Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

ITF
| Обновлено 19 апреля 2024, 16:01
33857
194

Сапронова выгнали из эфира Setanta Sports во время матча Свитолиной

Спонсор Элины комментировал поединок украинки с Кристиан на русском языке

| Обновлено 19 апреля 2024, 16:01
33857
194
Сапронова выгнали из эфира Setanta Sports во время матча Свитолиной
Instagram. Юрий Сапронов

12 апреля Элина Свитолина выиграла матч у Жаклин Кристиан за сборную Украины в матчевом противостоянии против команды Румынии в квалификации к мировому финалу Кубка Билли Джин Кинг.

Инвестор Свитолиной Юрий Сапронов был приглашен в студию Setanta Sports в качестве эксперта, а также для того, чтобы прокомментировать поединок Элины против Кристиан.

В самом начале эфира Сапронов извинился за то, что будет общаться на русском языке, поскольку не может свободно разговаривать на украинском. Также Юрий акцентировал внимание на том, что «мова – зброя», по ходу эфира еще дважды извинился за незнание государственного языка и пообещал выучить в совершенстве украинский до финала Кубка Билли Джин Кинг (розыгрыш пройдет в ноябре 2024 года в Севилье), если туда пробьется команда Украины.

Однако фанаты тенниса в комментариях в режиме Live захейтили Сапронова. В итоге Setanta Sports убрала Юрия из эфира.

Сапронов в своем Facebook опубликовал пост, в котором публично раскритиковал руководство Setanta Sports:

«Получил благодарность. За весомый вклад в течение 26 лет в украинский теннис. Сегодня ночью я был выгнан из студии канала Setanta Sports после 1-го сета матча сборной Украины против сборной Румынии на неофициальном командном чемпионате мира по теннису Кубок Билли Джин Кинг. Играли Элина Свитолина и Жаклин Кристиан.

Вежливо выгнан. Матч транслировал ТВ-канал Setanta (это сотни тысяч телезрителей по подписке 70 гривен в месяц) и бесплатно в ютубе. Там его смотрело 2400 человек. В ютубе был чат, с никнеймами.

Я посчитал: 15–20 человек подняли хай в чате ютуба, за то, что я комментирую не на украинском языке. Я в начале трансляции и по ее ходу трижды пояснил на своем пока не очень хорошем украинском языке, но развернуто, почему буду комментировать на русском.

После первого сета поступил звонок от собственников Сетанты редактору программы с указанием снять меня с эфира.

В теннисе я давно. С 1998 года. Думаю, мне есть чем гордиться. Есть что рассказать, показать, поделиться опытом и знаниями с людьми Бесплатно, естественно.

Если очень коротко, то:

  • 1. В Харькове за свои деньги я построил 24 теннисных корта.
  • 2. За мои деньги в Харькове были проведены 5 матчей сборной Украины в Кубке Федерации и один матч Кубка Дэвиса.
  • 3. За мои деньги сборная Украины провела матчи КФ в Болгарии, Австралии, Аргентине, Италии.
  • 4. За мои деньги (я отвечал в стране с 2006 по 2011 годы за женский теннис) сборная Украины с 35-го места в мировом рейтинге поднялась на 6-е.
  • До сих этот результат не повторен ни одной сборной Украины ни в одном виде спорта в командных видах спорта.
  • 5. В моей частной спортивной школе 17 лет тренируется более 100 детей.
  • 6. Элина Свитолина.

Когда ей было 13 лет, я заключил с ней [с Элиной Свитолиной – прим.] 7-летний спонсорский контакт, и она переехала из Одессы тренироваться в Харьков. Потом мы продлили с ней контракт ещё на 5 лет. На мой взгляд, есть чем гордиться. Это не бизнес. Это меценатство. Все вышеперечисленное стоило мне более 10 миллионов долларов США.

Меня позвали комментировать теннис. Вы меня позвали, не я Вас. Я не государственный служащий и не депутат. В данное время харьковский волонтёр с первого дня активной фазы войны с рашистами. С 24 февраля 2022 года по настоящее время я в Харькове. Я не понимаю, Вам, Сетанта, нужен был я, Юрий Сапронов с своей теннисной историей (выше), опытом или что-то, как выяснилось, другое?

То есть, патриот – это только украинец, который говорит на украинском языке? Абсолютно не важно, что он сделал и делает для Украины, Харькова и тенниса в частности? Абсолютно не важно, профи он в этом или лох, но говорит на украинском? Вариантов патриота два – украиномовный и немой?

