Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 01 квітня 2022, 16:49
8308
4

Дипломатичний фронт. День 36. Хто надасть гарантії безпеки Україні?

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за четвер, 31 березня

| Оновлено 01 квітня 2022, 16:49
8308
4
Дипломатичний фронт. День 36. Хто надасть гарантії безпеки Україні?
Getty Images/Global Images Ukraine

36-й день війни. 31 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із воєнною агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 31 березня

23:59. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

23:20. Чергова партія зброї та іншої допомоги від США вже надходить до України

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що з нещодавно затвердженого пакету допомоги Україні на 800 млн доларів півдюжини вантажів уже відправлено українським захисникам (CNN).

Йдеться про новий пакет військової допомоги, який президент США Джо Байден погодив 16 березня. За прогнозами Кірбі, знадобиться кілька тижнів, щоб завершити постачання всієї зброї із зазначеного пакету:

«Ці вантажі вже прибувають, насправді з моменту підписання наказу до першого відправлення пройшло близько чотирьох діб, і до регіону (в Україну) вже надійшло півдюжини вантажів.

Я можу сказати, що на проміжних пунктах відправки вантажі знаходяться недовго, перш ніж їх конвоями доставляють в Україну, тому чотири дні – це досить швидко. Ми не вважаємо, що це триватиме довго – завершення доставки пакета на $800 млн. Ймовірно, йдеться про два тижні».

23:00. Аналіз Олексія Арестовича поточної ситуації на фронті.

22:45. Усі окупанти покинули зону ЧАЕС

Російські окупаційні війська залишили територію Чорнобильської АЕС у Київській області.

Держагентство з управління зоною відчуження: «Наразі сторонні особи на майданчику Чорнобильської АЕС не перебувають».

31 березня російські окупанти зібралися покинути Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич, проте вороги забрали із собою українських Нацгвардійців, яких тримали у полоні з 24 лютого.

22:00. Верещук: Окупанти, що рили окопи в лісах на ЧАЕС, заслуговують на премію Дарвіна

Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук вважає, що російським окупантам, які копали окопи в лісах на Чорнобильській атомній електростанції, варто присудити премію Дарвіна:

«Вважаю, що російські військовослужбовці, які рили окопи в лісі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, цілком заслуговують на номінацію на Премію Дарвіна цього року. Вони добровільно отримали такі дози радіації, наслідки яких їм пояснюватимуть лікарі у спеціальних захисних костюмах. Це той випадок, коли ворог вселяє жах через тирсу у нього в голові».

Довідка: Премія Дарвіна – це віртуальна гумористична премія. Її щорічно вручають у соцмережах людям, які безглуздим чином втратили здатність мати дітей або знищили себе. Обов'язковими умовами є відсутність дітей та оригінальний безглуздий спосіб заподіяння шкоди. Премія вручається таким людям за «вилучення неповноцінних генів з генофонду людства».

21:10. Байден: путін ізолювався і відкрите питання, чи справді він відступає

Президент США Джо Байден заявив, що російський лідер путін самоізолюється, вказавши, що він або звільнив деяких своїх радників, або помістив їх під домашній арешт:

«Здається, він самоізолювався. І є деякі ознаки того, що він звільнив чи посадив під домашній арешт деяких своїх радників. Але зараз я не хочу надавати цьому надто великого значення, тому що у нас не так багато вагомих доказів.

Немає явних доказів, що путін виводить російські війська з України. Я налаштований трохи скептично – це відкрите питання, чи справді воно відступає».

20:30. Генштаб: у росіян нова мета на сході – блокада Краматорська та Слов'янська

Росіяни хочуть встановити контроль над частиною Харківської, Луганської та Донецької областями, а також взяти у блокаду Краматорськ та Слов'янськ. Наразі окупанти створюють нове угруповання військ на Слобожанському напрямку.

Генштаб: «Російські окупаційні війська намагаються створити нове угруповання військ на Слобожанському напрямку з метою встановлення контролю за частинами територій Харківської, Луганської та Донецької областей, включаючи блокаду міст Слов'янськ та Краматорськ».

19:45. Опромінені росіяни збираються залишити Чорнобиль та Славутич

Російські окупанти збираються залишити Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич.

