Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1754
1

Дніпродзержинці розбушувалися!

Огляд матчів 21-го туру другої ліги у групі Б

Дніпродзержинці розбушувалися!
Футболисті Титана празднуют успех

СТАЛЬ - ФК ПОЛТАВА - 4:0 (1:0).
24 квітня. 14.30. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 800 глядачів.
Судді: О.Омельченко (Слов'янськ), С.Толмачов (Маріуполь), О.Целовальник (Донецьк).
Делегат ФФУ: Ю. Бондаренко (Херсон).
Дніпродзержинськ: Карабін, Ломко, Лешко, Полуницький, Обревко, Васильєв (Романенко, 76), Скарлош, Шутов (Вайда, 80), Гуторов (Алієв, 70), Кривий (Гориславський, 90+2), Кирилов (Бережний, 65).
Тренер: Сергій Задорожний.
Полтава: Зарубін, Новицький, Ятленко, Радевич (Деордиця, 46), Бичков, Григоренко (Радченко, 46), Бриж (Бондаренко, 90+2), Реуцький, Батусов (Пономар, 66), Зеленевич (Козаченко, 50), Артюх.
Тренер: Юрій Малигін.
Голи: Кривий (33, пен., 59), Скарлош (63, пен.), Бережний (81).
Попередження: Кирилов (17), Обревко (40), Шутов (69), Лешко (86) — Артюх (7), Батусов (40), Зарубін (63).

Обидві команди — у верхній частині турнірної таблиці, від чого їхнє очне протистояння обіцяло стати вельми цікавим. Примітно, що у всіх трьох попередніх матчах між цими суперниками у ворота «Сталі» незмінно пробивалися пенальті. Цього разу одинадцятиметрові призначалися вже в інший бік.

Перші хвилини матчу пройшли в традиційній розвідці — обидві команди не поспішали форсувати події на полі, оскільки ціна матчу була велика. Але ігрова перевага була за господарями. На сьомій хвилині у ворота гостей був призначений штрафний — після удару Олега Шутова м'яч пройшов повз ворота.

На 17-й хвилині атакою відповіли полтавці, але захист «Сталі» не дозволив Дмитру Реуцькому відзначитися. На 27-й хвилині Вадим Кирилов потужним ударом потривожив Руслана Зарубіна, який насилу ліквідував загрозу.

На 31 хвилині проти Дмитра Кривого, який вів верхову боротьбу в штрафному майданчику гостей, було порушено правила. Дмитра штовхнув у спину один із гравців ФК «Полтава». Арбітр матчу Омельченко зі Слов'янська справедливо призначив пенальті, який без проблем реалізував потерпілий. До кінця тайму рахунок не змінився і на перерву команди пішли за мінімальної переваги «Сталі» — 1:0.

У другому таймі дніпродзержинці продовжили грати першим номером і чергові голи у ворота полтавців не змусили себе чекати. На 56-й хвилині після передачі Миколи Гуторова на ударній позиції опинився Шутов, але йому перешкодили гравці гостей. На 58-й хвилині гостра атака «Сталі» призвела до другого гола. На ударній позиції опинився Кривий, який чітким ударом відправив м'яч повз Зарубіна, який «загубив ворота».

За кілька хвилин рахунок став розгромним. Чергова атака «Сталі» призвела до того, що захисник ФК «Полтава» зіграв рукою у своєму штрафному майданчику. Пенальті цього разу реалізував Андрій Скарлош.
Надалі «Сталь» довела свою перевагу в рахунку до чотирьох м'ячів. Герой матчу Дмитро Кривий зліва зробив передачу в штрафний майданчик на Дениса Бережного, який ударом в дальній кут поставив ефектну крапку в матчі — 4:0!

Більш ніж упевнена перемога «Сталі», яка дозволила дніпродзержинській команді переміститися на другий рядок турнірної таблиці.

ШАХТАР - КРЕМІНЬ - 0:0.
24 квітня. 15:00. Свердловськ. Стадіон імені М.І.Горюшкіна. 1800 глядачів.
Судді: О.Білокур, Д.Курлов, В.Матяш (усі —Донецьк).
Делегат ФФУ: О.Гуртовий (Харків).
Свердловськ:
Старцев, Минка, Сірий, Олійник (Морев, 75), Савин, Штанченко, Цабріа, Когут (Дорошенко, 72), Р.Коновалов, Якушин (Кир'янов, 59), Помазанов.
Тренер: Андрій Порохненко.
Кременчук: Олійник, Волошин, Дичко, Проненко, Шаповал, Климов (Тимченко, 90+3), Тининик, Лапа (Глибокий, 66), Собко (Бородін, 78), Коваленко (Місяйло, 73), Сутула (Зайко, 54).
Тренер: Юрій Чумак.
Попередження: Цабріа (17), Сірий (37), Морев (76) — Волошин (36).

