Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 августа 2012, 18:22
6501
76

Фан-сектор Карпат ожидают перемены

Об этом сообщил руководитель общественной организации «Завжди вірні» Тарас Павлив

| Обновлено 23 августа 2012, 18:22
6501
76
Фан-сектор Карпат ожидают перемены
Тарас Павлив

Фанати львівських «Карпат» вразили всю Україну своїми перформансами та підтримкою на матчі Україна – Чехія. Те, що творилось на «Арені Львів» того вечора, Україна вже давно не бачила. Про перформанси, які вболівальники організували на той матч, а також про плани фанатів на майбутнє, Інформаційний центр «Карпати» розпитав у керівника ГО «Завжди вірні» Тараса Павліва.

– Тарасе, розкажи, як зародилась ідея організувати таку масштабну акцію на матчі збірної?
– Саме сьогодні мовне питання є дуже актуальним. Численні репресії щодо української мови проводяться в багатьох містах України. Ми вже неодноразово висловлювали своє «ні» другій державній мові. Саме на нас, фанатів, покладається обов’язок захисту рідної мови. Своїми перформансами ми старались показати, що ніякі вороги не зможуть знищити українську мову. Є ще люди, які щиро й відважно боряться за нашу цінність, якою, безперечно, є мова, що її зараз намагаються знищити. І ми впевнені, що оці чиновники своїми законами ніколи не зможуть сплюндрувати українську мову. Хоча вони вважають, що ніхто їм не стане на заваді, а ми такими діями засвідчуємо, що готові до боротьби. Ми показали свою позицію всій Україні, хоча вона й так уже давно всім відома – про те, що нашу рідну мову ніхто, ніколи, ні за яких обставин не знищить. Саме тому ми й вивісили банер із написом «За мову до кінця», що, без сумніву, засвідчує наші серйозні наміри до опору.

– Чому саме постаті Володимира Великого, Івана Мазепи та Степана Бандери були зображені на полотні?
– Україна, як і мова, пройшла три нелегкі життєві епохи. Все почалось із хрещення Русі, де вагому роль відіграв саме Володимир Великий. Вже пізніше чималу роль у розвитку нашої країни та її культури в козацький період відіграв Іван Мазепа. Ну і найближча постать до наших часів, яка вважається символом нашого міста, – Степан Бандера. Саме ці люди і були тими основними діячами за процвітання та відродження всього українського. Не думаю, що у когось були заперечення щодо важливості цих людей для нашої країни та мови зокрема.

– Нещодавно стало відомо, що у фан-секторі «Карпат» будуть численні нововведення. Чи достовірна ця інформація?
– Насправді ми намагаємось запровадити чимало нововведень, щоб привести наш сектор до рівня європейського, хоча про нас і так знають в Європі: матч збірної лише зайвий раз це підтвердив. Як можна помітити, сьогодні на домашніх іграх сектор не заповнюється так, як би ми цього хотіли. Причина мабуть в тому, що багато вболівальників зараз на відпочинку і просто фізично не можуть відвідувати матчі. Саме тому ми публічно не беремось до серйозних змін правил поведінки в секторі.

– Розкажи конкретніше про ці зміни.
– Насамперед це стосується заборони розпивання напоїв у фан-секторі. Бо інколи можна помітити фаната на трибуні із келихом пива. Такі дії заважають іншим фанатам нормально вболівати. Те ж саме стосується куріння. Своїми діями ми хочемо викорінити паління та алкоголь з наших секторів і цим самим сповідувати здоровий спосіб життя. А хто вже не витримує, то для цього є інші місця. Також варто зважати, що в секторі є ще не досить досвідчені фанати, дивлячись на старших, які курять, п’ють – беруть з них негативний приклад. Окрім цього, очікуйте і нових змін, але про них повідомимо тоді, коли сектор буде більш заповнений.

– Які у фанатів є плани на майбутнє?
– Основні наші цьогорічні ідеї пов’язані з п’ятдесятиріччям клубу. Ми плануємо кілька цікавих акцій, присвячених цій серйозній даті. Вже сьогодні ми запланували цікаве дійство на вісімнадцяте січня. Саме взимку команди не гратимуть, і до того ж це будуть Різдвяні свята. Вже сьогодні ми залучаємо усіх фанатів, щоб вони закупляли фаєри. В той день ми всі зберемось в центрі міста. Спочатку будуть різноманітні акції, але основним місцем стане Високий замок. Саме там запалимо одночасно всі фаєри – і так вийде, ніби увесь Високий замок палає. Ми ще сьогодні в роздумах, тож не виключено, що будуть ще якісь нововведення.

– Що фанати планують на наступні кілька матчів, зокрема з донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо»?
– Ці виїзди вже давно є для нас дуже серйозними, тож і підготовка до них буде відповідною. Плануємо, що і до Києва, і до Донецька поїде чисельна кількість вболівальників, особливо до Києва, бо це для нас знаковий виїзд. Хочемо, щоб і Донецьк, і Київ почули справжніх фанатів, хоча вони й так давно знають, хто в Україні тримає марку найкращих вболівальників.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 9
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Йожеф САБО: «Мудрик своей игрой за Челси сделал антирекламу нашим игрокам»
Футбол | 25 апреля 2024, 15:58 24
Йожеф САБО: «Мудрик своей игрой за Челси сделал антирекламу нашим игрокам»

