Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Australian Open
| Обновлено 23 января 2024, 12:17
24558
77

Марта проиграла 1-й сет с 5:1. Костюк уступила Гофф в 1/4 финала Aus Open

Украинка не сумела обыграть Коко и выйти в полуфинал австралийского мейджора

| Обновлено 23 января 2024, 12:17
24558
77
Марта проиграла 1-й сет с 5:1. Костюк уступила Гофф в 1/4 финала Aus Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Украинская теннисистка Марта Костюк (WTA 37) завершила выступления на Открытом чемпионате Австралии 2024.

В 1/4 финала австралийского мейджора украинка уступила 4-й ракетке мира и победительнице US Open 2023 Коко Гофф (США) в трех сетах.

Australian Open 2024. 1/4 финала

Марта Костюк (Украина) – Коко Гофф (США) [4] – 6:7 (6:8), 7:6 (7:2), 2:6

В первом сете Марта выигрывала со счетом 5:1. В 8-м гейме украинка заработала сетбол, но не сумела его реализовать. Игра перешла на тай-брейк, где у Костюк снова был шанс закрыть за собой партию (*6:5), реализовав сет-поинт, но украинка проиграла 3 очка подряд.

Во втором сете Гофф подавала на матч при 5:3. Костюк сумела совершить камбек, перевела игру на тай-брейк и взяла его 7:2. На третью партию сил и эмоций уже не хватило.

Это была вторая встреча теннисисток. Гофф выиграла 2-й очный поединок.

В полуфинале Australian Open Коко сыграет против победительницы матча Барбора Крейчикова – Арина Соболенко.

Костюк впервые сыграла в четвертьфинале турнира серии Grand Slam. До этого ее лучшим результатом на мейджорах был 4-й раунд на Ролан Гаррос в 2021 году.

Винстрик Коко составляет 10 матчей. До старта соревнований на кортах Мельбурна она выиграла титул на турнире WTA 250 в Окленде, где в финале обыграла Элину Свитолину.

Борьбу на Australian Open в одиночном разряде продолжает Даяна Ястремская. В четвертьфинале украинка сыграет против Линды Носковой.

В паре еще одна представительница Украины Людмила Киченок вышла в полуфинал мейджора вместе с Аленой Остапенко.

Оцените материал
(37)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Элина СВИТОЛИНА: «Мой родной город Одесса под атаками уже много дней»
Теннис | 02 мая 2024, 07:51 14
Элина СВИТОЛИНА: «Мой родной город Одесса под атаками уже много дней»

Первая ракетка Украины рассказала о важности работы своего благотворительного фонда

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины (обновляется)
Хоккей | 02 мая 2024, 10:00 7
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины (обновляется)

