Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
1955
0

Зорі сяють, а нива не колоситься

Огляд матчів 30-го туру першості першої ліги

Зорі сяють, а нива не колоситься
ФК Львов - Сталь

ПФК СЕВАСТОПОЛЬ - ФК ХАРКІВ-1:0 (1:0).
18 травня. 15.00. Севастополь. Стадіон «СМЗ». 3500 глядачів.
Судді: В.Романов (Дніпропетровськ), В.Жарий (Павлоград), І.Староста (Ужгород)
Делегат ФФУ: М.Біць (Львів).
Севастополь: Сокоренко, Плешаков (Шутов, 88), Чуланов (А.Башлай, 74), Шевелюхін, Култишов, Войнаровський, Ківа, Ізвеков (Субочев, 73), Шевчук, Степанов (Шишкін, 78), Ференчак (Бондарчук, 90). Запасні: Литовка, Меметов.
Тренер: Олег Лещинський.
Харків: Ходанович, Литвиненко, Бородавка, Лебединський, Можаєв, Корольчук (Афанасьєв, 86), Грінченко (Нагинайлов, 71), Жеребцов, Черніков (Скляр, 77), Іванченко (Саєшев, 69), Сірик (Рижих, 65). Запасні: Сивуха, Федота.
Тренер: Ринат Морозов.
Гол: Плешаков (8)
Попередження: Сірик (40), Іванченко (60)

Після втрати двох незапланованих очок у Калініному, севастопольці дуже серйозно налаштувалися на домашній поєдинок з аутсайдером першої ліги. У попередньому турі харків'яни на своєму полі обіграли ФК «Львів», і всі раптом заговорили, що вони зможуть попсувати нерви й севастопольцям.

Однак нічого схожого навіть і близько не було. Від першої до останньої хвилини матчу підопічні Лещинського володіли ігровою й територіального перевагою. Севастопольці мали велику кількість голевих моментів, п'ять з яких можна назвати стовідсотковими, але забити їм вдалося лише одного разу.

На четвертій хвилині господарі заробили перший кутовий, після розіграшу якого Чуланову не вистачило кількох сантиметрів, щоб відкрити рахунок. За дві хвилини здалеку пробив Ференчак, але м'яч пролетів поруч із лівою дев'яткою воріт харків'ян. Наступна спроба взяття воріт гостей була вдалою. Степанов з лівого флангу навісив на лінію штрафного майданчика, потім була скидка на Плешакова, і найкращий бомбардир севастопольців вколотив м'яч у ближній кут воріт.

Господарі, не зменшуючи обертів, продовжували тиснути на ворота Ходановича. Двічі, після ударів Ференчака та Шевелюхіна, м'яч пролітав близько від верхнього кута воріт харків'ян.

Перша вилазка «городян» до воріт Сокоренка відбулася лише на 31-й хвилині, проте ніякої небезпеки вона не несла. Господарі відразу організували контратаку, але Ходанович врятував свою команду, перевівши м'яч на кутовий після удару Войнаровського в нижній кут воріт. На 36-й хвилині харків'яни створили єдиний за весь матч небезпечний момент біля воріт севастопольців. Грінченко наважився на удар метрів з тридцяти п'яти. М'яч летів під поперечину, але Сокоренко легко перевів його на кутовий.

На 40-й хвилині Плешаков спрямував другий м'яч у ворота гостей, але трохи раніше лайнсмен зафіксував у форварда офсайд.

У першій же атаці після перерви хороший шанс збільшити рахунок отримав Ківа, але з 15-ти метрів влучив м'ячем у поперечину.

На 54-й хвилині після потужного пострілу Войнаровського невдало зіграв голкіпер харків'ян, але повторний удар Култишева поцілив у захисника. На 72-й хвилині Шевчук відпасував м'яч під удар Ківі, але той спрямував кулю в руки голкіперу «городян». За дві хвилини Плешаков вийшов віч-на-віч з воротарем, але м'яч знову, мов зачарований, пролетів повз ціль.

Ще дві можливості збільшити рахунок севастопольці мали в кінці матчу, які також змарнували.

