Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 квітня 2024, 00:47
15488
5

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

| Оновлено 29 квітня 2024, 00:47
15488
5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
ФХУ

«Час підвищуватися в класі?» – рік тому в нас з таким заголовком вийшов анонс чемпіонату світу з хокею в Дивізіоні 1B, де ми очікували, що збірна України вперше з 2017 року повернеться до другого за силою дивізіону.

На жаль, українці розпочали турнір з поразки від Китаю в овертаймі та завершили невдачею в головному матчі за золото з Японією. Японці давно стали для національної команди незручним суперником, тому тішить, що тепер їх у нашій групі не буде. А хто буде? З Дивізіону 1A в нашу групу вилетіла збірна Литви, яка вважається одним з фаворитів. Головним позитивом для литовців вважається факт проведення чемпіонату на їхньому льоду в Вільнюсі, хоча навряд чи саме це стане вирішальним фактором.

З дивізіону 2A в третій за рахунком дивізіон піднялася Іспанія, але це навіть обговорювати не хочеться. Вочевидь, Україна має без питань перемагати Іспанію, Нідерланди та Естонію – якщо цього не робити, то який сенс узагалі говорити про Дивізіон 1A? Збірної Литви це теж у певному сенсі стосується, але тут є побоювання – і через статус господарів, і через те, що литовці рік тому все ж були дивізіоном вище. Та й нещодавній контрольний матч України та Литви показав, що не все так просто.

Залишається ще один суперник – Китай. Як уже сказано, минулого року китайці обіграли Україну в овертаймі, хоча для збірної це був перший матч на цьому рівні. Головним позитивом китайців був той факт, що команда, по суті, складалася з гравців клубу КХЛ Куньлунь, де були натуралізовані канадці та американці. Однак за кілька днів до ЧС стало відомо, що Китай приїхав на турнір без хокеїстів Куньлуня і натуралізованих гравців. Це підтвердив і контрольний матч 24 квітня, в якому Україна оформила у ворота суперника 9 шайб.

Головною проблемою української команди можна назвати ситуацію в обороні. Точно відомо, що ЧС пропустить наймолодший гравець нинішньої збірної Артур Чолач. Захисник, який був основним в олімпійській кваліфікації, через травму плеча до Литви не приїхав.

Був ризик, що чемпіонат світу пропустить провідний захисник Ігор Мережко. Це стало б серйозним ударом для збірної – Ігор не тільки один з найкращих в обороні, а і є ключовим виконавцем під час розіграшу більшості. Мережко був зайнятий у плей-оф чемпіонату Словаччини, проте буквально у четвер завершив виступи та має найближчим часом приєднатися до команди.

З позитивного в збірній України потрібно відзначити підготовку. Команда Дмитра Христича цього року зіграла вже сім матчів, зокрема три офіційні в олімпійській кваліфікації, де команда порадувала вболівальників трьома перемогами і виходом у фінал відбору.

Календар збірної України

27 квітня

Естонія – Україна

28 квітня

Україна – Нідерланди

30 квітня

Україна – Китай

1 травня

Україна – Іспанія

3 травня

Литва – Україна

Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Должны выйти в 1А! Уровень сборной повысился - это видно!
Тарас Вінцковський
Бажаю успіху нашій збірній!! Пора рухатися вгору! Теперішнє покоління здатні підвищитися у ранзі!!!
Fireball
И сразу главные матчи.
Vitalii_Mykolaiv
Так Чолач же є у заявці на чемпіонат?