, це варто взяти до уваги?
– Вони почувалися досить комфортно у грі, але програли. Звичайно, це буде для них перешкодою, перш за все психологічного характеру. Адже вони перебувають на дні турнірної таблиці. Однак не треба забувати, що в Україні дуже сильна Ліга, а «Карпати» – гідна команда, на рівень вища від тих, з якими ми грали у перших двох раундах Ліги Європи. Але вони приїдуть у Дублін і будуть трішечки нервувати. Всі пам’ятають гру на Richmond Park з Казахстаном (йдеться про «Шахтар» з Караганди – Авт.), ту підтримку, ту електричну атмосферу, яка була присутня і яка, зрештою, допомогла нам виграти з потрібним результатом.

– Чи побачимо ми в четвер у грі Стефена Бредлі та Деріла Каванага, які не грали у Львові через дискваліфікацію?
– Це дуже важливі гравці для нашої команди. Тому я надіюся, що цього разу у нас буде повний комплект гравців, з якого ми зможемо вибрати найбільш оптимальний склад. А отже, будемо мати трохи більше переваг, ніж мали в матчі у Львові. Важливо і те, що тепер ми чітко знаємо, що нам потрібно зробити, аби пройти далі. Без сумніву, це дуже складне для нас завдання, але ми в свою чергу здатні поборотися за його виконання. Це ж футбол, а в ньому ти ніколи не знаєш, що буде наступної миті – а трапитися може будь що.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Андрій Кардащук
Питер МАХОН: «Четко знаем, что сделать, чтобы пройти дальше»
Вопрос: А сможете ли? Ротик не открыт, пузо не треснит, грижу не схлопотаете?
Antisurk
И я чётко знаю, что им сделать. Выиграть 3:0! Главное, чтобы ирландской пуки хватило )))