Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 вересня 2020, 12:45
22535
249

Зоря в Запоріжжі дала бій Шахтарю, зігравши в результативну нічию

Луганчани набрали перше очко в новому чемпіонаті

| Оновлено 21 вересня 2020, 12:45
22535
249
Зоря в Запоріжжі дала бій Шахтарю, зігравши в результативну нічию
twitter.com/FCZoryaOfficial

Так вийшло, що свій останній офіційний матч донецький «Шахтар» зіграв 25 серпня, програвши в матчі за Суперкубок України київському «Динамо» 1:3. Потім була перерва, пов'язана з іграми збірної в Лізі Націй, а поєдинок другого туру з «Рухом» перенесли через спалах коронавірусу у львівському клубі. І ось майже через місяць підопічні Луїша Каштру вийшли на поле, щоб зустрітися з непростим для себе суперником, луганською «Зорею», якій, до речі, вони не могли забити жодного м'яча з урахуванням минулого сезону вже два матчі поспіль.

Щодо підопічних Віктора Скрипника, то бронзовий призер попереднього чемпіонату країни в перших двох турах нового сезону програв. Але якщо поразку від чернігівської «Десни», з якою «Зоря» до останнього туру минулого сезону боролася за третє місце, ще можна пояснити, то програш вдома «Маріуполю» був справжнім шоком для вболівальників луганчан. В цьому плані матч з «Шахтарем» був додатковою мотивацією для гравців «Зорі», щоб показати хороший футбол і добитися позитивного результату.

Старт матчу вийшов досить цікавим на події і вже на другій хвилині команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Додо вибіг один на один з голкіпером «Зорі», проте послав м'яч повз ворота. Тут же Єгор Назарина сильно пробив поруч з лівою від себе штангою. А ще за дві хвилини Владлен Юрченко завдав небезпечного удару і м'яч пролетів трохи вище поперечини.

На 13-й хвилині відмінний момент для того, щоб відкрити рахунок з'явився у Тайсона. Прекрасну передачу йому на хід виконав Алан Патрік, однак Тайсон не зміг як слід прийняти м'яч або пробити з ходу по воротах і Микита Шевченко ліквідував загрозу.

І все ж таки «Шахтарю» вдалося забити швидкий гол. На 17-й хвилині після затяжної атаки гостей лівий захисник гірників Віктор Корнієнко, який проводив свій перший матч після повернення з оренди в «Маріуполь», зробив простріл у штрафний майданчик господарів поля. М'яч зачепив ногу Абу Ханни, трохи змінив напрямок і Марлосу залишилося тільки не промахнутися з метра у порожній кут.

«Зоря» відігралася вже через три хвилини. Владислав Кабаєв в підкаті відібрав м'яч у Додо поблизу штрафного майданчика донецької команди і віддав передачу наліво на свого тезку Кочергіна. Той трохи змістився в центр і з-під Тараса Степаненка сильно і точно пробив в ближній від Анатолія Трубіна кут воріт. Воротар «Шахтаря» в цьому епізоді не виручив своїх партнерів. Так рахунок став рівним 1:1.

Гра продовжувала тримати в напрузі глядачів і на 26-й хвилині Манор Соломон небезпечно пробив з-за меж штрафного майданчика - м'яч пролетів над правою «дев'яткою». А ще за хвилину арбітр матчу Віталій Романов призначив пенальті за фол проти Владислава Кабаєва. До одинадцятиметрової позначки підійшов Владлен Юрченко і технічно розвів м'яч і Анатолія Трубіна по різних кутах.

А ось на 36-й хвилині воротар «Шахтаря» по-справжньому врятував свою команду від третього пропущеного гола. Це Владислав Кабаєв, вже перебуваючи у штрафному майданчику гостей, бив з близької відстані і Анатолій Трубін ногою відбив м'яч. За дві хвилини після розіграшу кутового Владислав Кочергін пробив над поперечиною. І буквально тут же вдруге в цьому матчі ледь не спрацювала зв'язка гірників Алан Патрік - Тайсон. Перший віддав точну передачу на свого партнера, а другий з носка пробив трохи мимо цілі.

В кінцівці тайму рахунок міг змінитися як в один бік, так і в інший. На 42-й хвилині Алан Патрік вже сам міг забивати, причому двічі. Спочатку з його небезпечним ударом з великими труднощами впорався Микита Шевченко. І тут же бразилець завдав потужного удару в ліву від себе штангу. А на останній хвилині першої половини зустрічі після сильного удару зі штрафного Віталія Вернидуба знову чудово зіграв Анатолій Трубін, в стрибку діставши м'яч, який летів у кут воріт.