ДЕСНА - НАФТОВИК-УКРНАФТА - 1:2 (1:0).
18 травня. 17.00. Чернігів. Стадіон ім.Гагаріна. 1300 глядачів.
Судді: О.Бондар, В.Папірович (обидва — Хмельницький), В.Луцький (Калуш).
Делегат ФФУ: Ю.Власенко (Київ).
Чернігів: Коледа, Анеликов, Стоян, Боровков, Гітченко, Єлісєєв, Поспєлов (Сердюк, 65), Єрмоленко (Рустамов, 90+1), Кондратюк (Орєхов, 84), Старенький, Грибанов.
Тренер: Олександр Рябоконь.
Охтирка: Дейнеко, Тарасенко, Юрченко (Кикоть, 74), Карпенко, Харченко (Зайчук, 57), Бояринцев, Бешлай (Прокурор, 77), Одинцов, Єсип, Вітер (Саванчук, 52), Каракевич (Погорєлов, 64).
Тренер: Сергій Шевченко.
Голи: Грибанов (31) — Єсип (83), Кикоть (90+2).
Попередження: Єрмоленко (20), Боровков (33), Орєхов (90+1) — Тарасенко (48).

Деснянці втретє поспіль зазнали прикрої поразки з однаковим рахунком 1:2. Причому, як і в попередній зустрічі з луцькою «Волинню», вирішальний м'яч було пропущено в компенсований арбітром час. До того ж, цього разу фінальний свисток прозвучав, щойно гості розвели м'яч з центра поля. А логічним підсумком цього матчу була б нічия.

Утім, футбольна Фортуна, котра у підсумку усміхнулася охтирцям, спочатку повернулася до них спиною. Не можна не погодитися з головним тренером «нафтовиків» Сергієм Шевченком, котрий на післяматчевій прес-конференції зазначив, що його підопічні «могли вирішити долю трьох очок уже в першому таймі». Такі нагоди, зокрема, були у Вітера (двічі) і Каракевича, але м'яч щоразу ставав здобиччю Коледи, котрий, складається враження, небезуспішно прагне утвердитись як основний голкіпер команди. Разом із тим одна із контратак чернігівців стала результативною. Флангова подача Старенького закінчилася тим, що Грибанов прийняв м'яч на груди після чого м'яч відскочив в сітку.

У другому ж таймі господарі поля мали більше шансів закріпити перевагу в рахунку, ніж гості повернути перебіг подій на свою користь. Але ця логіка на полі не співпала зі змінами на табло. Перехопивши ініціативу, чернігівці почали «запалювати пожежі» у штрафному майданчику суперника. Двічі це робив Руслан Єрмоленко. Могли відзначитися й той же Старенький та Гітченко. Однак натомість під завісу поєдинку, одержавши передачу з глибини поля, Єсип відновив рівновагу, а вже на останніх секундах відзначився Кикоть, котрий вийшов на заміну, М'яч влучив у стійку, після чого перетнув лінію воріт.

ГЕЛІОС - КРИМТЕПЛИЦЯ - 0:4(0:2).
18 травня. 18.00. Харків. Стадіон «Геліос-Арена». 500 глядачів.
Судді: А.ЛІсаковський, В.Лазеєв (обидва — Одеса), В.Федан (Олександрія).
Делегат ФФУ: І.Хіблін (Хмельницький).
Харків: Качоренко, Борзенко, Шатило, Лобойко, Волошин (Євстафієв, 71), Сумцов (Суспіцин, 21), Соломаха (Бочкур, 82), Даудов, Романчук, Фоменко (Гаді, 52), Тарасенко (Яровенко, 72). Запасні: Скрипник, Костюк.
Тренер: Сергій Кандауров.
Молодіжне: Бандура, Візавер, Бойко, Щедраков, Антонюк, Абляметов (Новотрясов, 80), Печонкін (Сгинухін, 76), Кучеренко, Прийомов (Симончук, 58), Єрмак (Трухін, 46), Діабі (Свинцицький, 55). Запасні: Вокальчук, Канюк.
Тренер: Олександр Севидов.
Голи: Кучеренко (18, 64), Діабі (45), Свинцицький (78).
Попередження: Лобойко (17), Романчук (28), Борзенко (38) — Діабі (38), Прийомов (41), Трухін (61).
Вилучення: Романчук (38), Лобойко (38) — Антонюк (38).

Після останніх п'ятьох матчів, у яких «Геліос» зазнав стільки ж поразок з різницею м'ячів 0:12, в успіх харківської команди звітного туру вірити не доводилося. «Кримтеплиця», яка в другому колі набрала просто шаленого темпу, влаштувала тотальний розгром «сонячним».

