Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
5850
5

Украина – Англия - 1:2. Суть в мелочах

Женская сборная Украины выглядела не хуже Англии, но очков добыть не сумела

Украина – Англия - 1:2. Суть в мелочах

Ще до матчу зі збірною Чорногорію було зрозуміло, що про справжню силу нашої команди можна буде судити тільки після поєдинку з Англією. Не в образу фанам балканської збірної, але Чорногорія не є якоюсь силою в жіночому футболі. Інша справа – представниці Туманного Альбіону, які перемогли у всіх семи поєдинках відбіркового циклу і майже гарантували собі путівку в Канаду (Чемпіонат Світу відбудеться саме там). Що й казати, якщо матч першого кола наші дівчата програли з рахунком 0:4, а англійські футболістки до цього поєдинку не пропустили жодного м’яча в свої ворота. Але, зважаючи на турнірну ситуацію, українки не могли здатися без бою. Вони повинні були нав’язати боротьбу лідерам нашої підгрупи, адже зараз для України кожне очко на вагу золота.

Львів зустрів гостей з далекої Англії чудовою погодою: надворі було сонячно, градусник показував 20 градусів Цельсія – якраз таку погоду й прийнято вважати ідеальною для футболу. Тому й не дивує той факт, що на трибунах зібралося багато вболівальників. Напевне, в рази два більше, ніж на попередньому матчі. Атмосфера на стадіоні ще до початку матчу була чудовою. Відчувається, що львівський глядач скучив за великим футболом, тому використовує будь-яку можливість бути особисто присутнім на трибунах. Невідомо, чи ще десь наша жіноча збірна зібрала б таку кількість глядачів.

Сам матч розпочався у дуже низькому темпі. Представниці Туманного Альбіону заволоділи ініціативою, але так як їм не було потреби кудись поспішати, їхня гра була досить обережною і виваженою. Паси віддавали тільки ближній, але навіть в цьому компоненті гри відчувалася разюча різниця між Англією та Чорногорією: у британок не було такого великого відсотку неточних передач. Наші дівчата ніяк не могли взяти ініціативу в свої руки, на початку матчу м’яч рідко надовго затримувався в українок. Перші десять хвилин пройшли під акомпанемент спокійної і повільної гри гостей, тим не менш перший ж їхній небезпечний момент, на десятій хвилині, завершився взяттям воріт. Воротар збірної України грубо помилилася під час подачі кутового, пролетівши мимо сфери, в підсумку м’яч опинився прямо перед Кейсі Стоуні, яка з одного метра переправила його у ворота. Відчувалося, що наші футболістки десь «перегоріли». Вони розуміли усю відповідальність цього матчу, а такий необов’язковий гол повністю вибив їх із колії. Не пройшло і п’яти обертів годинникової стрілки, як збірна України уже «горіла» з рахунком 0:2. Чергова невпевнена гра нашого захисту, який можна сказати сам собі цей гол привіз. Форвард збірної Англії виграла силову боротьбу в штрафному майданчику нашої команди, м’яч ніби відлетів до воротаря, але чергова помилка і сфера уже біля ніг Еоніли Ауку, яка забила в пусті ворота. В той конкретний момент було страшно за українок. Здавалося, що вони пропустять ще, як мінімум, три голи у свої ворота, але, на наше щастя, британки знову вирішили не додавати у швидкості. Вони продовжували контролювати гру, але знову без загострень. Господарки відійшли від стартового шоку і намагалися навіть щось змінити ще до перерви, та було видно, що це зробити буде тяжко. Ніхто не очікував такого стартового провалу, а тому якихось змін у тактичну побудову нашої команди і не було внесено. Дівчата захищалися занадто низько, усі українки були на своїй половині поля – не було кому розганяти контратаки, коли такі нагоди появлялися. До перерви на полі нічого не змінилося, хоч синьо-жовті і трошки більше почали володіти м’ячем, та особливих дивідендів їм це не принесло. Моментів не було. За рахунку 0:2 команди і пішли на перерву.

Вийшовши на другий тайм, наша команда заграла по-новому. Тепер уже більше атак проводила саме збірна України, хоча й до небезпеки діло не доходило. Таке враження, що дівчата не знали, як саме розпорядитися тим м’ячем біля чужих воріт. Англія свідомо захищалася в надії на контратаки, де їх швидкі форварди мали б перевагу над нашими дівчатами. І ось, коли на полі пішли останніх півгодини гри, збірна України раптово забила. Чимось цей гол був дуже схожим до першого взяття наших воріт. Помилка воротаря на виході, і, скориставшись штовханиною в штрафному гостей, Ольга Овдійчук забила гол. Подумати тільки, це перший пропущений британками гол у цьому відборі. На секундочку, вони грали уже восьмий матч! Трибуни моментально завелися, вони вимагали ще кращої гри. Як би сказали колись у давньому Римі: «Люди хотіли хліба і видовищ». На жаль, за увесь час, що залишився до кінця матчу, українки не спромоглися на щось серйозне. Так, вони перехопили ініціативу, були близькі до якихось моментів, але рідко доводили справу до удару. Чимось гра наших дівчат нагадала вчорашню гру іспанців. Ніби і бажання є, але фантазії, щоб реалізувати – нема. Суддя додала чотири хвилини, глядачі чудово виконали гімн України, але дівчата не спромоглися на фінальний штурм. Фінальний свисток зафіксував перемогу збірної Англії з рахунком 1:2.

Можна довго говорити про те, чи справедливий такий рахунок, але як то кажуть в народі: «Маємо те, що маємо». Звісно, можна пожалітися на суддівство, всі причини для цього є. Суддя часто пропускала грубу гру гостей, окрім того, приймала досить суперечливі рішення. Тим не менш, треба відмітити, що українки самі виявилися не готовими, що будуть виглядати не гірше британок. Збірна Англії не продемонструвала прекрасного футболу, гра була рівною і все вирішили дрібниці. Тепер для продовження боротьби за зону плей-офф нашим дівчатам треба в обов’язковому порядку перемагати в останніх чотирьох турах. Тоді, в незалежності від результатів збірної Уельсу наша команда займе другу сходинку.

Україна − Англія 1:2

Голи: Стоуні (10), Алуко (14), Овдійчук (63)

Україна: Зварич (к), Басанська, Котик, Пекур, Бойченко (Корнієвець, 85), Дятел, Овдійчук, Романенко (Яковишин, 58), Лишафай (Масальська, 89) , Апанащенко, Василюк

Англія: Бардслі, А. Скотт, Броунз, Вільямс, Х’ютон (к), Стоуні, Мур, Бассет, Алуко (Кларк, 79), Карні (Грінвуд, 90+2), Дж. Скотт (Сандерсон, 69)

Олексій Мандзій, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Арсенал и Челси интересуются игроком сборной Украины
Футбол | 25 апреля 2024, 16:21 2
Источник: Арсенал и Челси интересуются игроком сборной Украины

Георгий Судаков может покинуть «Шахтер»

Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 11:55 9
Стало известно, когда начнется следующий сезон УПЛ

Игорь Бурбас утверждает, что базовой датой старта УПЛ 2024/25 является 3 августа 2024 года

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nekton
Не согласен.
makas11
когда вижу женщину футболисту всегда почемуто вспоминаю о раке груди изза гиматом и почемуто вспоминается женщина тяжелоатлетка.Ну не женский это вид спорта барышни. вы извините на поле выглядите как коровы на выпасе. полубег полупас полуудар полуединоборство.....это не футбол а извращение. Ну ммужики же не лезут в синхронное плавание или в художественную гимнастику? Вам бы приятно увидеть мудика в упражнениях= с лентой или на бревне? Вобщем к психиатру сходите а не на футбольное поле. ИМХО