Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1662
1

Евгений СЕЛЕЗНЕВ: «Днепр готов к чемпионской гонке»

Форвард «Днепра» - о предстоящем матче чемпионата Украины против «Динамо»

Евгений СЕЛЕЗНЕВ: «Днепр готов к чемпионской гонке»
Нападник «Дніпра» розповів про напружений турнірний графік, перемогу над «Шахтарем» і наступну гру проти «Динамо».
 
— Євгене, майбутній поє­динок можна розцінювати, як остаточне вирішення чемпіонських перегонів?
— Попереду нас очікує ще багато турів у чемпіонаті. Уважаю, що це буде крок до чемпіонства, значення якого, щоправда, не варто переоцінювати. Якщо ми переможемо в матчі з «Динамо», як і з «Шахтарем», але поступимося «Ворсклі» чи будь-якій іншій команді, то перші поєдинки просто втратять свою вагу. Тому, гадаю, варто однаково максимально готуватися до кожної гри.
 
— У вас дуже напружений графік: дві гри з «Тоттенхемом», поєдинки із «Севастополем», донеччанами та київською командою. Як працює команда в такому інтенсивному режимі?
— Ми добре готуємося, тому ніяких збоїв у налагодженій роботі не спостерігається. Усі гравці добре почуваються та налаштовуються до наступних матчів. Можу запевнити, що функціонально команда повністю готова.
 
— Чи можете сказати, що ви та ваші колеги готові в психологічному плані поборотися за «золото»? Адже за понад двадцять років незалежності «Дніпро» жодного разу не ставав чемпіоном.
— Чи пам’ятаєте, чому так трап­лялось останніми роками?
 
— Мабуть, маєте на увазі деякі непорозуміння щодо арбітражу?
— Не таємниця, що й ми іноді були не в найкращій формі, але також були моменти, що потребували більшої об’єктивності.
 
— Судді — суддями, але грає все ж команда. Якби сталися голи замість отих ударів, які не увінчались успіхом, то й результат був би відповідним.
— Торік забили п’ятдесят шість м’ячів. Невже цього мало? Я не знімаю із себе відповідальності, перекладаючи «із хворої голови на здорову». Але зараз намагатимемося докласти максимум зусиль у роботі над помилками, щоби здобувати перемоги в кожній грі.
 
— Ви самі не раз забивали у ворота «Динамо». Не забули, як це робиться?
— Я, звісно, готовий, але не у цьому справа. Головне, вважаю, щоби команда виграла, а чи буде тут моя заслуга у вигляді гола, чи просто в командній роботі — не так важливо.
 
— Чи доречно проводити аналогії з минулим сезоном, котрий команда почала успішно, проте згодом її переслідувала невдача за невдачею, внаслідок чого опустилися на четверту сходинку, програвши киянам…
— Давайте зачекаємо, як воно буде, не заглядаючи наперед. Я впевнений у силах команди, бо бачив, як хлопці з дня на день плідно працювали. Гадаю, цього сезону команда реально готова до чемпіонських перегонів.
 
— Тобто, можна сказати, що команда налаштована позитивно?
— І ми, й тренер маємо хороший настрій, тому не бачу приводів для того, щоби згадувати попередні невдачі. Після вдалого дебюту, вигравши в донеччан дві гри поспіль із загальним рахунком 5:1, ми готові до продовження боротьби. Про себе можу сказати, що кожна перемога — це надзвичайна приємність і стимул для того, щоби рухатись угору й надалі.
 
— У епізоді, коли «Дніпро» забив другий м’яч «Шахтарю», Роман Зозуля свідомо не торкнувся кулі. Це — рівень професіоналізму, інтуїція, якесь «шосте чуття», чи Матеус йому крикнув?
— На мою думку, Лейті крикнув, а «Зюзя» почув перед тим, як пропускати. Він не ділився тим, як це сталось, але, думаю, що було саме так.
 
— Знаю, що в Ракицького була неприємна травма. Це ваш близький знайомий…
— Так, це мій друг. Учора вранці бачився з ним, підтримав. Травма, звісно, неприємна (розтягнення задньої поверхні стегна), проте й таке — невід’ємна складова футболу.
 
— Наостанок, делікатне запитання: чи обіцяли вам якісь заохочення за перемогу над «Шахтарем»?
— Так, справді запитання нестандартне. Не варто про це запитувати. Ми не чекали на якісь гроші, особливо — за нинішньої ситуації в країні. Гадаю, це — недоречно.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 23:34 49
Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте

Марта добыла самую высокорейтинговую победу в карьере, одолев Коко Гофф

НЕВЕРТОН: «Забитый гол за Шахтер? Траоре помог реализовать эту мечту»
Футбол | 20 апреля 2024, 05:45 0
НЕВЕРТОН: «Забитый гол за Шахтер? Траоре помог реализовать эту мечту»

Бразильский вингер горняков прокомментировал победу в матче против «Зари»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Николай (Донбасс)
Мне, честно говоря, все равно на русском или украинском читать... Но согласитесь, очень неприятно читать переведенные интервью.