Кримчани на календарну гру завітали до Харкова ще в суботу. Такий ранній візит пояснюється відвідуванням фіналу Кубку України між «Таврією» та донецьким «Металургом». Після перемоги свого побратима у фіналі, вирішила не відставати й «Кримтеплиця». На початку гри Діабі та найкращий бомбардир першої ліги Кучеренко активно розпочали втілювати у життя свої прямі обов'язки. Гол не забарився: відзначився, звичайно ж, Кучеренко. Та господарі не бажали поступатися. На 38-й хвилині емоції взяли гору. Після сутички в штрафному майданчику харків'ян суддя вилучив з поля одразу трьох гравців. Отримавши численну перевагу, Діабі подвоїв рахунок.

У другому таймі розгром «Геліоса» продовжився. Голи того ж таки Кучеренка та Свинцицького підтвердили таку очевидну перевагу підопічних Олександра Севидова.

Перша ліга. 30 тур
Зорі сяють, а нива не колоситься

ДИНАМО-2 - ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - 0:3 (0:0).
19 травня. 18.00. Чапаївка. НТБ «Динамо». 200 глядачів.
Судді: А.Жабченко (Сімферополь), Ю.Карпяк, В.Покора (обидва — Львів).
Делегат ФФУ: М.Прозоровський (Вінниця).
Київ: Загладько, Люлька (Д.Єременко, 60), Допілка, Родина, Новак, Бутенін, Кушніров, Рибалка, Суарес (Морозенко, 61), Теміле, С.Шевчук (Гриппа, 70).
Тренер: Геннадій Литовченко.
Олександрія: Паньків, Чередниченко, Казанюк (Гаврюшов, 76), Іващенко (І.Мельник, 65), Локтіонов (Грицук, 23), Кременчуцький, Запорожан, Шупик, Колесник (Я.Сухоцький, 81), Ксьонз (Маринчук, 85), Сидоренко.
Тренер: Володимир Шаран.
Голи: Шупик (52), Чередниченко (58), І.Мельник (90+1).
Попередження: Сидоренко (59), Кременчуцький (85).

Перший тайм пройшов на рівних, можливо, навіть за невеличкої переваги киян. Забивати міг Теміле — після паса Рибалки та Шевчук — після удару з гострого кута: Паньків зреагував.

А в другому таймі динамівці помітно здали у «фізиці», й досвідченіші олександрійці їх переграли. Спочатку на добиванні зіграв Шупик — 0:1. Потім до атаки долучився Чередниченко, який після подачі з лівого флангу переправив м'яч у ворота Загладька, — 0:2.

Олександрійці могли набагато раніше зробити рахунок розгромним, але Шупик зі штрафного поцілив у стійку воріт, а Мельник вдарив вище поперечини. Втім, той-таки Мельник і встановив кінцевий рахунок. Знову пас із лівого флангу, й Ігор б'є в дальній кут — 0:3.

Геннадій Литовченко, тренер «Динамо-2»: «Сьогоднішня гра в нас третя за тиждень. Втома взяла своє: якщо в першому таймі хлопці ще якось рухалися, а гра була рівною, то після перерви просто зупинилися. Загалом, це нормальне явище. Перенесення ігор не минає безслідно, плюс ми не могли розраховувати на хлопців, викликаних в збірні. У матчі ми залучали усіх, кого тільки можна, інші просто не набрали необхідної форми й доки не готові грати в першій лізі. Тепер дамо хлопцям вихідний, щоб хоч один день вони не бачили один одного».

Володимир Шаран, тренер «Олександрії»: «Відверто кажучи, налаштувати команду на цю гру було дуже важко, оскільки 17 травня в президента нашого клубу був день народження. Природно, хлопці горіли бажанням зробити йому подарунок, і в першому таймі трохи нервували, грали не в той футбол, в який хотілося б. У перерві ми внесли необхідні корективи, які були дієвими».

НИВА - ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ- 1:2 (1:1).
19 травня. 18.00. Тернопіль. Міський стадіон. 200 глядачів.
Судді: О.Павлюк, В.Пушенко, Н.Рачинська (усі — Київ).
Делегат ФФУ: В.Науменко (Миколаїв).
Тернопіль: Іллющенков, Грінченко, Лівицький, Петрик, Мельник, Слука, Беркита (Вонс, 57), Жданов, Бінкін (Задойко, 56), Кавійчик, Шаповал (Сокіл, 57).
Тренер: Едуард Павлов.
Калініно: Тукач, Рябко, Антонюк, Луценко (Бобух, 22), Титомир, Семенина (Повальчук, 82), Патяк (Бриль, 90), Акчурін, Панченко (Бугаєв, 58), Малюк (Плетньов, 80), Івашко.
Тренер: Анатолій Бєляй.
Голи: Мельник (17) — Івашко (14), Малюк (58).
Попередження: Беркита (26), Жданов (90+2) — Малюк (60), Рябко (90+1).