Спасибо, украинская спильнота. Спасибо, Setanta. Да, пошли н***й, собственники Сетанты. Назоветесь, кто Вы? Подискутируем о патриотизме. Публично. Наберетесь Вы смелости сегодня в прямом эфире пояснить, что не Сапронов из эфира ушел, потому что начался комендантский час (как идет молва), а Вы его выгнали и за что?

P.S. Поздравляю нас всех с прекрасной игрой Леси Цуренко и Элины Свитолиной! Мы ведём 2:0 после первого дня! Болеем за Украину, люди!», – написал Сапронов.

Оцените материал
(76)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 194
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Elis
З боку Сетанти дуже негарно, бо питання мови в прямому ефірі треба було прояснити на етапі обговорення участі. 
Але пан Сапронов не дитина, а дорослий чоловік, і має розуміти, яка в нас кількість людей після полону, для яких московитська мова це тригер. І в публічному просторі її не має бути за жодних обставин хоча б з поваги до тих людей, які, захищаючи нас, пройшли через пекло. 
А тому в цій країні не час і не місце вигулювати свій травмований нарцисизм і маніпулювати волонтерством. Камон, наші біженці за два роки вже латиську чи шведську на С1/С2 здають (бо немає іншого виходу), тому не кажіть мені, що пан Сапронов не може найняти вчительку української мови, щоб перевести пасивну лексику в активну. Це не 10 млн євро коштує. І це не чужа мова з нуля. 
Southeast*
Сапронов.
З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року зайнявся волонтерством та допомогою постраждалим від бомбардувань Харкова. У власному готелі «Superior Golf Club» надав притулок понад ста харків'янам, які втратили житло. Також розвозив гуманітарну допомогу, медикаменти та їжу в малодоступні райони Харкова: ХТЗ, Салтівку, П'ятихатки тощо; віддав три власні та придбав 11 позашляховиків на потреби ЗСУ.
Vitalii_Mykolaiv
При всій повазі до Юрія Сапронова, невже неможна вивчити українську мову? Людина більше 30 років живе в Україні. Член Національного олімпійського комітету.
Sashamar
Добре, але хоча б пост у Фейсбуці міг написати українською? Хоча б за допомогою Гугл-перекладача. Ще під час репортажа дивувався, чому Сапронов досі не спромігся розмовляти українською, он навіть Корогодський спромігся.
Головне. В публічному просторі мають спілкуватися українською не тому, що державна. І не тому, що російська - мова агресора. А тому, що люди в Україні (так само як у Польщі, Франції, Німеччині, Штатах, Ізраїлі, далі всюди) мають природне право не розуміти російську. Так, це важко уявити для України, але потрібно. 
adidas777
Як ви русняві ідіоти за#бали! У дворі, нехай пан Сапронов спілкується з вами хоч китайською!А на українському ТБ, на 10 рік війни проти русні, не знаєш державної мови, йди бляха до школи! До чого тут його титули і те, що він зробив? Він переходив під час ефіру на українську.Але йому не хотілося напружувати свій мозок, вийти із зони комфорту, і все-таки провести ефір державною мовою.Хто йому бляха винен?
KIEWADIM
Маразм процвітає.
Kate
Ну і правильно. Чому я в своїй країні на українському ТБ маю слухати російську? Якого фіга? Сетанта пояснити мала уточнити людині, що ефіри в нас українською. Якщо він не знаю української, то не пускайте його в ефір. Люди в коментарях казали "вимкніть звук". А чого я повинна вимикати звук через якогось дєда який за купу років української не вивчив. 
Ярослав Ігорович
> Також Юрій акцентував увагу на тому, що «мова – зброя»
І він, очевидно, користується зброєю ворога.
> пообіцяв вивчити
досконало українську до фіналу
Йшов третій рік повномасштабного вторгнення. Ніхто не вимагає досконало, потрібно розуміти, чому мова московитів тригерить українців. Видно, особисто йому війна не принесла горя.
> якщо туди проб'ється команда України
Ще й умови ставить, лол А якщо не проб'ється, то і вчити не треба?
Alehandro