Як і очікувалося, на початку другого тайму «Шахтар» пішов вперед великими силами. І якщо Жуніору Мораєсу і Алану Патріку забити не вдалося, то на 49-й хвилині після подачі з кута поля Сергій Кривцов виграв верхову боротьбу у захисників «Зорі» і головою точно пробив у ціль.

Гірники продовжували володіти ігровою перевагою, йдучи вперед великими силами. Але досягти успіху ще раз їм ніяк не вдавалося. «Зоря» відповідала рідкісними контратаками, в одній з яких Манор Соломон небезпечно зіграв у своєму штрафному майданчику проти Владислава Кочергіна. Але другий пенальті у ворота гостей суддя поставити не наважився.

На 66-й хвилині просто забійний момент мав Артем Громов для того, щоб знову вивести «Зорю» вперед. Він отримав передачу в центрі штрафного майданчика від Владлена Юрченка та з хорошої позиції пробив над поперечиною. Через десять хвилин Віктор Корнієнко з перспективного штрафного влучив м'ячем у стінку. А на 79-й хвилині Тайсон з дальньої дистанції пробив прямо у воротаря господарів поля.

Ближче до кінця матчу Луїш Каштру випустив на поле свіжих гравців - Тете, Маркоса Антоніо, Євгена Коноплянку та Фернандо - в надії вирвати перемогу. Але все, що змогли створити в атаці гірники, так це два удари від Коноплянки - на 89-й хвилині м'яч пролетів повз ворота, а на першій компенсованій хвилині надійно зіграв Микита Шевченко.

В підсумку нічия 2:2. «Шахтар» втратив перші очки в чемпіонаті України, а «Зоря», навпаки, вперше здобула очко в новому сезоні.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Зоря» - «Шахтар» - 2:2

Владислав Кочергін (20), Владлен Юрченко (28, пенальті) - Ромеро Марлос (17), Сергій Кривцов (49)

Денис Фаворов (73), Максим Гречкін (81), Владислав Кочергін (93) - Додо (30), Ромеро Марлос (30), Сергій Кривцов (44), Тарас Степаненко (57)

«Зоря»: Микита Шевченко, Денис Фаворов, Віталій Вернидуб, Йоель Абу Ханна, Андрейс Циганікс (Максим Гречкін, 78), Дмитро Іванисеня, Владлен Юрченко (Ловро Цвек, 78), Владислав Кочергін, Єгор Назарина, Владислав Кабаєв (Олександр Гладкий, 87), Артем Громов (Михайло Перович, 92)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Додо, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Віктор Корнієнко, Тарас Степаненко, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 81), Манор Соломон (Тете, 74), Ромеро Марлос (Євген Коноплянка, 81), Тайсон, Жуніор Мораес (Фернандо, 87)

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»
Футбол | 26 квітня 2024, 11:10 88
Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»

Клуб готується до продажу провідного виконавця

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 249
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Leo Leo
Коноплянка нормально так усилил...
Зарю
pont0017
Судья украл у Зари победу
Sviatoslav Kudelych
Щирі вітання всім кротам !!! В Лізі чемпіонів буде ще та феєрія !!!
wladimir_skidan
Отличный матч. Обе команды играли в футбол.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andrey Glory
Пусть Шахтер будет довольным что хотя бы одно очко взял..
Maslyaspor
Пенсионеры показали свой максимум , дальше будет только хуже. Каширу тренер от Бога замены просто ювелирные уже умирающих футболистов оставил на поле а более менее играющих заменил .Этот тренер много даст Шахте ) А Зорюшка умнички . Хотя могли и выиграть. Всё равно МОЛОДЦЫ!
Andrey Glory
Поздравляю Шахтер с боевой ничьей... Заря не дожала чуть до победы.
OKs100
Ворскла уходит в отрыв. Хороший шанс у полтавчан выиграть сезон.
nicksaf
Кошмар, "засудили", ай-яяй. Судья дал пенальти, ай-яяй. И не дал 15 пенальти в ворота Зари, пока ШД не выиграет, как в первом туре. Пропал судья, его федерация переведёт на хлеб и воду. Да, это вам не одноклассник, это Заря.
Aleks04
Перед матчем донецкие пользователи-«эхсперты» хоронили Зарю. А не тут-то было
VAD
норм, кроты зацепились за свое очко и поднялись на 6е место
Sviatoslav Kudelych
Ця нічия дозволила Шахтарю піднятися на 6-те місце!
Barsa
Зоря показала гарний футбол!Так тримати!
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pont0017
Я видел усталость в глазах игроков Шахтера. Надо было еще и эту игру перенести, пусть бы отдохнули.
erty
по таблице Шахтер на шестом,фантастика!
Alexey Antonenko
Это что же получается? Самый великий клуб не такой уж и самый великий? Ай-яй-яй.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил