Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 21 мая 2013, 14:57
7781
37

Состоялась презентация Харьков-Арены к Евробаскету + ФОТО

Многофункциональный спортивный объект появится в Украине к 2015 году

| Обновлено 21 мая 2013, 14:57
7781
37
Состоялась презентация Харьков-Арены к Евробаскету + ФОТО

У Києві відбулася презентація багатофункціональної спортивної арени, яку буде зведено на проспекті Маршала Жукова, 2б у Харкові. В прес-конференції взяли участь міський голова Харкова Геннадій Кернес, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, голова Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет-2015» Маркіян Лубківський та перший віце-президент ФК «Металіст» Костянтин Пивоваров.

Голова Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет-2015» Маркіян Лубківський:

«На заміну великому футболу до України приходить великий баскетбол. Я хочу відзначити наполегливість завзятість і цілеспрямованість Харкова в підготовці фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, у нас було багато перешкод, які ми швидко долали. Запорукою успішного баскетбольного турніру, передусім, є наявність арени, яка відповідає передовим вимогам ФІБА Європа. Я переконаний, що така арена незабаром з’явиться в Харкові. ФІБА Європа висуває жорсткі вимоги до арен, які прагнуть приймати європейську першість. Це насамперед місткість арени (6 тисяч+), наявність усіх функціональних зон, забезпечення роботи журналістів, доступність для людей з обмеженими можливостями, розміщення зон гостинності  тощо. Хочу побажати Харкову успішно впоратися з цим непростим, але посильним завданням і продемонструвати ті ж найкращі якості, що й під час підготовки футбольного чемпіонату.

Разом з ареною буде побудовано Дитячо-юнацьку спортивну школу, в якій молодь матиме змогу в найсучасніших умовах долучатися до спорту. У побудованих школах діти зможуть займатися не лише баскетболом, а й іншими видами спорту. Це буде міні багатофункціональна арена, яка спонукатиме молодь займатися спортом і вести здоровий спосіб життя.

Коло міст кандидатів на проведення Євробаскету-2015 визначено. Це Харків, Донецьк, Львів, Дніпропетровськ, Київ та Одеса. Але поки що невідомо, чи всі вони приймуть матчі, все залежатиме від готовності арен і міст. Ми можемо провести чемпіонат і у чотирьох або п’яти містах. Однак бачачи хід підготовки, вважаю, що змагання мають пройти в усіх шести. Це розширить географію баскетболу. Рішення про формат турніру приймає ФІБА Європа на основі пропозицій Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет-2015, який отримав на це повноваження. Однією з передумов участі тієї чи іншої арени в чемпіонаті є укладення угоди, а на першому етапі протоколу про наміри зі Місцевим організаційним комітетом, уповноваженим ФІБА Європа. Мені приємно повідомити, що ТОВ «Харків-Арена» подало всі документи: статутні та реєстраційні, договір про оренду земельної ділянки або підтвердження, що вона є у власності компанії, договір на виконання проектно-кошторисних робіт. Крім ТОВ «Харків-Арена», документи також подали компанії DeVision Entertainment і  ТОВ «Кальміус-Арена». Це дає нам змогу підписати угоди про проведення матчів чемпіонату з названими компаніями. Ці угоди потрібні для того, щоб ми розуміли, що на час проведення чемпіонату арени будуть доступними організаторам і ми зможемо провести там матчі. В протоколах про наміри буде закладено всі позиції щодо моніторингу будівництва арен. Як показало Євро-2012 система моніторингу є дуже ефективним важелем впливу».  

 Міський голова Харкова Геннадій Кернес:

«Я радий презентувати Євробаскет-2015 в Харкові. Наше місто буде готове першим, у цьому переконаний не лише я, а й наш генеральний інвестор. Для будівництва арени було обрано вірне місце. Ми будуємо багатофункціональну арену, яка відповідатиме останнім світовим стандартам. Ми спільно зі «Східноєвропейською паливно-енергетичною компанією» розробили план заходів, направлений на розвиток нашого міста. Голову наглядової ради «Східноєвропейської  паливно-енергетичної компанії» Сергія Курченка включено до складу оргкомітету Євробаскету-2015 під керівництвом Президента України Віктора Януковича. Вважаю, ми маємо всі можливості довести, що Україна спроможна проводити такі масштабні заходи. Ми переконані, що Євробаскет-2015 – це не лише спортивні змагання, а й свято для поціновувачів спорту, гостей нашої країни.