Бывший тренер сборной Украины оценил уровень некоторых украинских футболистов

Комментарии 76
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
forzamilan1987
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fkmnf
голодать и умерать будут тягнибоковци и национал-бандеровци, которых не признает не россия не европа
JazoV
Цікаво послухати тих кому до сих пір забороняли спілкуватись російською.В чому це виражалось?!Вас били на вулиці?!Ображали в транспорті?!Хто саме забороняв і як вам вільно спілкуватись російською.Невже тупість настільки велика?!Що неможливо збагнути-що вас обкрадають а щоб ви не звертали на це увагу сунуть вам ці писульки.Це навіть не закон.Бо закон це конституція.А її наразі ніхто не змінював.А від себе додам:"Поздравляю всех почитателей Партии Регионов.С недавних пор ві можете свободно голодать и умирать с годола.Но уже на своём родном русском языке"!Ура товарищи.Конечная цель достигнута.
boll_van_de_bill
Може податки до держскарбниці громадянам сплачувати вибірково - як "подобається", сплачуєш, а не "подобається" - не сплачуєш
Живеш в Україні - мусиш володіти українською мовою й використовувати її в діловодстві, отримувати освіту цією мовою, а вже на дозвіллі, в себе на кухні чи на лавочці у парку - яку заманеться, там за тобою ніхто не слідкує і не прослуховує
fkmnf
не надо нечего защищать. тебе нравиться розговаривать на русском? это твой родной язык? нет. вот и для меня украинский не родной. пусть каждый имеет право выбора на каком языке ему говорить.
boll_van_de_bill
Мало вам окупаційного телебачення, засміченого в прайм-тайм російськими серіалами, концертами? Книжковими ринками, де українську книгу треба ШУКАТИ, бо російська книга - скрізь.
А має ж бути навпаки - і от коли буде, тоді й приймайте закони про регіональні мови.
boll_van_de_bill
То від кого ж російську мову захищати усілякими сумнівними законами , як треба першочергово захищати українську мову?
fkmnf
правильно говориш. я вот сам с полтавы, так сказать с "духовной столицы украины", 99 % коренных полтавчан говорят на русском, а сейчас примерно 3 % из них похватали флаги "свободы" и бегают по городу кричат про какуюто "мову"
JazoV
Те що Львівські фани давно яквляються беззаперечним лідерами цього руху вже давно не новина ні для кого.А от те що вони взялись за боротьбу з шкідливими звичками-це тільки вітати потрібно.Нація не повинна бути кволою і хворобливою.Слава Україні.
JazoV
. если сталин переселил вас холопов на место депортированых поляков то это не значит что львов ваш стал --------------------------------Цікава думка.А чи відомо тобі бидлота ким побудований Львів???Можливо на твою думку Данило Галицький середньостатистичний австрієць поляк чи хто?!Що ти бидлото знаєш про моє місто?!
Dercachh , Харьков
Хочемо, щоб і Донецьк, і Київ почули справжніх фанатів, хоча вони й так давно знають, хто в Україні тримає марку найкращих вболівальників.
Респект всiм фанатам мiста!!!
Вольский
В любом случае спасибо болельщикам Львова за их горячую поддержку нашей сборной, за неравнодушное и патриотичное отношение к положению в нашем обществе, за креативное и неординарное поведение на трибунах и радушное отношение к гостям города Львова! Патриотизм львовян подкупает несмотря на неблагоприятную социально-политическую обстановку в нашем обществе. И как-бы ни были глубоко зомбированы жители ..., они тоже не могут с этим не согласиться. Удачи всем!
Beerdrink
Ті хто приймали той закон вже давно купили собі нерухомість десь в Європі, Америці по всьому світу, і нема їм ніякого діла до народу який вони штовхають на конфлікт. Просто відбувають номер і тягнуть державні гроші в свої банки.А ви кричите "холопи, москалі, і т.д." Люди різні і не можна всім догодити.
З.І. Забебехала реклама алкоголю, "козак-футбол-пиво"
vasyan86
Розвели срачу на 5 сторінок. Та ніхто нікому нічого не доведе, не для того ця дискусія починалася. І жодному з присутніх вона не вигідна, як би щиро всі не були переконані в своїй позиціі. Тупо попи...ти - палко обуритись. А ЗЕК тільки либиться. ТЬфу.
Hawkins
Отвлечение внимания лохотората, не более. Чтоб люди не слишком задумывались о насущных проблемах, сочинили им миф, что злобные бандеровцы притесняют русский язык. Зачем думать о зарплатах и пенсиях? Рузке язык опасносте!!!111
Hawkins
Ну спасибо, за такую похвалу. Мы ж сами не знали. Я теперь сегодня спать спокойно буду.
Noortik
Ну шановні є багато чого сказати. здається що називати Західну УКРАЇНУ а особливо Львів рагулями це вже навіть несвідомо якось або бракує розуму. Думаю що такі люди дійсно заздрять тим як живуть Люди у Львові яка тут культура традиції ЛЮДИ (а не бидляки як десь там в кацапстані) і т.д. Про Львів вся Європа знає. а що знає про твоє місто європеєць? думаю небільш як про територію на котрій є комунізм і кримінал.
kubey
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
v.turchyn
як може гімно яке тут зібралось без своєї мови, історії, звичаїв і традицій взагалі висловлювати свою думку?
Фанати "Карпат" молодці! Так тримати хлопці!
mmkozik
Та твій йобаний іллічівець вже 20 років між пердивом і вищою лігою. так їбеться внизу постійно, ленінівці недороблені.