Енергоатом: «Підтвердилася інформація, що окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об'єкти в Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою Білорусь. Наміри залишити ЧАЕС загарбники сьогодні зранку озвучували українському персоналу станції. Поки що на станції ще залишається невелика кількість рашистів.

Підтвердилася інформація про фортифікаційні споруди, окопи, яких рашисти будували прямо в Рудому лісі – найзабрудненішому у всій Зоні відчуженні. Окупанти отримали значні дози опромінення та запанікували за першими ознаками хвороби. Серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратись звідти.

В цей час формується для руху в бік Білорусі ще й колона військових рф, які брали в облогу місто Славутич. Крім того, окупанти склали та підписали «Акт прийому та передачі охорони Чорнобильської атомної електростанції». У цьому акті озброєні російські військові написали, що персонал станції до них не має претензій, і всі ці дні блокади та полону вони їх «охороняли».

19:05. Найближчим часом може бути відновлено рух трасою Київ–Житомир

Найближчим часом може бути відновлено рух трасою Київ–Житомир, який був заблокований через російську окупацію низки населених пунктів.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк: «Я сподіваюся, що найближчим часом ми також відновимо рух трасою Київ–Житомир.

Ми проводимо успішні контрнаступні дії, багато населених пунктів звільнено. Але говорити про це можна буде лише тоді, коли ми повністю зачистимо, створимо умови, що не будуть вести вогонь мінометні підрозділи. І тоді проведемо всі процедури із зачистки та розмінування, і люди зможуть увійти до своїх населених пунктів.

Наразі спостерігається велике перегрупування російських військ у Київській області. Великі колони йдуть у бік Росії. Це понад сотні машин. За словами полонених російських військових, у деяких підрозділах окупантів у Київській області залишилося 20–30% особового складу. Більшість підрозділів РФ відводиться на відновлення боєздатності. Однак залишається ще досить потужне угруповання, яке стримує наші війська.

Буча досі перебуває під контролем окупантів. Звідти постійно йдуть мінометні обстріли, насамперед, логістичними трасами у бік звільненого Ірпеня. Тому всі наші напрацювання із зачистки міста (Ірпінь), доставки та поранених, і загиблих, поки що під загрозою. Ворзель, Гостомель поки що перебуває під окупацією. Ми теж планували свої дії й у тому напрямку».

Він також повідомив, що посівна розпочалася у всіх громадах, які не перебувають під окупацією супротивника.

18:30. ВСУ вибили ворога із двох сіл на Чернігівщині

Українські військові звільнили два населені пункти на Чернігівщині.

Голова Чернігівської ОВ В'ячеслав Чаус: «ЗСУ звільнили Лукашівку та Слобіду. Там залишилося чимало «вибухових подарунків» від орків.

Місцеві жителі змучені, але це не похитнуло віри в Україну. Нарешті, вдалося привезти до цих сіл гуманітарну допомогу».

18:05. ЗСУ зафіксували відведення 700 одиниць ворожої техніки від Києва за ніч

ВСУ фіксують часткове відведення батальйонних тактичних груп російських військ від Києва, продовжуються заходи щодо звільнення та зачистки від окупантів населених пунктів у Київській області.

Заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич:

«За ніч було нараховано майже 700 одиниць техніки, що відійшли у бік Іванкова, у бік білоруського кордону. Ми розглядаємо два варіанти: або це йде передислокація та перегрупування, або є ймовірність, що ці БТГ частково відходять, з'являться на Донбасі.

Пропаганда Росії зараз повномасштабно розповідає про планове відведення своїх військ від Києва та Чернігова. Можу вам сказати, що частина сил ворог намагається відводити, але загалом перебудував свої стратегічні цілі: намагається всі сили кинути на схід, щоби вивести свої війська на адмінкордони Донецької та Луганської областей.

У той же час сили, що залишаються навколо Києва, досить чималі. Боятися нічого, але шкоди вони можуть завдати».

17:20. Хохма дня: путін підписав указ про оплату за газ у рублях

Президент рф путін підписав указ з оплати країнами Євросоюзу газу в рублях, але, мабуть, для ЄС нічого не зміниться.