Місце розташування нової арени буде біля старого Палацу спорту та Олімпійського фонтану, побудованого 1980 року. На День міста там буде встановлено пам’ятник Висоцькому, а також побудовано скеледром.

Вартість арени складе 350 мільйонів гривень. Це з урахуванням благоустрою, комунікацій. Ми розглядаємо державно-приватне партнерство не лише в будівництві, а й у благоустрої спільних територій».

 Перший віце-президент ФК «Металіст» Костянтин Пивоваров:

«Ми намагаємося будувати соціально відповідальний бізнес. Рішення  голови наглядової ради «Східноєвропейської  паливно-енергетичної компанії» Сергія Курченка взяти на себе роль генерального інвестора в будівництві Харків-Арени – підтвердження, що ми вміємо розвивати не лише власний бізнес, але й потрібні суспільству соціальні проекти».

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:

«Приємно мати справу з людьми, котрі говорять і втілюють сказане в життя. Приємно бачити, що існує союз бізнесу та місцевої влади. Харків змінюється буквально на очах. Багато чого зроблено в місті до Євро-2012. Тому підстав для побоювань немає. Харків – друге місто в Україні за кількістю населення, це спортивне місто. І хоча Харків поки що не має команди у вищому дивізіоні українського баскетболу, це дуже баскетбольне місто з добре розвинутим баскетболом на рівні шкіл та студентських команд. Ми проводили в Харкові декілька спортивних заходів, і скажу, що глядачі залюбки йдуть на баскетбол. Зокрема, Матч усіх зірок, який нам допомагав організовувати Геннадій Адольфович, був одним із найкращих. Харків відрізняється тим, що на баскетбольних, волейбольних і футбольних змаганнях трибуни завжди заповнені. Хотілося би, щоб покращивши інфраструктуру, Харків був представлений у вищому дивізіоні».   

Замовник ТОВ «Харків-Арена»
Генпроектувальник КТМ «МИР», м. Харків
Архітектор проекту С.Мікштас (Литва)

Споруду зводять у великому житловому районі в 5 хвилинах пішки від однієї зі станцій метро, тож харків’янам та гостям міста буде зручно до неї діставатися. Арена проектується як універсальний зал для проведення спортивних змагань з різних видів спорту (баскетбол, гандбол, волейбол, хокей, єдиноборства, фігурне катання), а також концертів, виставок, ярмарків.

Харків-Арена проектується відповідно до вимог і регламенту ФІБА Європа, затвердженого документа Bid and Event manual For the European Championship for Men.

Будівля проектується з чотирьох поверхів (4-й поверх – для технічних приміщень) і складається з двох частин – арени і тренувальних залів. У загальний комплекс буде входити також спортивна школа – як окрема будівля.

Функціональна схема багатофункціональної спортивної арени включає глядацький зал (арену) з мобільними, стаціонарними трибунами і  VIP-ложами, два зали для тренувань і спортивної школи, гардероби для гравців, тренерів, персоналу, приміщення кухні, підсобні та технічні приміщення.

Кількість глядацьких місць з урахуванням характеру заходів

1. Чемпіонат Європи з баскетболу – 6184 місць.
У тому числі:
а) телескопічні трибуни – 684 місця.
б) стаціонарні трибуни – 4540 місць.
в) ложі VIP  - 522 місця.
г) трибуна для журналістів – 288 місць.
2. Інші змагання з баскетболу – 7086 місць.
3. Змагання з хокею – 5062 місця.
4. Змагання з єдиноборств із рингом по центру – 7086 місць.
5. Концерт – 6876 місць.
6. Концерт із фан-зоною в партері – 7086 місць.
7. Ярмарок/виставка – до 7086 місць.

