Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2024, 12:19
2188
8

Роман ГРИГОРЧУК: «Докладемо всіх зусиль, аби заробити очки з Шахтарем»

Головний тренер «Чорноморця» підсумував гру з «Минаєм»

| Оновлено 28 квітня 2024, 12:19
2188
8
Роман ГРИГОРЧУК: «Докладемо всіх зусиль, аби заробити очки з Шахтарем»
ФК Чорноморець. Роман Григорчук

Головний тренер одеського «Чорноморця» Роман Григорчук оцінив гру 26 туру УПЛ проти «Миная», яку його команда програла з рахунком 0:2.

– Ми сьогодні програли, страшенно незадоволені цим. Для нас це дуже болісна поразка, відчуваю це по собі, бачу це по хлопцях. Основне – це жодного зайвого слова. Лише одне для нас важливо – вистояти, не потрапити у важкий психологічний стан. Треба все витримати, перебороти і йти далі

– Команда відчула, що перебуває далеченько від зони вильоту, до єврокубків теж далеко. Можливо, тому не вистачає мотивації?

– Ми говорили про це, але не таким прямим текстом, щоб аналізувати турнірну ситуацію. В найгіршому для нас сценарії буде у нас 29 пунктів – цього зовсім недостатньо для того, аби спокійно сидіти і думати, що тобі нічого не загрожує. Ми мали нагоду виграти сьогодні і піднятися на одне місце вгору. Це важливо для мене. Ми говорили про це, що хочемо вигравати і підніматися вище. Сьогоднішня гра була важка, бо ми погано її почали. Як правило, ми контролюємо ситуацію, більше працюємо з м’ячем, можливо, не вистачає іноді нам гостроти, але ми хочемо вести гру. А сьогодні нам не вдався початок гри, пропустили швидкий м’яч. Було тяжко. В ході поєдинку виправилися трохи, але зараз це вже не цікаво.

– Хто у складі суперника вам сподобався? Кого знали раніше?

– До гри ми знали всіх. Знали сильні і слабкі сторони суперника. Готувалися і бачили, що «Минай» – міцна команда. Має швидких, цікавих футболістів. Коли є швидкість – це завжди небезпечний суперник. Вони у своєму стилі використовували простір, вибігали. Можу сказати тільки добрі слова про суперника.

– Закінчується чемпіонат. Хочеться почути вашу думку про те, яким був цей чемпіонат…

– У мене відповідь вже є – у нас, попри той час, в якому ми зараз живемо, чемпіонат відмінний, сильний, добротний. Я думаю, що якщо додати сюди вболівальників на трибуни на кожну гру – і була б інша картина, антураж. Але думаю, що у нас і так добротний чемпіонат.

– Як оціните дії Іллі Путрі і чому Авагімян не вийшов в основі «Чорноморця»?

– Не хотів би говорити про помилки чи ще щось інше в контексті Путрі. Щодо Авагімяна – ми розраховували на те, що він буде грати зі старту, але після минулої гри у нього було невеличке пошкодження. Вчора на передігровому тренуванні було 50 на 50. Вирішили, в основі він точно не вийде, але запланували, що можемо випустити його пізніше. Не хотіли ним ризикувати.

– Ви вже зіграли зі всіма чотирма командами, які у небезпечній зоні таблиці. У вас є відчуття того, у якої з команд більший потенціал врятуватися?

– Слід говорити не тільки про 4 команди, а й більше. У цих чотирьох команд просто найменше балів, тому про них говорять. Але всі набирають очки у другому колі. Боротьба буде до останнього туру за те місце, яке дає право залишитися або зіграти додаткові матчі.

– Середній так званий прохідний бал, аби залишитися – 32 або 33 очки. Так повідомляє статистика. Ви, ясна річ, намагалися сьогодні здобути ці три очки, аби мати 32 бали і вже бути спокійними. Не вдалося. В якій наступній грі розраховуєте закрити це питання?

– У кожній грі ми розраховуємо здобути очки. У нас наступні два матчі з «Шахтарем». Сьогодні ми програли «Минаю», але не треба думати, що ми вже здалися і програємо «Шахтарю». Навпаки, докладемо всіх зусиль, аби заробити очки. Важливо те, який буде у нас характер, психологічний стан, важлива наша сила. У нас є певний потенціал. Ми можемо грати краще, аніж грали сьогодні. Налаштовуємося на те, аби кожну наступну гру зіграти сильніше, аніж попередню.

– Два матчі проти «Шахтаря» будуть у Києві – для вашої команди це мінус?

– Я б так не сказав. Зараз дуже важкий графік переїздів. До Львова зараз потяг прибуває о шостій ранку. Раніше був інший графік. А зараз виходить, хто не заснув у потязі звечора – о 5-ій ранку вже підйом, приготування до виходу. Для нас вигідний варіант не мати важкої дороги до Одеси, потім – до Львова. Тож ми задоволені, що так склалося (два матчі у Києві, – примітка). Я розумію, що для вболівальників це мінус, але для нас це добрий варіант.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Не вірю!!! Уже все порішали.
🔱Avtoigor🔱
Ага. З Минаєм була розминка?
Boodya
По історії з Зубковим взагалі ніякої інфи не буде?
alex belogubko
хватит врать ГРИ противно тебя слушать и видеть тоже -  оно возьмёт очки ШД --лучше вообще не ехать  3-0 и 0-3 это хороший результат для тебя и 13-14 место в таблице переходных матчей  ты же так хотел в 1 лигу
alex belogubko
ГРИ не смеши Одессу--у ШД он возьмёт очки --клоун сказочник много говоришь а толку нет --проигрыш ШД (2 раза)иди в отставку --есть ГУРУ-ШАРАН-КАЛИТВИНЦЕВ-АНТОНОВ--не можешь слейся будет 16 проигрышей  1 место в УПЛ