Цікаво, що неспроможність коментувати українською Сапронов пояснював тим, що у тенісі багато "технічних термінів"... І які саме тенісні терміни пан Сапронов не може перекласти? Смеш, тай-брейк, кросс-корт, форхенд, дроп-шот...?)
Stanislav Matusevych
Мені трохи набридло. Якщо ще якісь довбні будуть на повному серйозі в коментах дивуватися, чому це російська мова є мовою ворога, й тому подібне, буду банити без додаткових розмов і попереджень. Досить вже толерувати русню в Україні. Десять років війни, а недоумків навіть російські ракети нічому не навчили. 
Іван Іванович
Все правильно, ніхто терпіти вже це не буде. Вчіть мову. Не хочете - ідіть н..й. Хватить прикриватись справами. Просто аксіома - говори українською. Можете уявити собі ефір в Китаї японською, ефір в Баку вірменською, ефір в Берліні французькою. Ні! Не знаєш українською?! Тоді ти одна із причин, чому рашка йде за вами і до нас за нами всіма! Ідіть н..й всі російськомовні. Ви причина всіх бід
Stanislav Matusevych
Дуже показово, як більшість російськощелепних тут захищають Сапронова відверто українофобними коментарями. Розумним людям все має бути зрозуміло, шкода, що недоробків у нас після десяти років війни так багато.
Василий Гредюшкин
Ось   як  збурює  ватних   лаптівщо  УКРАЇНЦІ     хочуть  розмовляти УКРАЇНСЬКОЮЧому   Морозов  (росіянин     . мова  матері  .  Міноборони України  )  Етор   Хіменес   (півд  Америка   . М  Андраде  (  Колумбія )  і  тисячі ІНОЗЕМЦІВ   змогли   а  УКРАЇНЕЦЬ  НЕ  ЗМІГ   .????  Відповідь -НЕ  ЗАХОТІВ    .  Бо  він  зневажає   цей  народ   цю  країну  і  цих людей   . Він  живе  тут  бо  тут  бізнес   А   ботоферма  ольгінська    (какая  разница )    ідуть  за    московським  кораблем   .
dudigo78
Це просто якийсь дебілізм. Нема майбутнього у цієї країни. Тепер це зрозуміло як ясний день. Просто дебіли, сетанта, і моральні уроди, які піднімають мовне питання. Ви просто руйнуєте країну зсередини
Василий Гредюшкин
Не  думаю  що  Сопронов  аж  настільки  тупий  що  за  30 років  незалежної  України  не  зміг  вивчити  мову  НЕ  ЗАХОТІВ   .   Навіть  після   початку   гібридної  війни(а вона почалася  там де   любили  і розмовляли  лапотною    .Де  "какая  разніца "він не  захотів  вчити   .Адже мав  і час і гроші  на  доброго   вчителя  .НЕ ЗАХОТІВ.   І  навіть зараз  третій  рік війни  він  не  розуміє  що   спочатку  вбивають  мову  а потім життя  В  нас  тисячі прикладів  ІНОЗЕМЦІВ  які   досконало  вивчили  українську  мову  а цей  "НЕ  ЗМІГ "
Михайло Думич
Я вважаю, що Сапронов немає коментувати, якщо він не володіє українською мовою на належному рівні. Це його провина у тому, що за все своє життя він її не вивчив досконало.
Сетанта допустила дві помилки: запросила коментатора, який не погано розмовляє українською, а потім його вигнала.
SuperMario
Я как говорил раньше и продолжаю так говорить,на тв.на радио или в официальных учреждениях,короче везде кроме повседневной жизни,там кто хочет на таком языке пусть и разговаривает,а Сетанта поступала отвратительно,нужно было прежде чем приглашать спросить сможет или нет комментировать на укр.языке..
Vitaly H
чому українці на українському тб мають чути цей язік вбивць та гвалтивників ?  Мародерів та катів ?  Нелюдей, які виголошують своєю основною ціллю знищення всього українського, як "окончатєльноє рєшєшніє укрАінского вопроса"
🔱Avtoigor🔱
Мене бісить те що він вважає що він такий "пухнастий", пуп землі. Допомагаєш - це добре, але робити акцент і нагадувати про це всім - не розумно. Наче йому всі винні і навколо нього земля обертається. Йому має бути соромно за те, що він за все своє життя не спромігся вивчити укр мову, здоровий дядько, який хизується своїми здобутками і який досі не вивчив мову! Фу пля, нах
oldman
Іронічно, що Сафронова з Сетанти вигнали, зате чудово і спокійно працює на цьому каналі Віталій Волочай, який спокійно собі у 2016 році їздив у Москву коментувати всякі змагання.
"ета другоє, ви нє панімаєтє"
https://www.youtube.com/watch?v=qjRvZ1xuiJo&t=11s
https://youtu.be/YzMLtelYgsM?t=245