Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 травня 2024, 22:37
5655
30

Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

| Оновлено 01 травня 2024, 22:37
5655
30
Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем
ФК Шахтар Донецьк

Наближається розв’язка чемпіонських перегонів української Прем’єр-ліги. І щоб фінішна пряма для всіх їхніх учасників була максимально прозорою, посеред звітного тижня донецький «Шахтар» та київське «Динамо» мали в один день дістати свої останні козирі – провести матчі, які мали бути зіграні ще восени, але в підсумку були перенесені через участь команд у єврокубках.

Для «гірників» той час наприкінці жовтня взагалі згадувати не хочеться, бо тільки-но пішов Патрік ван Леувен, а замість нього ще не встигли призначити Маріно Пушича, а тут тобі й у Кубку України треба грати, і в Лізі чемпіонів УЄФА їхати в гості до каталонської «Барселони». Очевидно, що подорож до Одеси на матч проти місцевого «Чорноморця» залишилась якось осторонь. Але через понад пів року ця гра таки сталась. Проте вже не на рідному для команди Романа Григорчука стадіоні, а на «Лівому березі» в Києві, бо так обом командам просто було більш зручно із суто логістичних міркувань.

Можливо, це саме відсутність тривалих подорожей поміж містами так позначилась на якості футболу, бо в першому таймі на полі команди влаштували ледь не шоу. «Шахтар» прогнозовано відігравав роль першої скрипки, але «Чорноморець» не мав бажання закриватись.
Ну то й що, що команда Григорчука пропустила швидкий гол за підсумком подачі з розіграного на лівому фланзі кутового від Судакова на Марлона? Одесити одразу пішли й знайшли момент біля чужих воріт, а голом відзначився Бадібанга з прострілу Авагімяна, який трошки підчепив Єрмаков.

Але далі вже такої рівнозначності до перерви в грі не було. «Гірники» домінували й це все, що треба було знати про характер протистояння. Дуже впевнена гра від команди Пушича, яку додатково підживив дубль від того-таки Марлона, який уже на 16 хвилині добив перед воротарським відбитий Варакутою дальній удар Судакова. Без помилки воротаря, напевно, тут не обійшлось, але й опорна зона та центр захисту «моряків» міг значно краще відпрацювати.

А ось із третім голом Марлона незадовго до перерви вже не було жодних питань. Про таке кажуть тільки: «Влучив та й влучив». Та ще й як влучив! Судаков тоді спрямував поміж гравцями в стінці удар із штрафного з лівого флангу, але м’яч ударився в ближній каркас воріт, після чого відскок полетів у пів коло перед чужими володіннями, де бразилець зльоту запустив його в праву дев’ятку. Ефектно, як і в цілому гра «Шахтаря» в першому таймі.

У другій половині на нас очікував достатньо прогнозований сценарій. Григорчук намагався не віддавати гру до останнього, але наявні в нього ресурси не надто підходять для виконання настільки складних завдань. Ось і вийшло в підсумку так, що «Чорноморець» навіть тримав м’яч на чужій половині певний час і робив це доволі впевнено, але потім без моментів відійшов назад і під ротацію суперників команда просто посипалась.

Але без настільки жорстких наслідків, як у першому таймі. Тут одеситам треба подякувати поганій реалізації від гравців «Шахтаря», бо з тими моментами, які мали гості, можна було розраховувати значно на більше, аніж гол у виконанні Шведа. Мар’яну й двох хвилин від моменту появи на полі не знадобилось для цього, тоді як Траоре віддав черговий асист із заміни, що також треба відзначати. Лассіна міг потім забивати й сам і не один раз, а, щонайменше, двічі, але постійно щось йому заважало це зробити. Мабуть, відсутність нагальної потреби добивати суперників посеред тижня.

Уже цими вихідними донецький «Шахтар» та одеський «Чорноморець» знову зіграють поміж собою на цій самій арені, але вже в рамках другого кола.

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Гучек – 6,0, Зе – 6,0, Кузик – 6,0, Ієде – б/о, Альваренга – б/о.

«Шахтар» (заміни): Степаненко – 6,0, Швед – 6,5, Траоре – 6,5, Егіналду – 6,0, Назарина – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Чорноморець» – «Шахтар» - 1:4

Голи: Бадібанга, 12 – Марлон, 3, 16, 41, Швед, 65

Попередження: Васильєв, 40, Шпорн, 52 – Бондар, 78, Матвієнко, 88

«Чорноморець»: Варакута – Єрмаков, Салюк (Ієде, 75), Васильєв, Путря (Альваренга, 78) – Брагару, Шпорн, Авагімян (Кузик, 66) – Штогрін (Гучек, 46), Бойчук (Зе, 65), Бадібанга.

«Шахтар»: Різник – Азарові, Матвієнко, Бондар, Конопля – Криськів (Назарина, 81) – Кевін (Егіналду, 64), Судаков, Марлон (Степаненко, 63), Зубков (Швед, 64) – Сікан (Траоре, 64).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 5 (1) – 23 (10)
Кутові: 2 – 5
Офсайди: 1 – 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Події матчу

66’
ГОЛ ! М'яч забив Мар'ян Швед (Шахтар Донецьк).
41’
ГОЛ ! М'яч забив Марлон Гомес (Шахтар Донецьк).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Марлон Гомес (Шахтар Донецьк).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Зігі Бадібанга (Чорноморець).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Марлон Гомес (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bulba_sumkin
С победой, лучший клуб Украины) Не сбавляйте темп, вперёд к очередному чемпионству)))
New Zealander
В Шахтарі знову ростуть нові зірки як гриби після дощу. Браво Марлон. І Судаков сьогодні теж сподобався. За ЛЧ цього року я набагато більше спокійніший. Сильніший склад маємо вже. Є сподівання що без валідолу буде більшість ігор проходити
Лига конференций без динамо
Чемпион и лидер чемпионата победил на изи, а дырявые опущенцы будут опять кукарекать прыгая на бутылке на втором месте,жопанюхи позорные 
OtsoCity
Шахтар ви найкращі!
OtsoCity
Ахметов знову все купив (гомеса)
Kovalchuk
Продырявленная пивная баночка ты уже сколько сегодня клиентов обслужил
u6464u
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ViAn
А чи грав би сьогодні Марлон Гомес в Одесі? Скоро дізнаємось, бо ж скоро гра у Дніпро.
Ron Noiill
РінаХовська клоунада шаХрая. Якби ще ігри шаХрая ПДР Іванов судив 
Lesovij7
Умеет шахтер легионеров покупать, уйдут судаков Марлон его достойно заменит 
maks_krot
Браво команда на классе спокойно!!! Всех болельщиков Шахтёра с победой! Очередное чемпионство всё ближе!!Удачи и успехов Шахтёра в оставшихся матчах. Ну и добавить конечно, Кевин и Марлон это очень классные талантливые игроки!!!
serhiy
Сєпарська бамбасятина обурюється ))) Так так то ваш рідний клич яким ви прикликали рашку в гості а потім роздвинули ноги і пустили далі в Україну. Бамбас порожняк нє гоніт .
serhiy
Дебільна АКакулька скільки тобі казати -тупе ти чмо болотяне-ти в мене єдиний дебіл що заблокований і я не читаю що ти пишеш . А ти бамбаський тупий вболівальник пишеш і пишеш )))
AK.228
Всі повинні знати, що ти - Єбана, Тупа Мразота… ось і все
AK.228
Ще і поглядаєш хто тобі пише….. Я ж кажу - Тупе, Підорливе Лайно
SamojlovS
Шахтер - с победой. Черноморцу - успехов. 
Лига конференций без динамо
СерГей колхозник опущеный ,почему тебя опускают на сайте каждый день все, ты что сестра фаньтика, он тоже как и ты любит получать унижения 
Kovalchuk
Продырявленная пивная баночка ты почему боишься отвечать на вопросы или всетаки крыса есть крыса 🐀 
COBA
Хтось колись забанить цих дегенератів в коментарях ( вболівальників двох супер, непереможних, надгалактичний клюбів). Схоже на психіатричне відділення Хоча, мабуть комусь це вигідно. Гроші не пахнуть(