Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1831
1

Луїз НЕГАО: «У Рікардіньо я навчився грати у веселий футзал»

Україна для 31-річного гравця НФК «Ураган» Луїза НЕГАО – це не перший європейський досвід

Луїз НЕГАО: «У Рікардіньо я навчився грати у веселий футзал»

Раніше він встиг пограти в Іспанії, Росії, Грузії, а разом із знаменитим португальцем Рікардіньо став чемпіоном Японії.

Напередодні найближчого домашнього матчу з «Кардиналом» бразильський новачок «Урагану» дав своє перше інтерв’ю клубній прес-службі.

- Судячи з того, що у трьох матчах «Урагану» ти зумів відзначитись двічі, отже період адаптації вже минув?
- До самого процесу адаптації я вже звик, адже неодноразово змінював клуби і щоразу вливався у новий колектив. «Ураган» прийняв мене досить гарно. Колектив тут доволі приємний, хлопці з команди допомагають. Наразі важливо більше тренуватися, щоб принести користь своїй команді.

- Як пройшла адаптація, адже бразильський та український футзал, напевне, суттєво відрізняються?
- Звичайно, що відмінності існують, проте я намагаюся адаптуватися до нових умов якомога швидше. Тим паче, в попередніх клубах ми частіше грали, тож часу на тренування було менше. Сам чемпіонат був побудований таким чином, що кожні декілька днів доводилося виступати в офіційних зустрічах. В «Урагані» ж навпаки, ми маємо багато часу для підготовки до матчів, і це великий плюс українського футзалу.

- Як ти загалом себе почуваєш в Україні? Крім Івано-Франківська, ти вже побував у Львові та Донецьку...
- Я не вперше в Україні. Бував тут на турнірах, і мені одразу впала в очі ця країна. Мені тут подобається. До життя я вже поволі звикаю, виходжу на вулицю, прогулююся, ходжу із колегами десь посидіти. Не можу сказати, що моє життя кардинально змінилося з переїздом до України.

- Наскільки для тебе важливо те, що у складі «Урагану» виступають ще три твої співвітчизники?
- Це дуже важливо як для мене особисто, так і для команди загалом. Мені надзвичайно допомагає, що вони поряд, адже у нас є свої напрацювання та ігрові схеми. Ми один одного добре розуміємо, тому це додає впевненості не тільки на майданчику, але і в житті.

- Остання гра з «Єнакієвцем» - це було своєрідне бразильське дербі. Як відносини у тебе із суперниками-земляками?
- Звичайно, ми товаришуємо і поважаємо один одного. Однак виходячи на майданчик, дружбу потрібно ставити на другий план. Перш за все, я приїхав захищати кольори «Урагану», тому необхідно перемагати, незважаючи ні на що. Я гадаю, що усі мої колеги солідарні зі мною, адже це - спорт. А поза межами майданчика ми й надалі підтримуємо дружні відносини із земляками.

- Які враження у тебе склалося від українських клубів, з якими вже довелося зустрітись?
- Мені випала нагода грати лише з трьома командами, проте я вже бачу, що український футзал достатньо сильний. Звичайно, мені доводилося грати і з сильнішими суперниками, але, вважаю, місцеві колективи нічим не поступаються іншим клубам Європи та світу. Особливо зараз, коли чемпіонат з кожним туром рухається до екватору, і прохідних ігор не буває, адже усі команди демонструють свою силу.

- Як гадаєш, нинішнє місце в турнірній таблиці відповідає рівню гри «Урагану»?
- На мою думку, «Ураган» повинен бути першим. Наразі четверте місце не говорить про погану гру, це лише наслідок кадрових змін у нашій команді. Ми з колегами приїхали трошки пізніше і не змогли допомогти клубу з початку сезону, проте ще є достатньо часу для завоювання чемпіонства.

- Що загалом можеш сказати про свій нинішній клуб? Чого чекаєш для себе у новій команді?
- Мені подобається в «Урагані». Цей клуб приділяє увагу своїм гравцям та якісно вирізняється хорошим відношенням до них. Керівництво намагається створити усі умови для комфорту і розвитку футзалістів. Потрібно тільки виходити на майданчик і показувати усі свої уміння, щоб допомогти команді перемагати у кожному матчі.

- За свою кар'єру ти встиг пограти в Бразилії, Іспанії, Росії, Японії, Грузії і ось тепер в Україні. Де краще і цікавіше? Як тобі живеться в нашій країні?
- Кожна країна, в якій мені доводилося виступати, залишила слід у моїй пам'яті та зайняла частинку мого життя. Не можна говорити, яка країна краща, усі вони різні і цікаві по-своєму. Але особливо чітко закарбувалися в пам'яті Японія і Росія, де я відіграв по одному сезону.

- У складі «Нагойя Оушенс» ти виграв чемпіонат і Кубок Японії, виступаючи разом із знаменитим португальцем Рікардіньо…
- Він - мій дуже хороший друг, гарна людина, великий футболіст та професіонал своєї справи. Приємно, що його визнали найкращим гравцем світу за підсумками 2010 року. Я навчився у нього грати у «веселий» футзал - такий, який подобається публіці. Також запозичив у Рікардіньо нестримне прагнення до перемоги. Для нього особливо важливо було не зупинятися на досягнутому, а завжди грати, щоб перемагати і перемагати!

- Вболівальників цікавить, як «ураганівські» бразильці проводять свій вільний час?
- Більше часу я проводжу вдома, але ми часто збираємось разом у когось на квартирі і влаштовуємо «бразильські посиденьки». Готуємо національну їжу і весело проводимо своє дозвілля. Також при нагоді ходимо в кафе та ресторани, намагаємося підтримувати звичний для себе стиль життя.

- Чи маєте для себе улюблені місця для відпочинку в Івано-Франківську?
- Я ще не запам'ятав усіх назв, але нам з хлопцями подобаються «Пасаж», «Нью-Йорк піцца», а також один ресторан японської кухні. Вони всі розташовані недалеко - в самому центрі міста.

- Насамкінець інтерв'ю: які завдання Луїза Негао на цей сезон і твої побажання вболівальникам «Урагану»?
- Основне завдання - вийти до плей-офф і допомогти команді знову стати чемпіоном України. Вболівальникам хочу побажати, щоб вони вірили у свою команду і підтримували її. Можете довіряти нашій роботі, а ми, у свою чергу, подаруємо усім фанатам красивий та результативний футзал!

Дарина ТИЖБІРЯК, Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Фото Олекси БУТЧАКА

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать матчи Евро-2024
Футбол | 18 апреля 2024, 13:30 7
Стало известно, кто в Украине будет транслировать матчи Евро-2024

MEGOGO — официальный вещатель УЕФА Евро-2024

Стефано Пиоли прокомментировал вылет Милана из Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 03:33 1
Стефано Пиоли прокомментировал вылет Милана из Лиги Европы

Наставник «россонери» признал, что соперник лучше себя проявил в матчах 1/4 финала ЛЕ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Power
Пристойний дядько)). І пушка хороша