Гра протримала в напрузі вболівальників до останньої хвилини. За чистотою виконання тренерської думки, строгістю схем і технікою конкретних виконавців матч, напевно, може бути підданий жовчній критиці, але все-таки у більшості глядачів дії команд не повинні викликати нарікань. Енергійний, місцями відкритий футбол, з рідкісними, на 99% гострими голевими моментами, створеними як із помилок захисту, так і на майстерності атакувальних гравців, — ось що побачив уболівальник в цьому матчі. «Шахтар», пошарпаний травмами і іншим «зубним» болем, мав проблеми із виконавцями, але не виглядав знекровленим. Гравці «Кременя» постали не хлопчиками для побиття, а добре організованою бойовою дружиною.

Перший небезпечний момент в матчі створили кременчужці. На 13-й хвилині після прострілу з флангу в штрафний майданчик гравець «Кременя» від душі «приклався», але Вадим Старцев м'яч парирував. «Гірники» з відповіддю не затрималися, проте ні Роману Коновалову, ні Олександру Помазанову, ні Едуарду Штанченку пробити воротаря суперника не вдалося. Команди продовжували гнути кожен свою лінію, активно заважаючи грати у футбол один одному і роблячи ставку на швидкий прорив. За п'ять хвилин до перерви свердловці змарнували реальний шанс відкрити рахунок. Промчавши флангом від середньої лінії поля до кутового прапорця, Аміран Цабріа прострілив у штрафний майданчик точно на Помазанова, який хитрощами позбавився від опіки і виклав м'яч як на блюдечку Михайлу Когуту. Однак, півзахисник «оранжево-чорних» із реальної позиції пробив поруч з бічною стійкою воріт.

Другий тайм команди почали тими самими складами, не зважилися наставники щось міняти в перерві, обмежившись, мабуть, лише одними вказівками. У безперервній облозі воріт Андрія Олійника футболісти «Шахтаря» недостатньо використовували індивідуальні прориви з флангів, вважаючи за краще завершувати атаки навісними передачами в центральну зону штрафного майданчика. Високі м'ячі, як правило, ставали здобиччю захисників, що пристосувалися до цього, загалом нескладного тактичного прийому, що повторювався невиправдано часто. Кременчужці, природно, також не забували турбувати захисні порядки господарів, але в більшості епізодів зазнавали все тих же проблем завершального пасу і, власне, атаки. На 60-й хвилині удар Романа Коновалова з-за меж штрафного майданчика прийшовся трохи вище за поперечину. За десять хвилин Помазанов розпочав атаку по центру, пасом знайшов у штрафному майданчику суперника Амірана Цабрію, який з гострого кута завдав удару низом у ближній кут. Олійник взяв м'яч. На 76-й хвилині Михайло Кир'янов від лицевої лінії зробив гострий простріл у володіння «Кременя», але ніхто з його партнерів до цього явно не був готовий. Двічі кременчужці били впритул по воротах, але  Старцев зумів парирувати обидва удари з близької дистанції. Це, мабуть, був найгостріший голевий момент у гостей в другому таймі. У кінці зустрічі команда Юрія Чумака адекватності світосприймання не втратила і, бачачи, що позиційні атаки їй не вдаються, вирішила триматися за нічию, дещо притиснувшись до своїх воріт.

На 82-й хвилині активність «оранжево-чорних» призвела до плутанини біля воріт кременчужців. М'яч стрибав від одного футболіста до іншого, у результаті Олександр Помазанов чудовим ударом у падінні через себе завдав удару по воротах. Андрій Олійник цей удар парирував. На останній хвилині матчу Помазанов повторив свій удар «ножицями», але цього разу пробив неточно. Фінальний свисток головного арбітра зустрічі зафіксував нічию з рахунком 0:0.

ОЛКОМ - ГІРНИК-СПОРТ -1:1 (1:0).
25 квітня. 16.00. Мелітополь. Стадіон «Спартак» імені Олексенка. 3500 глядачів.
Судді: Д.Козорізов, Ю.Атаманюк, Д.Бондаренко (усі — Одеса).
Делегат ФФУ: М.Хапченков (Донецьк).
Мелітополь: Марканич, Козин, Масюткін, Дворяненко (Жадан, 69), Попов, Павелько, Косяк (Джанджгава, 83), Манаков, Мягков (Арт. Галушкін, 57), Тарануха, Анд. Галушкін.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Комсомольськ: Мачулін, Калиниченко (Голядинець, 85), Слива, Ходуля, Малюк (Дігтяр, 46), Кондрашов (Полтавець, 66), Крутенко, Малиночка, Бахмач, Філь (Кравченко, 46), Забула (Ткаченко, 56).
Тренер: Сергій Мурадян.
Голи: Козин (22) — Малиночка (65).
Попередження: Малиночка (60).

