Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2024, 17:22
10997
165

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

| Оновлено 28 квітня 2024, 17:22
10997
165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
ЛНЗ

У суботу, 27 квітня, ЛНЗ і «Шахтар» зустрілися в поєдинку 26-го туру Української Прем'єр-ліги.

Матч розпочався з неприємностей для гравця «Шахтаря» Бондаренка. Артем на рівному місці отримав травму гомілкостопу, у той момент навіть м’яча поруч з ним не було. Можливо, далося взнаки якесь попереднє пошкодження. Після надання медичної допомоги Бондаренко повернувся на газон, але через хвилину зупинився і знову схопився за ногу. Артем залишив поле на ношах і в сльозах.

Підопічні Олега Дулуба прогнозовано в захисті зустрічали суперника у низькому блоці. Пресинг у виконанні господарів на своїй половині поля був активним та продуктивним. Гравцям «Шахтеря» було важко долати оборону ЛНЗ. Лише Педріньйо та Кевін на лівому фланзі створювали хоч якусь гостроту за рахунок своєї швидкості. Легіонери «Шахтаря» кілька разів входили до штрафного майданчика та прострілювали, але захисники ЛНЗ грали надійно.

Перший небезпечний момент біля воріт ЛНЗ виник на 32-й хвилині. Захисники команди Дулуба невдало зіграли під час дальньої передачі з половини поля «Шахтаря». Зубков отримав м’яч на правому краю штрафного майданчика, відпасував в центр на Сікана. Нападник пробив по воротах, але зробив це занадто слабко – Кучеренко спокійно забрав м’яч до рук.

ФК Шахтар

На 40-й хвилині «Шахтар» відкрив рахунок. Конопля з правого флангу прострілив у штрафний майданчик, але там ніхто не зміг ані прийняти, ані вибити м'яч. Кевін з іншого боку штрафного навісив приблизно на лінію воротарського майданчика, Сікан головою переправив м'яч у ворота. Це дев’ятий гол форварда в нинішньому чемпіонаті. Данило відзначився результативним ударом у четвертому матчі поспіль.

Господарі поля протягом першого тайму атакували нечасто. Запам’яталися лише два моменти за участю Ейнела та Наумця. На 20-й хвилині легіонер підхопив м'яч у штрафному майданчику ЛНЗ, протягнув його аж до чужого штрафного та відпасував на Наумця. Той пробив по воротах – набагато вище поперечини пролетів м'яч. На 38-й Ейнел завдав удару приблизно з 20-25 метрів, м'яч влучив у Матвієнка та відскочив до Наумця. Він пробив приблизно з лінії штрафного майданчика – повз ворота.

З перших хвилин другого тайму господарі поля активізувалися. Вони намагалися створювати тиск на захист гостей. На 50-й хвилині м’яч ледь не влетів у ворота «Шахтаря». Рибалка виконав штрафний удар з правого флангу. Після його навісу м'яч від Педріньйо зрикошетив у бік воріт і влучив у стійку. Через десять хвилин команду Пушича врятував від пропущеного голу Різник. Наумець флангом протягнув м'яч до правої лінії штрафного майданчика відпасував у центр на Яшарі. Легіонер з Косова завдав удару – голкіпер дотягнувся до м'яча та відбив його у лівому нижньому куті. Ще один момент господарі мали на 70-й хвилині. Хобленко у штрафному майданчику від лицьової лінії віддав пас на Бойка, той пробив - Різник здійснив сейв.

ЛНЗ

Попри атаки ЛНЗ, забити гол змогли гості. Кучеренко віддав пас на Рибалку, який був неподалік від лінії штрафного майданчика. Марлон запресингував Сергія, забрав м'яч, вийшов по центру до воріт і відпасував праворуч на Судакова. Георгій без проблем влучив у порожні ворота.

Останні двадцять хвилин матчу минули за переваги «гірників». Логічним підсумком цього став третій гол. Егіналду з лівого флангу змістився в центр, обігрався в пас з Траоре та пробив приблизно з лінії штрафного майданчика – м'яч влетів точно в кут воріт.

Підопічні Маріно Пушича виграли 12-й матч поспіль. Останнього разу команда втрачала очки 24 листопада – нічия з «Поліссям». ЛНЗ перервав свою безпрограшну серію з трьох поєдинків.

Українська Прем'єр-ліга. 26 тур.

ЛНЗ – «Шахтар» – 0:3

Голы: Сікан (40), Судаков (63), Егіналду (90+2).

Попередження: Яшарі (24), Ейнел (73) – Сікан (45+3).

ЛНЗ: Кучеренко – Муравський, Саліху, Стасюк, Г.Пасіч (Олійник, 86) – Яшарі, Бар (Бойко, 62), Рибалка, Ейнел, Наумець (Насонов, 72) – Молло (Хобленко, 46).

«Шахтар»: Різник – Педріньйо, Бондар, Матвієнко, Конопля – Степаненко, Судаков, Зубков (Егіналду, 66), Бондаренко (Марлон, 9), Кевін (Швед, 88) – Сікан (Траоре, 66).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Черкаси-Арена» (Черкаси).

Заміни ЛНЗ: Хобленко - 5.5, Бойко - 5.5, Насонов - 5.0, Олійник - б/о.

Заміни «Шахтар»: Егіналду - 7.0, Траоре - 6.5, Марлон - 6.5, Швед - б/о.

ЛНЗ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Егіналду (Шахтар Донецьк).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
40’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 165
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Поражает легкость с которой Динамо, Днепру и Зоре дают желтые карточки и в аналгичных ситуациях не дают карточки Скм кипр.
Boodya
Мені цікаво чи буде тут так оперативно новина про Зубкова, як була з Олександрією?
OtsoCity
Дуже добре, Шахтар ви найкращі 
Муґунот Уух
А Зубков мав право грати? 
FunnyCat_____
Пацаны, не пишите пожалуйста Ак 228 в личку, во первых он вас всех забанил, а во вторых спорт юа еще не разработало такую функцию 
Frank Pider
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
PUMA
Федя с 3 акаунтов подряд, поздравил шахтёр
Boodya
І всі 3 з одного компа😂😂
AK.228
Молодці👏👏
Досить спокійно виграли !! Наумець - теж молодець 😁
Бондаренко - здоровʼя , важливий гравець для Шахтаря!!
FunnyCat_____
так забавно как быдло трегириться от неудобного вопроса про Зубкова
я ж никого не оскорблял первым, просто задал вопрос, но выпускники макеевского ПТУ уже сдетонировали 
Boodya
Поясніть, може я чогось не розумію, але чому так багато харків'ян на цьому сайті топлять за Шахтар? У вас же є свої клуби
PUMA
Ладно ждём технарь 3-0, и прыжки кротят на бутылке! 
Frank Pider
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FunnyCat_____
почему играл Зубков, если он дисквалифицирован на два матча?
ZANREGENT1993
А Зубков имел право играть? Если нет то это технарь. Александрии такой технарь дали.
FunnyCat_____
по Зубкову тишина, неужели нашим журналистам не интересна такая тема возможного участия в матче игрока, который не имел на это право?
Тем более в контексте чемпионской гонки 
 после Александрии только ленивый не писал
SamojlovS
Всех, кто болел за Шахтер - с уверенной победой команды! 
FunnyCat_____
давайте разберемся
по Волошину, после его КК была доигровка осеннего матча, а на тот момент у него не было никаких карт, поэтому он спокойно мог принять участие в доигровке
-----
если я правильно понимаю, то такая же ситуация и с Зубковым -  один из матчей с Зарей был перенесен с осеннего периода, а значит КК после Полтавы не могла на него распространяться, а вот на второй( который был по календарю) уже могла
получается один матч Заря и как раз ЛНЗ, или я не прав?
Chort
МНЕ НЕ ОЧЕНЬ НРАВИТЬСЯ ЧТО НА ЭТОМ САЙТЕ СЛОВО ПОПУСКИ ОТНОСИТСЯ К НАШЕЙ ДИНАМО-БОТО -БАНДЕ. ПРОШУ НЕ ОБИЖАЙТЕ МЕНЯ И МОИХ КОРЕШЕЙ. ЭТО ТУТ МЫ ТАКИЕ ГРОЗНЫЕ. А ТАК МЫ РАНИМЫЕ И ЛЮБИМ БОЛЬШИЕ ПИСЮНЫ В СВОЁ РАЗОРВАННОЕ ОЧКО И КЕФИР НА ЛИЦО

 
   
Pavel_i_CO
Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (УАФ) дискваліфікував півзахисника Шахтаря Олександра Зубкова на два матчі Української Прем'єр-ліги.Про це повідомляє пресслужба організації.Зубков отримав  в матчі 24 туру УПЛ проти Ворскли за удар ногою по голові голкіпера Павла Ісенка.Гравець пропустить матчі чемпіонату України проти луганської Зорі та черкаського ЛНЗ. У сезоні-2023/24 на його рахунку 5 голів та 8 асистів у 21 грі УПЛ.
3-0 повинні перетворитися на 0-3