Після цієї поразки тернопільській «Ниві», аби залишитися у першій лізі, треба перемагати в чотирьох матчах, що залишилися, й сподіватися, що «Прикарпаття» свої чотири матчі програє.

Матч минув за сценарієм гостей. Вони дуже грамотно й компактно «сіли» на свою половину поля й легко використали помилки тернопільців у захисті, котрих було дуже багато.

Що ж, тепер головне завдання тернопільської «Ниви» — не побити власний антирекорд, коли в сезоні 2001/2002 років у 34 поєдинках вона набрала 13 очок.

А наостанок хотілося б навести кілька рядків з інтерв'ю головного тренера Едуарда Павлова та спортивного директора команди Костянтина Лемішка тернопільській газеті «Номер один». Після цього ви зрозумієте все.

— Нині лунає чимало критики на вашу адресу щодо того, що приїжджих гравців запрошуєте, а доморощених — ні.

К.Л.: Місцеві тренери запропонували переглянути кількох футболістів — Шмигельського, Кутка, Анохіна. Ми радісно зустріли таку пропозицію, адже багато команд тримаються саме на доморощених футболістах. У товариській грі перевірили їх і запропонували прийти на тренування, щоб подивитись, як вони виглядають на тлі інших гравців «Ниви», щоб мати уявлення, чи зможуть вони допомогти команді. Як з'ясувалось, на тренування один прийшов з подругою, інший сказав, що за 100 грн. краще гратиме за область, третій розмовляє так, наче він робить послугу «Ниві». Їм дають шанс пограти в команді першої ліги, однак вони його навіть не намагаються використати.

— Що потрібно зробити, щоб перша ліга була реальністю і по завершенні сезону?

Е.П.:
Кваліфіковані футболісти на ті умови, які є нині в Тернополі, не прийдуть. На сьогодні до «Ниви» приїхали кілька молодих гравців, які грають за... харчування, а живуть за власний кошт. Який футболіст високого рівня приїде на такі умови?

К.Л.: Не вистачає дрібниць: манишок, фішок, не завадило б із 10 м'ячів. До речі, кілька м'ячів нам презентували динамівець Артем Милевський, «гірник» Андрій П'ятов та колишній гравець «Ниви» Денис Адлейба, за що я їм дуже вдячний.

ЕНЕРГЕТИК — ВОЛИНЬ — 0:3 (0:1).
19 травня. 17.00. Бурштин. Стадіон «Енергетик». 1200 глядачів.
Судді: М.Козиряцький (Запоріжжя), О.Білорус (Черкаси), А.Свистун (Чернігів).
Делегат ФФУ: В.Фощій (Черкаси).
Бурштин: Хомин, Деренюк, Лазорик, Гребинський, Шалата, Міліщук, Гордієнко, Семенюк, Чернов, Василів, Єнилеєв (Липко).
Тренер: Микола Пристай.
Луцьк: Ндоє, Ковалюк, Симінін, Розгон, Лісовий (Грінченко, 20), Гошкодеря, Герасим'юк, Лопес (Коста, 33), Рибальченко (Бабир, 28; Пічкур, 43), Шарпар, Кану (Майкон, 56).
Тренер: Віталій Кварцяний.
Голи: Кану (3), Майкон (68, 73).
Попередження: Грінченко (38).
Вилучення: Грінченко (74, друге попередження).

Матч розпочався з бурхливих атак лучан, які вже на третій хвилині забили. Кану головою замкнув навіс з флангу і відкрив рахунок у матчі. Через кілька хвилин Микола Хомин врятував команду від гола, коли Лопес розстрілював ворота з кількох метрів. Та бурштинці — команда доволі «зубата» й сидіти в захисті перед очима власних уболівальників не збиралася. На 27-й хвилині Андрій Чернов пройшов правим флангом і віддав пас на Дмитра Гордієнка. Форвард господарів красиво поклав захисника й вдарив у кут воріт, але спочатку м'яч влучив у стійку, а потім з лінії його винесли захисники. До речі, зверніть увагу на заміни, які проводив Віталій Кварцяний, а особливо на те, на яких хвилинах вони відбувалися — чотири заміни з п'яти були проведені ще в першому таймі.

Другий тайм розпочався з моменту Гордієнка. Дмитра вивели віч-на-віч із кіпером, той обіграв двох захисників і пробив в «дев'ятку». М'яч пролетів в кількох сантиметрах від цілі. Загалом, у другому таймі гра була рівною, але дався взнаки досвід лучан. Другий гол, ще до вилучення, забив Майкон після флангового прострілу Пічкура з лівого флангу. Третій гол відбувся за ідентичною схемою — простріл з флангу Пічкура — Майкон забиває.

Володимир Журавчак, тренер «Волині»: «Завдання в нас поставлене — вихід в прем'єр-лігу, тому нам кожна гра дається дуже важко. Перший гол призвів до певної нервозності, проте вихід Майкона охолодив наші емоції. Кого можна виділити? Я зазвичай не виділяю якихось гравців, але сьогодні, напевно, заслуговує на увагу Пічкур, який вийшов на заміну, зробив багато прострільних передач з лівого флангу. «Енергетик» — команда дуже хороша, за рахунку 1:0 у них було достатньо моментів, які вони просто не використали. У нас сьогодні були проблеми в захисній ланці не тільки в захисників, а й у півзахисників, які припускалися багатьох помилок біля своїх воріт».

Михайло Гнатишин, тренер «Енергетика»: «У нас перед грою виникли не просто великі, а величезні проблеми зі складом. Пропускали гру через перебір жовтих карток два крайні захисники, гравці основного складу, — Данищук і Прокопович, а також два півзахисники — Долотко, через перебір карток, і Тарас Микуш, який травмувався. Коротше кажучи, в нас на гру не було навіть вісімнадцяти чоловік, і хоча нам довелося склад перекроювати, але я б не сказав, що ми погано грали».

ЗІРКА - ПРИКАРПАТТЯ - 3:0 (2:0).
19 травня. 18.00. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 4100 глядачів.
Судді: О.Іванов (Донецьк), А.Шамека (Маріуполь), О.Маньковський(0деса)
Делегат ФФУ: Ю.Петров (Мелітополь).
Кіровоград: Чурилов, Котелюх, Смалько, Городов (Денисов, 87), Голопьоров (Драголюк, 78), Морозов (Гончарук,90), Ситник (Андрухов, 60), Шибко, Салатін, Чорномаз (Галенко, 70), Бурдіян. Запасні: Бєлошапка, Михайлюк.
Тренер: Ігор Жабченко
Івано-Франківськ: Локатир, Мельничук, Лебединець, Бут (Маковійчук, 69), Барчук, Коржук (Стоцький,46), Іванишин, Боришкевич (Микуляк, 84), Ревуцький, Бровкін (Деркач, 69), Цкарозія (Вірстюк, 87). Запасний: Іконников.
Тренер: Сергій Пташник.
Голи : Ситнік (9, пен., 40), Андрухов (70).
Попередження: Городов (23); Салатін (61) — Мельничук (9); Коржук (19); Боришкевич (42); Бут (57).

Кіровоградські вболівальники сподівалися на позитивний результат у звітному матчі, адже упродовж останніх шести ігор «Зірка» здобула лише чотири нічиї. З перших хвилин господарі пішли у масовану атаку, але «Прикарпаття» і не думало відсиджуватись у захисті. Дві перемоги в останніх турах додали впевненості гостям. На кожну атаку господарів вони намагалися відповідати своєю атакою. Вже перший кутовий біля воріт «Зірки» приніс небезпечний момент. М'яч зачепив поперечину. Такий розвиток подій змусив кіровоградців грати уважніше в захисті, й до фінального свистка вони дозволяли турбувати Чурилова тільки дальніми ударами. Демонструвати свою майстерність кіпера кіровоградців змушували Боришкевич і Цкарозія.

Більшу частину матчу «Зірка» провела в атаці. Багато комбінуючи, змінюючи напрямок атак, граючи швидко й невимушено, господарі створили багато небезпечних моментів. Уже на дев'ятій хвилині матчу Ситник у центральній зоні прорвався на небезпечну позицію, але був збитий Мельничуком. Пенальті Олександр реалізував дуже впевнено. Майже відразу вдається ще одна небезпечна атака, але Чорномаз віддав завершальну передачу вкрай невдало. Мав подвоювати рахунок і Ситник, але його удару забракло влучності.

На 24 хвилині була проведена ефектна багатоходова комбінація, але Голопьоров, Морозов, Городов так і не наважилися на завершальний удар. Після передачі Салатіна у штрафному майданчику відбувся ще один небезпечний момент. Ситник прийняв простріл на груди, але Локатир у стрибку буквально зняв круглого з ноги. Першим на м'ячі був Чорномаз, але з п'яти метрів пробив вище порожньої
рамки.

Перед перервою «Зірка» змогла подвоїти рахунок. Чудова передача з глибини поля, Ситник виходить сам на сам з голкіпером і ефектно підсікає м'яч. Гравці «Прикарпаття» почали грати з єдиним форвардом кіровоградців щільніше. В одному з епізодів Бут, ціною попередження, завдав Ситнику травму. Та Андрухов, який вийшов на заміну, завдав прикарпатцям не менше проблем. Віталію знадобилося не так багато часу, щоб забити третій м'яч. Кіровоградці, наче під копірку, повторили комбінацію, яка передувала другому голу. Пас з глибини поля, Андрухов на швидкості випереджає захисників і пробиває повз Локатиря. У подальшому гра дещо заспокоїлась, господарі впевнено контролювали м'яч, а гості так і не змогли відшукати шляхи до воріт «Зірки».

ФК ЛЬВІВ - СТАЛЬ -3:2 (1:1).
19 травня. 17:00. Добромиль. Стадіон «Княжа Арена». 1 600 глядачів.
Судді: С.Берізка (Київ), В.Заровецький, Я.Куш (обидва — Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: С.Шебек (Київ).
Львів: Марущак, Ковальчук, Гальчук, Романюк, Мостовий, Лупашко, Панас, Яворський (Зозуля, 62), Чепурненко (Шептицький, 73), Козак (Танчик, 72), Горкун.
Тренер: Віктор Ряшко.
Алчевськ: Ситало, Яскович (Мироненко, 21), Назаренко, Налигач, Чеботаєв, Гавриш, Гордя (Палагнюк, 89), Муховиков (Акименко, 84), Назарук, Окана-Стазі, Шевченко (Кондратюк, 90+2).
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Голи: Горкун (19), Шептицький (82), Гальчук (90+2) — Окана-Стазі (26), Муховиков (68).
Попередження: Горкун (20) — Яскович (11), Мироненко (32), Назарук (71), Ситало (74), Шевченко (80).
Вилучення: Горкун (90+1 друге попередження) — Мироненко (89 друге попередження).

Першими на промоклому від дощів газоні на правах господаря, зусиллями Вадима Панаса, відзначились львів'яни. Всюдисущий Панас знайшов вивіреною передачею Горкуна. Валентин в карному майданчику майстерно позбувся опіки Назаренка і пробив по воротах. М'яч, «цмокнувши» стійку, вмить затріпотів у сітці.

Та львівські футболісти, мабуть, не повірили, що вони спроможні досягти перемоги, бо швидко віддали ініціативу супернику. Алчевці виявилися не гордими, тож через сім хвилин скористалися гостинністю. Окана-Стазі, виявився швидшим за Романюка й Козака, стрімголов увірвався в штрафний майданчик і зловив на протиході Марущака.

З львівської тренерської лави та й з трибун лунали підказки на адресу футболістів у синій формі, і хлопці прислухалися до порад. Почали частіше завдавати ударів по володіннях Ситала. Непогано виконував стандарти капітан команди Любомир Гальчук. На вістрі атаки небезпечно діяла пара Горкун—Чепурненко. Та м'яч у ворота не летів. До того ж, воротар діяв впевнено, а в епізоді, коли Горкун завершував напрацювання колег, на допомогу кіперу «Сталі» «поспішила» хрестовина...

Невідомо, що говорили наставники своїм підопічним, але в другому таймі був значно цікавіший футбол. Господарі першими пропустили гол. Муховиков зі штрафного «закрутив» м'яч у дев'ятку львівських воріт.

Заміна Чепурненка на Шептицького спрацювала на користь Львова. Панас залучив до атаки Горкуна, а Валентин, у свою чергу, переадресував на Шептицького. Удар — і на табло спалахнули «двійки» — 2:2.

Чим ближче було до закінчення матчу, тим більше футболісти нервували, й арбітр зустрічі двічі «запалив червоне світло» — Мироненку та Горкуну. Щасливий квиток, у вигляді штрафного, опинився у львів'ян. Після удару Любомира Гальчука м'яч в обхід стінки влетів у сітку воріт.


Євген САПОЖНИКОВ, Віктор МУХА, Олександр ТРАВЯНКА, Олександр ОЗІРНИЙ, Ігор УМАНСЬКИЙ, Олександр ПАУК, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.