Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 травня 2024, 12:55
2509
23

Чорноморець – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після нещодавнього подвійного протистояння із «Зорею» гірники тепер двічі зіграють із одеситами

| Оновлено 01 травня 2024, 12:55
2509
23
Чорноморець – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У зв'язку з переносами матчів першого кола української Прем'єр-Ліги так вийшло, що під кінець сезону підопічні Маріно Пушича спершу провели два поєдинки поспіль із луганською «Зорею», а на початку травня на них чекають аналогічні спарені ігри з одеським «Чорноморцем». Обидва матчі, до речі, пройдуть на стадіоні «Лівий берег» у Київській області. Перший із них, який мав пройти у 12-му турі, відбудеться 1 травня. Другий, вже 27-го туру, там же за три дні.

Чорноморець

Одесити зараз розташувалися на 10-му місці у турнірній таблиці. З одного боку, вони почуваються відносно безпечно, якщо говорити про зону перехідних матчів. Але з іншого боку, 29 набраних очок поки ще не гарантують їм спокою на фініші сезону. Та й календар матчів, що залишилися, у них досить складний. Тож очки треба десь здобувати.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Три останні поєдинки у чемпіонаті країни підопічні Романа Григорчука програли. Спершу в гостях «Зорі» 0:1, потім вдома «Кривбасу» 1:2 і у попередньому турі знову на виїзді «Минаю» 0:2. Вже на самому початку гри на Закарпатті «Чорноморець» пропустив гол у свої ворота і опинився в ролі тих, хто відігрується. Але всі намагання зрівняти рахунок ні до чого не привели. До того ж на 62-й хвилині гості пропустили й другий гол.

Загалом за межами рідного стадіону команда цього сезону грає слабко. У 13 матчах лише три перемоги, одна нічия та дев'ять поразок. Найгірші показники тільки у «Миная», «Вереса» та «Металіста 1925». Добре, що вдома одесити зуміли набрати 19 очок, а так вже знаходилися би наприкінці турнірної таблиці.

До речі, на прес-конференції після поразки у Минаю Роман Григорчук пообіцяв, що його команда докладе всіх зусиль, щоб заробити очки у двох матчах з «Шахтарем». «…Важливо те, який буде у нас характер, психологічний стан, важлива наша сила. Ми маємо певний потенціал. Ми можемо грати краще, ніж грали сьогодні», – сказав наставник «Чорноморця».

Шахтар

Перед першим матчем із «Чорноморцем» у «Шахтаря» набране 61 очко у 25 зіграних поєдинках. Наразі донецькі футболісти продовжують боротьбу за золоті медалі з київським «Динамо», яке має на чотири очки менше. Для обох команд зараз дуже важливо не втрачати турнірні бали, оскільки будь-яка втрата може змінити ситуацію в той чи інший бік.

У попередньому турі гірники виступали у Черкасах проти місцевого «ЛНЗ» і здобули перемогу з рахунком 3:0. Перед самою перервою Данило Сікан забив перший м'яч, а в другому таймі Георгій Судаков і Егіналду, який вийшов на заміну, довели результат до великого. Мабуть, єдине, що тоді могло засмутити гостей, то це те, що на початку поєдинку травму отримав один із основних гравців середньої лінії Артем Бондаренко. Поки не зовсім зрозуміло, на який період він вирушив на лікарняний, але в матчах з одеситами ми навряд чи його побачимо.

А ще днями стало відомо, що «Шахтар» залишив молодий венесуельський нападник Кевін Келсі. У першому колі він взяв участь у 13 матчах та забив два м'ячі. А от у весняній частині чемпіонату Келсі взагалі не виходив на поле у формі гірників, тож цю втрату клуб навряд чи відчує. Тим більше, що зараз конкуренція серед гравців за місце в основному складі досить висока.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники провели 53 матчі. У 38 із них перемагав «Шахтар», 7 разів вигравали одесити та ще у 8 поєдинках судді фіксували нічийний результат. Попередня гра цих команд проходила 2 квітня минулого року в Одесі. Тоді у 19-му турі попереднього чемпіонату була нічия 2:2. У господарів поля забивали Путря та Салюк, а у гостей Криськів та Гочолеішвілі.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Криськів, Судаков, Кевін, Зубков, Сікан

«Чорноморець»: Варакута, Єрмаков, Гучек, Салюк, Путря, Брагару, Авагімян, Шпорн, Штогрін, Кузик, Бадібанга

Прогноз на протистояння:

Одесити цілком можуть чинити серйозний опір гірникам і навіть забити гол. Однак «Шахтар» все ж таки виглядає краще. Припустимо, що підопічні Маріно Пушича здобуть перемогу 3:1.