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 77
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Leonidas B
Дякуємо Марті за гру, головне зробити далі крок вперед!
captain2009
ех... дуже шкода. могла Марта сьогодні виграти, але... Ментально Корі просто монстр, та й сил Марті не вистачило на 3й сет. Ніхто і подумати не міг, що вона добереться аж до 1/4. особисто я думав, що Мертенс відправить Марту відпочивати. Дуже хочеться, щоб, нарешті, Марта перемогла своїх тарганів. І це для неї найголовніша проблема. Дякую за Австралію, дівчинко! 
kollekciy
Все одно чудовий турнір вийшов у Марти, особливо з її сіткою. 
Можливо тепер Марта зможе бути частіше сіяною на турнірах, та зможе частіше перемагати, бо скоро інтернешнл захищати.
sv_2000
Добавлю.... С большим оптимизмом буду ждать грунтового сезона. Марта на этом АО сделала большой шаг вперёд, надеюсь на продолжение на РГ
AlinaBabenko
На жаль для нас, уболівальників Марти, сьогодні був яскравий приклад того, чого одна тенісистка третя у світі, а інша тридцять третя. Але на щастя для нас, усе тих же уболівальників Марти, є надія, що і Марта зможе стати у свій час третьою ракеткою світу. Тримаємо кулачки!
sv_2000
Очень обидно. Из положительного. Марта играет лучше, чем Гауф. Заявляю ответственно. Подвела психология в первом сете и упадок сил в третьем. Сказалось все-таки все эти проведённые часы на корте.
Гауф - очень неприятная соперница, играет стабильно, глубоко, сильно закручивает мяч... Такой себе женский вариант Надаля.... Ну и подача - это нечто, хоть и нестабильная была, но 200 км от такой с виду хрупкой девочки.... Офигеть. Ну а Марта вообще-то все делала круто, когда не ошибалась))) Если сделать хайлайт её действий, то просто топ!
adidas777
Сьогодні Марта сама собі програла! Що там за вінерсами у Коко порівняно з Мартою? 39-17  Грала то сьогодні Марта краще за третю ракетку світу.
Тож надія є на прогрес!Дякую Марті за подаровані нам емоції!
Vlad Holl
Могла виграти ? Та звичайно могла.І все було спочатку за неї. Теніс Марти більш варіативний і цікавіший , але психологічна стійкість гірше чим у Гофф. Та при при 1-5 зібралася , а Марта не змогла . І ще - в третьому сеті кількість неприйнятих подач зашкалює ( у 2 геймі не прийняла 5 подач ). За виступ треба подякувати і побажати великих перемог , а вони будуть обов'язково.
Андрей Залищук
Марта перші два сети по грі фактично не поступалась Коко, психологія підвела та і в третьому сеті сили почали покидати, але цей турнір можна занести в актив Костюк...тримаємо кулачки за Даяну
introvert
Ех, Марта-Марта, стільки впущених можливостей... Спочатку ошелешила, психологічно придавила імениту суперницю, а потім сама повернула її в гру. Та ще й затислась намертво на тай-брейку, з помилками в елементарних ситуаціях і повною відсутністю першої подачі. Просто подарувала перший сет, а з ним фактично і матч. Потім будуть снитись ті помилки на сетболах. Так, не припинила боротись, героїчно витягнула другу партію, але все це коштувало занадто багато зусиль, моральних і фізичних. На фінал гри сил не залишилось.
Про приємне: не пам`ятаю, хто і коли востаннє напротязі більшої частини матчу проти Гофф настільки домінував в розіграшах. Не вистачило дещиці - уміння ставити крапку. Максимум видовищності, обмаль ефективності. Хоча перших шість геймів були практично ідеальними з усіх точок зору.
Можна кинути камінець у бік Гофф, мовляв, якось не до лиця переможниці останнього мейджора проповзати в півфінал наступного на чужих помилках, але якщо "тащильний" теніс дає результат, то чому б і ні? Гра забудеться, результат залишиться.
Так чи інакше, дякую, Марта, за цих півтора тижні, вони були казковими. І навіть сьогодні було близько до продовження казки, просто завершення її вийшло у дусі братів Грімм. 
sirjoga
Шкода, що такий шанс втрачено. 
ihor63
Треба подякувати Марті за цей турнір! Але після кожного свого брейку програвати на своїй подачі 0:30.  Треба щось робити з концентрацією
Stanislav Matusevych
Тільки побачив результат та перебіг подій. Ех, шкода, що не вдалося дотиснути. Але потенціал потроху починає розкриватися. Головне, щоб процес продовжував іти, і все буде. Все в голові Марти.
Василий Гредюшкин
Могла  виграти   .  Але  є  й  приємне  .З  новою    тренеркою   гра  ЗНАЧНО   покращилась.Мільйончик  заробила  (за  тиждень     )Потрібен   психолог.  перша подача  і   робота  ногами  .   Результати   прийдуть.
rizzo
Дякуємо всім дівчатам за гарні емоції! Віримо, що це тільки початок... Все буде Україна!
Клава Eliseeva
Шкода. У такої Гауф треба було вигравати. Та нічого. Здається, якщо  буде виступати в такому дусі, через рік-два не вона - її будуть авторитети боятися.
Ekvato
Розіграші Марти смакували оператори, помилки Марти смакувала сітка. Якби хоч на 10% менше в сітку у 1ому сеті...
pas2012
Американка психологічно стійкіша, та і фізично також сильніша.Марта багато сил потратила на нерви, які тільки ще більше виводили з рівноваги.Потрібно працювати в психологічному аспекті, а за рівнем гри вона не поступається...
Умник
Спасибо человеку за эмоции. Марта боец
Александр Ад
нажаль психологія не дала Марті реалізувати свої можливості,звідси і купа дитячих помилок,а виграш був близко.Що ж ,скажу Марті дякую за турнір,перемогі ще будуть,сильно не засмучивайся ти боролася.як могла...