Поблизу арени передбачено паркування для такої кількості автомобілів:
1. Стоянка для автобусів – 7 місць.
2. Стоянка для автомобілів таксі – 9 місць.
3. Стоянка для автомобілів – 636 місць.
4. VIP-паркінг – 75 місць.
5. Клуб паркінг – 64 місця.
6. Паркінг для персоналу –  14 місць.
7. Для зручності журналістів, передбачено місця для стоянки пересувних телевізійних станцій.
8. Для вантажного транспорту передбачено заїзд всередину арени – безпосередньо на манеж.
 
У багатофункціональній спортивній арені і в спортивній школі також передбачено можливість проведення спортивних ігор та інших заходів для людей з обмеженими можливостями. На території арени не буде жодних перешкод (сходи, круті підйоми), які обмежували б самостійний доступ людей з обмеженими можливостями до будівлі. У арені для них спроектовано зручні місця.

ФБУ

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 37
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vlado700
Смешная вместимость(6000) для таких городов как Днепр,Львов,Харьков,Одесса!!!Это просто недальновидно...Да и просто в областных центрах нужно строить арены минимум на 10 000 зрителей!В Ровно,Луганске,Виннице,Симферопале,Чернигове,Черкассах,Сумах,Ивано-Франковске,Херсоне,Луцке,Кировограде,Луцке,Житомире,Николаеве,Хмельницком,Черновцах,Мариуполе,Тернополе,Кривом Роге и т.д. люди будут толпами ходить в такие спортивно-развлекательные центры на хоккей,баскетбол,волейбол и т.д. посмотреть и с семьёй отдохнуть!
lvurgaft
Места для автобусов и персонала и вправду мало. А кроме этого все хорошо и логично. Зачем отгрохать огромный зал в городе, где нет баскетбола и вообще в стране, где особо нет культуры боления. Появится Ярославский от хоккея или баскетбола - построят. А сейчас зачем просто так деньги выбрасывать.
Dii-max2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
I_LOVE_UKRAINE
taker.ua — 21.05.2013 18:55
Таких как Колесников,нужны везде и они Украину только вперед тянут...
-------------------------
"Я собі лоб розбив фейспалмом"!
alyoshenka
а лучше свой чемпионат поднимать
alyoshenka
твою кхл пошлём в пи3ду и зявимся в другой чемпионат
alyoshenka
думаю вместимость слишком маленькая. С другой стороны, можно построить в другом районе города еще одну арену
taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
toli0808
afpa — 21.05.2013 17:56
I_LOVE_UKRAINE
А в другому відкриють спортивний клуб (такий, як Білій Церкві), а курувати ним будуть "Молоді Регіони".
afpa
А представь сколько гепа там в округе своих лавочек по 64 тыщи наставит, казино и за год такого дохода не даст
toli0808
DM84 — 21.05.2013 17:47
Поручик Ржевский
Кстати, я знаю, зачем тренировочные залы - аж целых 2 !!!
В одном из них вскоре откроют ночной клуб, вип-сауну и т.д. !!!
DM84
Я себе это с трудом представляю.
afpa
Интересно что при союзе на этом месте планировали построить 80 тыс. стадион
DM84
Или какой-нибудь элитный жк или отель.
toli0808
DM84 — 21.05.2013 17:33
Ну для такси в принципе нормально. Один уехал, другой подъехал.
Van Didihl
На паркинге землю экономят)) потом можна будет на этой земле рядом своих генделей наоткрывать)))
DM84
6000 вполне нормальная вместимость для такого объекта, если арена и вправду многофункциональная, тогда она приспособлена и для баскетбола, и для хоккея, гандбола, волейбола и т.д. Но с паркингом для такси и автобусов яяявно дали маху, зато для випов 75 мест, капец...
I_LOVE_UKRAINE
taker.ua — 21.05.2013 16:48
если в Харькове появится типа Колесников
------------------
В Харькова вже є Допа і Гепа, їм ще тіпа Борі не вистачає?...
А взагалі з твоїми маштабами, то треба кожному регіону свого Борю і Рината... але нажаль я думаю, Україна не потяне стільки "хюндаїв"!... хоча "феодальний лад" ще ніхто не відміняв... чи відміняв?