1 травня, середа

«Чорноморець» – «Шахтар»
Київська область. Стадіон «Лівий берег». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЧОРНОМОРЕЦЬ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 1:3

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, яку команду влітку може очолити Григорчук
Футбол | 21 травня 2024, 11:27 3
Стало відомо, яку команду влітку може очолити Григорчук

Коуч одеського Чорноморця може стати наставником черкаського ЛНЗ

Легендарний ексчемпіон світу розповів, через що Ф'юрі програв Усику
Бокс | 21 травня 2024, 07:41 5
Легендарний ексчемпіон світу розповів, через що Ф'юрі програв Усику

Карл Фроч вважає, що британський боксер дуже нервував

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Смешно читать, что Черноморец окажет сопротивление шахтерам... Давайте не забывать, что одесситы входят в кагорту команд, которые на подсосе у Шахтера и всегда будут сдавать им игры,это даже школьники в Одессе знают. Тем более, что Черноморец решил все свои задачи в этом чемпионате,а премия за сдачу игры шахтерам, перед праздниками никому не помешает (сами ведь предложили не играть в Одессе, потому что знали - фанаты дома могли и по ушам надавать . после того как сдадут игру шахтерам).
Remark
Щось не бачу ні одного коменту від щурів по типу "як так, чому не в Одесі грають? Все куплено кіловатами (шубами)?".
Chort
НЬЮ ЗЕЛАНДЕР, ТЫ ШАЛАВА ИЗ ЗА СВАЕЙ ТУПАСТИ СЕГОДНЯ ПОСЛЕ НАС ГАВНИЦО ВЫНОСИШ , И ПАЛУЧАЕШЬ 3 ДАПАЛНИТЕЛЬНЫХ СМЕНЫ К БУРЯТИКАМ, НЕ УМЕЕШ ГАЛАВОЙ РАБОТАТЬ БУДЕШЬ АЧКОМ РАБОТАТЬ
Умник
3:0 шахта.
Григорчук уходит походу.
Какие цели у команды?
Одна из коротких лавок запасных.
Тут легко все.
varenuk
Як це кротів самих не тошнить від того , що їх недоклуб зі всіх сил судді тягнуть від матчу до матчу? Були б серед них адекватні фани то б вийшли і сказали ,що їм такі перемоги не потрібні. 
SamojlovS
С учетом того, что обеим командам играть в Киеве лучше... - ну и пусть играют. Лишь бы хорошо играли и не сильно грубо - не люблю "костоломов". 
Chort
МАЯ КРОТО БОТО БАНДА, АКТИВНЕЙ ПРАДВЕГАЕМ НАШ ВЕЛИКИЙ ШАХТЕР.  СУДДЯ ЗАРЯЖЕН, КАБЕНЕНТНЫЙ ПЛАН АТХОДА ГАТОВ, МОЙ ЛЮДИМЫЙ ШАХТЕР ПРЫГАЕТ ЗА АЧЕРЕДНЫЙ ЧЕМПИОНСТОВОМ. НАШ ДЕВИЗ НА ПОЛ ШИШЕЧКИ НЕ ПИДАРАС
New Zealander
Якщо Минай виграв 2:0 від Чорноморця, то Шахтар зобов'язаний хоча б повторити свій нещодавній результат з Чорноморцем у кубку, - 4:1. Чекаємо смаколиків від Судакова, Кевіна, Марлона, Траоре, Егіналдо.
Злий Глобинець
Удачі гірникам. Тільки перемога, і вперед до чемпіонства! Дві перемоги над Чорноморцем і потім розгром Динамо гарантують Шахтарю дострокове завоювання титулу.