Для цього країни, які агресор вважає недружніми (ті, що наклали санкції проти рф за вторгнення в Україну), мають відкрити рахунки в російських банках. Новий порядок набуде чинності 1 квітня, а контракти, які не виконують вимог указу, будуть розірвані.

«Якщо недружні країни не платитимуть з 1 квітня в рублях – вважатимемо це невиконанням зобов'язань за газовими контрактами, у такому разі діючі контракти будуть зупинені», – заявив він.

17:00. У Києві та Харкові повідомляють про гучні вибухи

Українці повідомляють, що у Києві та Харкові пролунали гучні вибухи.

Жителі повідомляють про сильний дим над одним із районів столиці. Поки що невідомо, що це і де вибухи. Офіційної інформації немає.

16:40. Ердоган заявив, що Туреччина згодна стати гарантом безпеки для України

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна готова стати одним із гарантів безпеки для України, але деталі цього ще потребують визначення (турецький канал NTV).

Ердоган сказав, що переговори в Стамбулі, на яких Україна представила Росії письмову пропозицію для припинення війни, надали значного імпульсу цьому процесу.

Він знову запропонував прийняти президентів України та Росії для переговорів: «Ми можемо бути однією з країн-гарантів у питанні забезпечення безпеки України; але, звісно, ​​деталі цього слід уточнити».

16:00. У Білорусі помітили рух 100 одиниць техніки Росії від Чорнобильської зони.

У Білорусі помітили близько 100 одиниць російської техніки, що рухалася від Чорнобильської зони углиб країни.

Білоруський журналіст і фотограф Антон Мотолько в Twitter написав: «З боку Чорнобильської зони у бік Брагіна трасою Р-35 рухалася колона з близько 100 одиниць техніки Збройних сил Росії з позначкою V.

У колоні – реактивна система залпового вогню Град, вантажівки КамАЗ і Урал, а також МТ-ЛБ (БТР)».

15:30. Кількість жертв удару по Миколаївській ОДА досягла 20

Кількість жертв ракетного удару по Миколаївській обласній держадміністрації, завданого російськими військами 29 березня, зросла до 20 осіб.

Головне управління ДСНС України в Миколаївській області: Станом на 13:00 четверга, 31 березня, після попадання ворожої ракети в будівлю облдержадміністрації загинули 20 людей: рятувальниками вилучили з-під завалів 19 тіл, ще 1 особа померла в реанімації.

О 7-й ранку 31 березня було відомо про 16 загиблих внаслідок руйнування ОДА. Роботи продовжуються.

15:10. Ворог ударив ракетами по військовій частині на Дніпропетровщині: є загиблі

Російські війська завдали ракетних ударів по військовому об'єкту на Дніпропетровщині.

Голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко: «Кілька годин тому ракетні удари по військовій частині. Знищено адмінбудівлю та склад із пальним. Двоє людей загинули. П'ятеро дістали поранення. Їх госпіталізували».

За словами Резніченка, продовжуються рятувальні роботи та боротьба з пожежею.

14:40. Українські військові звільнили 5 населених пунктів на Запоріжжі

Десантно-штурмові війська разом із іншими підрозділами Сил оборони звільнили від російської окупації 5 населених пунктів Запорізької області.

Прес-центр Командування ДШВ ЗСУ: «Разом з іншими підрозділами Сил оборони Запорізького краю воїни-десантники вже звільнили такі населені пункти, як Затишшя, Малинівку, Веселе, Зелений Гай та Червоне».

Повідомлення супроводжується фотом знищеної техніки окупантів. Часові рамки визволення населених пунктів не вказуються.

13:30. Жителі Голої Пристані вийшли на мітинг, вимагаючи від окупантів повернути мера

На Херсонщині у Голій Пристані на мирний мітинг вийшли жителі громади (Суспільне).

Люди вимагають, щоби російські військові повернули міського голову Олександра Бабича та інших викрадених ними місцевих жителів. Мітинг влаштували на площі біля будівлі міської ради. На ньому виступили представники міськради, активісти, мешканці Голої Пристані.

Свободу меру!, Свободу полоненим!, Гола Пристань – це Україна!, Херсонщина - це Україна! – скандували присутні на мітингу. Вони закликали односельців не боятися і рішуче говорити «ні» ворогові. Наприкінці мітингу разом заспівали гімн України та гімн Голої Пристані.

12:40. Літаки Росії з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції

Два російські літаки, що порушили повітряний простір Швеції поблизу Готланду 2 березня, були оснащені ядерною зброєю. За інформацією телеканалу TV4, порушення було умисним актом з метою залякування Швеції.

2 березня група літаків злетіла з російської авіабази в Калінінграді. Чотири літаки – два штурмовики типу Су-24 супроводжували два винищувачі типу Су-27. Два штурмовики, за інформацією джерел TV4 Nyheter, були оснащені ядерною зброєю. Через війну в Україні шведські ВПС підвищили готовність і наперед помітили, що російські льотчики прямують до Готланду.

Порушення повітряного простору Швеції тривало близько хвилини. У відповідь повітряні сили країни підняли два винищувачі JAS 39 Gripen. У цей час, кажуть шведські ЗМІ, підтверджено, що російські літаки були оснащені ядерними боєголовками.

У збройних силах Швеції не коментують, чи були два штурмовики оснащені ядерною зброєю, але вважають, що порушення було умисним. «Ми оцінюємо це як свідому дію. Це дуже серйозно, особливо тому, що вони країна, що воює», – прокоментував командувач ВВС Карл-Йохан Едстрем.

Росія погрожувала наслідками Швеції, а також Фінляндії у разі вступу до НАТО.

11:30. ЗСУ звільнили три села у Херсонській області

Збройні сили України звільнили три села в Херсонській області, які знаходяться за 50 км від Кривого Рогу.

Глава Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук: «ВСУ встановили контроль над селами Орлово, Заградівка, Кочубеївка Херсонської області за 50 км від Кривого Рогу. Наші захисники відганяють ворога подалі від Дніпропетровської області.

Кордони області знаходяться під надійним захистом Збройних Сил України, Національної гвардії, тероборони. У громадах ситуація спокійна».

11:00. У Дніпрі одна ракета влучила у нафтобазу, інша – в завод у Новомосковську.

На Дніпропетровщині російські ракети влучили у завод та нафтобазу.

Голова Дніпропетровської ОВВ Валентин Резніченко: «У Дніпрі ракета влучила у нафтобазу. У Новомосковську – в один із заводів. Загиблих немає. На місці працюють рятувальники та правоохоронці».

Голова Дніпровської облради Микола Лукашук: «Ввечері дві ракети Росії влучили у нафтобазу в Дніпрі. Уламками іншої ракети пошкоджено ще два бензовози. Потерпілих чи загиблих немає».

10:30. Розвідка Британії прогнозує запеклі бої на околицях Києва

Найближчими днями на околицях Києва, швидше за все, розгорнуться запеклі бої.

В огляді розвідки Міноборони Британії сказано: «Російські сили продовжують утримувати позиції на схід та захід від Києва, незважаючи на виведення обмеженої кількості підрозділів. Найближчими днями на околицях міста, швидше за все, розгорнуться запеклі бої».

10:00. Ирина Верещук про гуманитарные коридоры

09:40. Луганщина: від обстрілів росіян спалахнули школа та нафтове сховище

У Сєвєродонецьку через обстріл росіян спалахнула школа, а в Лисичанську – нафтове сховище.

Постраждалих та загиблих мешканців Лисичанська довго неможливо було забрати з вулиць. Крім того, у Лисичанську від вогню росіян спалахнули 9 житлових будинків, у Сєвєродонецьку – 5, у Рубіжному – 1. Ряд будинків пошкоджений, але не спалахнув.

Голова ОДА Луганщини Сергій Гайдай: «Росіяни б'ють із усіх видів важкого озброєння. Якщо раніше в Лисичанську люди відчували себе більш менш безпечно, порівняно з ситуацією в інших містах області, то вчора, ймовірно, не залишилося жодного мікрорайону, куди б не потрапив руський мир.

Кожна з трьох основних частин населеного пункту страждала від артилерії та градів. Рахунок зруйнованих будинків йшов на десятки. Як і постраждалих. Двоє людей загинули, двоє дітей у тяжкому стані».

08:50. Німеччина готова надати гарантії безпеки Україні

Німеччина готова дати гарантії безпеки Україні, проте війна продовжується і до прориву у мирних переговорах ще не дійшли.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, відповідаючи на питання провідної щодо можливості надання гарантій, наголосила, що Україна бореться не лише за власну свободу та за свободу своїх людей, але також за свободу Європи:

«Тому ми дали чітко зрозуміти, що у всіх галузях, де ми можемо надати підтримку, щоб не створити загрозу перенесення цієї війни на інші європейські країни, ми надаємо підтримку на сто відсотків. Звичайно, ми робимо це, дивлячись на мирні переговори, дивлячись на майбутнє України. Ми сто відсотків на їхньому боці. І якщо необхідні гарантії, то Німеччина також братиме участь та дасть гарантії».

Проте міністр визнає, що переговори між Україною та росією не на тому рівні, щоб можна було очікувати на прорив. Вона також попередила, що коли росія каже про гарантії, то має на увазі зовсім інше, ніж коли про гарантії каже українська сторона:

«Російський президент вважає, що він може мати право вето на безпеку інтересів України. Але про це не може бути й мови. Україна є вільною країною і має залишитися такою у майбутньому».

Раніше в німецькому уряді повідомили, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив президентові України Володимиру Зеленському, що його країна в цілому готова виступити гарантом безпеки України.

07:30. Зведення Генштабу: рф намагається сформувати окупаційні органи влади

Керівництво рф готується формувати на тимчасово окупованих територіях свої окупаційні органи влади. В Росії відбирають співробітників силових структур, прокуратур і судів, яких надалі направлять до України.

06:40. Харківщина: у Дергачах окупанти обстріляли міськраду, є загибла та поранені

Через обстріл міської ради в Дергачах Харківської області загинула щонайменше одна людина, троє поранених.

Дергачівська міська рада: «Протягом останньої доби окупанти інтенсивно та цинічно бомбардували цивільні об'єкти нашої громади. Постраждали Прудянка, Слатине, Безруки і найбільше – Дергачі.

У місті повністю зруйновано одну з адміністративних будівель міської ради, серйозно пошкоджено багато приватних будинків у різних районах, тягові підстанції, знеструмлено кілька вулиць.

Через обстріл міськради в Дергачах щонайменше одна людина загинула і троє отримали поранення. Через постійні обстріли отримати більше інформації про кількість постраждалих поки що не вдається».

05:30. Україна подала до Конгресу США перелік необхідної військової допомоги

Українські військові передали до Конгресу США список військового обладнання, необхідного для заборони агресії Росії (CNN, УП).

Зокрема, туди входять розвідувальні та ударні безпілотними (включаючи так звані дрони-камікадзе), тактичні радари, системи радіоелектронної боротьби проти дронів, а також бойові літаки, зокрема – Су-25.

До списку увійшли артилерійські системи, зенітно-ракетні комплекси, протитанкові ракети Javelin, протикорабельні ракети та обладнання для оптичного спостереження. Зазначений список також містить прохання про допомогу в лікуванні поранених військ та ремонт обладнання, включаючи мобільні військово-медичні шпиталі.

Крім того, Україна просить допомоги з ремонту бронетехніки в сусідніх країнах, а також авіації для транспортування зброї. За словами конгресмена Джейсона Кроу, цей список відображає нагальні потреби українського військового та цивільного керівництва.

04:00. Арахамія: Переговори відновляться 1 квітня, через тиждень підготуємося до зустрічі президентів

Глава української делегації Давид Арахамія: «Перемови України з російською делегацією в онлайн-форматі відновляться у п'ятницю, 1 квітня. Сподіваємося через тиждень підготувати напрацювання для подальшої зустрічі президента Володимира Зеленського з президентом путіним.

На переговорах у Туреччині ми також оголосили, що зараз є потреба у зустрічі лідерів двох держав. А російська делегація відповіла, що спочатку слід мати більш узгоджений проект договору.

За тиждень ми напрацюємо те, що залежить від учасників переговорного процесу. І сподіватимемося, що далі зустрічатимуться президенти країн. Україна наполягає, щоб зустріч президентів пройшла не на території росії чи білорусі».

03:20. Ворог змінив тактику війни в небі, проте знову втрачає 4 літаки

30 березня Повітряні сили України вразили 4 літаки, один БПЛА та 2 крилаті ракети російських окупантів.

Спікер командування Повітряних сил Юрій Ігнат: «Протягом двох останніх днів противник дещо змінив тактику ведення бойових дій у небі та зосередив активність на Сході країни.

Під час авіанальотів у Харківській області від вогню наших зенітних ракетних підрозділів решисти втратили 4 літаки, попередньо винищувачі-бомбардувальники Су-34, а також один БПЛА. Також є відомості про те, що було збито дві крилаті ракети ворога з різних напрямків.

Зазнавши серйозних втрат напередодні, ворожа авіація уникає прямого контакту з українськими винищувачами та намагається не входити до зони дії нашої ППО. Втім, ще мінус чотири за добу 30 березня!»

02:30. Україна хоче мати можливість у разі загрози мобілізувати мільйон резервістів

Пропозиції України щодо гарантій безпеки на переговорах передбачають концепцію укріпленого імунітету, яка дозволяє швидко мобілізувати до мільйона резервістів у разі військової загрози.

Глава української делегації Давид Арахамія: «Україна консультувалася з ізраїльськими експертами, які висловили думку, що нашій країні найбільше підходить концепція так званого укріпленого імунітету.

Україна не збирається ні на кого нападати, але повинна мати можливість якісно захистити себе, для чого потрібне відповідне оборонне озброєння.

І крім того, можливість мобілізувати резервістів дуже швидко, як це зроблено у Швейцарії та Ізраїлі. У нас зараз є для цього всі передумови. Ми маємо безліч територіальної оборони, сили національного опору.

І ми так бачимо: що буде армія і буде, умовно, ще мільйон людей, які щороку один чи двічі на рік проходять навчання на полігонах. Вони мають зброю. Тут дискусійне питання – чи мають вони право зберігати цю зброю вдома, чи в спеціальній кімнаті зброї неподалік.

І у разі агресії у нас ще плюс мільйон уже навчених солдатів. Але держава не витрачає кошти на їхнє утримання щомісяця».

02:00. Рашисти готуються проводити референдум про створення хнр

Рашисти розпочали підготовку до проведення референдуму зі створення квазідержавного утворення на території Херсонської області, так званої Херсонської народної республіки.

01:00. Вечірнє зведення Президента України Володимира Зеленського

00:00. Початок 36-го дня війни, 31 березня

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. рашисти розбомбили стадіон відомого українського клубу
Футбол | 27 квітня 2024, 10:36 0
ВІДЕО. рашисти розбомбили стадіон відомого українського клубу

Поки невідомо, чи відбудовуватимуть стадіон Електрометалург у Нікополі до завершення війни

Анчелотті зізнався, чому замінив суперзірку Реала на 75-й хвилині
Футбол | 01 травня 2024, 00:36 0
Анчелотті зізнався, чому замінив суперзірку Реала на 75-й хвилині

Лука Модрич вийшов замість Джуда Беллінгема у матчі проти «Баварії» (2:2)

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ivan Vismutenko
Шакалы угнали 14 тонн продуктов для жителей Мелитополя.
GloryUkraine
Люди, не надійтеся ні на яких гарантів, а лише на Армію України. Сильна армія-це єдиний і головний гарант України.
Подивіться на хитросплетеного Ердогана, який і НАТО підставляє з рашистськими системами і пуйла любим другом називає і зараз липовим гарантом України готовий стати. Всі країни НАТО, через пункт 5, не зможуть бути на ділі гарантами України.
Єдиний вихід для України мати гарантію від інших країн -це вступ в НАТО. Альтернативи немає і не буде.
Якщо отримати нейтральний статус, то треба створити таку армію, щоби при одному іі згадуванні срашня сралася без перестанку.
#SaveMariupol
Пока никто...
Сначала хотя бы мир и статус-кво на 23 февраля. Это сегодняшние реалии. А ведь можно таки было выполнить Минск-2, а потом опротестовать результаты выборов. Но поезд ушёл и позиция на доске совсем другая. ((