ОЛІМПІК - ТИТАН - 1:2 (0:1).
24 квітня. 13.30. Донецьк. С/К «Олімпік». 500 глядачів.
Судді: Г.Литвинов, О.Шост (Луганськ), Є.Яковлєв (Київ).
Делегат ФФУ: Ю. Ісаєв (Запоріжжя).
Донецьк: Левченко, Саєтов, Чех, Коншин, Санжар, Тарнов, Валяєв, Піднебенний (Богданов, 57), Михалєв, Ареф'єв, Гельзін (Уланов, 73).
Тренер: Ігор Петров.
Армянськ: Кошелєв, Калиненко (Козлов, 84), Ішмаков, Крюков, Столярчук, Кадимян (Антоненко, 89), Мацак (Мартишов, 81), Камерцель (Волга, 88), Довжик, Бездольний (Радіонов,72), Климентовський.
Тренер: Микола Федоренко.
Голи: Богданов (67) — Довжик (34), Мацак (54).
Попередження: Саєтов (28), Гельзін (58).

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2 - СУМИ - 1:2 (0:2).
25 квітня. 16.00. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 100 глядачів.
Судді: О.Головков (Луганськ);. О.Кацман, Є.Поркуян (обидва — Кіровоград).
Делегат ФФУ: О.Смиченко (Кіровоград).
Маріуполь: Євтушенко, Оберемок, Ковальов, Доценко, Корольов, Сикульський, Швець, Буравльов, Поргобіані (Касянчук, 22), Філатов (Гарибян, 60, Феденков, 78), Музика.
Тренер: Юрій Керман.
Суми: Галігузов, Шеремет, Галюза (Пукась, 18), Бусаргін, Богачов, Белканія (Сичов, 37), Савченко, Азбукін (Фатій, 45+1), Кириєнко (Бермудес, 80), Ретушняк, Пустовіт (Литвиненко, 46).
Тренер: Валерій Бермудес.
Голи: Феденков (89) — Савченко (3, 8).
Попередження: Швець (32), Корольов (70), Оберемок (72) — Галігузов (32), Белканія (33), Савченко (41).
Вилучення: Корольов (27).

ГІРНИК - ШАХТАР-3 - 1:1 (0:0).
25 квітня. 15.00. Кривий Ріг. Стадіон шахти «Жовтнева». 150 глядачів.
Судді: І.Бондар (Київ), Н.Алексахіна, Д.Попельницький (обидва — Кіровоград).
Делегат ФФУ: О.Латоша (Мелітополь).
Кривий Ріг: Гурин, Кондратенко (Васильєв, 70), Христусь, Кучеренко, Голуб, Гвоздевич (Вершинін, 46), Гончаренко (Сичов, 75), Грамм, Большунов (Бука, 80), Пашковський, Коломієць (Щербаков, 85).
Тренер: Сергій Микула.
Донецьк: Крюков, Вознюк (Дяків, 62), Опарин, Максименко, Сартина (Глушицький, 56), Малишев, Заїка, Білий, Гаращенков, Кисіль (Стебловський, 71), Акулінін (Кулач, 90; Юрченко, 90).
Тренери: Олександр Фундерат, Сергій Ковальов.
Голи: Христусь (52, у свої ворота), Пашковський (87).
Попередження: Кондратенко (45+1) — Максименко (11), Заїка (70), Дяків (77).


Олександр ГОРБАЧОВ, Ігор ДАНИЛЕВСЬКИЙ, Ігор ЧИЧАНОВСЬКИЙ, Ганна ГУМЕННА, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Экс-арбитр ФИФА оценил назначенный пенальти в матче Украина – Чехия
Футбол | 15 октября 2024, 03:40 0
Экс-арбитр ФИФА оценил назначенный пенальти в матче Украина – Чехия

Мирослав Ступар считает, что несмотря на сложность эпизода, 11-метровый назначен правильно

ФОТО. Секс-вечеринки с участием футболистов Манчестер Сити
Футбол | 15 октября 2024, 22:20 0
ФОТО. Секс-вечеринки с участием футболистов Манчестер Сити

Экс-футболист горожан Бенжамен Менди разразился громким заявлением

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BekXan
Днепродзержинска "Сталь"-ЧЕМПОН!
Это дерьмо а не клуб а то что ФК Полтаву правдами и неправдами судьи сливают это факт Кремень хотят и прут в первую лигу за любые бабки Живаго кишки рвёт и делает всё возможное.Ато что в таком дивизионе судьи как не бухие так инспекторы матча выходит на поле уже не секрет.Ребята платим бабки кому в первую лигу?Договорняк на договорняке ........